'Aan de cijfers te zien gaan ook Van Dijk en De Jong Sparta 1 niet halen'
Maandag, 9 september 2019 om 10:10

Oranje won vrijdagavond na een ijzersterke tweede helft met 2-4 van Duitsland. Adri van Tiggelen was als rapporteur voor De Telegraaf aanwezig bij het duel in Hamburg en gaf onder meer Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Ryan Babel een 6 als rapportcijfer. Hugo Borst begrijpt weinig van de beoordelingen van de oud-international, die tevens scout voor Sparta Rotterdam is.

"Zaterdagochtend ergerde ik me verschrikkelijk, Toen ik de cijfers las die De Telegraaf aan de spelers van het Nederlands elftal had gegeven voor hun optreden tegen Duitsland, vond ik dat een ernstig gebrek aan vaderlandsliefde. Ik appte aan een vriend zelfs: 'Landverraad in De T.!", zo wijst Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad op de beoordelingen voor De Ligt, Van Dijk, De Jong, Depay en Babel in De Telegraaf. "Die vriend appte terug: 'Niet zo overgevoelig. Maak het niet zo groot.'"

"Adri is scout bij mijn club. Heeft nog nooit een speler aangedragen. Niemand is goed genoeg voor Sparta, daar moeten we altijd om lachen. Aan de cijfers te zien gaan ook Virgil van Dijk en Frenkie de Jong Sparta 1 niet halen", schrijft de columnist. "Ronald Koeman kreeg trouwens een 7 van Adri. Dat klopt wel. Benieuwd wat ze bij De Telegraaf met die 7 hadden gedaan als Koeman Ten Hag had geheten."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
6
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
32
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Zinedane
 
87
9 september 2019 om 10:37
Hugo Borst had ik vroeger niet zo hoog zitten. Maar sinds hij het Ek/wk een paar jaar geleden gepresenteerd heeft vind ik het echt een toffe verschijning. Is echt een verademing tegenover jongens als Driessen, Derksen of een Heitinga aan tafel.
 
HaagseKoerd
 
22
9 september 2019 om 10:45
Zeker met je eens. Geeft erg nuchtere en goede analyses!
 
HenkHuppel
 
3
9 september 2019 om 11:13
Dus is sinds het Ek/wk alles goed wat hij zegt en moeten we dat omarmen en als waarheid aannemen?elke bericht wat je op deze site plaats en niet kunt onderbouwen of wat niets toevoegt wordt verwijderd en met een beetje pech heb je een ban, zeker als het over die club uit Amsterdam gaat.journalisten mogen alles roepen, die quotes worden hier (bijna) allemaal geplaatst maar dat hoeft niet onderbouwd te worden waarom die wel of niet gelijk hebben dan zijn club- of land voorkeuren blijkbaar opeens leidend. komkommertijd en ik en vele andere gaan ook nog reageren op dit soort berichten, hoe gek ben je dan.
 
DonCoXxX
 
6
9 september 2019 om 11:17
Ik denk dat het een kwestie van smaak is. Ik vind Hugo juist geen kraak noch smaak meer hebben op televisiesinds zijn terugkeer. Zijn kritische blik, die hij bij Studio Voetbal wel had, is weg en daarom voegt hij in mijn ogen niet veel meer toe. Het lijkt wel of hij gekastreerd is tijdens zijn sabatical.nu is hij even fel op Adri, maar volgens mij is dat een neveneffect van de hetze die momenteel gaande is jegens de Telegraaf. Zelfs de collega`s van andere media voelen zich dapper genoeg om even oncollegiaal in te hakken. Adri mag best een andere norm hebben dan Hugo. Duitsland stelde geen reet voor, was zwaar onder de maat, en een 6 is volgens mij nog altijd voldoende. Een speler van Sparta haalt geen 6 op dit niveau, dus die vergelijking slaat nergens op.
 
Sirius
 
2
9 september 2019 om 12:44
Borst loopt ook regelmatig tegen coaches, spelers enzovoort aan te schoppen, maar dat valt momenteel niet zoveel op omdat de man niet meer zoveel op de buis is als eerst, althans niet in voetbalprogramma`s die veel bekeken worden. Hugo Borst is niet veel beter dan mensen als Driessen en Derksen, maar is wat objectiever in z`n benadering en speelt het niet op de man. Daardoor lijkt Borst nu ineens een toffe verschijning. Er lopen momenteel namelijk ergere types rond.
 
jlp40
 
30
9 september 2019 om 10:51
Ben het volledig met Hugo Borst eens. Je wint met 2-4 van Duitsland, dat kan niet wanneer de helft van het team een mager zesje scoort. Deze krant, en dhr. Driessen in het bijzonder niet objectief zijn in hun berichtgeving. Er wordt op de man gespeeld (bijv bij ten Hag), maar ook bij spelers. Ik hoop oprecht dat dit snel verandert en dat straks weer de prestaties worden beoordeeld. En kom op zeg, ze hebben gevochten als Leeuwen en een prima resultaat behaald, met Frenkie de Jong voor mij als absolute uitblinker.
 
almere67
 
2
9 september 2019 om 11:01
jlp40 Je mag een mening hebben en geven op een normale manier, net zoals je nu doet. Nee ook ik heb het niet op Driessen, De telegraaf en Derksen. Driessen heeft altijd wat te zeuren en vaak in mijn ogen ongelijk en puur om zijn column te vullen en de telegraaf is sinds ik op deze aardkloot ben gewoon een sensatie krant en ik kan het weten als Amsterdammer en ja Derksen en dat hele programma dat is puur voor de kijkcijfers. Ik kijk er alleen naar als Boskamp er bij zit dat is de enige met gezond verstand
 
Haan75
 
2
9 september 2019 om 11:00
Komkommertijd zeker als de mening van 1 analist zo'n ophef zorgt in de media en herhaaldelijk overal nieuws is. Tis een mening, kranten en media zijn vaak gekleurd. Tis niet de waarheid!!!
 
Kraterios AFC
 
2
9 september 2019 om 11:02
Het is altijd komkommer tijd in het hoofd van Driesen, tijd om eens wat tegengas te geven.
 
Janta
 
0
9 september 2019 om 11:21
Als je zelf nooit een hoogvlieger geweest bent dan heb je de neiging om anderen onder te gaan waarderen. Met het oordeel van v. Tiggelen daar veeg ik mijn …. … af.
 
almere67
 
10
9 september 2019 om 11:56
Daar zit je toch wel naast vindt ik hoor. Bekend om zijn bikkelharde tackles werd ook de spijker genoemd vanwege zijn tengere postuur maar weinig tegenstanders kwamen er langs. Zowel de in het Nederlands elftal dat in 1988 de finale won dus mag hij toch wel een beetje respect krijgen want wie dat hem dit na
 
almere67
 
1
9 september 2019 om 11:56
Zowel is speelde
 
HijNiet!
 
0
9 september 2019 om 16:28
Oei oei, een gevaarlijk standpunt. Hoe hoog heb je zelf gevlogen in jouw waarschijnlijk buitengewoon succesvolle voetbalcarrière?
 
SjempjesLiek
 
7
9 september 2019 om 11:35
Adri van Tiggelen, speelde de tegenstander aan diggelen. Kon een blanco cheque tekenen bij Real Madrid maar bleef Dordrecht trouw. Cruyff - Van Basten - Van Tiggelen. Ook als trainer bij Sparta een benadigd tacticus. Als Adri over voetbal sprak dan luisterde je ademloos en bracht hij je in vervoering. Als er één man weet wat er in de absolute top wordt gevraagd dan is het Adri.
 
Janta
 
1
9 september 2019 om 11:38
Ik ben onder de indruk
 
RomanEmpire010
 
3
9 september 2019 om 13:23
Blijkbaar kan hij alleen geen spelers beoordelen of zijn de kwaliteiten die jij opnoemt weggezakt door ouderdom, want dit leek echt helemaal nergens op. Als je zoveel hebt meegemaakt als voetballer/trainer en dan met zulke cijfers komt, zet je jezelf gewoon keihard voor paal.
 
voetbalfreak
 
1
9 september 2019 om 12:42
Heb zaterdag bewust de telegraaf gekocht om te kunnen nagenieten van de wedstrijd, maar eenmaal thuis schrok ik inderdaad wel van de lage cijfers. Het was mij dus ook opgevallen haha.
 
Sirius
 
1
9 september 2019 om 12:42
Oke, die zesjes zijn wel erg karig, maar je kunt ze ook niet allemaal een 9 geven. Het was namelijk zeker geen goede wedstrijd. Zowel Nederland als Duitsland was erg slordig. Duitsland was afhankelijk van de snelheid voorin, terwijl Oranje afhankelijk was van de 4 die al geruime tijd het verschil maken (van Dijk, De Jong, Wijnaldum en Memphis). Babel speelde overigens ook een uitstekende tweede helft.
 
RomanEmpire010
 
0
9 september 2019 om 13:26
Natuurlijk geef je niet iedereen een 9, maar kom op zeg. Allen een 6? De Jong zijn statistieken waren op ieder gebied gewoon weet fantastisch, terwijl Babel en Depay ook een uitstekende tweede helft speelden. Man van de wedstrijd was voor mij toch wel Koeman. Fantastisch hoe hij voortdurend weet te schakelen tussen systemen en vaak wedstrijden hiermee weet te kantelen, ook al zullen de spelers het uiteindelijk moeten doen voor hem.
 
Sirius
 
1
9 september 2019 om 13:44
We moeten ook niet vergeten dat het de Telegraaf is. Die sportafdeling daar is momenteel volledig de weg kwijt en doet aan provocerende journalistiek. Ze lokken reacties uit met verzinsels, verhalen en overdrijvingen. Ik bedoel: De eerste kop in de sportsectie op de website is momenteel: "oranje opgepast! Het kan spoken in Estland".
 
El Barto
 
1
9 september 2019 om 12:51
Al die spelers een mager 6je? Ben het hier wel grotendeels met Hugo Borst eens. Als je deze cijfers zou volgen, zou je denken dat dit gaat om een moeizame overwinning tegen Luxemburg.ipv een 2-4 uitoverwinning tegen Duitsland, een top team.
 
ehvvoetbalstad
 
1
9 september 2019 om 13:52
Een zes is nog net voldoende. Nog net voldoende doet totaal geen recht aan de uitslag in relatie tot de zwaarte van de tegenstander en de intensiteit van de wedstrijd. Daarnaast hebben de betrokken spelers technische hoogstandjes laten zien en een inzet getoond die veel hoger was als "net voldoende". Als dit de trend van verslaggeving van de Telegraaf is zal ik niet snel een abbonnement nemen.
 
HijNiet!
 
0
9 september 2019 om 16:27
Het zal wel aan mij liggen, maar een wedstrijd heeft twee helften en de eerste was in in optiek gewoon zwaar ondermaats, en het eerste deel van de tweede helft ook. Het begon pas te lopen na de 1-1 die volledig uit de lucht kwam vallen. Ik kan met de cijfers prima leven. Helaas loopt het gros van het journaille de polonaise.
 
Freddy Rincon
 
0
9 september 2019 om 19:58
die bodycheck van van tiggelen tegen matthã¤us. onbetaalbaar.