Aankopen schieten Arsenal naar ruime zege; Cech maakt zeldzame redding
Zondag, 11 maart 2018 om 16:21

Arsenal heeft zondagmiddag, drie dagen na de overwinning op AC Milan (0-2) in de Europa League, wederom een zege geboekt. De Londenaren hadden in eigen huis relatief weinig te duchten van Watford, met Daryl Janmaat in de basis, en wisten uiteindelijk met 3-0 te zegevieren. Door de winst verstevigt Arsenal de zesde plek in de Premier League, terwijl the Hornets met 36 punten uit 30 wedstrijden in de middenmoot blijven steken.

Na ruim zeven minuten kwam de ploeg van Arsène Wenger op voorsprong: Mesut Özil mocht aanleggen voor een vrije trap en slingerde de bal de zestien meter in. Shkodran Mustafi werd geen strobreed in de weg gelegd en kon binnenkoppen. De treffer van de Duitser was een speciale voor the Gunners, aangezien Arsenal de tweede club is, na Manchester United (1066), die de mijlpaal van duizend doelpunten in de Premier League bereikte. Ook Özil brak een record: de spelmaker is snelste speler die vijftig assists heeft weten te produceren in de Premier League, namelijk in slechts 141 wedstrijden, een record dat eerder in handen was van Eric Cantona, die er 143 duels over deed.

Arsenal bleef na de openingsgoal domineren, met aardig wat mogelijkheden tot gevolg. Zo kreeg Özil de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar had de Duitser het vizier niet op scherp staan. Ook Watford werd bij tijd en wijle gevaarlijk, maar Roberto Pereyra en Richarlison konden Petr Cech maar niet passeren. Na de onderbreking ging Arsenal op zoek naar de bevrijdende 2-0 en die kwam er door een samenwerking van winterse aankopen Henrikh Mkhitaryan en Pierre-Emerick Aubameyang.

De Armeniër snelde bij een counter richting het vijandige doel en gaf een steekpass op Aubameyang, die de uitkomende Orestis Karnezis omspeelde en de bal in een leeg doel deponeerde. Troy Deeney had enkele minuten later vanaf elf meter de kans te scoren, maar Cech bracht redding. De save van de Tsjech betekende zijn eerste gekeerde penalty voor Arsenal ooit; tevens was de gestopte penalty de eerste van Cech in de Premier League sinds februari 2011. Na de misser kon Watford geen vuist meer maken en liep Arsenal verder uit, door een treffer van Mkhitaryan, op aangeven van Aubameyang. Door de 3-0 overwinning wist Cech voor de tweehonderdste keer een clean sheet te halen in de Premier League.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
11
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
11
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
21
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
41
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
sKa_4
 
19
11 maart 2018 om 16:25
Complimenten aan 3 spelers, Cech behaald eindelijk zijn 200ste premierleague clean sheet EN houdt voor het eerst een penalty tegen in een Arsenal shirt. Mki scoort eindelijk zijn eerste goal. Hopelijk geeft dit een boost, want hij speelt nog te matig. Werkt wel heel hard op veld, maar leid nog teveel balverlies. Elneny voor mij Motm. Vele mensen vinden hem maar matig, maar zonder hem wordt middenveld gewoon overlopen. Hij loopt 90min lang.. helpt waar hij kan, loopt overal tussen en hij kan redelijk goed meevoetballen. Hij bezit nog goede keypasses, maar maakt er teweinig gebruik van. Het is ook zijn taak niet om dat te doen als je Ozil voor je hebt lopen. Wenger out, Maurizio Sarri in!
 
ArsenalCesc
 
14
11 maart 2018 om 16:40
Ik neem aan dat jij nooit wedstrijden kijkt? Mkhitaryan heeft 2 goals en 6 assists. Speelt als een van de weinige juist goed.
 
GunnersGlory
 
22
11 maart 2018 om 16:49
Ik neem aan dat jij enkel naar statistieken kijkt? Mkhitaryan heeft dan wel erg goede statistieken voor het aantal wedstrijden dat hij voor Arsenal heeft gespeeld, maar hij leidt inderdaad wat ska_4 zegt heel veel balverlies net als Sanchez in zijn laatste periode deed. Zijn goals en assists verbloemen dat, maar dat moet echt beter. On: Goede wedstrijd van Arsenal met eindelijk weer een clean sheet in de competitie. Voor mij was El Neny ook de man van de wedstrijd met kort daarachter Xhaka. Op naar donderdag!
 
Samcro
 
2
11 maart 2018 om 18:37
Hij werkt heel hard, komt daardoor vaak aan de bal en dan leid je automatisch vaker balverlies dan iemand met minder balcontacten. Het kan beter, maar hij doet het erg goed, deze wedstrijd idd wat minder maar we gaan toch niet op 1 wedstrijd oordelen hier op vz?
 
Dante
 
0
11 maart 2018 om 23:24
@gunnersglory Doet me denken aan de eerste 2 maanden dit seizoen bij United. Statistieken liepen als een trein, maar speelde helemaal niet goed.
 
Dante
 
0
11 maart 2018 om 23:24
@samcro Praat niet zo raar joh dat gebeurt hier nooit xD
 
RobTheGooner
 
1
11 maart 2018 om 16:27
Geen geweldige wedstrijd alleen goede eerste helft van Elneny en Ozil, kolasinac helaas helemaal teruggevallen na zijn goede start en wat zijn Welbeck en Iwobi toch slecht. Verrassend genoeg waren Mustafi en Holding erg sterkt op de laatste 5minuten van Holding na. Mooi dat er 3 punten binnen zijn en weer eens de nul gehouden is
 
XhakaLaca
 
10
11 maart 2018 om 16:30
Als het aan mij ligt speelt Maitland Niles vaker
 
vp10Arsenal
 
8
11 maart 2018 om 16:32
Kom op zeg... Ere wie ere toekomt. Elneny en Xhaka speelden gewoon een prima wedstrijd. Wenger geeft de belangrijke Koscielny en Ramsey rust en wint tamelijk overtuigend thuis tegen Watford, zo een slechte ploeg is dat Watford niet hoor. En dan gaan mensen nu lopen zeiken dat Nelson geen kans krijgt. Wenger heeft nog nooit zo onder vuur gelegen, en kiest voor wat meer zekerheid. Je ziet al weken dat elke speler 0,0% vertrouwen heeft, eindelijk spelen ze twee fatsoenlijke wedstrijden op rij. Zie die Welbeck; als hij geen vertrouwen heeft, lijkt hij op een kelderklasse voetballer. Vandaag viel hij weer gewoon aardig in en dan kan hij best mee in het positiespel van Arsenal.
 
CocoAfc
 
4
11 maart 2018 om 16:35
Verschrikkelijk blij voor Cech, prachtig moment en manier om zo een mijlpaal te behalen. Ik was echt aan het stuiteren voor het eerst sinds lange tijd. Voor de rest een goede match, op naar de volgende.
 
Samcro
 
2
11 maart 2018 om 16:41
Zo snel mogelijk een linksbuiten halen. Naast een cvm en een cb natuurlijk, ook al speelden Xhaka en El Neny vandaag meer dan behoorlijk.
 
IssaGunner
 
0
11 maart 2018 om 16:57
Als we nou overstappen op 2 spitsen sysyeem met ozil en micki daar achter heb je geen linksbuiten nodig
 
Bon Jovi
 
1
11 maart 2018 om 17:48
Liefst zelfs 2 cb's. Al lijkt dat onwaarschijnlijk.
 
TheRoscoe
 
5
11 maart 2018 om 17:12
Cech redt een penalty, houdt zijn doel schoon, God`s plan. Verder gaat Reiss Nelson vertrekken. Iwobi en Welbeck lopen regelmatig te kloten en Nelson krijgt geen minuten. Smeet zijn trainingshesje op de grond toen Wilshere erin kwam en hij niet. Om dat soort dingen ging een Gnabry ook weg bij Arsenal, dus Nelson zal vast ook wel naar Duitsland of Portugal trekken, net zoals Sancho en Willock. Misschien zelfs Barcelona, net als Mcguane. Volkomen terecht ook. Vaak genoeg momenten geweest dat je talenten kan laten spelen, maar Wenger heeft het vaak genoeg maar zo gelaten en nu zijn ze gefrustreerd. Bij Arsenal zie je sowieso vaak dat spelers ongeacht hun vorm gewoon spelen op basis van hoe veel Wenger hun mag en als reservespeler is er weinig uitzicht dat je je in de basis kan knokken.
 
Ayrshire
 
5
11 maart 2018 om 17:15
Nelson is 17/18, kom op zeg. Alle tijd voor zo'n jongen, het is de Eredivisie niet. Al ben ik het met je eens dat hij vaker moet spelen, in de huidige situatie is het begrijpelijk.
 
TheRoscoe
 
3
11 maart 2018 om 21:58
Tsja, dat weet je ook niet of hij alle tijd heeft. Je kunt ook net als een Loftus-Cheek de grootste talent in je leeftijdscategorie zijn, landelijk gezien dan en pas op je 22e voor het eerst echt serieuze minuten maken op professioneel niveau. Iemand als Will Hughes, een jaartje ouder, had er tegen die tijd al 160 wedstrijden erop. Dat is dan ook verspilde tijd, want Loftus-Cheek werd ook niet uitgeleend. Er zijn verschillende factoren wat daarbij komt kijken. Als Engelsman behoort Nelson nu tot een generatie dat zowat alles wint op jeugdtoernooien. Maar spelers van andere landen maken wel minuten bij hun clubs. Zij niet. De Bundesliga maakt steeds meer gebruik van jonge spelers. Ook zijn die gasten allemaal maten van elkaar. Dus Nelson ziet een Sancho, met wie hij goed bevriend is, vertrekken bij Manchester City en die maakt op zijn 17e gewoon goede minuten bij Borussia Dortmund, een ploeg dat recentelijk nog de CL-finale speelde. Iemand als Phil Foden, dan wel ook gelijk het toptalent van het moment, maakt minuten bij Manchester City. Als een 17-jarige. Dan heb je bij Arsenal spelers als Iwobi en Welbeck die op de flanken regelmatig zwaar door de ondergrens zakken en Arsenal in zijn geheel gewoon slecht speelt, dan zou je juist iemand als Nelson dan maar beginnen klaar te stomen door hem minuten te geven. Die is ook op de training bezig, die ziet ze spelen en het zou me niet verbazen als hij snel zou denken dat hij niet onder doet voor hun. Vergeleken met zijn maten en generatiegenoten, valt hij dan een beetje buiten de boot. En dan niet eens dat hij moet spelen in cruciale wedstrijden, maar ook wanneer ze 3-0 voorstaan tegen een Ostersunds of wanneer je door bent als groepswinnaar en je hebt nog een thuiswedstrijd op speelronde 6, toen speelde Nelson ook niet. Er is sowieso een trend bezig met jonge Engelse talenten die gewoon naar het buitenland trekken om minuten te maken en breken met Engelse topclubs. Nelson kan makkelijk de volgende zijn. Edit: Dat was iets te lang, excuses ervoor.
 
stravven
 
4
11 maart 2018 om 17:50
Nelsson weet dat zijn kansen nog gaan komen. Er zit bij die jongen serieus een goeie kop op, net zoals ook bij Maitland-Niles. En hij kan ook zien bij AMN dat je je kansen wel krijgt, maar dat je geduld moet hebben.
 
Samcro
 
1
11 maart 2018 om 18:35
Laten we het hopen, want er waren genoeg momenten dat ie even mee had kunnen doen.
 
TheRoscoe
 
1
11 maart 2018 om 22:02
Ik zou er niet al te zeker van zijn, hij smijt niet voor niets met kleding omdat hij warmloopt voor niets. Overigens denk ik niet dat een breuk forceren op je 18e omdat je niet speelt bij een Engelse club per se betekent dat je geen goede kop op je schouders hebt. Zoals hierboven gezegd, het pakte heel goed uit voor zijn maatje Sancho. Ik heb er zelf niet eens veel vertrouwen in dat hij kansen gaat krijgen bij Arsenal, eerlijk gezegd, het lijkt complete willekeur te zijn op dat vlak.