AC Milan kan niet overtuigen bij seizoensouverture en gaat onderuit
Zondag, 25 augustus 2019 om 19:58

AC Milan is het Serie A-seizoen begonnen met een teleurstellend resultaat. I Rossoneri verloren uit bij Udinese met een minimaal verschil: 1-0. De wedstrijd, die bepaald niet bol stond van de grote kansen, werd in de tweede helft beslist door een knappe kopbal van Rodrigo Becão.

Milan gaf deze zomer meer dan honderd miljoen euro uit aan zes nieuwe spelers, maar geen van de aanwinsten begon in de basis. In de eerste helft waren weinig opwindende momenten te beleven in de Dacia Arena. Milan mocht het spel maken, terwijl de thuisploeg voornamelijk gokte op snelle uitbraken in de tegenstoot. Het eerste gevaar kwam na een kwartier van Udinese, waar Jens Larsen een voorzet rakelings over het doel zag vliegen.

Vlak voor rust leek Alessio Romagnoli de Milanezen op voorsprong te zetten, maar de verdediger, die was meegekomen voor de hoekschop, schoot van dichtbij naast. In blessuretijd werd scheidsrechter Fabrizio Pasqua door de VAR naar de kant geroepen voor een mogelijke penalty voor Udinese, maar de arbiter vond de vermeende overtreding van Samu Castillejo te licht voor een strafschop.

Ook in de tweede helft waren kansen zeldzaam. Een kwartier na de pauze werd Udinese gevaarlijk via Kevin Lasagna, maar zijn kopbal ging ver over. Nadat Krzysztof Piatek aan de andere kant geen penalty kreeg, brak Udinese in de 72ste minuut de ban: verdediger Rodrigo Becão kopte uit een hoekschop raak. Kort daarna zag Lasagne een gevaarlijke inzet gekeerd worden door Gianluigi Donnarumma. Milan ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker en claimde in de 83ste minuut opnieuw een penalty. De handsbal van Samir Santos werd door de VAR echter niet bestraft.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Juveitalia
 
6
25 augustus 2019 om 20:02
Dat middenveld van milan werd helemaal overlopen. 0,0 kansen gecreëerd.
 
Juveitalia
 
5
25 augustus 2019 om 20:03
Ik oordeel trouwens alleen 2e helft, want eerste heb ik niet gekeken.
 
maurootje
 
3
25 augustus 2019 om 20:05
Klopt, komt deels door nieuwe posities. Canhanoglu op 6, Suso op 10. Nieuwe formatie.Laten we hopen dat ze nog zoekende zijn. Zoniet heeft milan een dik probleem
 
Rossoneri27
 
2
25 augustus 2019 om 20:07
Hopen met Biglia dat de rust terugkeerd, of Bennacer natuurlijk.
 
maurootje
 
4
25 augustus 2019 om 20:02
Ik weet niet wat ik moet denken eigenlijk. Kijk; Udinese is voor Milan wat utrecht bijv voor Ajax is; lastig tegenstander. Ondanks het klasse verschil. Milan-undinese vallen vaak weinig goals. Al jaren. En Milan speelt met een nieuwe formatie. 4-1-3-2 ipv 4-3-3. En de nieuwe spelers stonden er nog NIET in. En pas eerste wedstrijd, zelfs Topclub Barca heeft haar eerste wedstrijd verloren, dus al met al.geen paniek, Maar milan heeft eigenlijk 0 grote kansen gehad. Dat mag niet. Nooit.Zelfs niet tegen juve.. Het lag niet specifiek aan 1 speler. We kwamen er gewoon niet doorheen. Wel is het kwalijk dat Sampaolo Borini op het middenveld(!) zet ipv Jack. Jack.is een topper. En anders heb je nog Krunic,due algerijn ect.
 
ACMark
 
4
25 augustus 2019 om 20:08
Vond het sowieso jammer dat de nieuwe aankopen niet startten. Ja ze moeten wennen, maar uiteindelijk doen ze dat door wedstrijden te spelen. Borini kan gewoon niet meer. Jack zie ik graag terug, maar komt wel van een zware blessure dus daar moet je mee oppassen. Voor de rest schrok ik van Piatek. De hele tijd zeuren op de scheids en een smerige schwalbe maken. Vervolgens geeft die van Udinese hem een tikje (vanwege die schwalbe) en gaat ie liggen alsof ie een stoot heeft gekregen van de Hulk. Moet ie niet doen.
 
maurootje
 
2
25 augustus 2019 om 20:12
Dat over Piatek, klopt, maar als je als spits zo weinig ballen krijgt. Snap ik dat je gefrustreerd raakt
 
Shevchenko_7
 
10
25 augustus 2019 om 21:03
Nee Mauro Milan is gewoon niks meer, accepteer nou eens dat het een subtop club is net als Udinese, Milan loopt te ver achter vergeleke met de top van Italie ( Juve, Napoli, Inter) vrees dat Milan nooitmeer als de oude word, Milan is niet meer aantrekkelijk voor topspelers.
 
Quillinho
 
0
26 augustus 2019 om 13:49
Dank je wel, ik schoot al in de lach toen hij de vergelijking maakte met Ajax en Utrecht. Denk dat Mauro nog te veel op het verleden teert.
 
Benzema20
 
1
25 augustus 2019 om 21:43
Aan de ene kant heb je gelijk mauro. 1e wedstrijd pas maar het is toch wel weer typisch dat Milan haar 1e wedstrijd weer verliest van een echt matige tegenstander . Hopelijk wordt het geen voorbode voor het nieuwe seizoen maar vraag me af of dit team een cl plaats kan afdwingen . Leao moet toch altijd spelen en ook borini als cm terwijl je bennaccer nog hebt . Vreemde keuzes
 
Millonario
 
2
26 augustus 2019 om 01:03
Geen paniek, klopt deels. Maar als je sinds 2011 geen prijs meer hebt gewonnen en al jaren niet meer bij de top 3 hoort van Italie...zijn we eigenlijk de paniek al voorbij en komen we bij acceptatie. Dat Milan nog jaren nodig heeft om weer een topclub te worden. Borini en Castillejo bij Milan, dat is de grap van de eeuw toch?
 
Quillinho
 
0
26 augustus 2019 om 13:50
Jullie zijn geen topclub meer, jaren lang wanbeleid en dit is het resultaat. En met Borini op het middenveld maakt het wel heel typerend.
 
AlexanderNijs
 
4
25 augustus 2019 om 20:05
Calabria die geen pass kan geven die aankomt, Borini die constant balverlies lijdt en Piatek die letterlijk geen bal heeft geraakt, ... Het was weer dramatisch maar aub Giampaolo start gewoon volgende wedstrijd met de opstelling die op het einde op het veld stond (+paqueta) want Borini en Castillejo zijn gewoon waardeloos. Leao en Bennacer lieten meteen zien dat ze over veel meer kwaliteit beschikken en die zullen we nog nodig hebben dit seizoen...
 
Rossoneri27
 
2
25 augustus 2019 om 20:08
Calabria mag echt banken volgende wedstrijd, heb ik nog liever Conte of desnoods Abate terughalen...
 
Getafe CF
 
5
25 augustus 2019 om 20:13
Kun je Piatek echt niet aanrekenen, het middenveld was zo bagger slecht. Geen enkele goede passen naar voren gegeven. Niemand was 'dapper' genoeg om een goede bal te geven, vooral Calhanoglu. Piatek stond vaak klaar op een goede positie en zocht vaak de buitenspel grens op. Helaas is daar geen gebruik van gemaakt. Wat mij betreft stelt Milan Borini and Calha nooit meer op.
 
ACMark
 
3
25 augustus 2019 om 20:05
Suso a.u.b. gewoon weer aan de rechterkant. Is veel gevaarlijker daar, zag je wel op het laatst toen ie nog een aantal gevaarlijke voorzetten gaf. Voor de rest dramatische wedstrijd van Milan, geen fatsoenlijke kans gecreëerd, Udinese verdiend gewonnen. Jammer dat Bennacer en Leao er in de tweede helft pas in kwamen en dat Hernandez geblesseerd is, die wel een goede indruk maakte in de voorbereiding. Ik ben benieuwd of Giampoalo er wat van kan maken, je moet hem natuurlijk ook de tijd geven. Maar voor nu: new season, same old shit.
 
maurootje
 
1
25 augustus 2019 om 20:10
Eigenlijk slechter.. eerst creëerde we te weinig kansen, nu helemaal niets! Maar goed, pas de eerste 1 game, zelfs Barca verloor ??
 
ACMark
 
1
25 augustus 2019 om 20:27
Ja tuurlijk, het is te vroeg om conclusies te trekken, mijn laatste zin moet je ook niet te letterlijk nemen. Maar je hoopt dat na een voorbereiding met een nieuwe coach dat je in ieder geval iets terug ziet van de ideeen van Giampaolo. Maar vandaag was het schrikbarend slecht. Volgende week thuis hopelijk beter... Leao zag er overigens wel goed uit in de minuten die hij maakte. Zou mooi zijn als die start volgende wedstrijd.
 
Esenbuka27
 
4
25 augustus 2019 om 20:21
Ik word depressief als ik AC Milan zo zie. Mijn favoriete Italiaanse Club. Hopelijk winnen ze volgende week...