'ADO doet zaken met Leicester City en huurt Welsh international'
Zondag, 12 januari 2020 om 15:28

ADO Den Haag doet voor de derde keer in deze transferperiode zaken in Engeland, zo weet Voetbal International zondag te melden. De 22-jarige vleugelaanvaller George Thomas wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Leicester City. De tussentijdse aanwinst van ADO heeft drie interlands namens Wales achter zijn naam staan. ADO speelt hiermee in op het aanstaande vertrek van Elson Hooi, die op weg is naar het Israëlische Hapoel Ra'annana.

Thomas doorliep de jeugdopleiding van Coventry City en werd in 2017 overgenomen door Leicester. De Welshman zat dit seizoen drie keer bij de wedstrijdselectie van the Foxes, maar manager Brendan Rodgers gunde de jonge aanvaller geen speeltijd. Thomas staat voor zijn tweede verhuurperiode, want Leicester stuurde hem vorig seizoen tijdelijk naar Scunthorpe United. Zijn contract bij de nummer twee in de Premier League loopt na deze jaargang af.

ADO-trainer Alan Pardew verwelkomt dus voor de derde keer in een kort tijdsbestek een nieuwe speler in Den Haag. Afgelopen woensdag werd wereldkundig gemaakt dat centrumverdediger Sam Stubbs, afkomstig van Middlesbrough, tot het einde van het seizoen op huurbasis voor ADO uitkomt. Drie dagen later volgde het nieuws dat vleugelverdediger Laurens De Bock tijdelijk de overstap maakt van Leeds United naar de nummer zeventien in de Eredivisie.

Tegenover het trio aanwinsten staat het vertrek van Pawel Cibicki uit Den Haag. ADO meldde zaterdag dat de aanvaller, afgelopen zomer gehaald als opvolger van de vertrokken Nasser El Khayati, teruggekeerd is naar Leeds. Cibicki kwam in totaal tot vier optredens voor ADO, maar sinds september had de aanvaller geen speelminuten gemaakt. Daarnaast lijkt Robin Polley te vertrekken uit het Cars Jeans Stadion. De verdediger krijgt de gelegenheid om ervaring op te doen bij FC Dordrecht, hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
LuitenantZone6
 
3
12 januari 2020 om 15:52
Hoeveel Britse spelers heeft ADO nu al binnengehaald sinds onze grote Engelse vriend trainer is geworden?
 
reiniertje13
 
21
12 januari 2020 om 15:54
2, Stubbs en deze jongen. De Bock is ook gehaald alleen is dit een Belg
 
Joddit
 
8
12 januari 2020 om 16:09
En dat stond ook allemaal in het artikel. Ot. Ik heb deze speler nooit zien spelen en ken hem alleen van Football Manager. Ben benieuwd naar hem in de realiteit.
 
reiniertje13
 
10
12 januari 2020 om 15:54
Ken deze jongen niet. Iemand enig idee wie hij is? Is het wat? Ik begin wel vertrouwen te krijgen. Pardew kan dit wel eens tot een goed einde gaan leiden. Goed dat het vertrek van Hooi gelijk opgevangen wordt! Punten pakken nu
 
Master D
 
18
12 januari 2020 om 16:26
Op basis waarvan begin je vertrouwen te krijgen? Van die speler van een degradatiekandidaat in Schotland die je nog nooit hebt zien spelen. Laurens de Bock die in League One nooit mee mocht doen of nu deze George Thomas die in april voor het laatst minuten heeft gemaakt en die je ook nog nooit hebt gezien? Ik heb er niet meer of minder vertrouwen in dan eerst. Daarvoor zeggen deze spelers mij te weinig.
 
reiniertje13
 
9
12 januari 2020 om 17:12
Er worden spelers gehuurd. Hij heeft uitgelegd hoe hij het spelletje wilt gaan spelen. Hamdi heeft een plan voorgelegd aan de Chinezen die daar erg blij mee waren. En van El Khayati die ook niet aan de bak kwam bij QPR werd ook gezegd of dat nou wel wat was. Denk dat we af moeten wachten hoe deze nieuwe spelers gaan uitpakken. Maar dat er nieuwe spelers toegevoegd worden kan nooit kwaad. Dat ADO nu bezig is om versterkingen te halen geeft vertrouwen. Ze willen er alles aan doen om te handhaven. En ik denk dat het ze gaat lukken.
 
tyuin
 
0
13 januari 2020 om 07:49
Prima speler voor ADO op basis van kwaliteit. Mist echter wel ritme en is eigenlijk meer een cm dan buitenspeler. Desondanks geen slechte speler en ook nog eens international
 
Japie_Krekel
 
10
12 januari 2020 om 15:57
ik vraag me af of deze Britse bankzitters je nou echt verder gaan helpen in de strijd tegen degradatie. het zijn misschien leuke talenten maar helpt de wisselvalligheid die dat met zich mee brengt je aan de benodigde punten?
 
ElPhenomeno
 
6
12 januari 2020 om 16:22
Alan Pardew weet heus wel wat die doet. Dat is voor ADO begrippen een absolute topcoach.
 
Master D
 
7
12 januari 2020 om 16:33
Pardew heeft in de laatste 57 wedstrijden waar hij de baas was 9x gewonnen. Dan kun je wel weten wat je doet, maar daarmee laat hij ook zien geen tovenaar te zijn. Bij West Brom wist ie niks om te keren, hoezo zou het hem bij ADO waar de omstandigheden niet gunstig zijn dan zomaar wel lukken? Deze transfers zijn voor mij niet zomaar aanleiding om te denken dat het na de winter zoveel beter zal gaan.
 
ElPhenomeno
 
7
12 januari 2020 om 16:57
Lekker makkelijk. Ik kan ook al zijn geweldige dingen opnoemen en dan kan alleen Ten Hag en Adcovaat qua palmares aan deze man tippen. Ik durf te beweren dat ADO 100% in de Eredivisie blijft.
 
Japie_Krekel
 
3
12 januari 2020 om 16:59
ik hoop het voor ADO en we gaan het zien de komende maanden maar ik vind het vreemd waarom er allemaal Britse spelers moeten komen. er lopen toch ook wel goede voetballers rond in Nederland die van meerwaarde kunnen zijn voor Ado? dan ga je nu allemaal jonge spelers halen die allemaal moeten wennen aan een nieuw land en de Nederlandse voetbalcultuur terwijl je nog maar een paar maanden hebt om degradatie te ontlopen. ik ben benieuwd hoe dat afloopt
 
MauriDenHaag
 
4
12 januari 2020 om 17:04
Deze Nederlandse speler hebben duidelijk geen zin om nu bij ADO te komen voetballen. Een Engselse coach dus logisch dat hij wat Engelse spelers mee brengt die hij misschien beter dan ons kent. Verder is dit natuurlijk een laatste nood ingreep van ADO wat er nu allemaal gebeurd maar wat moet je anders. Hopen dat het dit jaar nog even goed loopt want ik heb opzich wel veel vertrouwen in die directeur van ons op het moment die is goed bezig en weet ook die Chinezen een beetje te paaien.
 
Japie_Krekel
 
2
12 januari 2020 om 17:13
ik hoop ook dat deze noodgreep goed uitpakt. clubs als Ado, Sparta, NAC en Twente horen imo gewoon thuis in de Eredivisie en niet in de KKD
 
Master D
 
1
12 januari 2020 om 17:23
@ Elphenomeno Ik hoop dat ADO in de Eredivisie blijft en dat het een succes wordt met Pardew. Het is zeker niet zo dat hij niks kan, maar zijn successen zijn ook alweer een tijdje geleden en dan ook nog eens een nieuwe cultuur voor deze man. Bepaalde dingen uit Engeland werken hier wel en bepaalde dingen ook niet. Of dan de spelers die nu worden gehaald iets toevoegen durf ik niet te zeggen. Van hun CV word ik in elk geval niet enthousiast.
 
Adodenhaag
 
15
12 januari 2020 om 16:43
1e transfer een centrale verdediger, de 2e transfer een linksback die ook centraal kan spelen en nu een links/rechtsbuiten. Hopelijk wordt de 4e transfer een creatieve nummer 10 zoals El Khayati. Iemand uit Engeland zoals Mount destijds naar Vitesse!
 
jan1980
 
0
13 januari 2020 om 07:39
Gudmundsson van AZ huren nu De Wit en Evjen zijm concurrenten zijn. Win-win-win voor alle partijen
 
MauriDenHaag
 
8
12 januari 2020 om 17:00
Zolang hooi weg gaat vind ik het allemaal prima desnoods zet je er 1 van midden noord neer ipv elson hooi die heeft echt in 2 jaar tijd nog nooit een bal goed geraakt.