ADO laat achtvoudig Oranje-international links liggen en hoopt op Spanjaard
Zondag, 8 juli 2018 om 15:57

Ricardo van Rhijn wordt geen speler van ADO Den Haag. De rechtsback mag vertrekken bij Club Brugge en werd gelinkt aan een dienstverband in de Hofstad, maar trainer Alfons Groenendijk geeft aan dat Van Rhijn geen optie is gebleken. De Eredivisionist aast wel op Biel Company, maar moet afwachten of de Spanjaard zelf ook naar ADO wil.

"Van hem weet ik dat hij andere plannen heeft en niet komt. Dat is iets wat niet mogelijk is bij ADO Den Haag en dat moeten wij respecteren", legt Groenendijk over de achtvoudig Oranje-international uit in gesprek met Omroep West. Company was op proef bij ADO en is wellicht wél haalbaar. "Wat je ziet, is wel positief. Die jongen kan wel voetballen, komt nooit in de problemen. Staat positioneel goed."

De 26-jarige back, eerder actief voor RCD Mallorca, kan opteren voor een avontuur bij ADO, maar kan uit meerdere clubs kiezen. Eerst vertrekt Company nog voor een proefperiode elders. "Dat was de afspraak", aldus Groenendijk over Company, die zaterdag meespeelde in de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Scheveningen. Manager voetbalzaken Jeffrey van As heeft in ieder geval een 'constructief gesprek' gevoerd met de zaakwaarnemer van Company, weet het Algemeen Dagblad.

Meer nieuws
   
13:54
13:54
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
0
   
13:30
13:30
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
64
   
12:52
12:52
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
24
   
12:38
12:38
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
11
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Furrr
 
1
8 juli 2018 om 16:03
Mooi dat ze bezig zijn met de selectie. Vaak toch wel leuke verassingen uit het buitenland bij Den Haag. Saavreda vond ik vroeger ook een goede Spaanse verdediger bij de Hagenezen.
 
ramonorail
 
11
8 juli 2018 om 16:52
Hoe kan je in de titel nou zeggen dat ADO hem links laat liggen, terwijl van Rhijn zelf blijkbaar heeft aangegeven dat hij ADO links laat liggen
 
BK4LiFe
 
0
8 juli 2018 om 20:02
Ik snap niet hoe een jongen als Van Rhijn wordt gelinkt aan ADO. Hij kan zo in Turkije aan de slag met wat hulp van vrienden. Genoeg clubs uit de middenmoot die wel een back kunnen gebruiken.
 
JasperSJ
 
0
9 juli 2018 om 00:01
Van Rhijn.. had meer van hemverwacht. Speelde bij Ajax gewoon prima. Gefaald bij Club en AZ.. ongelofelijk toch? Wellicht iets voor Feyenoord of PSV?