Advocaat wint opnieuw: 'Alles mocht vandaag, het maakte niet uit'
Zaterdag, 10 maart 2018 om 23:33

Sparta Rotterdam stond negen speelronden lang onderaan, maar door de overwinning op Roda JC Kerkrade mag men zelfs dromen van directe handhaving. De Kasteelheren hebben nog 'maar' vijf punten minder dan Willem II en FC Groningen. De blijdschap bij Dick Advocaat is dan ook groot.

"Alles mocht vandaag, het maakte allemaal niet uit. De uitslag is goed, verder was het niet geweldig. Maar daar wordt in deze fase ook niet naar gevraagd. We staan nu op vier punten van de laatste plaats met nog zeven wedstrijden, dat is heel belangrijk voor de club", aldus De Kleine Generaal voor de camera van FOX Sports.

Sparta won door doelpunten van Sander Fischer en Robert Mühren en volgens Ryan Sanusi was de overwinning verdiend: "We waren vanaf de eerste minuut scherp. In de tweede helft hebben we de wedstrijd grotendeels gecontroleerd, een pluim voor ons. Twee weken geleden hadden we niet verwacht dat we nu zes punten erbij zouden hebben. Dit is heel belangrijk."

"Je loopt nu weg van die onderste plek. Het is fijn om nu weer wat te kunnen ademen. Het was echt een degradatiekraker, iedereen voelde de spanning. Maar we zijn er goed mee omgegaan en hebben goed gepresteerd. Dit was een verdiende overwinning", aldus de middenvelder. Sparta neemt het volgende week zondag op Het Kasteel op tegen Ajax.

Meer nieuws
   
07:05
07:05
Derksen wijst nieuwe schuldige aan: 'Hij heeft Ajax naar de klote geholpen'
8
   
06:30
06:30
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
23
   
06:00
06:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
94
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
4
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
spartaa
 
1
11 maart 2018 om 00:32
Prima Jaa. Maak niet uit hoe. Als je maar punten pakt. Prima zo.