Afellay geïmponeerd: 'Dan heeft hij écht veel transferwaarde voor Feyenoord'
Maandag, 7 februari 2022 om 07:25

Orkun Kökçü heeft 'serieuze mogelijkheden', zo stelt Ibrahim Afellay in het programma Studio Voetbal van de NOS. In het praatprogramma klinken lovende geluiden over het spel van de 21-jarige middenvelder in de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam (4-0). Afellay noemt Kökçü 'vrij compleet' en denkt dat hij weleens een forse transferwaarde kan hebben.

"Ik vond hem echt goed spelen. Het is een geweldige actie en hij heeft wat geluk in de afwerking, maar dat is waar hij moet komen. Als je daar niet bent, krijg je de bal niet voor je voeten", zo begint Pierre van Hooijdonk over het doelpunt dat Kökçü aantekende tegen Sparta. De middenvelder ontving de bal op de rand van het strafschopgebied, kapte een tegenstander uit en schoot met zijn linkerbeen via een Sparta-been raak.

"Als middenvelder bij Feyenoord moet je cijfers kunnen overleggen. Doelpunten en assists. Dat gaat hartstikke goed", gaat Van Hooijdonk verder. De oud-spits denkt dat het voor Kökçü ook prettiger was dat Luis Sinisterra weer aan de aftrap stond bij Feyenoord. De Colombiaanse vleugelaanvaller ontbrak de laatste weken met een hamstringblessure. "Want dan heb je een speler die je kan zoeken. Dat is een speler die één-tegen-één het verschil kan maken."

"Hij is vrij compleet: hij kan het spel verleggen, maar ook iets creatiefs in de kleine ruimte door met een actie iets te creëren", zo haakt Afellay in. "Nu gaat hij bepalen of hij dit vast kan houden, want dan kan hij stappen zetten. Deze jongen heeft wel mogelijkheden. Het enige is dat hij zichzelf af en toe uit de wedstrijd speelt, door slordige balverlies te lijden. Als hij dat uit zijn spel haalt, heeft hij écht veel transferwaarde voor Feyenoord."

"Feyenoord heeft nu kapitaal op het veld staan, jongens die transferwaarde vertegenwoordigen. Dat is ook al een tijd geleden", benadrukt Afellay. De analisten van Studio Voetbal zien Feyenoord PSV aftroeven in de strijd om de tweede plek, mede 'omdat iedereen zich schikt in zijn rol'. Theo Janssen laat zich eveneens lovend uit over Fredrik Aursnes. "Pff, die is ook goed, hè? Je denkt dat hij alleen maar simpel speelt, maar denkt de hele tijd vooruit en speelt ballen tussen de linies door. Echt een goede speler."

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
4
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
25
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
tisjeboymax0
 
29
7 februari 2022 om 07:46
Kokcu lijdt juist geen slordig balverlies. Hij is volgens mij juist een van de aanvallende middenvelder met het laagste percentage balverlies uit passing. Op dit moment is Kokcu in mijn ogen de best spelende speler in de eredivisie op Tadic en Mazraoui na. Als ze voorin nou nog iets scherper zouden zijn (Looking at you Linssen) zou het gat met Ajax niet zo groot zijn.
 
Noud
 
13
7 februari 2022 om 08:10
Het probleem bij Feyenoord zit inderdaad echt voorin. De verdediging met Kokcu en Aursnes daarvoor staat waanzinnig goed. Vooral Kokcu is echt een motor voor dit Feyenoord en het is lang geleden dat ik iemand zo goed heb zien spelen in een Feyenoord shirt. Maar voorin blijft er een gebrek aan creativiteit met name op de 9&10. Waardoor tegenstanders zich nogal eens met succes ingraven tegen Feyenoord. Met Walemark en de sinds zijn komst betere Jahanbaksh gaat dat hopelijk veranderen.
 
Pablonino
 
7
7 februari 2022 om 08:25
Linssen heeft wedstrijden erbij zitten waarbij hij zijn kansen mist, maar hoe hij het verder invult voor het systeem vind ik hem echt prima. Hoewel Til vaak onzichtbaar is lag volgens mij het grootste probleem op rechtsbuiten. Sinisterra is de enigste die een man voorbij komt. Op de rechtsbuiten hadden we dat niet. Alireza rendeerde niet en Toornstra is ook een noodoplossing. Tel daar bij op dat de backs verdedigend sterk zijn maar aanvallend erg magertjes is en je hebt het moeilijk tegen ploegen die zich ingraven.
 
Alsjemenou
 
0
7 februari 2022 om 08:17
Nu de kunst om op het gouden moment hem te verkopen. Zonde als supporter, maar zo komen we wellicht iets dichterbij PSV.. 20 miljoen zou mooi zijn toch.
 
Noud
 
11
7 februari 2022 om 08:27
Hoger inzetten op onze beste speler vind ik. Verkoop Senesi maar om een keer wat cash te hebben. Maar voor Sinisterra en Kokcu moet de hoofdprijs betaald worden.
 
Mr_knowledge
 
4
7 februari 2022 om 09:21
Ik ben het met alsjemenou eens. Als je hem voor 20 mln kan verkopen gelijk doen! Laten we eerst rond deze bedrag komen, volgens mij is de transferrecord nog steeds Kuijt met 15? Dit geldt zelfde voor Senesi bedrag boven 15, gelijk verkopen. Dan kan je weer gaan bouwen en dit keer geen middelmaat vanuit eredivisie kopen maar beter scouten.
 
LeidseHood
 
3
7 februari 2022 om 10:22
Ik vind dat je die spelers niet kan vergelijken. Van alle middenvelders in de eredivisie is Kokcu absoluut een van de beteren en in deze vorm misschien de beste. Maar vergelijken met verdedigers of aanvallers is zo lastig. Tadic op zijn plek of andersom zou niks goed doen. Als we in FIFA ratings gaan denken komen denk ik spelers als Gakpo en Antony en Haller en Blind nog wat hoger uit. Maar deze boy moet Feyenoord zsm voor een enorm bedrag verkopen! 25 miljoen minimaal lijkt me.
 
Joostv97
 
9
7 februari 2022 om 11:51
Als je spelers serieus wilt vergelijken zou ik vooral niet in FIFA rankings denken...
 
LeidseHood
 
0
7 februari 2022 om 12:51
Fair enough. Bedoelde meer: als ik zelf een FIFA kaartje moest maken met scores erop, dan kwam ik hierop uit.
 
Critic0
 
0
7 februari 2022 om 10:34
Mij god , kijk je wel eens naar hem?? Hij leed juist vaak dom balverlies , en niet de moeilijke ballen maar juist de simpele over een paar meter. Hij begint nu lekker in vorm te komen maar dat mocht ook wel eens zeg. Kan best zijn dat % het wel meevalt maar het gaat juist om de momenten dat als je geconcentreerd blijft dat geen foute ballen horen te zijn.
 
Tygo82
 
8
7 februari 2022 om 07:48
Nou het is echt lachwekkend hoe Feyenoorders hun eigen spelers ophypen. /s Zonder gekkigheid, ik stond voorop met kritiek op Kokcu maar dit seizoen is hij enorm stabiel en goed. Natuurlijk zakt hij wel eens door de ondergrens maar dat zijn geen dipjes meer van meerdere wedstrijden. Lijkt goed te renderen onder Slot
 
Feyepool
 
50
7 februari 2022 om 07:52
Eigen spelers ophypen? Volgens mij waren alle feyenoorders hem vorig seizoen zat en wilde hem niet meer zien. Orkun speelt nu gewoon heel goed en er is niks "ophypen" aan. Laat zich zien in de eredivisie en in de Conference League. Dan mag dat ook gewoon gezegd worden.
 
Tygo82
 
3
7 februari 2022 om 12:07
Was sarcastisch Feyepool
 
Liverpool-038
 
35
7 februari 2022 om 08:07
Feyenoord heeft nu gewoon een goed team staan waarbij een aantal spelers echt goed presteren en dat mag gezegd worden. Altijd de afgunst naar Feyenoord spelers toe..
 
JohnHolland
 
0
7 februari 2022 om 08:28
Afgunst? Sjongejonge wat een calimero opmerking zeg Liverpool
 
Liverpool-038
 
6
7 februari 2022 om 11:57
Waaruit suggereer jij dat dit een Calimero opmerking is? Je kan gewoon opmaken uit meerdere reacties onder verschillende artikelen dat er altijd negatieve uitlatingen zijn naar Feyenoord spelers toe.
 
madco123
 
16
7 februari 2022 om 08:03
Ik ben ook al sinds de eerste minuten die hij bij ons heeft gemaakt fan van Aursnes. Kwam als een redelijk onbekende speler binnen, maar heeft echt volledig zijn voeten en prestaties voor hem laten spreken. Eerst dacht ik dat Toornstra als aanvoerder niet op de bank plaats zou nemen, maar het werd al snel duidelijk dat het middenveld met Aursnes naast Kokcu en Til op 10 veruit het beste rendeert. Mooi dat Slot dat ook inziet en Aursnes beloont voor zijn prestaties, waardoor Toornstra er nu even naast staat. Jens is al jaren een van mijn favorieten, maar nu moet hij zich even schikken in de rol van ideale 12e man, wat hij overigens prima doet.
 
FRLdorp
 
7
7 februari 2022 om 09:36
Op Fc Drita na heeft Kokcu zich geweldig gemanifesteerd bij Feyenoord. Veel analisten gaan er ten onrechte van uit dat Kokcu omdat die met nummer 10 speelt, ook dezelfde statistieken moet overleggen als een echte 10/9,5, maar daar staat Til al. Die jongen heeft zoveel rust aan de bal en daarnaast heeft die nu een versnelling in huis waardoor die telkens zijn directe tegenstander de baas is. Als een soort box to box speler levert hij niet alleen het loopwerk aan, maar geeft hij ook vorm aan het spel van Feyenoord met zijn creativiteit. Dat Kokcu nu kan etaleren komt ook zoals andere bezoekers van deze site aangeven door het ongekende goede spel van Aursnes.
 
Tijger-wit
 
1
7 februari 2022 om 13:40
Zijn en er echt Feyenoord fans die denken dat clubs als Roma, Sevilla, Dortmund bij Feyenoord aankloppen als hij nog een langdurig contract heeft bij de club in Rotterdam? Ik denk dat ze best een gokje willen wagen voor Kokcu als hij nog 1 jaar vast ligt maar nu toch zeker niet. Dat gebeurt alleen voor spelers die Europees en in de toppers er bovenuit springen en laten we eerlijk zijn, dat heeft hij misschien 1x gedaan?