Afgrijselijke strafschop van De Roon bij cruciale zege Atalanta
Woensdag, 18 april 2018 om 19:57

Atalanta heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. De club uit Bergamo won woensdag met 0-3 van Benevento en heeft nu nog maar één punt minder dan AC Milan, al hebben i Rossoneri nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

Het AC Milan van Gennaro Gattuso komt later op de avond in actie tegen Torino, maar voelt de hete adem van Atalanta dus wel in de nek. La Dea kwam na 21 minuten op voorsprong: Remo Freuler tikte binnen na een prachtige aanval, op aangeven van Bryan Cristante. Vier minuten na de pauze verdubbelde Atalanta de marge: Musa Barrow krulde binnen na een uitstekende balherovering van Cristante.

Atalanta wist dat men de punten wel binnen had en had halverwege de tweede helft op 0-3 kunnen komen, ware het niet dat Marten de Roon uitgleed bij een strafschop en huizenhoog over schoot. Een minuut later was het alsnog raak: Alejandro Gómez schoof binnen na een prachtige solo door de verdediging van Benevento, dat door de nederlaag met veertien punten stijf onderaan blijft staan in de Serie A. Overigens deed naast De Roon ook Hans Hateboer negentig minuten mee bij Atalanta.