Afvaller van Oranje staat minstens een maand aan de kant in Engeland
Vrijdag, 5 oktober 2018 om 14:05

Terence Kongolo is de komende weken niet inzetbaar voor Huddersfield Town. De verdediger staat vanwege een hamstringblessure minstens een maand aan de kant, zo maakt trainer David Wagner vrijdag bekend op de wekelijkse persconferentie. Kongolo werd zaterdag per brancard afgevoerd in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-2 nederlaag).

Na een ongelukkig ingezette tackle moest Kongolo het veld al in de eerste helft verlaten. Wagner, wiens team zaterdag op bezoek gaat bij Burnley, moet de Nederlander toevoegen aan de lijst van blessuregevallen. "Terence Kongolo heeft een hamstringblessure en staat vier tot vijf weken aan de kant. Danny Williams en Ramadan Sobhi zijn op de weg terug. Sabiri heeft last van zijn enkel en Tommy Smith heeft een bovenbeenblessure", aldus de trainer via de officiële clubkanalen.

Kongolo is dit seizoen vaste basisklant bij hekkensluiter Huddersfield. Hij miste in de eerste vijf wedstrijden geen minuut en werd in het zesde competitieduel, uit bij Leicester City (3-1 nederlaag), na 71 minuten gewisseld. Tegen Tottenham sloeg het noodlot toe in de 28ste minuut. Kongolo behoorde tot de voorselectie van Oranje voor de thuiswedstrijd tegen Duitsland in de Nations League en de vriendschappelijke interland in en tegen België, maar kon dus geen deel uitmaken van de definitieve selectie die vrijdag werd bekendgemaakt.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
3
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
3
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
voetbalchick
 
0
5 oktober 2018 om 14:16
Kongolo en hamstring blessures wordt toch wel een heel triest verhaal!
 
KusH
 
2
5 oktober 2018 om 14:18
Die hamstrings jongen.. wordt je toch gek van. En dit zal persoonlijk ook zijn voor mij, daar ik altijd dát als blessure had buiten een keer door mn enkel te zijn gegaan. Speciaal een langere warming up deed. Niet te hard op rekken .. goed uitlopen.. blegh.Hamstrings vind ik zo klote. Hoop voor m dat ie gauw weer op de pootjes staat