Ajax-duo door het slijk gehaald: 'Ze zijn voornamelijk met zichzelf bezig'
Vrijdag, 13 april 2018 om 19:55

Hakim Ziyech liet vrijdag weten zichzelf klaar te achten voor een stap hogerop, maar niet iedereen is volledig overtuigd van de middenvelder van Ajax. Valentijn Driessen is bijzonder kritisch op Ziyech en houdt de Marokkaans interational zelfs mede verantwoordelijk voor het teleurstellende seizoen dat Ajax momenteel doormaakt.

De Amsterdammers zijn met nog vier competitieduels voor de boeg nagenoeg kansloos in de titelrace en dreigen het seizoen zodoende te eindigen zonder hoofdprijzen. "Je verwacht dat jongens als Schöne en Ziyech altijd het voortouw nemen. Maar die zijn voornamelijk met zichzelf bezig geweest", zegt de journalist tegen Telegraaf TV.

"Ziyech helemaal. Een geweldige speler, maar hij heeft nog niet het vermogen om een heel team op sleeptouw te nemen. Van Schöne verwacht je dat wel, maar die had het daar toch ook moeilijk mee", vervolgt Driessen, die constateert dat van de pas achttienjarige Matthijs de Ligt wordt verwacht dat hij de kar trekt bij Ajax. "Die heeft wel de persoonlijkheid, maar het is allemaal pas in een heel late fase van het seizoen gebeurd.'

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
timr9
 
15
13 april 2018 om 20:08
Mwuah vind ziyech ook niet echt klaar voor een stap hoger op zou eerst maar eens keer volwassenen moeten worden al heeft ie het voetballend het wel inzich
 
JK-Ajax
 
66
13 april 2018 om 20:13
Driessen is echt een bal gehakt, waardeloze stukjes altijd. Als de voorhoede een stuk scherper was dan had Ziyech nóg meer assists. Met bepalend zijn kan hij het team op sleeptouw nemen, werkt hard en levert ballen panklaar af. Ja veel balverlies, daar tegenover staat ook dat hij elke wedstrijd een teamgenoot meerdere malen voor de keeper zet, daarna is het uit zijn handen. Met betere spelers om zich heen zal je echt zien hoeveel beter hij is dan hier geschetst. Maar wij zeiken liever en azijn stukjes zoals Valentijn.
 
Ampie
 
12
13 april 2018 om 21:06
Idd, volgens mij had hij al op 20 assists kunnen staan als de helft van de door hem gecreëerde kansen werden benut. Doet heus niet alles goed, en die afstandschoten mag ie best achterwege laten. Maar hij sleurt en zet meer druk dan schone en vd beek samen, neemt veel risico en probeert bepalend te zijn waar anderen op safe spelen of verstoppen. Die worden echter steeds maar t hand boven t hoofd gehouden
 
Thamike
 
11
13 april 2018 om 21:29
Driessen is een spreekpop van Johan Derksen. Cliché en open deuren en vooral stook gedrag maar heeft totaal geen verstand van het spelletje of spelers. Heeft geen goede bronnen meer en komt altijd achteraf met conclusies zoals iedereen die kan doen. Niet serieus te nemen. Gelukkig bepalen de voetballers zelf waar ze naar toe gaan en welke keuzes ze maken. Begin van het seizoen met alle gebeurtenissen rondom Ajax was hij de eerste die schreeuwde dat het seizoen al verloren was en nu individueel spelers aanwijzen. Misselijk ventje.
 
rosales1992
 
14
13 april 2018 om 21:45
Dat zyiech goed is in assists geven staat buiten kijf. Echter zijn zwakke punt, concentratie en leiderschap lijkt ie inderdaad niet in te groeien. Zyiech vind het moeilijk zijn inzicht met medespelers te delen en is vaak ongeconcentreerd. Kijk voor de lol even Ajax-Heracls eerste 10 minuten terug, tel het aantal bal verlies dat hij leidt, en dan op welke plekken en situaties dat is. Allemaal rond de middenlijn op onnodige plekken waar hij nog zeker niet bezig was met risico in zijn spel leggen om een goal te forceren. Briljante voetballer, maar wel echt eentje met bepaalde zwakheden die ze in de top niet willen. Ze willen daar liever betrouwbare constante spelers, Zyiech is nog te veel een (briljante) momenten voetballer.
 
urbyAFC
 
24
13 april 2018 om 20:13
Schöne is alleen met zichzelf bezig? Kom op man dan heb je echt geen idee waar je mee bezig bent. Speelt altijd prima in dienst van het team en is een modelprof voor de jonge jongens. Hakim is wel meer met zichzelf bezig dan de anderen maarja..
 
est-1913
 
16
13 april 2018 om 20:19
Driessen bedoelde dit niet eens heel verkeerd. Hij had het erover dat De Ligt op zo'n jonge leeftijd aanvoerder was omdat hij in het veld een natuurlijker leider is. Schöne en Ziyech zijn prima teamspelers, maar in die zin wel vooral bezig met zichzelf. Beide geen aanvoerder-type.
 
Spandoek
 
5
13 april 2018 om 21:08
Dat had hij dan best anders mogen redeneren, al snap ik wel hoe je het uitlegt. Gebrek aan leiderschap is niet hetzelfde als vooral met jezelf bezig zijn. Misschien zijn ze wel constant bezig met het teamspel maar weten ze dat niet in woorden of daden te uiten, waardoor het lijkt alsof ze daar geen oog voor hebben.
 
Bossie
 
8
13 april 2018 om 20:14
Dat de Ligt aanvoerder werd gemaakt was al. Een duidelijk signaal voor het volgend seizoen. De reden dat Frenkie nog zo rustig is. Komt omdat hij volgend seizoen op. Het middenveld zal gaan voetballen. Schone een nuttige en belangrijke voetballer maar geen type als aanvoerder. De is beter als hij een beetje onder het radar zit.
 
marocberkane
 
5
13 april 2018 om 22:49
De reden dat de Ligt aanvoerder werd gemaakt was vooral om zijn marktwaarde nog wat op te krikken. Lijkt me niet dat hij daar meer geschikt voor is dan Huntelaar of Schone.
 
rosales1992
 
2
14 april 2018 om 11:04
De Ligt is momenteel gewoon de beste speler van Ajax ook op gebied van leiderschap hoe raar dit voor de buitenwereld ook mag lijken. Ik zit er elke week sinds 2004, veel goede spelers gezien.. Meest imponerende verdediger was Vertongen, maar de Ligt gaat hem in alles ver voorbij terrechte captain en zeker niet alleen voor zn marktwaarde!
 
JD37
 
7
13 april 2018 om 20:21
Voetbaltechnisch zou hij het kunnen. Ik weet alleen niet op welke positie. Hij heeft veel te veel balverlies en tuurlijk geeft hij veel assists en veel key-passes maar hij verliest er ook een record aantal in een wedstrijd op eredivisie niveau. Kijk naar een Isco bij Madrid, die had de heen wedstrijd tegen Juventus een passing van 100%. Nu zullen mensen miss denken andere positie maar isco zakt vaak naar t middenveld en komt op dezelfde positie uit. Kijk naar een Kevin de Bruyne geeft ook erg veel assists en key-passes maar zijn passing ligt ook erg hoog. Zou je zoveel balverlies hebben bij een grotere club dan sta je er zo naast. Krijg je miss nog wel een keer een kans maar gaat het weer zo dan ben je uitgespeeld. Grotere ploegen hebben daar geen plaats en tijd voor. Iemand moet er direct staan en zeker gezien zijn verwachte prijskaartje. Ik schat zo'n 25 miljoen ? Nee zoals ik zei technisch kan hij het maar het moet echt veel beter en dan met name structureel en niet met vlagen. Dan heb ik het nog niet over het mentale. Daar heb ik ook zo mijn twijfels bij maar ik hou het graag bij het voetbal.
 
Dubbele schaar
 
6
13 april 2018 om 20:25
strik erom heen en weg doen. iemand die per wedstrijd 30 keer een verkeerde pass geeft is geen topper. Maar wel 1,5 miljoen per jaar vangen. Schone vindt ik een ander verhaal. Die heeft een goede mentaliteit maar zit in de herfst van zijn carriere.
 
Gabstra
 
1
13 april 2018 om 20:55
Dus nog 4 wedstrijden Ajax, een WK en dan verdwijnt Hakim voor de meeste van ons buiten beeld. Jammer maar het is nooit een gelukkig huwelijk geweest denk ik.
 
kakka
 
4
13 april 2018 om 21:25
Ben zeker geen fan van Driessen maar wat Ziyech betreft heeft hij hier gelijk. Speelt alleen voor zichzelf. Als hij maar mooie balletjes kan geven vind hij het prima. Alleen gaan er veel de mist in en heeft hij vreselijk veel balverlies. En dan heeft hij soms weer een geniale pass. Maar dat is veel te weinig.
 
Thamike
 
9
13 april 2018 om 21:33
Gelijk?? Dus Driessen weet hoe Ziyech en Schone erin staan? Passes geven doe je voor jezelf? Ja hij heeft wedstrijden met veel balverlies maar heeft oh zoveel bijdrage geleverd aan dit Ajax en laat ons vaak genoeg genieten. Maar hij moet zich volgens mijnheer Driessen gedragen volgens zijn normen. Ga toch lekker naast Derksen zitten ja knikken. Heeft geen enkele bron meer binnen Ajax en dan krijg je dit soort nietszeggende stukjes.
 
iJefferd
 
1
13 april 2018 om 21:32
Ziyech is een typisch voorbeeld van een voetballer die het leuk doet in NL, maar in het buitenland compleet door de mand zal vallen. Hoor je na z'n vertrek niks meer van.
 
pinko
 
2
13 april 2018 om 22:21
Driessen heeft voor een groot deel wel gelijk. Schone hoort al lang niet meer op de nummer 6 positie te staan, maar staat daar nog omdat Overmars weigert daar een verdedigend sterke speler voor te halen. Schone is nu eenmaal een aanvallende middenvelder en geen verdedigende. Daarnaast is hij wel heel vaak in het nieuws geweest met uitspraken dat Ajax bepaalde varkentjes wel even ging wassen, maar dat bleken achteraf geen daden maar woorden. Let dus ook even op aanstaande zondagmiddag. Schone heeft gezegd dat PSV dan niet gaat winnen van Ajax. Nu kun je gerust je geld zetten op de Eindhovenaren. Ziyech is na de trainerswissel nooit meer geïnspireerd geweest. Af en toe glimpen van zijn zeker aanwezige kwaliteiten, maar op de bepalende momenten niet de voortrekker, maar dat zit ook niet in zijn karakter. Daarnaast vanwege zijn houding naar het publiek zowel bij Heerenveen, FC Twente als ook Ajax nooit de meest geliefde speler, om het maar zachtjes uit te drukken - al is dat niet wat Driessen aanstipt. Maar voor de rest klopt het toch redelijk? Anders stond Ajax toch op de eerste plaats?
 
JohnDucker
 
0
13 april 2018 om 22:33
Ja bijna elke middenmoter in het buitenland is al een stap omhoog. Het spel is niet om aan te zien. De trainer stalt spelers op verkeerde positie(de nong) dus tactisch en technisch is het een chaos bij Ajax.
 
Hoofdstad Cult
 
0
13 april 2018 om 23:23
Naast prachtige acties en goals waar je van kan genieten is Ziyech helaas ook Mr. Balverlies #1. En dus best vaak ook om je dood aan te ergeren. Dat moet er echt uit wil je slagen in het buitenland, anders zit je na 2 wedstrijden op het bankje. Alles bij elkaar vind ik dat hij PER SALDO niet heel veel toevoegt aan Ajax. Als je Frenkie de Jong kan doorschuiven naar het middenveld en een sterke centrale verdediger haalt (of 2 als de Ligt vertrekt) weet ik zeker dat je ook prachtige voetbalacties gaat zien en dat je er als team veel sterker van wordt. Schöne is ook minder doorslaggevend dan voorgaande seizoenen. Nog altijd niet slecht, maar wel zijn beste tijd gehad. Dus ook daar doorselecteren zou ik zeggen.
 
hardgras
 
2
13 april 2018 om 23:29
Het is wel opmerkelijk dat de analyses van Driessen altijd komen aan het eind van het seizoen. Scorebord journalistiek. Aan het begin van het seizoen komt hij nooit met een zinvolle analyse. Meneer knows it zgn all! Feitelijk is het een papagaai die alles een beetje napraat wat er de afgelopen week in de diverse programma's is besproken. Jammer dat je zelf geen eigen mening kunt vormen. Dat is mijn mening!
 
teddy69
 
0
13 april 2018 om 23:58
Die Driessen Ik wordt daar een beetje moe van Hij denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden Maar volgens mij heeft hij nooit zelf gevoetbald
 
rickv
 
2
14 april 2018 om 03:39
Ja en als ze het allebei wel zouden zijn, samen met Huntelaar en Veltman, dan was de kritiek dat er te veel haantjes waren. Je hoeft van mij geen fan van Ziyech te zijn en als je hem volgt in het veld oogt ie wat nonchalant. Maar ik kan heb er niet of zelden op betrappen niet te werken voor zijn team. Hij is altijd in beweging en verdedigd gewoon mee en houd de druk op de tegenstander. Nee, het is niet de speler die een 40 min sprint inzit om vervolgens met een vliegen tackle een bal te onderscheppen. Dat heeft ie ook niet nodig want hij staat al op de juiste positie. Het is een cliché uitspraak maar als je een vis beoordeeld op hoe goed ie in een boom kan klimmen dan kan je altijd wel kritiek vinden. Heeft Ziyech veel balverlies, ja. Kan dat minder? Een beetje, sommige risico's moet ie wellicht niet nemen. Aan de andere kant had ie het dubbel aantal assists kunnen hebben met iets betere speler om hem heen. Het is niet dat Ziyech niks meer kan leren, maar het is een geweldige speler en wellicht zit ie aan zijn top, maar zijn team zeker niet. Als hij als "mindere' speler kan meedraaien in een team met betere spelers om zich heen is ie ook heel nuttig. Driessen moet weer per sé iemand gaan beoordelen op wat ie niet is, een leider.