Ajax en PSV krijgen advies: '1,5 miljoen zou een goed bedrag zijn'
Dinsdag, 22 augustus 2017 om 08:50

Perr Schuurs lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. De pas zeventienjarige verdediger is al aanvoerder van Fortuna Sittard, werkte een stage bij Liverpool af en geniet interesse van Ajax, PSV en diverse Bundesliga-clubs. Spelersmakelaar Kees Ploegsma denkt dat Fortuna minimaal anderhalf miljoen euro kan toucheren als de tiener deze maand of in de toekomst de Limburgse gelederen verlaat.

"Zeventien jaar en aanvoerder? Anderhalf miljoen, misschien met wat extra's aan bonussen, zou een goed bedrag zijn", zo stelt Ploegsma dinsdag in gesprek met de Limburger. "Als hij zich goed ontwikkelt, dan is dat mooi meegenomen." Ploegsma zou het wel weten als hij het voor het zeggen had. "Wordt het niets, dan is een verlies van anderhalf miljoen euro wel te overzien voor topclubs."

Een andere zaakwaarnemer, Tim Vrouwe, denkt dat Schuurs niet alleen vanwege zijn kwaliteiten tot captain is benoemd. "Dat heeft Fortuna denk ik bewust gedaan om de prijs op te drijven. Slim." Vrouwe denkt dat de interesse van Ajax positief kan uitpakken voor Fortuna, in de zin van een hogere transfersom. "Ajax heeft geld. Zij halen ook gewoon een Deens talent (Victor Jensen, red.) voor 3,5 miljoen euro binnen."

Directeur spelersbeleid Marc Overmars sprak eerder deze maand met Wessel Weezenberg, de belangenbehartiger van de verdediger. Technisch manager Marcel Brands van PSV zat meermaals op de tribune. Vooral vanuit Duitsland wordt aandachtig naar Schuurs gekeken. Bayern München stuurde in een eerder stadium al scouts op de jonge verdediger af en ook Borussia Dortmund, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig zijn al in verband gebracht met een transfer van Schuurs, die nog tot medio 2019 vastligt in Sittard.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
4
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
25
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
mayarood
 
20
22 augustus 2017 om 09:01
Ajax zal dat wel betalen als ze hem echt willen. PSV doet het niet voor die prijs.
 
holala
 
49
22 augustus 2017 om 09:07
Ajax haalt zelfs B-spelers voor 5 miljoen en jeugdspelers voor 12 miljoen
 
Tinus88
 
27
22 augustus 2017 om 09:11
Welke speler uit de jeugd kostte 12 miljoen? Neres telt niet want hij is voor het eerste gehaald.
 
RobertKok
 
31
22 augustus 2017 om 09:19
Wel je feiten kennen als je wat roept, Cassierra werd voor het 1ste gehaald maar is (nog) niet goes genoeg en wellicht was dat om Sanchez tevreden te houden en Neres is niet voor de jeugd gehaald dus geen onzin verkopen graag
 
Miccoli
 
21
22 augustus 2017 om 10:34
Cassierra gehaald om Sanchez tevreden te houden? Cassierra kwam eerder dan Sanchez hoor.
 
claro2
 
5
22 augustus 2017 om 10:43
Haha Als je het geld waarom niet? Sanchez voor 45 verkocht. Mag je er evt ook een keer naast zitten. Als je geen geld hebt is alles teveel.
 
holala
 
4
22 augustus 2017 om 12:22
@robertkok Haha.....heitinga, Zimmling, Westerman.....allemaal spelers die voor het eerste werden gehaald! Feit blijft gewoon dat Cassierra vaker bankt dan speelt en Ners meer minuten in jong Ajax op heeft zitten dan in het eerste. Dus allebei de feiten kennen en niet alleen ik
 
Psveindhoven19
 
3
22 augustus 2017 om 09:48
@mayarood, Onderbouw eens jouw reactie dan kunnen we beter reageren op jouw onzin verhaal. Ontopic: Goede speler deze gaat er wel komen en hoop natuurlijk in eindhoven
 
Encorr
 
2
22 augustus 2017 om 10:38
Onzin verhaal? Is toch algemeen bekend dat Ajax iets verder gaat voor talenten. Ik zie Psv geen 3 mil neerleggen voor jeugdspelers nee
 
Finalvoetbal
 
9
22 augustus 2017 om 10:45
PSV geeft jeugd echter weinig kansen. Ik denk dat die jongen dat ook mee zal laten wegen en in het voordeel van Ajax is.
 
MarkBakel
 
7
22 augustus 2017 om 11:26
@finalvoetbal en het napraten begint weer, natuurlijk geeft PSV de jeugd ook kansen, totaal 11 zelf opgeleiden spelers bij de wedstrijd afgelopen zondag, waarvan er 5 in de basis. On: Op je 17 al aanvoerder bij de koploper van de Jupiler league is zeker netjes, snap alleen niet dat top clubs nog niet eerder achter deze jongen aangegaan zijn dan?
 
Iseldiroed
 
12
22 augustus 2017 om 11:41
11 zelf opgeleide spelers? ?? tel je bergwijn uit de ajax jeugd, Zoet vanuit de veendam jeugd en Locadia van Emmen ook mee als eigen jeugd zeker? Brenet en hendriks, dat is psv jeugd. Als lammers op de bank zat die dan ook. Met die redenatie had ajax afgelopen wedstrijd 10 jeugdspelers in de basis ??
 
 
8
22 augustus 2017 om 11:59
En hoeveel eigen jeugd blijft er nog bij Ajax over als je zo redeneert @iseldiroed?
 
Inti
 
2
22 augustus 2017 om 10:51
Ik denk dat deze jongen uit Limburg, beter past bij psv op dit moment. Ook de kansen voor de jeugd zijn gestegen bij psv. Bij Ajax is ook teveel jeugd gekocht, waardoor er ook veel talenten geen kans krijgen. Al proberen ze zo snel mogelijk de spelers weer te verkopen als er miljoenen winst zijn te maken. Denk aan Bazoer, Tete, El Ghazi, Milik, Riedewald etc.
 
grasveld7
 
9
22 augustus 2017 om 11:49
Welke kansen als jeugd bij PSV zijn dan gestegen volgens jou? Op basis van 1 wedstrijd afgelopen zondag? Het seizoen is 2 wedstrijden oud. De afgelopen jaren hebben ze duidelijk laten zien dat de jeugd geen prioriteit heeft in Eindhoven. Elke club verkoopt zijn spelers als er grote bedragen op tafel komen, er zijn namelijk geen spelers die hun hele leven in Nederland willen blijven, en het vaak na max 3 a 4 jaar wel gezien hebben. Daar valt Ajax weinig op aan te kijken.
 
memphisdepay
 
3
22 augustus 2017 om 12:03
Kijk de selectie even als je dan niet inziet dat de kansen gestegen zijn dan spijt het me om te zeggen maar dan ben je gewoon te dom om dat in te zien. Er gaan nog meer jongens debuteren dan alleen Gudmundsson en Paal dat is gewoon 100% zeker omdat er vast nog wel is wat spelers geschorst of geblesseerd raken. PSV kan ook gewoon niet anders ze hebben nu niet meer zoals vorig seizoen overal zo veel opties. Er zullen genoeg spelers een kans krijgen of PSV moet in een keer 4 of 5 nieuwe spelers halen deze laatste dagen van de transfermarkt maar dat zie ik niet gebeuren.
 
lausho
 
5
22 augustus 2017 om 12:55
Kansen gestegen? Brenet, Locadia en Hendrix zitten er al jaren bij en zijn nog niet eens definitief vaste basisspelers. De doorstroom bij Ajax is inderdaad hoog, daarom dus ook veel kansen voor de jeugdspelers. Obispo schijnt, volgens de Mos, beter dan de Ligt te zijn, hoe kan het dat hij met zulke prutsers voor zich nog niet in de basis staat bij Psv?
 
grasveld7
 
1
22 augustus 2017 om 13:11
Omdat er nu een paar jeugdspelers meer op de bank zitten zal de kans voor nieuwe jonge spelers zijn gestegen? Wat een logica.. Eerst maar eens zien of ze wel echt aan spelen toe gaan komen, Cocu kennende is dat nooit geen zekerheid. Ik verwacht dat Psv nog wel een 1 of 2 spelers aantrekt voor deze transfer periode voorbij is.
 
Inti
 
2
22 augustus 2017 om 13:25
Grasveld, als je objectief kijkt en het een beetje volgt, dan weet je dat psv het beleid ook noodgedwongen meer richt op jeugdspelers. Kijk even naar de selectie en je weet genoeg. Je weet ook dat Ajax puur bezig is om geld te verdienen. Spelers kopen van 17-19 jaar. Als deze na 1 goed jaar voor een paar miljoen zijn te verkopen doen ze dat direct. Kijk naar Bazoer, Tete, El Ghazi, Riedewald enz. Geen schande, maar iets sportief voor de lange termijn opbouwen is dat niet. En ik ben noch Ajax, noch psv supporter, dit is gewoon objectief kijken.
 
memphisdepay
 
1
22 augustus 2017 om 13:33
Zoals het er nu naar uitziet worden Locadia en Hendrix dit seizoen basisspelers daarnaast hebben ze beide in voorgaande seizoenen vaak in de basis gestaan en hebben ze allebei vaak last van een blessure gehad. Brenet die heeft voor zijn kwaliteiten ook genoeg kansen gehad en hij heeft het zichzelf uit de basis gespeeld. Aad de Mos als je die serieus neemt is het einde zoek op basis van wat is Obispo een groter talent? De ligt mocht een jaar eerder debuteren voor NL 019 en 3 kwart jaar daarna voor het Nederlands elftal. Die jongen is een talent maar beter dan de Ligt is gewoon onzin. Daarnaast welke prutsers doe nou niet alsof Isimat, Schwaab, en Luckassen zo slecht zijn. Isimat was vorig seizoen een van de beste verdedigers van de eredivisie, Schwaab heeft nog nooit een wedstrijd in de eredivisie verloren met PSV maar is wel wat minder en Luckassen is ook gewoon een goed talent.
 
grasveld7
 
0
22 augustus 2017 om 15:10
Inti, dat is ook een goed teken dat Psv zijn ogen steeds meer op de jeugd richt, dat moet ook wel anders komen er over enkele jaren geen talenten meer naar Eindhoven. Logsich ook wel, als je weet dat je toch geen kansen gaat krijgen ga je liever ergens heen waar je wel een toekomst hebt, of in ieder geval de kans krijgt om je te laten zien op het grote podium. Dat wat je over Ajax zegt is wel heel zwart wit, volgens mij wouden Bazoer,el Ghazi, Tete en Riedewald zelf weg zonder te moeten vechten voor een basisplek.. Tuurlijk doet Ajax ze van de hand als er een goed bod op tafel komt, ongemotiveerde spelers bij je club houden brengt alleen maar onrust, dan kan je ze beter verkopen ook al zijn het je eigen jeugdspelers.
 
Che
 
11
22 augustus 2017 om 09:01
Precies, dat en een doorverkoopclausule. Fortuna heeft jaren niet van haar jeugd mogen genieten, spelers als Bryan Linssen gingen gratis de deur uit en nu kunnen we eindelijk bedragen vragen.
 
jeron
 
6
22 augustus 2017 om 09:02
1,5 miljoen kun je prima op gokken.... Jeugdspelers die het net niet halen vertrekken vaak rond 5 ton. Veel verlies ga je niet maken Daarnaast zou je hem een jaar/ 2 jaar kunnen opleiden en daarna gaan verhuren aan clubs uit de eredivisie. Investering waard lijkt mij
 
NUFC_U2
 
10
22 augustus 2017 om 09:20
Dan lijkt Ajax een logische keuze. Zeker daar zij hem ook meteen willen verhuren aan Fortuna. Bij goede prestaties zullen zij hem ook sneller een kans geven in het eerste. Ajax kan dat moeiteloos betalen. PSv zal hem eerder willen huren denk ik...
 
PSVChamps
 
18
22 augustus 2017 om 09:38
Nou, net alsof PSV de 1,5 miljoen niet kan bekostigen.... Waarom zouden wij dat niet betalen, maar wel een 17 jarige verdediger van Fortuna huren....? Voelt mij een beetje aan als stemmingmakerij, daar we enkele andere huurlingen in de gelederen hebben.....
 
NUFC_U2
 
7
22 augustus 2017 om 09:44
Dat is natuurlijk goedkope onzin ! De linksback van HSv wordt waarschijnlijk ook niet gekocht voor een paar miljoen, maar gehuurd. Recent ook al veel spelers gehuurd (Siem-Van Ginkel-Zinchenko). Dat geeft niet, maar het geeft wel iets aan. Bij ons bij Vitesse ging het idemdito zo. En je weet zelf, dat Ajax veel gemakkelijker miljoenen neertelt voor een jeugdtalent. Pas is ook al een Deense middenvelder voor een paar miljoen gehaald.
 
memphisdepay
 
5
22 augustus 2017 om 10:10
Je moet je afvragen of PSV die linksback wel wil kopen. Ik geloof niet dat PSV hem niet kan betalen en denk dat het meer meespeelt dat die jongen al bij verschillende Europese clubs is mislukt en huren(hopelijk met koopoptie) is dan misschien verstandiger. PSV kan die 1,5 miljoen echt wel uitgeven hoor.
 
Roytje78
 
0
22 augustus 2017 om 09:30
Zou een mooi koppel met De Ligt kunnen vormen over 4 - 5 jaar. Ware het niet dat het beleid van Ajax op dit moment zo flut is dat De Ligt dan al wel lang en breed vertrokken is. En als ze deze jongen kopen zal die dan ook al wel weer vertrokken zijn.
 
Encorr
 
1
22 augustus 2017 om 10:39
Dan is De Ligt al vetrokken maar misschien met Wöber
 
ninjakai
 
6
22 augustus 2017 om 09:36
Ik vind die opmerking van Vrouwe veelzeggend. "ajax heeft geld. Zij halen ook gewoon een Deens talent voor 3,5 miljoen euro binnen." Ja ze halen inderdaad een Deens talent voor 3,5 mil binnen, echter moet je ook ff kijken van welke club die afkomstig is. Het is toch heel wat anders als je een talent van Fortuna wilt aantrekken of een talent van Kopenhagen.
 
cabinessence
 
4
22 augustus 2017 om 09:53
Als ik het bij Fortuna voor het zeggen had, dan zou ik het doorverkooppercentage belangrijker vinden dan het verkoopbedrag. Ik denk dat een club als Fortuna inderdaad niet snel veel meer dan zo'n 1,5 miljoen voor een speler zal krijgen. Maar een speler die er bij de top 3 een beetje bovenuit steekt levert tegenwoordig al heel snel minstens 15 miljoen op, dus dan kan een doorverkooppercentage van 20 of 30 procent wel heel interessant zijn. Vooral voor een club die een begroting van maar 2,44 miljoen heeft.
 
ElPistolero16
 
0
22 augustus 2017 om 12:13
1.5 miljoen is niet te weigeren voor fortuna.
 
GASHER
 
1
22 augustus 2017 om 10:07
Dan mogen ze opschieten want Max Eberl is gezien in Sittard tijdens de openingswedstrijd van fortuna Sittard dus het is goed mogelijk dat Borussia mönchengladbach met hem vandoor gaat als Ajax en PSV niet snel handelen
 
cabinessence
 
3
22 augustus 2017 om 10:26
Schuurs schijnt zelf al aan te hebben gegeven dat hij voorlopig liever in Nederland blijft.
 
GASHER
 
1
22 augustus 2017 om 11:25
Dat kan best maar de Bundesliga clubs hebben vaker meer macht qua financiële zaken en als hij faalt daar kan hij altijd nog terug naar Nederland en anders is hij sneller naar de top.ligt eraan hoe je het bekijkt want ze vader zal hem wel goed advies geven erover
 
Gohf
 
0
22 augustus 2017 om 11:12
Als Schuurs binnen Nederland vertrekt zal dat hoogstwaarschijnlijk naar Ajax zijn. Ajax wilt hem nog een jaar terug verhuren en PSV wilt hem zelf opstellen in Jong Psv. Schuurs blijft liever nog een jaar bij Fortuna voordat ie vertrekt. Constructie met Ajax is dus de ideale. Mocht hij een buitenlandse transfer maken word hij sowieso terug verhuurd.
 
cabinessence
 
2
22 augustus 2017 om 11:39
"ajax wilt hem nog een jaar terug verhuren en PSV wilt hem zelf opstellen in Jong Psv." Ik denk dat je beter bij Jong PSV kunt zitten dan bij Fortuna. Het niveau is er hoger (nummer 4 van de Jupiler League vs. nummer 17 van de Jupiler League) en je kunt per direct bij het eerste elftal gehaald worden. Dat kan niet als je verhuurd bent.
 
Yoink
 
4
22 augustus 2017 om 11:54
Schuurs geeft dit zelf aan, dus het maakt eerlijk gezegd niet heel veel uit dat jij er anders over denkt.. Bij Fortuna: - Is hij aanvoerder - Speelt hij elke week - Is hij thuis - Doet hij wat terug voor de club - Krijgt hij begeleiding van een ex-verdediger van Internationale klasse. Dus veel slechter voor zijn ontwikkeling zal het echt niet zijn. Dat je de einduitslag van vorig jaar erbij is ook niet echt relevant. Dat zegt namelijk niks over de huidige verhoudingen. Alle teams zijn veranderd en Fortuna is een club in de lift.
 
cabinessence
 
1
22 augustus 2017 om 12:05
"dus het maakt eerlijk gezegd niet heel veel uit dat jij er anders over denkt.." O sorry, ik wist niet dat het niet toegestaan was om een eigen mening te hebben op een forum. "- Is hij aanvoerder" Omdat Fortuna dan meer geld voor hem kan krijgen. "- Speelt hij elke week" Ik neem aan dat hij dat bij Jong PSV ook zou doen. "- Krijgt hij begeleiding van een ex-verdediger van Internationale klasse." Bij PSV zou hij inderdaad door een stel onbenullen begeleid worden, ja.
 
Gohf
 
0
22 augustus 2017 om 14:50
Beloftenelftallen in de eerste divisie helpen jeugdspelers niet zoals bedoeld, omdat spelers in beloftenelftallen geen echte competitie ondervinden. Neem bijvoorbeeld een speler van Fortuna. Hij moet vechten voor zijn brood. Hij moet presteren; hij moet punten pakken, week in; week uit. Een jeugdspeler bij een beloftenelftal staat niet onder dezelfde druk, dus spelen voor het beloftenelftal bereidt je niet voor op een profcarrière. Zijn salaris is gegarandeerd, er zijn geen echte prikkels en als het team in degradatiegevaar komt, stuurt de club spelers van het eerste elftal mee om degradatie te voorkomen. Dus wat leert de jeugdspeler? Geen echte concurrentie; geen echte ontwikkeling.
 
cabinessence
 
0
22 augustus 2017 om 15:08
@gohf: Dat zie ik toch anders. Ik denk dat een speler van Jong PSV juist meer druk ondervindt dan een speler van Fortuna Sittard. Met alle respect voor Fortuna, maar die club speelt op zich nergens om. Die worden het ene seizoen 15e en het andere seizoen 18e, met hooguit een keer een uitschieter naar een 7e of 8e plek. Verliezen is geen ramp, want je verliest al jaren vaker dan dat je wint. Bij een beloftenelftal daarentegen is elke wedstrijd een test. Iedereen kijkt naar je met in z'n achterhoofd altijd de vraag "kan die het eerste halen?". Bij een beloftenelftal zal de druk om als team te presteren misschien wat minder hoog zijn. Maar ik denk dat de druk om er als speler bovenuit te steken wel weer een stuk groter is.
 
Yoink
 
0
22 augustus 2017 om 13:55
Je mag je eigen mening hebben. Ik geef alleen aan dat Schuurs al duidelijk heeft gemaakt wat híj vindt. Misschien verwoordde ik dat niet helemaal lekker. - Als aanvoerder krijg je verantwoordelijkheid en kun je als 17-jarige dus ook andere dingen bijleren. (teamproces, etc) - 'ik neem aan'. Die zekerheid heeft hij bij Fortuna wel. - Begeleiding: Zeg ik toch nergens. Maar wat maakt het bij PSV dan veel beter op dat gebied? Gezien je reactie kun je eigenlijk ook niet verder onderbouwen waarom het daadwerkelijk beter is om bij Jong PSV te voetballen. Er is alleen maar meer onzekerheid. Schuurs heeft dus weinig reden om naar PSV te vertrekken. Hoeft Fortuna niet eens 'beter' te zijn dan Psv. Maar zolang Schuurs in Sittard heeft wat ie nodig heeft, waarom per sé weg willen?
 
cabinessence
 
0
22 augustus 2017 om 15:23
"maar wat maakt het bij PSV dan veel beter op dat gebied?" Bij PSV lopen onder meer Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel, Phillip Cocu, Andre Ooijer en Wildred Bouma rond op de Herdgang. Daar kun je volgens mij wel het een en ander van leren. "gezien je reactie kun je eigenlijk ook niet verder onderbouwen waarom het daadwerkelijk beter is om bij Jong PSV te voetballen." Volgens mij heb ik toch al twee hele goede redenen gegeven. 1. Het niveau van Jong PSV is hoger. Afgelopen seizoen 4e met 69 punten, terwijl Fortuna 17e werd met 39 punten. 2. Als het nou heel goed gaat en Cocu besluit dat hij mee kan doen bij PSV 1, dan kan dat per direct. Als hij verhuurd is aan Fortuna, dan kan dat niet. Dan moet je wachten tot de winterstop of het einde van het seizoen.
 
mayarood
 
0
22 augustus 2017 om 19:44
PSV geeft niet zo veel uit aan jeugdspelers, Ajax wel. Als hij bij Ajax komt wordt hij getraind door Reiziger en Bogarde, ook geen koekenbakkers. Daarbij zou hij bij Ajax ook mee kunnen doen met de Youth League, waarvoor PSV zich niet geplaatst heeft.
 
cabinessence
 
0
23 augustus 2017 om 14:41
PSV is daarentegen weer vrij creatief met bonussen en doorverkooppercentages. Dan kan soms interessanter zijn dan een goede transfersom. En de Youth League is voor onder 19, oftewel de A-jeugd. Dat is een stap terug voor een speler met Jupiler League-ervaring.
 
nesje045
 
0
22 augustus 2017 om 20:33
Halen en jaar of 2 aan fortuna verhuren