Ajax moet grote naam doorstrepen in zoektocht naar nieuwe algemeen directeur
Donderdag, 2 mei 2024 om 16:45

Robert van Overdijk wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo meldt De Telegraaf. De Brabander kwam in beeld na de schorsing van Alex Kroes, maar heeft besloten aan te blijven als algemeen directeur van Circuit Zandvoort. Van Overdijk zorgde er onder meer voor dat de Formule 1 terugkeerde in Nederland.

Van Overdijk verruilde in 2018 de Brabanthallen voor het Circuit van Zandvoort. Hij werkte bijna tien jaar bij Libéma en was daar onder meer verantwoordelijk voor grote muziekevenementen zoals 'A State of Trance' met Armin van Buuren en de bekende Foute Party van Q-music.

Tijdens zijn tijd bij Libéma zat Van Overdijk ook in de directie van de Beekse Bergen en Sportiom. Een van de wensen van Van Overdijk was om de Formule 1 Grand Prix weer naar Nederland te halen, wat hem uiteindelijk is gelukt.

Van Overdijk was ook bij AZ in beeld om de vertrekkende Robert Eenhoorn op te volgen, maar die vacature is ingevuld door Merijn Zeeman, de huidige technisch directeur van wielerploeg Visma-Lease a Bike.

Naast Van Overdijk zijn onder anderen ook zakenpartner Menno de Jong en Bernhard van Oranje eigenaren van Circuit Zandvoort. De interesse uit de voetballerij brachten de onderhandelingen in een stroomversnelling.

"Ik ben niet de persoon om alleen op de winkel te passen", laat Van Overdijk weten. "Voor mij zijn de waardering, het feit dat ik nu ook mede-eigenaar ben en de ambities nieuwe prikkels. We hebben een prachtige reis achter de rug, maar er ligt er nu ook weer een mooie reis voor ons."

Bernhard van Oranje is blij dat Van Overdijk aanblijft voor het circuit. "Aan de ene kant voelden we ons als aandeelhouders gevleid door de berichtgeving, maar anderzijds was het ook een wake-up call. Dat heeft mooie gesprekken opgeleverd."

"Daarin werd één ding al snel duidelijk: we hebben nog torenhoge ambities met elkaar en belangrijker, we willen dit met elkaar blijven doen. Vandaar dat het ons trots maakt Robert als mede-eigenaar aan boord te hebben kunnen halen. Op naar een volgend mooi hoofdstuk."

Meer nieuws
   
12:29
12:29
VZ Kort: PEC Zwolle heeft eerste transfervrije zomeraanwinst binnen
77
   
12:12
12:12
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
3
   
11:46
11:46
Thomas Tuchel gaat definitief niet verder als trainer van Bayern München
31
   
11:24
11:24
Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
7
   
10:50
10:50
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
ajaxrkc33
 
2
2 mei 2024 om 16:49
Maakt niet uit want als het goed is word Geelen 21 mei benoemd als AD.
 
Strandbal
 
2
2 mei 2024 om 17:05
Geelen zit nu wel mooi op z’n plek. Als er binnen afzienbare tijd een gedegen AD van buitenaf kan komen, dan heeft dat wel mijn voorkeur.
 
Booya_410
 
3
2 mei 2024 om 17:39
Geelen zit er al 8 jaar he. Op een gegeven moment wilt ook hij iets nieuws. En als dat betekend dat hij AD wordt en voor Ajax behouden blijft dan moet je dat direct doen natuurlijk.
 
Airbags
 
3
2 mei 2024 om 17:55
@booya_410: Dat is dus de vraag: wil Geelen ook echt iets nieuws? Vorig jaar, vlak nadat Van der Sar bekendmaakte te gaan stoppen, was Menno Geelen ook al een van de topkandidaten. Toen heeft hij zelf bedankt en aangegeven door te willen in zijn huidige functie. Zou er binnen die 11 maanden iets veranderd zijn, dan mag hij wat mij betreft per direct beginnen als AD.
 
Downwards
 
0
2 mei 2024 om 18:08
Geelen bedankte oa omdat hij vond dat er iemand naast hem moest staan die de voetbalkant kon doen. Omdat je in die functie ook praat met Ecv en Europese delegaties etc. Nu zou hij dit samen met Kroes en/of Beuker kunnen doen, want er is itt 11 maanden terug wel een duidelijke voetbalinhoudelijke lijn (geschreven door Beuker en Kroes). Het zou mij trouwens niet verbazen als het om een interim benoeming gaat, zodat ze wat meer tijd hebben om echt de juiste knadidaat te vinden. Gezien de regelgeving van de KNVB moet je snel handelen.
 
khalid3073wx
 
0
2 mei 2024 om 19:55
Ik vraag word Geelek niet alleen daar neergezet zodat Kroes later die plek weer kan overnemen. Weet je dat toevallig? Stel dat Kroes niks fouts heeft gedaan dat daarna alsnog AD word en dat makkelijker met Geelen kan dan een Overdijk?
 
ScummyMan
 
0
2 mei 2024 om 17:06
Zonder hem goed te kennen was hij wel een naam waar ik bang voor was als vervanger van Kroes. De nieuwe AD zou een flinke vinger in de pap hebben bij het aanstellen van een td en trainer en daarvoor heb je echt een voetbalman nodig Nu met Kroes op TD had het in mijn ogen wel gekund. Denk dat hij wel de ervaring heeft om ook tegengas aan Kroes te bieden gezien zijn enorme staat van dienst als hoofd van een organisatie. Iets wat wellicht een Geelen minder heeft
 
4Ever4Ajax
 
3
2 mei 2024 om 17:42
Nu Kroes als TD is benoemd, is een AD in mijn opinie vooral voor de interne organisatie en naar de toezichthouder naar buiten. Voetbaltechnisch hoeft een AD nu weinig te kunnen. Wat mij betreft had hij dit wel kunnen worden, maar zou ook content zijn met Menno Geelen. Geelen heeft geen ervaring als CEO maar heeft nu ook al veel mensen onder zich. Bovendien ging hij al altijd mee met Sar naar businessdeals. Dus denk dat Geelen het prima zou kunnen.
 
khalid3073wx
 
0
2 mei 2024 om 19:58
Ik schat Kroes hoog in daar niet van. Maar is Geelen is sterk genoeg om een Kroes aan te pakken dat is de taak van AD onder andere. Ik zie bijvoorbeeld Brands Stewart wel aanpakken. Snap je wat ik wil zeggen/bedoel?
 
Bossie
 
7
2 mei 2024 om 17:23
Zou Overdijk er voor gezorgd hebben dat de formule 1 naar Nederland kwam, of zou de naam Bernard van Oranje zwaarder hebben mee gewogen. Is niet erg dat deze man het niet wordt. Laat ze maar een AD aanstellen met meer voetbalachtergrond.
 
sebasjuh
 
0
2 mei 2024 om 21:56
Denk ook dat ene M. Verstappen wel flink heeft geholpen met zijn fanbase en wat dat doet voor het aantrekken van supporters bij races. Dus om dat alleen op conto van deze man te zetten lijkt me wat te veel inderdaad.
 
afcajr
 
1
2 mei 2024 om 17:58
Er is maar één nieuwe AD en dat is Menno Geelen.
 
jeroenimo8
 
1
2 mei 2024 om 18:04
Ofwel Michael Kinsbergen ofwel Menno Geelen, desnoods een combinatie van de twee.
 
khalid3073wx
 
0
2 mei 2024 om 20:00
Robert Eenhoorn waarom valt die naam niet? Die stopte bij AZ omdat groeien niet kon. Onddanks de harde onderhandelingen moet je zakelijk ook kunnen zien dat Eenhoorn vanuit het van AZ goed handelde met Ajax en dat zou hij vanuit ook kunnen.