'Ajax rondt binnen 24 uur transfer van ongeveer acht miljoen af'
Donderdag, 13 juli 2017 om 07:49

Jairo Riedewald mag zich bijna speler van Crystal Palace noemen. De Telegraaf meldt namelijk dat de club van manager Frank de Boer de transfer binnen 24 uur hoopt af te ronden. "De transfer is een kwestie van tijd", klinkt het.

De krant meldde dinsdag al dat de twintigjarige Riedewald 'in principe' voor Crystal Palace heeft gekozen en dat er waarschijnlijk ruim acht miljoen euro exclusief variabelen gemoeid zal gaan bij de deal. Ook Everton en Newcastle United toonden interesse, maar vissen dus achter het net.

Riedewald was in de winterstop al dicht bij een overstap naar de Premier League, maar besloot om Tottenham Hotspur af te wijzen voor een langer verblijf bij Ajax. Hij heeft nu dus alsnog voor een vertrek gekozen, ondanks dat zijn contract in de Johan Cruijff Arena nog doorloopt tot de zomer van 2020.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
4
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
4
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
4
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Master D
 
11
13 juli 2017 om 07:59
Ik vind het geen bijzonder bedrag. Daar had je wel wat meer uit kunnen halen als Ajax, ondanks dat de speler heeft aangegeven te willen vertrekken. Een jaar geleden zouden we met de talenten Riedewald, Tete, Bazoer en El Ghazi goud in handen hebben gehad, Uiteindelijk leveren ze bij elkaar rond de 30 miljoen op. Dat vind ik relatief goedkoop voor 4 jonge spelers met hun potentieel.
 
ErPupone10
 
53
13 juli 2017 om 08:04
Toen waren het alle 4 basis spelers en belangrijk in het elftal. Ik vind 8 miljoen voor een bankzitter en meer dan voldoende bedrag. Daarmaast vind ik Riedewald een goede voetballer maar om nou te zeggen dat hij wereldtop potentie heeft..... eeuh nee
 
Dammie
 
7
13 juli 2017 om 08:09
Daarom zijn voorspellingen over toekomstige transfersommen ook zo onzinnig. Talent alleen is niet voldoende en blessures maar dus ook nieuwe trainers kunnen `de waarde` van spelers enorm beã¯nvloeden. Ik denk dat in dit geval wel duidelijk is gemaakt dat het kapitaal op het veld staat....al is 8mln voor een wisselspeler best wen fors bedrag
 
Curacao01
 
3
13 juli 2017 om 08:57
Dammie, talent laat je doorbreken, maar mentaliteit zorgt ervoor dat je blijft of echt top wordt! Totdat de mentaliteit moet worden aangesproken en het nog puur op talent gaat is een jonge speler geweldig, met hoge transfersom... de generatie is gewoon voorbij gestreefd door de lichting daarachter en heeft niet de mentaliteit door te knokken, dan gaat de waarde snel achteruit.
 
Capis
 
7
13 juli 2017 om 09:43
@curacao: Voorbij gestreeft door de nieuwe generatie? Tete - Veltman Riedewalt - Viergever/schone/sinkgraven Bazoer - Schone El Ghazi - Traore huru speler Het is wat Dammie inderdaad zegt, blijven presteren en het kan heel erg afhangen van de trainer. Want juist deze gasten zijn vervangend oor ervaring of aankopen. Ik dnek dathet vooral is geknikt in die koppies omdat ze ook stuk voor stuk direct bij Oranje werden gehaald. En dan kom je ineens bij je eigen team op de bank voor een met alle respect Viergever. Het is helemaal geen schande dat als je 20/22 moet vechten voor je plek bij een Ajax. Dat is nu eenmaal top sport. Maar ze zijn te veel gaanz weven omdat heel NL riep dat het de nieuwe wereld top werd. We moeten gewoon zuinigz ijn met de talenten.
 
 
1
13 juli 2017 om 11:49
@curacao01 Je schrijft: "dammie, talent laat je doorbreken, maar mentaliteit zorgt ervoor dat je blijft of echt top wordt!" Hoewel je in principe gelijk hebt, moet je niet uit het oog verliezen dat je helemaal niets aan mentaliteit hebt als je niet of nauwelijks uitzicht hebt op speeltijd. Dat kan gebeuren omdat de trainer het niet in je ziet zitten en andere keuzes maakt of de concurrentie gewoon beter is. Die verhalen dat de talenten bij Ajax die weg zijn gegaan of op de nominatie staan om weg te gaan het niet gehaald zouden hebben vanwege een gebrek aan mentaliteit, zijn nergens op gebaseerd. In ieder geval niet op argumenten. Het zijn gewoon aannames zijn die zijn ontsproten aan de wil van de spelers om meer speeltijd en de negatieve houding die ze uitstralen omdat ze niet aan spelen toekomen. En dat getuigt juist van een goede mentaliteit. Peter Bosz was de man die het het beste kan weten en die heeft meermaals in de pers geventileerd dat er op de arbeidsethos van betreffende spelers niets viel aan te merken en dat ze ook geen stoorzenders waren in de selectie. Een speler van die leeftijd moet echter veel spelen om beter te kunnen worden dan de concurrent en als die concurrent iedere week speelt terwijl hij iedere week op de bank plaats dient te nemen, moet hij een strijd voeren die hij nooit kan winnen zolang zijn concurrent niet uit vorm of geblesseerd raakt. Ik vind het de normaalste zaak van de wereld dat een talent daar niet op wil wachten en het liefste zo snel mogelijk wil vertrekken omdat niemand het leuk vindt om met de pest naar zijn werk te gaan. Bovendien kan het niet anders dan dat dat op den duur ook een wissel gaat trekken op zijn gedrag. Ik vind het daarom baarlijke nonsens om die spelers een gebrek aan mentaliteit te verwijten, terwijl hun situatie zo goed als uitzichtloos is. Daarom vind ik het prima dat Ajax deze talenten laat vertrekken en genoegen neemt met een vrij modale transfersom gezien het aanwezige talent. Ik had uiteraard liever gezien dat betreffende spelers uitzicht hadden gehad op voldoende speeltijd om zich verder te kunnen ontwikkelen, maar als dat er om wat voor reden dan ook niet inzit, is het beter om op een respectvolle manier door de voordeur uit elkaar te gaan. Frank de Boer heeft wel altijd vertrouwen in Riedewald getoond en wellicht kan hij onder zijn leiding wel groeien in zijn ontwikkeling en de belofte waar maken die zijn talent in zich heeft. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij dat hij daartoe in staat is.
 
Eddy
 
18
13 juli 2017 om 08:03
Echt bizar zoveel betalen voor een speler die nog niks heeft laten zien.
 
AjaxCunian
 
23
13 juli 2017 om 08:05
Valt reuze mee, komt er laatste tijd niet helemaal uit maar hij is wel degelijk een groot talent. Heeft wel wat fine-tuning nodig.
 
Eddy
 
3
13 juli 2017 om 08:09
Dat is het zeker. Jammer dat hij nooit echt een kans heeft gehad. Talent heeft ie zeker
 
Ajaxied4eva
 
9
13 juli 2017 om 08:18
genoeg kansen gehad maar de basis was afgelopen seizoen gewoon stabiel en riedewald heeft bosz gewoon niet voldoende overtuid. prima bedrag voor een 12 de man.
 
Leroy2694
 
5
13 juli 2017 om 08:19
Hij heeft toch nog heel wat speelminuten gekregen, helaas maakte hij best veel dure fouten doordat hij heel non chalant handelde
 
Eddy
 
3
13 juli 2017 om 08:24
Bosz is nu weg. Keizer kan die jongen dan toch gewoon een nieuwe kans geven? Je zal nu dan toch bijna denken dat ie niet goed genoeg is voor Ajax.
 
ElPistolero16
 
2
13 juli 2017 om 09:40
Keizer ziet het meer in De Ligt. Riedewald en Tete bedanken voor hun bewezen diensten en Zeefuik doorschuiven en een nieuwe CV halen is het beste wat je kan doen. Je laat die jongens niet nog 1 jaar banken als ze er zelf geen zin in hebben.
 
 
1
13 juli 2017 om 12:07
@leroy2694 Je schrijft: "hij heeft toch nog heel wat speelminuten gekregen, helaas maakte hij best veel dure fouten doordat hij heel non chalant handelde". Dat deed Frenk Rijkaard ook op die leeftijd en ondanks dat is het met hem nog prima in orde gekomen. Frank de Boer deed dat zelfs nog af en toe toen hij al een volwassen speler was en heeft desondanks een prachtige loopbaan gehad waarin hij zelfs een tijd recordinternational was. Nonchalance en wisselvalligheid hoort bij een speler van die leeftijd en helemaal met een speler met dat karakter. Dat gaat er vanzelf uit als hij volwassen wordt en meer verantwoordelijkheidsgevoel heeft gekweekt. Als hij tenminste voldoende aan spelen toekomt. Ajax heeft er olv Cruijff voor gekozen om de kaart van de jeugd te trekken en dan moet je de nadelen die dat met zich mee brengt op de koop toenemen. Zoal je er als je het imkervak wilt ingaan, rekening mee dient te houden dat je wel eens gestoken zal worden.
 
vedet
 
1
13 juli 2017 om 08:32
Joh voor de Engelse clubs is dit echt een schijntje. Een gokje denk ik omdat hij inderdaad nog weinig heeft bewezen. Niemand weet nu wat zijn beste positie is. Dat is naast zijn sterkte (multi inzet) ook zijn zwakte. Zolang hij zich niet focust op positie zal hij naar mijn idee nergens de beste in zijn en wederom de ideale twaalfde man worden. Ik denk dat dat ook de reden is dat hij voor De Boer gekozen heeft omdat hij in het verleden veel vertrouwen in Riedewald heeft gehad. Das ja voor Nederlandse begrippen veel geld, maar checkt de Engelse transfers maar eens. Dit is echt een schijntje. Om deze bedragen lachen ze daar.
 
grasveld7
 
21
13 juli 2017 om 08:20
acht miljoen ex bonussen is een bedrag waar Ajax genoegen mee kan nemen, alleen had ik Jairo liever nog een jaar bij Ajax gezien, in plaats van een hoop geld dat weer de bankrekening spekt. Ajax hoeft niet te verkopen, die luxe hebben ze, maar ondertussen hebben ze wel in 3 weken tijd bijna de hele bank laten vertrekken. De spoeling wordt wel zeer dun op deze manier.
 
Ajaxied4eva
 
0
13 juli 2017 om 08:28
tja je kan die spelers zekr aan hun contract houden. mja zoals je zegt het zijn al bankzitter, niet echt tevreden over de huidige situatie. laat staan als je voor een transfer gaat liggen naar een dergelijke top competitie....
 
4Ever4Ajax
 
2
13 juli 2017 om 08:38
@grasveld7: Hij wilde zelf ook graag weg. De vraag is dan of je genoegen neemt met iemand die chagrijnig op de bank zit (zou ik in ieder geval zijn in Jairo's geval). Nu kan Ajax minimaal 9 miljoen euro ontvangen (telegraaf heeft het over 8 miljoen pond) en dat is best wat voor een bankzitter. Vraag is natuurlijk wel wat de leiding verder gaat doen. Vooral achterin wordt het wel heel dun. Voor de basis staan we nu nog sterk (je weet nooit wat er nog gebeurt), met Veltman, Sanchez, De Ligt en Viergever. Je hebt erachter alleen jeugd zitten. En voor alle 4 posities, vind ik het echt teveel om daar alleen jeugd in te passen.
 
grasveld7
 
0
13 juli 2017 om 09:48
@ajaxied4eva Klopt, ik snap dan ook wel dat Ajax medewerking verleend aan een transfer. Eigenlijk hetzelfde verhaal als met Tete, beide spelers die al een tijdje bezig waren met een vertrek in hun hoofd, het blokkeren van een transfer heeft dan ook totaal geen zin, daar wordt de band tussen club en speler niet beter op, en gaan zaakwaarnemers dingen in de media roepen om een vertrek te gaan forceren, dat moet je niet willen. Daarom is het bedrag dat geboden wordt dan ook prima. @4everajax Zie bovenstaande reactie voor je eerste alinea. Precies, achterin is de basis prima (mits daar niks meer veranderd inderdaad). Ik denk dat Zeefuik wel doorstroomd naar Ajax 1 als back-up voor de RB positie, hij heeft dan ook aardig wat stappen gemaakt afgelopen jaar. Voor de rest hoop ik toch wel dat er wat versterkingen worden gehaald. ook op de vleugel mag er van mij nog wel een speler bij.
 
NUFC_U2
 
1
13 juli 2017 om 08:37
Een mooie transfersom voor Ajax en een dito transfer voor Riedewald. Het was duidelijk dat hij geen toekomst meer had bij Ajax. Voor alle posities LB-LCV-DM zou hij backup zijn. Nou dan is het gewoon tijd om te vertrekken. Ben wel benieuwd hoe hij met het fysiek van de Premier League om gaat. Voetballen kan hij, dat is zeker. Maar om te slagen moet je ook focus en mentale weerbaarheid hebben... Daarom vind ik het niet erg dat hij niet naar Nufc is gegaan. Nu is het aan Ajax om een linksbenige verdediger aan te trekken. Aan geld geen gebrek !
 
feychampions
 
7
13 juli 2017 om 08:38
Het blijft bizar dat ajax spelers als Tete en nu ook Riedewald voor relatief kleine bedragen laat gaan (potentieel gezien) terwijl kwalitatief mindere spelers mogen blijven Veltman/Viergever.
 
LucasAndersen
 
11
13 juli 2017 om 08:48
Viergever en veltman zijn zeker niet minder.
 
4fRedondo
 
2
13 juli 2017 om 09:51
Onder Frank de Boer waren dit de grootste talenten, inclusief Bazoer. De toekomst van Oranje en Ajax zou er flinke miljoenen aan overhouden. Uiteindelijk zijn de spelers via de achterdeur vertrokken voor relatief kleine bedragen. Viergever werd 2 seizoenen geleden nog als miskoop en bankvulling omschreven door 99% van de ajacieden. En ik denk dat 65% van de ajacieden Tete beter vinden als rechtsback. En ja Viergever heeft afgelopen seizoen een topseizoen gedraaid. Misschien wel beter dan Sanchez, ondanks dat laatstgenoemde alle credits krijgt. Statistieken wijzen ook uit dat ajax beter rendeert met Veltman in de basis ipv Tete. Veltman zit bij ajax goed op zijn plek. Mijjn inziens goed genoeg voor de Europese middenmoot. Dan kan je beter bij ajax blijven en om de prijzen voetballen. Echter ook ik beschik niet over een glazenbol en onderschat ik het potentieel van Veltman. Afijn, door de keuzes van Bosz zijn deze potentiele toptalenten wel voor de helft of misschien zelfs 1/3 van de potentiele transferwaarde verkocht. Voor Schöne en Viergever vang je geen geld meer. Daarbij zie ik meer (financiële) potentie in Tete, dan Veltman.
 
Beempiej
 
4
13 juli 2017 om 08:42
Strik eromheen. Een goede deal voor vier partijen: Ajax, Riedewald, Crystal Palace en het NL elftal. Hij is te vaak niet scherp, en dat gaat hij in Engeland héél snel afleren, waardoor zijn talent er veel eerder uit gaat komen. Ik zie hem vooral als een potentiële goede centrale verdediger als hij die slaapmomenten eruit haalt
 
EdwinHaan
 
9
13 juli 2017 om 08:44
Ik vind de manier waarop Riedewald vertrekt vele malen netter, dan de manier waarop Tete gaat. Riedewald besefte dat hij Ajax wel wat schuldig was, heeft zijn contract ook netjes verlengt (tete ging weg omdat hij anders gratis wegliep, niet erg chique m.i.). Gaat geen dingen forceren, maar laat wel weten graag te willen spelen (logisch toch). 8 Miljoen voor een bankzitter in de Eredivisie is eigenlijk gewoon een top-transfer. Riedewald: Het ga je goed! Ik hoop echt vurig dat het kwartje valt bij Frank en hopelijk zien we je snel bij het NL-Elftal!
 
googlebal
 
0
13 juli 2017 om 08:45
Hebben ze genoeg kwaliteit in de jeugd om riedewald op ta vangen of een linksbach van kwaliteit? Want met Sinkgraven daar achterin wordt het leuk in Europa
 
Stefandefree
 
3
13 juli 2017 om 08:48
Ergens toch wel pijnlijk dat deze jongen evenveel geld oplevert als Stefan de Vrij destijds voor Feyenoord. De Vrij was nota bene uitgeroepen tot beste verdediger van het WK 2014. Ik weet dat Ajax nu eenmaal hogere bedragen ontvangt voor spelers, voorlopig althans, maar het is toch jammer dat eenzelfde bedrag krijgen voor een speler die welgeteld 1 jaar een goede basisspeler is geweest.
 
NUFC_U2
 
2
13 juli 2017 om 09:03
Dat is niet om lullig te doen. Maar dat komt ook mede door de goede naam van Ajax. Naast de nodige Europees mislukte spelers is er ook een imposant rijtje van gewezen jeugdspelers die het wel goed deden/doen in Europa. Wie weet was De Vrij een voorloper voor Feyenoord en gaat Karsdorp en Kongolo hieraan een goed vervolg geven !
 
Stefandefree
 
0
13 juli 2017 om 09:55
Dat is niet lullig hoor, ik weet dat de verhoudingen zo zijn. Gelukkig gaan de transfersommen bij Feyenoord ook omhoog de laatste jaren. Dan moeten er alleen wel snel een nieuwe De Vrij, Karsdorp of Kongolo komen, want op dit moment zie ik alleen Jorgensen en Vilhena nog aanzienlijke waarde vertegenwoordigen.
 
feychampions
 
0
13 juli 2017 om 09:17
Eens! Nuance verschil is wel dat Riedewald nog een contract heeft tot 2020 en de Vrij nog slechts een 1-jarig contract. Daarnaast moest Feyenoord verkopen en hadden ze jaren gehad waarin weinig tot niets gepresteerd was.
 
ajaxrkc33
 
2
13 juli 2017 om 09:04
Toch wel heerlijk eerst alle spelers weg voor dat er nieuwe gehaald worden.
 
Ternos
 
3
13 juli 2017 om 09:20
8 miljoen is een mooi bedrag voor een bankzitter. Ik vind dat Overmars echt een goede verkoper, mag ook wel eens gezegd worden.
 
XIII
 
0
13 juli 2017 om 09:58
Jammer, maar begrijpelijk. Ik hoop dat hij daar meer aan spelen toe komt en door kam groeien naar en hoger niveau. Maar okey nu gaat er nog een speler weg, maar gaat er na Van leer nog nieuwe spelers bij komen?. Het is me te stil rond Ajax. Waar PSV en Feyenoord aardig aan het doorpakken zijn, lijkt het bij Ajax alsof ze al klaar zijn terwijl er min nog één verdediger (CLV of LB) moet komen, liefst beide, en nog een buitenspeler.
 
pinko
 
0
13 juli 2017 om 10:32
Ajax mag de handen dichtknijpen dat ze een bedrag van rond de 9 miljoen Euro ontvangen voor deze zwaar overschatte speler. Behalve eens als redder van Ajax uit tegen Roda JC - met 2 doelpunten in de slotfase - staan mij vooral de vele verdedigende flaters bij - in ook nog eens belangrijke wedstrijden. Vaak weifelend en nonchalant optreden, lang niet de vastberadenheid van b.v. De Ligt - die ook zijn fouten maakt, laat dat gezegd - maar zonder ook maar een blijk van zichtbare verbetering. Is niet voor niets op de bank terecht gekomen omdat andere spelers op zijn speelbare posities het domweg veel beter deden en doen. Zo is Ajax in relatief korte tijd - tegen behoorlijke transfersommen! - verlost van overbodige ballast. En kan het deksel op de geldkist niet meer dicht - hoeft ook niet, want er zal echt wel wat bij moeten, anders speel je straks met een elftal in de luiers....
 
verstand
 
0
13 juli 2017 om 10:42
Leuke speler maar niks bijzonders. groot en sterk met een goede pass maar kan niet verdedigen.heeft geen gevoel voor positie. vind rond de 8 miljoen dan ook een prima bedrag.
 
Janta
 
0
13 juli 2017 om 10:46
Hij kreeg al een hoog rugnummer en dat betekend meestal dat je mag kijken naar een andere club. Aan de ene kant jammer want je bent een Multifunctionele speler kwijt die op meerdere plekken inzetbaar maar wat zijn kracht is is ook zijn zwakte waardoor hij geen basisspeler kan zijn. Ik ben bang dat die rol ook bij Crystal Palace zal krijgen maar daar hebben ze meer budget om zulke spelers erbij te hebben. We zullen je missen Riedewald en het ga je goed bij je nieuwe club.
 
Thierryer
 
0
13 juli 2017 om 12:48
Jammer, weer een talent weg, er zijn er gelukkig nog genoeg over. Aan de andere kant vind ik dat er is er wel weer rond de 40 miljoen binnengekomen in 2 maanden tijd. Ik denk dat het ook wenselijk is om Cerny en Cassiera te verhuren, omdat die speeltijd nodig hebben op eredivisieniveau. Er zullen wat jongens nieuw overkomen van de jeugd: Eiting Zeefuijk Maar denk dat er wel geinvesteerd mag worden in de LB positie en een buitenspeler.