Ajax sprak niet met andere kandidaten: 'Was waarschijnlijk niemand te vinden'
Dinsdag, 13 juni 2017 om 20:33

Marcel Keizer wordt eerdaags aangesteld als nieuwe trainer van Ajax. De opvolger van Peter Bosz begint op 29 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, meldt Voetbal International. De laatste details worden momenteel afgehandeld. Volgens de website van het voetbalweekblad stond Keizer al voor het vertrek van Bosz op de nominatie om het roer over te nemen, bij een eventueel vertrek van de hoofdtrainer.

Dat plan werd door de clubleiding 'meerdere malen' hardop uitgesproken. Ajax verwachtte niet dat die situatie zich deze zomer al zou voordoen, maar heeft uiteindelijk amper getwijfeld. Met geen enkele andere kandidaat voerden de Amsterdammers officieel onderhoud. Het technisch hart, bestaande uit Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Saïd Ouaali en Marc Overmars, was direct overtuigd van Keizer.

Meer: Verweij: ‘Als Ajax naast iedereen grijpt, is dat een gigantisch goede kandidaat’

Overmars legde de plannen voor aan de raad van commissarissen, die van mening was dat er ook naar grote namen van buitenaf gekeken moest worden. Afgelopen weekend zouden de commissarissen echter hebben ingestemd met de keuze voor Keizer, wiens komst ook gevolgen heeft voor Hennie Spijkerman. De assistent zou bij een langer verblijf van Bosz een rol krijgen bij Jong Ajax, maar gaat onder Keizer weer aan de slag als actieve veldtrainer.

Ook Dennis Bergkamp blijft aan als assistent, terwijl Aron Winter vermoedelijk wordt toegevoegd aan de staf. Die ontwikkelingen lijken Valentijn Driessen verstandig, want volgens de chef voetbal van De Telegraaf is het 'niet niks' om als onervaren 48-jarige trainer plots bij Ajax 1 aan de slag te gaan. "Het is een verrassende keuze, maar Ajax weet exact wat het aan hem heeft. Hij heeft bij Jong Ajax een heel goede indruk achtergelaten op de mensen van het technisch hart", weet Driessen.

"Tussen de grotere namen, zoals Roger Schmidt, Michael Laudrup en desnoods Louis van Gaal, was waarschijnlijk geen trainer te vinden voor Ajax", vervolgt de journalist. Hij geeft Ajax het advies om inderdaad 'een aantal zwaargewichten' rond Keizer te verzamelen. "Want hij heeft tot nu toe alleen in de Jupiler League gewerkt. Het is een sprong in het diepe. Er staat veel op het spel: Ajax gaat in de voorronde van de Champions League spelen en moet dit jaar eigenlijk kampioen worden."

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
NicolaiBoilese
 
33
13 juni 2017 om 20:46
Sorry maar ik had liever iemand gezien met statuur en waar de spelers tegenop kijken. Ikzeg niet dat hij gaat floppen maar bijvoorbeeld een rijkaard, daar kijken die jongens tegenop en is echt een grote man in de voetbalwereld. Ik hoop dat hij het goed gaat doen, heeft uitstekend werk gedaan bij jong Ajax maar het blijft natuurlijk een twijfel geval. Heeft hiervoor alleen maar degradatie clubs gedaan. Ik hoop dat het een peter bosz wordt en hij fantastisch presteert !
 
JC63
 
45
13 juni 2017 om 20:52
helemaal eens.. en nu? Nu heb je een oefenmeester die helemaal naar de pijpen gaat dansen vh technisch hart.. Een technisch hart wat geen directe verantwoordelijkheid draagt. Als het mis gaat is Keizer de kop van jut, als het goed gaat dan pronken Bergkamp c.s. met de gouden veren. Wat een verschrikking is dit, Ajax heeft daadwerkelijk een nieuw monster gecreã«erd.. Het technisch hart.. Nou ja jongens, gefeliciteerd.
 
anno62
 
10
13 juni 2017 om 20:57
Ehh dat monster is gecreëerd op aanraden van Johan
 
JC63
 
8
13 juni 2017 om 21:00
Zo zie je maar weer.. Als de kat van huis is, dan dansen de muizen
 
Ewoud
 
22
13 juni 2017 om 21:02
Als het goed gaat pronken Bergkamp en co met de veren? Het ging dit jaar best goed en dat heeft Bosz direct een transfer naar een topclub opgeleverd. Sterker nog, helemaal niemand had het over Bergkamp en co tot die transfer er kwam.
 
JC63
 
11
13 juni 2017 om 21:11
ik vermoed dat hetgeen jij zegt precies de reden isvoor hun om een nobody aan te stellen. Bosz was een onafhankelijke geest die lekker zijn gang ging, en zich weinig aantrok vh technisch hart. Allemaal van die ego'tjes, en dit is daar het resultaat van.
 
Schwarz
 
15
13 juni 2017 om 21:35
Ik vind dit super suggestief gasten. Jullie hebben een beeld bij de situatie over Bergkamp e.d. puur en alleen omdat er vooraf eenzijdig nieuws van Bosz kwam over de situatie (die haaks staat op het verhaal van vdSar een paar dagen later) en waarschijnlijk vanwege de situatie met Jonk destijds? Ik vind het knap dat je hieruit zulke specifieke conclusies en voorspellingen kunt trekken/doen.
 
djablacka
 
6
13 juni 2017 om 21:36
Dit zijn allemaal aannames die nergens op gebaseerd zijn. Peter kon naar een topclub in een topcompetitie met een top salaris. Ik denk dat hij sowieso was weggegaan met of zonder meningsverschil. En we weten niet waar het meningsverschil over ging. Ging het over Veltman vs Tete? Dan geef ik Marc en co gelijk. Ging het over toekomstige transfers? Assistent trainers? We weten het niet. Keizer heeft goed gepresteerd in de Jupiler league met een steeds wisselende selectie. Hij kent de groep goed, heeft samen gewerkt met peter Bosz....kortom een logische keuze. Hij kost ook nog is niks. Uiteraard had ik liever gezien dat Bosz bleef maar nu moeten we Keizer gewoon voordeel van de twijfel geven.
 
Intellectueel
 
3
13 juni 2017 om 22:46
Bosz wordt zo geprezen, maar kon met op papier de beste selectie geen prijzen pakken. Net zoals de zo geprezen De Boer de jaren ervoor. Waarom zou deze nobody het dan wel lukken?
 
xstream
 
2
14 juni 2017 om 00:01
Wat een onzin kraam je uit zeg. Welk monster? Alsof je je beleid moet laten hangen naar een passant als een coach. Het is juist goed wat ze daar de laatste jaren doen. Het gaat weer om voetbal, ze zijn gestopt met die lompe aankopen van coaches die vervolgens weer verdwijnen en de club is gezond. Doe mij dan maar liever iemand die nog wat te bewijzen heeft en bereid is het beleid uit te voeren voor de langere termijn, met bovendien goed voetbal, zoals hij heeft aangetoond bij Jong ajax. Hij kent de club en de jonkies. Een betere kun je niet hebben. Alsof van Gaal zo`n grote man was toen die bij Ajax aan het roer kwam ... die kon er ook geen pepernoot van zeker.
 
berend b.
 
4
14 juni 2017 om 02:00
De Boer jaren niets gepresteerd? Bedorven mossel gehad?
 
manodedios
 
23
13 juni 2017 om 20:55
Sorry maar peter bosz die het zoals je aangeeft prima deed is ook niet iemand tegen wie iedereen direct opkeek. Van Gaal was dat ook niet toen hij Beenhakker opvolger. Laat het maar zien Keizer. Stoer dat Ajax dit aandurft, garanties krijg je nooit maar iemand uit uit eigen gelederen is altijd mooi in mijn ogen. Ik hoop met je mee en sta achter deze keuze.
 
J-Kluivert
 
21
13 juni 2017 om 20:55
Stam wil bij Reading blijven. De Boer wil niet. Kluivert heb ik mijn twijfels bij en zijn zoon speelt er, dus dan moet je hem sowieso niet nemen door "vriendjespolitiek". Seedorf heeft het als trainer ook niet echt goed gedaan tot nu toe. Rijkaard heeft al 10x gezegd niet meer te willen. Een buitenlander past sowieso niet bij Ajax. Alle ex-topspelers die ik wel wil zien willen niet, hebben familie in de selectie of hebben tot nu toe "gefaald". Van Gaal en Adriaanse zouden voor de korte termijn zijn. Dan kom je dus uit bij de streppels, van der looi's en hake's, dus dan lijkt Keizer doorschuiven mij beter dan 1 van die trainers halen. Alleen voor ten hag had ik een uitzondering gemaakt.
 
Lee112
 
11
13 juni 2017 om 21:35
Moet wel zeggen dat ik je vaak zinnige dingen zie typen hier J-Kluivert. Weer ben ik het roerend met je eens. Inderdaad keizer doorschuiven is gewoon het beste. Kent de jongens en heeft ook een manier van voetbal dat men in Mokum graag ziet.
 
J-Kluivert
 
2
13 juni 2017 om 23:03
Hahahaha dank je. Vind dat veel mensen niet verder kijken dan hun neus lang is. Op een buitenlander die de taal niet spreekt zit denk ik niemand te wachten. De oude "iconen" die wel in aanmerking komen hebben net als Keizer ook weinig ervaring en dus is het net zo'n groot risico. De oude garde is alleen voor de korte termijn. We hebben nou gewoon eenmaal geen brede vijver om in te vissen qua goede en ervaren trainers die deze speelstijl toe passen. Verder falen grote namen vaker dan "gemiddelde" voetballers die trainer word. Kijk maar naar de generatie Van Gaal, hiddink, Adriaanse, advocaat en van marwijk. Terwijl Blind, gullit en Van Basten tot nu toe overal gefaald hebben.
 
rkallan
 
3
14 juni 2017 om 02:31
Cruijff had ook zijn zoon in de selectie, van Marwijk had zijn schoonzoon. Leverde ook geen problemen op. Kluivert heeft het goed gedaan bij jong Twente en de beloftes van NEC. Heeft mee kunnen kijken bij van Gaal. Seedorf heeft het bij Milan helemaal niet slecht gedaan. Hij ging voor Mission Impossible. Op een haar na lukte het hem ook bijna. Seedorf is wel autoritair en heeft echt zijn eigen visie.
 
JDG84
 
3
13 juni 2017 om 21:24
Nou moet ik eerlijk zijn, als je bij ajax speelt en je hebt iemand nodig als trainer waar spelers "tegenop" kijken, dan heb je niks bij ajax te zoeken als speler. Je zit niet bij madrid of bayern. Ze zijn geen 25-30 jaar oud en hebben weinig ervaring. Elke trainer die goed genoeg bevonden wordt, en het ook over kan brengen, zou deze groep moeten kunnen stimuleren. Daarnaast is de rest van het technisch hart, plus de technisch en algemeen directeur, van dusdanige staat, dat je het als speler niet in je hoofd moet halen om niet naar Keizer te luisteren omdat hij geen groot en mooi CV heeft.
 
Wedge21
 
1
13 juni 2017 om 23:16
Juist wél iemand nodig waar ze naar op kunnen kijken. Die gasten zijn allemaal rond de 20. Zonder begeleiding worden het kemphaantjes, depay's of drenthe's
 
Iseldiroed
 
4
13 juni 2017 om 21:28
Rijkaard is gigantisch geflopt bij Sparta Is gigantisch geflopt bij Oranje. Heeft alleen succes gehad bij Barcelona omdat er al een geweldig team stond waar hij niets aan hoefde te doen. Grote naam, maar erg slechte trainer.
 
 
13
13 juni 2017 om 21:42
Hij was trainer van Oranje op het EK 2000. Als er een toernooiw as dat we hadden moeten winnen was dat het. Daar speelden we fantastisch, alleen konden we er maar geen pingel injassen. Zoerg geflopt issie toch niet?
 
ajaxmind
 
10
13 juni 2017 om 21:46
Rijkaard is helemaal niet geflopt bij Oranje. Oranje speelde gewoon goed op het toernooi. Alleen in de halve finale werd er gefaald op de penalty-stip door met name ervaren en grote spelers. Rijkaard kon ze er toen helaas niet zelf in peren.
 
Hansi
 
1
14 juni 2017 om 00:14
Hij had wel dramatische wissels in die halve finale. Bergkamp eruit , van vossen erin...... In een halve finale
 
berend b.
 
0
14 juni 2017 om 02:02
Geflopt bij Oranje? Ga je mond spoelen!
 
berend b.
 
0
14 juni 2017 om 02:04
En Barcelona won cup na cup in die tijd? Check eerst voordat je kul uitslaat.
 
Tornado72
 
0
14 juni 2017 om 06:23
@Iseldiroed Keizer is gedegradeerd met Cambuur. Heeft het alleen leuk gedaan bij jong Ajax. Keizer heeft nooit in de top gespeeld en loopt pas 1 jaar bij Ajax rond. Het enige grote voordeel voor Bergkamp en Spijkerman is dat Keizer lekker kneedbaar is en waarschijnlijk meer zal aannemen van deze twee heren dan Bosz. Rijkaard heeft ook als trainer een veel imposantere loopbaan gehad dan Keizer, beetje vreemde vergelijking.
 
Ko en
 
2
13 juni 2017 om 21:50
Snap niet dat mensen Rijkaard maar blijven roepen, hij heeft al meerdere malen aangegeven dat hij geen trainer meer wil zijn omdat hij zichzelf geen bijzondere coach vindt. Daarnaast heeft hij al jaren niks gedaan en uberhaupt alleen met Barcelona gepresteerd, een team wat onder elke coach die CL had gewonnen.
 
Woezel
 
1
13 juni 2017 om 22:09
Rijkaard wil geen trainer meer zijn. Grote namen roepen is leuk, maar moet ook mogelijk zijn.
 
Feynzo
 
3
13 juni 2017 om 22:13
Ik zou Seedorf toch wel een interessante optie hebben gevonden. Was tot nog toe niet heel succesvol maar veel kans heeft hij ook weer niet gehad. Hij is wel een echte leider, een Ajax-man, heeft een dijk van een netwerk, een naam die deuren opent. En dan kan je Keizer misschien als assistent ernaast zetten.
 
 
2
13 juni 2017 om 22:28
@feynzo Je schrijft: "ik zou Seedorf toch wel een interessante optie hebben gevonden. Was tot nog toe niet heel succesvol maar veel kans heeft hij ook weer niet gehad. Hij is wel een echte leider, een Ajax-man, heeft een dijk van een netwerk, een naam die deuren opent. En dan kan je Keizer misschien als assistent ernaast zetten". Kun je mij uitleggen wat de meerwaarde is van een trainer met een netwerk? Een trainer moet gewoon doen waarvoor hij is aangesteld. Scouten behoort niet tot het takenpakket van een trainer en zijn netwerk is derhalve van nul en generlei waarde. Het netwerk moet bij de TD zitten, of beter nog bij de scouting.
 
lwd12
 
1
13 juni 2017 om 23:22
Denk dat hij vooral doelt op zijn naamsbekendheid. Potentiele spelers praten ook altijd met de trainer en als dat Seedorf is zal dat spelers enthousiaster maken dan dat wanneer je Keizer treft. Los van de Kwaliteiten als trainer, kan het je als club wel helpen om bepaalde spelers over de streep te trekken. Ook alle media zijn sneller geinteresseerd in een persconferentie waar Seedorf aanschuift inplaats van Keizer. Dus commercieel gezien gooi je hogere ogen met Seedorf al zal het misschien een mindere trainer zijn.
 
Rochester
 
10
13 juni 2017 om 20:48
Ik had toch liever een andere trainer gezien. Keizer zou zeker een van mijn kandidaten zijn, maar dan wel een van mijn laatste kandidaten. Hij heeft het goed gedaan met Jong Ajax in de Jupiler League, maar het eerste van Ajax is toch wat anders en eigenlijk heeft hij als trainer niets bijzonders gepresteerd, buiten zijn 2de plaats met Jong Ajax, dit seizoen. Maar trainers als van Gaal, de Boer, Michels, etc. hadden ook niets bijzonders gepresteerd toen ze trainer van Ajax werden. De Boer is dan wel een grote en bekende voetballer geweest, maar bij van Gaal en Michels was dat wel anders, dus ik geef Keizer momenteel het voordeel van de twijfel. Toch blijf ik het wel best opvallend vinden dat er wat spelers betreft zo moeilijk wordt gedaan, omdat ze 'in het profiel, spelbeeld, systeem' en weet ik veel wat allemaal moeten passen, maar om trainer van Ajax te worden, zijn de eisen blijkbaar niet zo hoog.. En nogmaals, ik geef Keizer het voordeel van de twijfel, maar vind het toch wel opvallend.
 
Geniaal84
 
1
13 juni 2017 om 20:51
Tja, de spelers moeten gewoon doorgaan waar ze mee bezig waren en de heenwedstrijd tegen Schalke als voorbeeld nemen. Ze moeten elkaar daarin goed coachen. Het is een duidelijk verhaal met de 5 seconden regel. Je moet het met zn allen tegelijk doen en de eerste verovert de bal niet, maar waarschijnlijk pas de 3e. Verder moet je leren van de verloren finale en daar kan deze trainer dan wel weer veel in betekenen. Je moet ook een plan b hebben en een plan c. Achteraf kan je er donder op zeggen, dat Mourinho won, want je hebt jezelf totaal niet aangepast. Daar valt dus nog veel te winnen voor Keizer.
 
TheBrightOne
 
2
13 juni 2017 om 20:54
De ervaringen met debuterende trainers zijn bij Ajax tot nu toe meestal positief verlopen. Laten we hopen dat het nu ook zo verloopt.
 
joossjie
 
9
13 juni 2017 om 20:56
Voor jongens zoals Nouri, Van de Beek en De Jong is dit natuurlijk geweldig, aangezien zij dit jaar al heel vaak onder hem hebben gespeeld. Toch blijft het wel een grote gok van Ajax. Maar aan de andere kant denk ik ook van: wie had het anders moeten worden?
 
InkeMontana
 
16
13 juni 2017 om 20:56
Prima keuze. Ajax is opleidingsclub. Dan is het prima dqt dat niet alleen qua spelers, maar ook qua trainers zo is. Keizer heeft voor Ajax alleen maar kleine clubs getraind, maar bij Jong wel gelijk echt heerlijk aanvallend combinatie voetbal op de mat weten te leggen. Veel beter dan bijv. Stam. Verwacht veel van hem, en verwacht ook dat hij de aanvallende instelling van Bosz goed zal gaan door zetten.
 
El Fenomeno
 
3
13 juni 2017 om 21:27
Hij had dan ook een veel beter elftal dan Stam. Hij had het beste elftal van de Jupiler League met een voorhoede van bijna 30 miljoen euro, die had Stam niet. Veel mensen denken omdat die één jaartje bij Jong Aajx heeft gezeten dat die de perfecte trainer is voor het jonge Ajax, maar er komt zoveel meer bij kijken. Peoplesmanagement, tactisch inzicht, uitstraling, spelers nemen deze onbekende man wellicht minder serieus etc.
 
Xyzz
 
1
13 juni 2017 om 21:46
De meeste trainers zijn te laf om vol op de aanval te spelen zoals Keizer vorig seizoen het hele jaar heeft gedaan. En het positiespel was fantastisch, beter dan bij het eerste elftal. Ik heb liever dat hij op die basis aangesteld wordt in plaats van iemand op basis van naam of reputatie. Voorhoede van 30 miljoen... doe normaal. Neres heeft 4 potjes meegedaan.
 
Miccoli
 
8
13 juni 2017 om 22:15
Ik wordt een beetje moe van het argument dat hij een geweldige selectie had, want dat viel best mee. Iedereen doet alsof hij altijd de beschikking had over Riedewald, Tete, Westermann, El Ghazi, Bazoer etc. Ga voor de grap eens kijken naar de 10 meest gebruikte spelers van Jong Ajax: Dankerlui, Mazraoui, De Jong, Sanniez, Eiting, Cerny, Bergsma, Zeefuik, Savastano en Nouri. Op De Jong, Cerny en Nouri na zijn dit niet spelers die in aanmerking komen voor een plek bij Ajax 1. En een voorhoede van 30 miljoen? De meest gebruikte aanvallers zijn Cerny, Walian en Cassierra. Zijn deze spelers bij elkaar 30 miljoen waard? Cassierra is gekocht voor 5 miljoen, Cerny voor iets minder dan 1 miljoen en Walian een jeugdspeler. Spelers als El Ghazi, Tete, Riedewald, Westermann, etc. hebben hooguit 4 wedstrijden meegedaan met Jong Ajax. Het is gewoon onzin om te stellen dat Keizer een enorm goede selectie tot zijn beschikking heeft. Ja, het middenveld was geweldig, maar daarnaast waren het vooral jeugdspelers die hoogstwaarschijnlijk niet gaan doorbreken.
 
NJfromVOL
 
6
13 juni 2017 om 22:23
Zelfs 6 miljoen is opeens geen geld meer? Daar waar de duurste aankopen in de JL in tonnen wordt geteld en niet in miljoenen. Ik vind het prima, ik sluit zelfs niet uit dat het Keizer een succes wordt, maar als je ontkent dat een dergelijke trainer zonder enig track record geen risico is, dan ben je verblind door clubliefde. Zoalang de resultaten meevallen, geloof ik het wel, maar het wordt juist lastig als resultaten (even) tegen zitten.
 
Avey
 
6
13 juni 2017 om 21:05
Heb voor de grap de reacties bekeken toen hij bij Jong Ajax gepresenteerd werd: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=279542 http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=279587 Niet heel denderend toen. Na een goed jaar met Jong Ajax(hadden ook wel hele goede spelers voor de Jupiler League) zijn opeens heel veel mensen in hun nopjes met hem als trainer van Ajax 1. Ik moet het maar zien, zijn CV is niet goed en hij mist de uitstraling.
 
 
1
13 juni 2017 om 21:39
Je zegt het zelf al, met die selectie speel je het gros van de JL moeiteloos van het veld. Maar net als jongens die in de JL veel scoren en een jiveau hoger niets kunnen, geldt dat voor trainers ook. Misschien doet ie het fantastisch, maar het blijft een (te) grote gok.
 
 
1
13 juni 2017 om 21:08
Keizer heeft in elk geval een duidelijke voetbalvisie laten zien bij Jong Ajax, die past bij de club. En iemand anders is moeilijk. Je kan wel namen noemen als Rijkaard, maar dat is wishfull thinking. Die jongen wil gewoon niet meer, klaar! Wat blijft er dan over? Weinig. Als je kijkt naar Reading speelt dat degelijk voetbal, zoals Frank dat deed in de laatste seizoenen, maar meer ook niet. Dat zelfde soort voetbal zagen we ook bij Jong Ajax toen Stam verantwoordelijk was en toen liepen er ook al jongens als vd Beek, Nouri, Cerny, Muric, de Jong etc rond. Er zijn meer onbekende trainers grote jongens geworden bij Ajax. We gaan het zien. Geef hem de kans en laten we wachten met ons oordeel.
 
Teunlommers
 
1
13 juni 2017 om 21:19
Bij ajax heb je geen tijd om je te bewijzen en mag het niet fout gaan want nog een seizoen zonder prijzen accepteren de supporters niet en terecht. Dus wachten kunnen we niet de man zal moeten presteren in zijn eerste seizoen al en dat kan eigenlijk niet dus geen verstandige beslissing vind ik van ajax. Maar ja wie anders eej ...
 
Pauze
 
0
13 juni 2017 om 21:14
Wie had het dan wel moeten worden? Er is mijn inziens niemand beschikbaar die het had kunnen worden. Van Gaal, Michels, De Boer, Van Basten, Wouters, Blind... ze hadden allemaal nagenoeg geen ervaring. Jol, Ten Cate, Adriaanse, Olsen... hadden ruime ervaring. In beide groepen zitten succesvolle en minder succesvolle resultaten. Ervaring is niet alles.
 
Frissen
 
5
13 juni 2017 om 21:33
In mijn ogen de best mogelijke keuze. Worden een hoop trainers genoemd die niet kunnen of willen. Marcel Keizer kent de club al en zal om die reden weinig aanpassing behoeve. Dit is heel erg belangrijk omdat voorronde CL voor de deur staat. Heeft weinig ervaring dat klopt, maar anderzijds wel bewezen jong talent met pressie te kunnen laten voetballen. Ik ben van mening dat met betere spelers dit ook op een hoger niveau kan. Zal qua gewicht een goed verlengstuk in de kleedkamer nodig hebben, die rol kan Huntelaar vervullen, maar bijvoorbeeld ook Ziyech en Schone. Kent tevens de kwaliteiten van een hoop jonge spelers. Ik heb er persoonlijk veel vertrouwen in, we gaan het zien.
 
 
0
13 juni 2017 om 21:35
Wie? Ajax moet toch een trainer met een staat van dienst hebben, vind dit een vreemde keuze.
 
Frissen
 
4
13 juni 2017 om 21:39
Noem eens een naam dan?
 
hansje1969
 
3
13 juni 2017 om 22:36
Las zaterdag dat Mido graag trainer wil worden in Nederland. Beetje lol in het technisch hart zou geen kwaad kunnen denk ik. Over Keizer....totaal geen ervaring op niveau. Dit had een Frank de Boer wel als speler. Dat is een groot verschil. Kan me herinneren dat Marcel Keizer een enkele keer inviel bij Ajax maar meer herinner ik me niet van hem.
 
Frissen
 
3
13 juni 2017 om 21:38
Mijn opstelling zou er zo uit zien indien iedereen fit is... Kracht, snelheid, voetballend vermogen, techniek en doelpunten.
 
Geniaal84
 
0
13 juni 2017 om 23:10
Zo, toe maar Huntelaar in de spits, daar doe je Dolberg wel tekort mee. Huntelaar is nu een beetje een lompe bonkige voetballer geworden en heeft niet meer het lichaam dat Dolberg heeft. Ik vind Huntelaar geen basismateriaal voor Ajax, maar echt een goede pinchhitter.
 
Frissen
 
0
14 juni 2017 om 00:37
Dolberg in de punt kan ook hoor (staat bij mij op links). Is een supertalent, doet af en toe geniale dingen. Alleen vond ik hem nog te onzichtbaar in zeker de helft van de minuten die hij maakte. Ik heb het gevoel dat Huntelaar er gewoon weer 25+ inschiet. Die is gebrand om het nog een keer te laten zien, in het systeem dat hij als centrumspits beter beheerst dan menig ander. Daarnaast klopt je opmerking niet over lomp en bonkig. Die jongen heeft altijd goed voor zijn lichaam gezorgd, is gewoon helemaal afgetraind.
 
GJ7300
 
1
13 juni 2017 om 21:53
Prima lijkt me. Beetje beter letten op defensieve kwaliteiten want dat was niet zon succes bij Jong Ajax. Verder moet iedereen gewoon realistisch blijven. Abonnement op kampioenschap is er niet. 1 prijs is al mooi resultaat
 
SuperVO
 
3
13 juni 2017 om 21:57
Die Driessen joh hee...kletst zoveel onzin. Keizer is een goede keuze en Ajax weet precies wat het aan hem heeft, terwijl hij Blind bij oranje neersabelt omdat die doorgeschoven wordt en te weinig ervaring heeft..Overigens vind/vond ik beide aanstellingen zelf prima. Vwb Keizer: Ajax heeft hem bewust van Cambuur naar Ajax gehaald omdat ze een toekomstig trainer voor het eerste in hem zagen. Blijkbaar heeft hij het intern waargemaakt.
 
kevin2003
 
1
13 juni 2017 om 21:58
Weet niet wat ik hiervan moet denken. Keizer heeft Cambuur getraind voor korte tijd, een paar amateur clubs en Jong Ajax, weet niet of hij goed genoeg is voor de top 3 van Nederland. Tuurlijk Keizer heeft aanvallend en goed combinatie voetbal gespeeld maar grote twijfels bij mij. Tuurlijk Ajax opleidingsclub voor spelers maar zoals sommige mensen al zeggen doe geen trainers opleiden, niet bij het eerste tenminste moet je vooral doen als je wilt dat Ajax degradeerd. Gaat ook vast niet gebeuren maar heb zo mijn twijfels bij dit besluit....
 
PeterVermeuIen
 
0
13 juni 2017 om 22:09
Ik denk dat Keizer een goede optie is maar zijn assistenten ben ik minder te spreken met name Winter en Spijkerman. Adriaanse zou een goede optie zijn voor Spijkerman en Heitinga voor Winter.Als ik Keizer bij jong Ajax zo zie spelen, aardig aanvallend denk ik dat hij uitstekend kan samenwerken met Adriaanse. Adriaanse is zeer goed in het herkennen van de spelers welke spelers hij aan heeft en op welke positie ie het best kan spelen.
 
meralco
 
0
14 juni 2017 om 08:21
Ik mis bij alle genoemde opties de naam van de man die Alles weet. Waarom Keizer als Swart er is????