'Ajax zet sensationele transfer pas uit het hoofd na een definitieve 'nee''
Zaterdag, 19 mei 2018 om 06:46

Het aantrekken van een creatieve middenvelder als vervanger van Hakim Ziyech geniet topprioriteit binnen Ajax, zo schrijft De Telegraaf zaterdag. Volgens het dagblad staat Dusan Tadic van Southampton nog altijd bovenaan het verlanglijstje. De Servisch international speelde eerder in Nederland voor FC Groningen en FC Twente.

Southampton handhaafde zich weliswaar in de Premier League, maar het dagblad claimt dat de komst van Tadic financieel haalbaar is en dat hij zelf niet onwelwillend staat tegenover een overstap naar Ajax. Het spelen om de prijzen en eventuele deelname aan de Champions League spreekt in het voordeel van de Amsterdamse club. Scout Henk Veldmate was medeverantwoordelijk voor de komst van de 29-jarige Serviër naar FC Groningen en heeft nog altijd een goede band met hem.

Veel zal echter afhangen van de interesse van grotere clubs voor Tadic, die met Servië immers naar het WK in Rusland gaat en een beslissing op dit moment voor zich uit schuift. Pas bij een definitief 'nee' van Tadic zal Ajax doorschakelen naar plan B, C of D, zo verzekert De Telegraaf.

Ajax legde eerder Hassane Bandé (KV Mechelen), Perr Schuurs (Fortuna Sittard) en Zakaria Labyad (FC Utrecht) vast en hoopt na het weekeinde de transfer van Lisandro Magallán af te ronden. De Amsterdammers hebben een mondeling akkoord met de centrumverdediger over een contract voor vijf jaar en naderen overeenstemming met Boca Juniors over een transfersom van circa acht miljoen euro, exclusief diverse bonussen.

Meer nieuws
   
20:41
20:41
Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
22
   
20:32
20:32
Mourinho liet onlangs zijn droombaan lopen: 'Ik heb een fout gemaakt'
3
   
20:15
20:15
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
5
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Real Madrid - Bayern München
41
   
19:53
19:53
De Ligt keert tegen Real Madrid verrassend terug in basis van Bayern München
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (59)

 
Totolfoobal
 
64
19 mei 2018 om 06:55
Een volwassen voetballer met flinke technische bagage en mentaliteit is altijd welkom. Doe je best Marc. Wel probleem dat hij pas na het wk gaat bepalen...
 
messibarsa
 
15
19 mei 2018 om 08:23
 
 
12
19 mei 2018 om 08:44
Bonussen op basis waarvan ? Prijzen? Dus jij zou een gegarandeerd salaris opzij zetten voor een flexibel salaris ?
 
manodedios
 
21
19 mei 2018 om 08:56
Welkom lijkt me voorbarig. Ligt zeer voor de hand dat hij opties heeft of krijgt en Ajax niet de meest interesante blijkt. Ook het verhaal van een band met een scout zegt me niet zoveel. Het is niet dat hij daar veel mee te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld de keuze van Labyad beïnvloed werd door met Ten Hag (die hij tot de kerst veel zal zien, schat ik). Ik lees hier ook: géén achteruitgang.. van een van de sterkte competities naar de eredivisie is natuurlijk per definitie een paar stappen terug. En salaris zal ook echt wat minder zijn. Ik schat de kans 5% dat het rondkomt. Echter ben ik niet alleen maar negatief, ik denk dat het een speler is die je naar een hoger plan kan tillen en het is mooi dat Ajax daarop mikt, hoe onrealistisch ook, ze moeten dit soort kaliber spelers vaker aanspreken. Ooit hapt er een.
 
elninoo
 
19
19 mei 2018 om 10:07
Schakel maar gelijk over op plan B, C of d. Ik weet al precies hoe het gaat. Na het wk gaat Tadic naar een andere club en Ajax loopt weer hopeloos achter de feiten aan met een paniekaankoop tot gevolg.
 
AubaArsenal
 
6
19 mei 2018 om 10:20
Als het flexibele salaris 1,5 tot 2 keer zo hoog kan uitvallen zeker weten ja! Een vast salaris wordt overrated in deze maatschappij
 
 
1
19 mei 2018 om 10:39
@messibarsa Je schrijft: "denk dat ie een salaris op basis van bonussen krijgt,en daarmee dan gewoon uitkomt bij wat ie bij Southampton verdient". Volstrekt onrealistisch. Bij Southampton verdient hij netto twee keer zoveel als hij bruto bij Ajax kan krijgen. Ik acht het zeer onwaarschijnlijk dat hij gaat komen of het moet zijn om prive redenen. Het ligt veel meer voor de hand dat hij al zijn opties open wil houden en daarom niet meteen nee heeft gezegd tegen Ajax. Het is ook de vraag of hij wel weet wat hij bij Ajax kan verdienen. Al kan het ook zo zijn dat het niet voor niets is dat hij het WK af wil wachten en Ajax niet zijn eerste voorkeur geniet. Waarschijnlijk ook niet zijn tweede, derde, vierde en vijfde en dat zou ook heel logisch zijn, gezien het enorme salaris dat hij zal moeten inleveren. KJH heeft dat ook gedaan, maar die heeft iets met Ajax en was al 34 jaar en in het bezit van een aflopend contract dat niet verlengd werd. Voor Tadic gelden die omstandigheden niet en ik zie hem dan ook niet snel naar NL terug keren.
 
Edo
 
2
19 mei 2018 om 11:15
@#48 Ik ben het met je eens dat het een zeer kleine kans is, maar jij maakt het wel heel bont. Natuurlijk weet Tadic wel wat hij hier kan verdienen. Die zaakwaarnemers komen echt niet uit een ei. Naast prive-redenen zou mee kunnen spelen dat Tadic ergens om prijzen en Europees voetbal wil spelen. Binnen Engeland heeft hij niet de stap kunnen zetten die hij ongetwijfeld had gehoopt. Dan moet je op een gegeven moment je vizier wat lager richten. Bij Ajax verdien je minder, maar speel je om titels en om Champions League voetbal. Als hij dat ergens anders kan krijgen, waarbij hij ook uitzicht heeft op de basis, dan gaat hij niet naar Ajax. Maar zijn keuzes zullen beperkt zijn.
 
 
0
19 mei 2018 om 11:47
@edo Je schrijft: "natuurlijk weet Tadic wel wat hij hier kan verdienen. Die zaakwaarnemers komen echt niet uit een ei". De salarissen bij Ajax zijn niet openbaar en er is duidelijk nog niet onderhandeld. Dat mag ook niet zo lang daar geen toestemming voor is van zijn huidige club. En wij weten ook niet welke informatie er tussen Tadic en Ajax is uitgewisseld en of er over salarissen is gesproken. Je moet niet vergeten dat Tadic vlak voor zijn vertrek uit Enschede al een salarisaanbod van 1,25 miljoen heeft gekregen van Twente en wellicht denkt dat de lonen bij Ajax hoger liggen en de afgelopen jaren omhoog zijn gegaan. Het is de vraag of hij tijdens zijn verblijf op de hoogte is gebleven over de situatie in NL en als dat niet het geval is, is het heel goed mogelijk dat hij er geen idee van heeft dat er hier bij de grote clubs een salarisplafond geldt. Dat was er in die tijd tenslotte ook niet bij Twente. Bij Ajax speelt hij alleen om de titel en mag hij slechts hopen op CL deelname. Dat is tenslotte al jaren niet gelukt. En het is de vraag of hij bereid is miljoenen aan salaris in te leveren uitsluitend omdat hij bij Ajax kans heeft om kampioen van Nederland te worden, terwijl ook dat Ajax al vier jaar niet gelukt is. (#56 en #48=scepticus. Er zijn problemen met mijn account waardoor mijn gebruikersnaam niet zichtbaar is.)
 
LW88
 
24
19 mei 2018 om 06:56
Ik vind het vastleggen van een dure 29-jarige servier nou niet bepaald in het beleid van Ajax passen. Snap best dat ze wat meer ervaring willen, maar aan een tadic zit 0 restwaarde, terwijl je daar wel de hoofdprijs voor moet neertellen..
 
dvs33fan
 
107
19 mei 2018 om 06:59
Restwaarde maakt op zich niet uit met 175 miljoen op de bank. Dat klinkt raar maar Ajax krijgt elk jaar in principe meer binnen dan er uit gaat met een begroting die niet van grote transfers uit gaat. Ik ben heel blij met deze ontwikkeling.
 
Kohaku
 
29
19 mei 2018 om 07:02
Kosten gaan voor de baten uit. Als een dergelijke speler er voor zorgt dat Ajax weer eens de CL haalt verdien je de kosten dubbel en dwars terug.
 
BenNL
 
37
19 mei 2018 om 07:03
Ik denk dat iedereen bij Ajax ondertussen meer belang ziet bij het behalen van sportieve successen dan financiele klappers maken.
 
Lunny
 
53
19 mei 2018 om 07:16
Je hebt gelijk! Houd de miljoenen op de bank en zet er een jeugdspeler neer die er (nog) niet klaar voor is. Dan maakt hij niet het verschil, geen Europees voetbal, weer net niet kampioen, maar wel kunnen we hem vervolgens met winst verkopen!
 
mrpuma
 
9
19 mei 2018 om 08:21
Ajax heeft genoeg spelers die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Mocht tadic nou net de missing link zijn waardoor ze de komende jaren kampioen worden of ver in europa dan is dat geld verantwoord. Maar we moeten nu niet gaan zeuren over past niet in het beleid. Nu doen ze wat de buitenwereld al tijden om zit te roepen is het ook niet goed.
 
maus123
 
7
19 mei 2018 om 09:07
Niet op elke speler hoef je winst te maken. Ervaring en zijn techniek kan Ajax juist aan
 
Edo
 
3
19 mei 2018 om 11:19
Man, de rode loper moet uit voor een speler als Tadic. Zo'n speler gaat goud waard zijn voor ajax, veel meer dan de restwaarde die een jongere speler zou hebben. En met goud bedoel ik dan zowel qua prestaties als (daaruit voorkomend) financieel voordeel. Tadic verkoop je daarna niet meer, maar dat geeft niet.
 
TheJIgsaw
 
71
19 mei 2018 om 06:59
Elke keer is het van ja haal nou eens wat ervaring. Nu proberen ze dat een keer is het ook weer niet goed.
 
Tinus88
 
15
19 mei 2018 om 07:15
Ik ben er blij mee. Zag de bui alweer hangen na het aantrekken van Bande en Schuurs. Ben blij met deze ontwikkeling. Kampioen wordt je niet met een veredeld jeugdteam.
 
Cosmo
 
8
19 mei 2018 om 08:30
Omdat wel geteld 1 iemand hierboven jou enigszins laat merken er niet geheel achter te staan is het voor niemand goed? Ik vind het prima om wat ervaring in huis te halen
 
-NEC-
 
4
19 mei 2018 om 09:13
Haha, net als Westermann en Heitinga zeker? Je moet wel begrijpen dat er ook kwaliteit gehaald moet worden en een speler die in je selectie past. Tadic is absoluut een speler met heel veel kwaliteit, alleen kun je je wel afvragen waar hij dan zou moeten spelen. Speelde bij Southampton vaak als linkshalf of 10, vaak in een 4231 opstelling. Allebei positie waar Ajax niet echt mee speelt.
 
Ibracadabra020
 
14
19 mei 2018 om 09:49
Je vergeet wel dat op "10" spelen in de Premier League even een ander verhaal is dan op "10" spelen in onze Mickey Mouse league tegen (met alle respect) een Fc Emmen of Fortuna straks haha
 
Sirius
 
1
19 mei 2018 om 14:05
Komt omdat een aantal mensen volgens mij denkt dat de echt goede spelers haalbaar zijn of uberhaupt in de Eredivisie wil komen voetballen. Tadic is voor Ajax gewoon een uitstekende speler, al heb ik sterk m'n twijfels dat hij naar Ajax komt.
 
Bossie
 
6
19 mei 2018 om 07:18
Als ze bij Ajax denken dat dit een speler kan zijn die ze weer een stap dichterbij brengt naar wat ze willen , dan moeten ze er zeker voor staan. Past hij bi jajax , past hij in het systeem, maakt hij het team beter. Kan hij met zijn ervaring iets betekenen voor de jonge talenten in de ploeg. Dat zijn denk ik een paar dingen waar Ajax naar moet kijken, bij het aantrekken van een speler. Ik dek zelf dat Ajax te weinig kijkt naar goede waterdragers op het middenveld.
 
hansje1969
 
1
19 mei 2018 om 10:26
Klopt. Waterdragers en de verdediging blijven onder belicht. Ik hoop persoonlijk wel dat dit rond komt, al moet je reëel zijn dat de kans dat het misgaat groter is. We'll wait and see. Hopelijk is er wel al een plan B. Trouwens een rechtsback is ook een must
 
mrbremerjr
 
10
19 mei 2018 om 07:47
Gelijk doen!! Gewoon Halen, niet wachten tot na het wk. Als Marc te Lang wacht dan gaan ze weer naar een "nood" greep.
 
mrbremerjr
 
6
19 mei 2018 om 07:47
Gelijk doen!! Gewoon Halen, niet wachten tot na het wk. Als Marc te Lang wacht dan gaan ze weer naar een "nood" greep.
 
Prosoccr47
 
2
19 mei 2018 om 09:33
Makkelijk gezegd allemaal, maar misschien zijn andere teams ook geïnteresseerd. Als hij zich in de kijker speelt tijdens het WK kan hij wellicht naar een beter team in de topcompetities met een beter salaris.
 
mrbremerjr
 
0
19 mei 2018 om 10:17
Daarom zeg ik ook dat Marc NU, moet handelen. Lekkere tekenbonus geven + (voor Ajax begrippen) royaal salaris. Tadic is een speler die speeltijd boven dik salaris kiest. Denk dat Ajax een kans maakt om hem binnen te Halen.
 
cuco10
 
2
19 mei 2018 om 10:57
Hij wil zelf wachten tot na het wk, dus heeft Ajax niks te willen.
 
mrbremerjr
 
0
19 mei 2018 om 11:43
Of dat stukje had ik heen gelezen??. Denk dat Ajax wel een kans maakt om Tadic binnen te halen.
 
Roogsfc
 
7
19 mei 2018 om 08:10
Dit is toch zonde van de tijd? De kans dat Tadic komt is nihil, past never nooit in het salarishuis. Daarnaast is de kans op cl voetbal nou ook weer niet zo heel groot....
 
KingB
 
3
19 mei 2018 om 08:53
Met tekengeld los je een hoop op bij een oudere speler. 2 jaar contract 3 miljoen met eenzijdige optie voor 3e jaar. En dan natuurlijk gewoon een salaris die in de top van salarishuis zit.
 
Sammerens
 
4
19 mei 2018 om 08:13
Dat zou nou eindelijk eens een transfer zijn waar ik als neutrale kiefhebber echt eens blij mee kan zijn van Ajax kant. Een prima keus om al dat geld eens aan het werk te zetten en het eens bewust te spenderen zonder oog voor restwaarde. Toch ben ik bang dat dit hem niet gaat worden. Tadic zal nog voldoende interesse wekken, lijkt mij. En gezien het feit dat Ajax maar liefst 3 rondes moet winnen voordat ze het hoofdtoernooi van de CL halen, zou ik denken dat je als speler zijnde niet uit gaat van kwalificatie en dan zou meedoen om de titel in de Eredivisie voldoende moeten zijn voor een speler. Daar heb ik toch wat minder vertrouwen in.
 
mrbremerjr
 
2
19 mei 2018 om 10:21
Denk dat Tadic wel van een uitdaging houd. Bij Ajax speelt Tadic weekelijks en is de kans op europees voetbal realistisch.
 
big-poppa
 
2
19 mei 2018 om 08:15
Het middenveld is al overvol met vd beek, schone, eiting, mazraoui, frenkie, siem, sinkgraven en labyad. Waar moet tadic in godsnaam spelen. Begrijp me niet verkeerd ik vind het een hele goede voetballer maar we zullen eerst wat moeten verkopen. Bovendien lijkt een basis met donny, frenkie en labyad me wel wat. Labyad is namelijk beter op 10 dan op de flank. Van eiting heb ik ook een hoge pet op. Die mag voor mijn ook wel minuten gaan pakken komend seizoen. Maar misschien moet ik ook eens afstappen van de visie dat we alleen of bijna alleen maar spelers erop moetenhebben uit eigen kweek. Het heeft ons de laatste jaren namelijk weinig gebracht en tadic blijft natuurlijk een bewezen goede voetballer die we wellicht wel nodig hebben.
 
HullCityAFC
 
11
19 mei 2018 om 08:25
Van alle spelers die jij opnoemt zijn er 5 nog niet of niet meer op het niveau dat je als Ajax zijnde moet nastreven. Er moet nou eens doorgepakt worden en ik vind deze transfer (mits hier waarheid in zit) een erg goede zet.
 
Gerard13
 
0
19 mei 2018 om 08:55
Schone begint af te raken, niet meer goed genoeg voor de basis als je kampioen wilt worden. Siem heeft sinds zijn terugkeer nog geen waarde voor Ajax gehad dus dat zal aankomend seizoen niet anders zijn, waardeloze aankoop geweest die je zo snel mogelijk weg moet doen. Sinkgraven is maar de vraag hoe goed hij terug komt na zijn blessure, en of hij wel het niveau heeft om op het middenveld te spelen bij Ajax. Eiting en Mazraoui zijn nog niet klaar voor een basisplaats in het 1e, daarbij ziet het er naar uit dat Mazraoui voor omgeturnd tot een rechtsback. Dab hou je vd Beek, Frenkie en Labyad over. Van labyad is het niet zeker of hij voor het middenveld of voor de vleugels word gehaald. Frenkie is nog geblesseerd en de vraag is hoe snel hij fit is na zijn blessure en hoe blessure gevoelig hij aankomend seizoen is. Dan hou je 1 Ajax waardige middenvelder over. Verhuur Eiting en Matsuwia voor een jaartje, probeer Siem de Jong ergens te slijten. Dis ja ik zou de komt van Tadic toejuichen mits Ziyech vertekt
 
big-poppa
 
0
19 mei 2018 om 09:24
Ja daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Ik ben het er ook helemaal mee eens maar ajax heeft die spelers nog allemaal. Ik denk dat ze eerst gaan verkopen. Siem kan zeker weg. Mazraoui vond ik sterk spelen als back maarja dat is beoordeeld op 1 wedstrijd in ajax 1. Sinkgraven mag voor mij ook weg hoewel hij als back ook niet verkeerd was. Maarja wie wilt hem nu? Ajax zal nog wel wat voor hem verlangen aangezien ze 7 mil aan hem hebben uitgegeven. Schone ook op de bank ja maar eiting zou ik 100% houden ipv verhuren. Goede 12e man met veel potentie. Al heel lang gecharmeerd van hem. Ik ben het dus eigenlijk wel met je eens maar ajax zal eerst gaan verkopen
 
HullCityAFC
 
2
19 mei 2018 om 09:30
Die jongens snappen wel dat Tadic een aantal klassen beter is dan zij. Er zullen ongetwijfeld een paar weggaan (Siem, Sinkgraven) maar wachten tot zij weg zijn is wel heel riskant, zeker bij een speler als Tadic die echt wel goed in de markt ligt. Als dit verhaal levensvatbaar is dan gok ik dat Ajax al contact heeft gehad met de vertegenwoordigers van de speler om te polsen of hij überhaupt open staat voor een terugkeer naar de Eredivisie. Hier zullen ze dan ook hun aan- en verkoop tactieken op baseren.
 
Prosoccr47
 
0
19 mei 2018 om 09:30
Ik zie Frenkie ook graag in een aanvallende rol, denk dat hij momenteel de beste speler in je selectie Is, die moet je gewoon op mid-mid alle ruimte geven.
 
markerazzi
 
1
19 mei 2018 om 11:09
Tadic is beter dan alle spelers die je opnoemt, dus je kan beter vragen waar de andere spelers moeten spelen
 
Edwin Vork
 
4
19 mei 2018 om 08:37
Het woord ‘sensationeel’ kan ik niet helemaal volgen. Een vent van 29 die nooit verder is gekomen dan een Engelse middenmoter/degradatiekandidaat. Misschien past hij prima in het systeem hoor, daar kan ik niet over oordelen. Maar bij ‘sensationeel’ denk ik aan pak ‘m beet Ozil of Rooney.
 
rubje
 
2
19 mei 2018 om 10:28
ik ben het wel met de titel eens, maar geeft ook gelijk het niveau van de ED aan. Een tadic kunnen we alleen terugkrijgen in de ED omdat hij toch een klein beetje faalt in het buitenland. Hij doet het volgens mij goed bij Southampton, maar als hij bij Ajax gaat spelen dan is hij er zelf waarschijnlijk van overtuigd dat Southampton zijn plafond is. Als hij het idee had dat er clubs geïnteresseerd zouden zijn die vast Europees voetbal halen in de PL dan zou hij waarschijnlijk niet terug willen. Ik begrijp wel dat hij op zijn leeftijd dan liever in de ED Sspeelt waar hij om het kampioenschap speelt en nog een nog wat wedstrijden in de CL dan een beetje anoniem in de PL blijven. Als hij jonger was geweest dan zou hij waarschijnlijk wel bij Southampton blijven in de hoop zich in de kijker te spelen bij een top 6 club uit de PL. Los daarvan zou ik het super vinden hem weer in de ED te zien spelen. Was hij bij Twente niet rechtsbuiten? Zou misschien ook de vervanger van Neres kunnen worden mochten ze daar toch opeens 40-50 miljoen voor kunnen krijgen.
 
Sawyers
 
2
19 mei 2018 om 10:29
Mee eens. Wat een overdreven gedoe zeg, met hun "sensationeel". Gewoon een degelijke speler die zeker wat kan en zal toevoegen aan Ajax als het ze lukt hem te halen, maar meer niet. Ze doen alsof een topspeler naar de Eredivisie wordt gehaald.
 
SanderBreimer
 
1
19 mei 2018 om 09:21
Kunnnen ze niet beter kostic halen van HSV, is realistischer dan tadic voor varvanger van kluivert. Heeft toch al wat bundesliga ervaring
 
Hootch30
 
1
19 mei 2018 om 09:30
Huh, welke tekst heb jij gelezen? Ik lees toch echt dat hij Ziyech moet gaan vervangen en niet Kluivert.
 
Prosoccr47
 
3
19 mei 2018 om 09:31
Hebben ze Labyad en Frenkie niet als eventuele vervangers van Ziyech?
 
ShivaGizmo
 
6
19 mei 2018 om 09:39
Ja dit gaat vast en zeker gebeuren, nooit niet natuurlijk. Beter om je eigen te richten op iemand die wel haalbaar is dan later met b c of d keus zit.
 
AFCA_Babel
 
0
19 mei 2018 om 10:18
Haal nou die Colombiaan Benedetti Overmars! Kun je straks nog wat aan verdienen.
 
Martin23
 
1
19 mei 2018 om 11:27
Ik hoop da Ajax het team een paar jaren bij elkaar kan houden. Want nu geven ze Kluivert de schuld . Maar dat is niet juist. Ze zijn super geldzuchtig geworden
 
Streepan
 
0
19 mei 2018 om 12:00
Waarom is dit sensationeel? Ja, hij verdient veel en speelt in een veel grotere competitie, maar ik vraag me af of Tadic er meteen zou staan en dit team kan dragen.
 
Japie_Krekel
 
0
20 mei 2018 om 20:25
je moet hem dan alleen niet op 10 gaan zetten want het is geen spelverdeler zoals Ziyech. op links vind ik hem nog steeds het best want hij mist die geniale eindpass om het spel te verdelen