Alisson legt afwimpelen van Chelsea uit: 'Beste beslissing voor mijn carrière'
Woensdag, 9 januari 2019 om 07:25

Alisson groeide afgelopen zomer uit tot de duurste doelman ter wereld. De keeper maakte voor een bedrag van 73 miljoen euro de overstap van AS Roma naar Liverpool. Het persoonlijke record voor de Braziliaan bleef echter minder dan een maand staan: Kepa Arrizabalaga ging voor zeven miljoen euro meer van Athletic Club naar Chelsea, dat zelf ook interesse had getoond in Alisson.

Chelsea wilde Alisson als opvolger van Thibaut Courtois, die op weg was naar Real Madrid. De Braziliaan bedankte de Londenaren echter vriendelijk voor hun interesse. "Ik koos om dezelfde redenen voor Liverpool als toen ik mijn vaderland voor AS Roma verliet", verklaart de 26-jarige sluitpost in gesprek met FourFourTwo. "Omdat ik dacht dat dat het beste voor mijn loopbaan was."

"Chelsea veranderde van trainer en ze spelen dit seizoen niet in de Champions League", verwijst Alisson naar de uiteindelijke aanstelling van Maurizio Sarri, als opvolger van landgenoot Antonio Conte. Er kwamen echter meer factoren bij kijken, zo benadrukt Alisson. "Ik heb altijd veel bewondering voor de geschiedenis van Liverpool gehad. Ze hebben vijf Europese bekers gewonnen. Ik wilde daar echt onderdeel van zijn."

Liverpool won viermaal de voormalige Europa Cup I en voegde daar in 2004/05 de Champions League aan toe, terwijl Chelsea slechts eenmaal de Champions League won. De zes landstitels van Chelsea steken schril af bij de achttien van Liverpool, al dateert het laatste kampioenschap van de Merseyside-club van 1990. "Ik was met AS Roma dicht bij het winnen van de Champions League en nu wil ik het toernooi met Liverpool winnen. Wat is het leven als je niet vecht om om je dromen te verwezenlijken. Ik droom van de Champions League." Liverpool speelt in de achtste finales tegen Bayern München.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
1
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
70
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
YoeriCFC
 
8
9 januari 2019 om 08:19
Tsja, Chelsea heeft zichzelf ongenadig hard in de vingers gesneden door Conte zo lang nog te laten zitten en die onzekerheid te laten bestaan! Conte mocht zelfs nog aan de voorbereiding beginnen! Er zijn een aantal spelers waaronder, bijvoorbeeld Lemar, die niet naar Chelsea gekomen zijn door die lange voortslepende situatie met Antonio Conte.. Dit had echt beter gemoeten!Overigens snap ik echt heel goed dat hij liever naar Liverpool ging dan naar Chelsea. Het project Sarri moet eigenlijk nog van de grond komen terwijl Klopp al drie jaar aan de weg aan het timmeren is. Je komt toch in een gespreid bedje en ik denk dat we Allison wel als de ontbrekende schakel mogen zien! Het verschil tussen Karius/Mignolet en Allison is zo groot dat het lijkt of ze twee verschillende sporten beoefenen..
 
Donkers
 
0
9 januari 2019 om 11:54
En gezien de komende jaren zie ik Chelsea niet beter worden dan Liverpool. Hazard zal komend jaar gaan vertrekken en om dat is niet makkelijk om dat weer op te vangen. Liverpool daarin tegen zie ik alleen maar groeien omdat ze spelers hebben die nog niet lang onder contract staan en het een team wordt waar iedereen in wilt spelen. Als Liverpool nog een extra middenvelder en cv (koulibaly) aantrek zie ik ze de komende jaren samen met City domineren in Engeland.
 
V-Watcher
 
2
9 januari 2019 om 09:37
Alisson had bij Liverpool ook een oud-ploeggenoot lopen met Salah, hij heeft ook gezien wat voor seizoen hij heeft gedraaid en heel Liverpool, iedereen kon zien hoeveel potentie dit Liverpool had en dat eigenlijk alleen een goeie keeper nog ontbrak. Liverpool zat in een flow omhoog terwijl Chelsea ietwat in een neerwaardse spiraal terecht leek te zijn gekomen, alles wijst er op dat Liverpool met goed beleid de komende jaren om alle prijzen kan gaan spelen en ze ook kan pakken. Alisson heeft tot nu toe vooral bij volksclubs gespeeld, clubs die jarenlang niks hebben gewonnen en weer hunkeren naar succes, soms risicovolle keuzes maar als het goed uitpakt krijg je dan wel de meeste waardering terug.
 
Marranr1
 
0
9 januari 2019 om 13:38
Liverpool speelt ook leuker voetbal dan Chelsea maar om naar een eeuwen oude geschiedenis te wijen van Liverpool vind ik onzin. Chelsea wint laatste 20 jaar veel meer prijzen dan Liverpool. Liverpool teert op oude faam van het verleden want ze zijn al 25 jaar geen kampioen geworden. Wellicht is de uitdaging groter om dat wel te halen met deze mooie club maar ik zie ze het dit jaar ook niet worden eerlijk gezegd. MAn City schat ik hoger in en hebben een bredere selectie. Daarnaast speelt Liverpool puur op kracht en snelheid en ik zie ze dat ook niet volhouden het hele seizoen, Klopp heeft express voor een uitschakeling gekozen wetende dat hij niet in alle competitie mee zou kunnen doen met deze selectie.
 
CFCSFC
 
7
9 januari 2019 om 10:02
Even over die poll... Ik dacht dat 't vrij duidelijk was dat de Gea de beste keeper is in de PL? En voor mij persoonlijk is ook Ederson een betere keeper.
 
YoeriCFC
 
3
9 januari 2019 om 10:09
Vind ik ook, Allison is een goede derde maar echt minder dan die keepers uit Manchester
 
bobbydibarbosa
 
7
9 januari 2019 om 10:16
Ik vind persoonlijk Allison een betere keeper dan Ederson hoor, net als de bondscoach van Braziliƫ.
 
Larykoek
 
1
9 januari 2019 om 10:09
Helemaal mee eens ook LLoris zou ik erboven zetten maar een hele rare poll dit. En ook nog 60% die Ja stemt...
 
Mozias
 
1
9 januari 2019 om 10:22
Vind je? Ik kan momenteel geen keuze maken tussen die 3 hoor. De Gea was vorig seizoen natuurlijk fenomenaal, maar dat is dit seizoen wel iets minder. Ederson is zeer belangrijk voor de speelstijl van City, maar als ik de impact van Allison zie op de speelstijl van Liverpool is die ook aanzienlijk. Ik kan mij van de laatste jaren in ieder geval niet herinneren dat er bij Liverpool een keeper op goal stond die comfortabel was met de bal aan zijn voet.
 
Schop1989
 
2
9 januari 2019 om 10:33
Leuk, maar na de Gea komt Ryan dit seizoen in de pl op plaats 2. Kijk gewoon eens naar de huidige vorm dan de standaard namen altijd maar naar voren te schuiven. Ik verwijt je niks, iedereen doet het, alleen Ryan is dit seizoen echt de beste keeper na de Gea.
 
VoorOranje
 
2
9 januari 2019 om 11:54
Vind ook Lloris een beter keeper dan Allison en Ederson, die ik niet zoveel vind schelen van elkaar. Allison kan beter keepen, Ederson beter meevoetballen