'Alleen na het overlijden van Johan Cruijff heerste er een soortgelijke sfeer'
Vrijdag, 14 juli 2017 om 12:30

Willem Weijs, jeugdtrainer bij Ajax, staarde drie kwartier versteend voor zich uit toen hij het vreselijke nieuws over Abdelhak Nouri hoorde. De twintigjarige Ajacied blijkt ernstige en blijvende hersenschade te hebben opgelopen en dat nieuws kan Weijs maar moeilijk verteren. Hij werkte graag met het toptalent, dat nooit enig spoor van arrogantie vertoonde.

"Zijn technische bagage was al heel goed, maar toch had hij een geweldige drive om die oefeningen zo intens mogelijk af te werken. Dat was Nouri pur sang", vertelt Weijs in gesprek met De Limburger. "Op dit niveau zie je wel eens jongens die arrogant gedrag vertonen. Maar dat was bij Nouri nooit te bespeuren. Een pure liefhebber, altijd zichzelf..."

Toen Weijs via een Ajax-collega het nieuws te horen kreeg, stonden de tranen bij hem in de ogen. "Dat was een enorme klap. De berichten van de afgelopen dagen waren voorzichtig optimistisch. En dan volgt nieuws dat als een bom inslaat. Zijn talent was bovengemiddeld. Dit had het seizoen van zijn doorbraak moeten worden. Maar weet je, eigenlijk is dit nu niet het moment om die vraag te stellen."

Weijs stelt dat iedereen bij Ajax diep bedroefd is. "De enige keer dat er een soortgelijke sfeer heerste, was na het overlijden van Johan Cruijff vorig jaar. Iedereen is er kapot van. Donny van de Beek zette een foto op het net waarop hij als kleine pupil samen met Nouri aan het ballen is. Het is keihard. Dat dit juist hem moet overkomen. Je gunt dit niemand, maar juist Nouri nog het allerminst."

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
4
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
21
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
RayDeOne
 
33
14 juli 2017 om 12:39
Vind echt niet dat je nu vergelijkingen mag treffen, van Johan was erg naar maar hij heeft lang geleefd. Nouri stond aan het begin van zijn carrière het is verschrikkelijk ben er al sinds gisteren kapot van. #StayStrongAppie
 
RayDeOne
 
9
14 juli 2017 om 12:42
Iedereen spreekt voor zichzelf maar ik vind dit de ergste gebeurtenis in het voetbal in de afgelopen 10 jaar dat ik kijk. :'-(
 
juweel
 
15
14 juli 2017 om 12:54
sorry dat ik het zeg, maar heb je de vliegtuigramp gemist? ja dit is heel erg, en dit gun je natuurlijk niemand, maar ook dit hoort bij het leven, en zoals je ziet kan het iedereen overkomen ook een jonge sportman in de bloei van zijn leven. ik snap dat wanneer zoiets dichterbij komt het natuurlijk nog een stukje erger lijkt, maar het is allemaal even erg. Mijn cluppie heeft met 2 van dit soort gevallen ook genoeg voor de kiezen gehad, wij hebben het nummer 4 in de ban gedaan en elk jaar wordt de david di Tomasso trofee voor de beste voetballer van het seizoen uitgereikt. Geloof me het doet pijn zeker in het begin, maar het gaat over.
 
JeffreyMassing
 
3
14 juli 2017 om 12:57
Ik ook... Ik kan me niets ergers herinneren... wk finale deed pijn die te verliezen Maar in geen vergelijking Uitgerekend deze jongen te verliezen..
 
RayDeOne
 
5
14 juli 2017 om 13:22
Vliegtuigramp was ook verschrikkelijk maar eerlijk gezegd leerde ik ze pas kennen na het ongeluk. Nouri volg ik al jaren hij speelde met mijn 2 neefjes samen kwam over de vloer vaak bij mijn oom. Zakaria El Azouzzi en Aschraf El Mahdioui. Dus het is voor mij veel persoonlijker het was een prachtige jongen met een goed hart en zoveel talent heb ik in jaren niet meer in NL gezien. Voetbal interesseert me nu vrij weinig ook al degradeert Ajax uet zal me dit seizoen vrij weinig doen.
 
AfcaAjaxxx
 
0
14 juli 2017 om 19:32
''geloof me het doet pijn zeker in het begin, maar het gaat over.'' de pijn zal nooit overgaan, het zal hooguit een plaats kunnen krijgen, Appie was voor mij en vele met mij het geen waar Ajax voor staat hij is Ajax, dat uitgerekend hem dit moet gebeuren (niet dat het bij een ander minder erg was geweest en weet niet precies hoe ik het moet uitleggen) kan ik nog steeds niet geloven. Al jaren lang wachten we met smacht op deze geweldenaar en nog belangrijker deze geweldige persoonlijkheid, ik had er rekening mee gehouden dat hij nooit meer kon voetballen(dat was al moeilijk te bevatten) en dan krijg je op de donderdag middag nog deze gigantische klap er bovenop. Ik hoop met heel mijn hart dat deze jongen nog wakker word en enigsinds nog kan herstellen dan is het onze beurt om hem te laten genieten zoals hij dat van plan was om ons te laten doen.
 
ajaxalmelo
 
6
14 juli 2017 om 12:52
Hij vergelijkt de twee gebeurtenissen niet, hij zegt alleen dat de sfeer op de club vergelijkbaar is bij beide gebeurtenissen.
 
FRon010
 
13
14 juli 2017 om 12:47
Dit is natuurlijk veel erger, een oudere man die een pracht leven heeft gehad tegenover het incident van een knul die aan het begin van zijn leven staat. Misschien zwart wit maar zo zie ik het.
 
InkeMontana
 
32
14 juli 2017 om 13:02
Ik vind je erg raar reageren vandaag FRon. Hier worden niet een wedstrijdje beschreven wat erger is, tussen Cruijff en Nouri, maar de verslagenheid die op de club heerst na de berichten. Die was bij het overlijden van ultiem clubicoon natuurlijk groot, maar ook bij het bericht van het hersenletsel van zo'n jonge jongen als Nouri is dat immens.
 
JeffreyMassing
 
9
14 juli 2017 om 12:56
Heb een van mn beste vrienden verloren na een avond stappen.. Gevecht..mes in zn been ...8dagen coma..en afscheid van hm moeten nemen.. 27jaar.. Dit voelt bijna hetzelfde.. Ook al ken ik hem niet persoonlijk het voelt als het verlies van een vriend.. Ik weet wat zn familie ongeveer moet meemaken en dat gaat never nooit meer weg Iedereen zegt pray voor appie maar ik ga niet bidden naar dezelfde god die dit allemaal toestaat.. Ik denk aan hm ..ik herinner me hm.. En hoop op een wonder zodat hij nog enigzins van het leven kan genieten.. ??
 
ZeNn.biERens
 
4
14 juli 2017 om 12:59
Het maakt niet uit voor welke club je bent het is een heel erg geval ik als psv fan ben er ook kapot van deze jongen was de toekomst van het nederlandse voetbal #STAYSTRONGAPPIE
 
Grunn05o
 
2
14 juli 2017 om 14:29
Heb net een app binnen gekregen via de app, dat Sheraldo Becker t volgende zegt:Nieuws vanuit Amsterdam Geuzenveld, buurt van Nouri:Doktoren hebben aangegeven dat hij nooit meer zal lopen, ruiken, of zien. Hij is hersendood. Er heerst hier veel verdriet..Ik hoop dat het niet klopt.. Eeuwig zonde..#StaystrongAppie!
 
Clover
 
2
14 juli 2017 om 14:45
Was gisteren al bekend en is niet echt.
 
AfcaEric
 
4
14 juli 2017 om 14:30
Ik kan het ook echt gewoon nog steeds niet bevatten. Ik heb nog nooit zoiets gevoeld bij iemand die ik persoonlijk niet eens ken. Als ik alles in m'n hoofd nog 10 keer na ga dan begrijp ik het nog 10 keer niet. Appie deed wat hij het liefste deed op de plek waar hij het liefste was, en dan in 20 minuten tijd staat de wereld op z'n kop. De jongen die altijd lachte weet straks waarschijnlijk niet eens wat lachen is. De jongen die van Ajax hield weet straks waarschijnlijk niet eens dat een bal rond is. De jongen die meerdere malen liet zien dat zijn hersens sneller dachten dan andere kan straks misschien niet eens meer nadenken. Het is gewoon onwerkelijk. Voor ons, voor Ajax maar vooral voor Appie en z'n familie en vrienden. De hele dag zie ik Nouri in m'n hoofd. Ik zie hem koffie halen bij Ajax. Ik zie z'n vragende blik als er een vrije trap gegeven wordt bij z'n debuut in Ajax 1. Z'n schijntrap. Ik zie natuurlijk z'n foto met handen die een hartje vormen. Appie, ik ben niet gelovig maar op dit moment geloof ik in jou. Ik geloof in elke god die kan zorgen voor een wonder. Ik geloof er in dat je straks gewoon zelf kan lopen, denken, praten en eten. Voetballen maakt geen hol meer uit, maar dat nummer 34 is hoe dan ook voor altijd van jou!