'Als Ajax voor Patrick Kluivert kiest, steun ik hem volledig'
Zondag, 11 juni 2017 om 19:32

Patrick Kluivert werd vrijdag uit zijn functie ontheven bij Paris Saint-Germain. De voormalige directeur voetbalzaken van les Parisiens staat dus weer open voor een nieuwe werkgever en wordt door een enkeling ook getipt als opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz.

Ronald de Boer zou dat geen gek idee vinden, zo vertelt hij aan De Telegraaf: "Dat kan natuurlijk ook. Hij is een beginnende trainer, maar ik heb 'm nog nooit zien werken. Hij is wel assistent-trainer van FC Twente geweest. Ik gun het hem van harte", aldus de 47-jarige analyticus annex oud-aanvaller.

"Als Ajax hem kiest, steun ik hem volledig. Een combi Kluivert-Keizer zou ook kunnen. Het is aan het technisch hart", besluit De Boer. De veertigjarige Kluivert was trainer van Jong FC Twente, Ajax Onder-19 en Curaçao en was verder nog assistent bij NEC en het Nederlands elftal.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (95)

 
Ajax/barca2014
 
30
11 juni 2017 om 19:39
Een combi met hem en keizer is nog niet eens zo'n heel slecht idee. Kluivert voor de uitstraling naar de spelers en Keizer voor de tactiek. Maar ja het blijft een enorm risico die Ajax eigenlijk niet eens zou mogen nemen.
 
surreal
 
8
11 juni 2017 om 20:29
Het bouwt wel wat zekerheid in, als Keizer het niet redt kan je gelijk beoordelen of Kluivert er geschikt voor is en staat zijn mogelijke vervanger al klaar. En inderdaad voor de uitstraling is dit een hele goede.
 
Gaalmeister
 
16
11 juni 2017 om 22:08
Wat heeft Kluivert voor uitstraling dan? Goede voetballer maar vind hem nou niet echt het ideale voorbeeld voor de jeugd (iemand doodrijden, gokschulden opbouwen, die verkrachtingszaak). Met Justin in de geleden moet je ook oppassen dat je niet zo'n Blind-scenario krijgt. Nee, vind het geen goed idee!
 
surreal
 
2
11 juni 2017 om 22:40
Niet zo zeer uitstraling voor de jeugd of op persoonlijk vlak maar voor naar buiten en voor de grotere spelers iemand waar tegen ze kunnen opkijken. Keizer en Bergkamp kunnen er voor de jeugd zijn maar je moet ook de overhand hebben over spelers zoals Huntelaar, Ziyech en Veltman. Niet dat het moeilijke jongens zijn maar of ze alles aannemen van Keizer is een ander verhaal. Als Kluivert naast Keizer staat en zijn verhaal beaamd met alle ervaring in het topvoetbal dat hij heeft gehad neem je het toch serieuzer.
 
JasperSJ
 
2
12 juni 2017 om 01:11
Een Blind-scenario? Daley Blind apeeltbij ManU en bij Ajax stond hij echt wel terecht in de basis. In zijn laatste twee jaar was hij zelfs een van de beteren. Justin Kluivert zal natuurlijk wel vaker aan spelen toekomen dan vorig jaar, wat logisch is maar Kluivert weetecht wel wat er nodig is en het lijkt mij niet dat hij Justin laat spelen omdat het zijn zoon is.
 
SpeedyAFC
 
1
12 juni 2017 om 00:34
Te vroeg, hij zal eerst in de jeugd moeten gaan werken om daarna pas de stap te maken. Ajax heeft geen tijd om te gokken, over zes weken begint de voorornde CL al en er is geen trainer. dus moet er snel iemand komen die er direct staat.
 
Cyberize7x
 
13
11 juni 2017 om 19:40
Kluivert als hoofdtrainer bij Ajax zal een grote gok zijn die desondanks wel goed kan uitpakken. Bij Frank de Boer is het ook goedgekomen. Voor Kluivert jr. zou het wel een aparte situatie zijn maar beide zijn professioneel genoeg lijkt me om op de club zakelijk met elkaar om te gaan en geen privileges te verlenen aan zijn zoon.
 
abdul01
 
14
11 juni 2017 om 19:45
Vaak zijn coaches juist harder voor hun kind om te laten zien dat ze niemand voortrekken.
 
Westend
 
8
11 juni 2017 om 20:43
Het zou niet mijn voorkeur hebben hoor. Je zag het gezeur ook steeds met blind
 
diegopeladona
 
17
11 juni 2017 om 20:47
Blind, de vader, creerde dat gezeur zelf. Zeker als je 3 maanden voor jouw einde contract even zoonlief een 5 jarig contract aanbieden en laten tekenen.
 
FunkyG
 
23
11 juni 2017 om 21:14
Volgens mij gaat de trainer niet over contracten maar altijd nog de technisch directeur. Uiteindelijk heeft ajax Blind toch mooi voor 17,5 miljoen euro kunnen verkopen. Dus zo slecht heeft het niet uitgepakt.
 
diegopeladona
 
4
12 juni 2017 om 00:24
@Funky Zoek het eerst op.. en kom daarna filosoferen wat volgens jou het geval moet zijn. Blind heeft het contract van zijn vader gekregen... voor 5 jaar.Dan het ergste.. op het moment dat dat contract aan Daley aangeboden werd was lang niet iedereen het ermee eens. Blind had in zijn eerste periode een belabberde indruk achtergelaten. Ook na zijn periode bij Groningen - waar die het goed deed - was het huilen met de pet op. Zijn laatste 2 seizoenen waren een goede voldoende. Blind en Veltman.. hebben beide ongelofelijk veel vertrouwen gekregen van hun trainers bij Ajax. Veel spelers moeten het met minder doen. Zo zie je maar.. als de trainer het maar in je blijft zien en je continu kansen geeft om te groeien.. dan komt het een keertje wel uit. Dat Daley voor een mooi bedrag door Louis is opgehaald (hij heeft echt zijn nek uitgestoken - ook met Depay- voor het Nederlandse voetbal) is eerder een toevallige bijkomstigheid. Met de kennis van toen en de prestaties van Daley toen, was het verlengen van het contract van zijn zoon met 5 jaar.. absoluut een gunst van paps (die zelf nog maar 3 maanden daar zat).. Danny heet niet voor niks scholletje. Die heeft het ernaar gemaakt.
 
PeterVermeuIen
 
7
11 juni 2017 om 21:05
Frank de Boer goed gekomen? In het Europees zeer matig. En meeste wedstrijden onder de Boer druk ik meestal op de rode knop van me afstandbediening. Onder De Boer speelde Ajax zeer behoudend. Nee dank je.Ik ben van Ajax gaan houden vanwege hun aanvallende speelstijl ZONDER risico. En dat is Ajax!
 
Thamike
 
11
11 juni 2017 om 21:24
Gaan we weer. FdB heeft nooit de spelers mogen halen die Bosz wel mocht halen. Hij heeft het maximale uit die groep gehaald. Mijn liefde voor Ajax gaat verder dan de speelstijl en het zwart wit denken.
 
PeterVermeuIen
 
5
11 juni 2017 om 22:05
Hij stelt wel vaak Serero op, Schone verdedigende middenvelder (6), rechtsbuiten en in de spits (!), in het begin langdurig met Eriksen in de basis terwijl hij lang niet klaar was, Riedewald als centrale verdediger, vd Hoorn in de spits, Milik uit de basis halen (!), etc... veel spelers waren niet laaiend over de Boer. Hij mocht wel halen maar doet niet uit respect voor andere spelers om ontevreden spelers uit te halen. De Boer hecht veel waarde aan hiƫrarchie, Boilissen aanvoerder maken, Eriksen heel lanfmg in de basis, enz...Welke spelers zijn beter geworden onder de technische staf van de Boer? Dit seizoen zijn heel veel spelers enorm gegroeid! Hoe kan dat? Door gedurfd voetballen leren veel spelers het meeste van dan alleen maar balbezit voetballen.
 
Thamike
 
1
11 juni 2017 om 23:04
Wie er beter zijn geworden? Juist Eriksen, Alderweireld, Verthongen. Bosz spelers beter gemaakt? Sanchez gehaald en was al top. De Ligt is beter geworden door Gerrie en consorten. Klaassen was al top. Ziyech was al top. Kom op zeg. In 1 jaar gebeurt dat niet. Wil Bosz niet afvallen want vind hem een prima trainer maar je vergelijking gaat krom.
 
PeterVermeuIen
 
3
11 juni 2017 om 23:32
Sinkgraven, Schone, Dolberg, Younes, Veltman, Viergever, Vd Beek, De Ligt en nog wat paar spelers. Ze speelden aanvallend en gaan met allen druk zetten bij een balverlies. Ze moeten het weten wanneer het kan om druk te zetten en wanneer niet. En ook wanneer en wie naar voren kunnen voetballen en niet. Onder de Boer zie je Schone als 6 nooit naar voren voetballen net als Tete. Onder Bosz zie je dat wel... ze werden ook steeds beter. Klaassen vind ik dit seizoen veel beter presteren dan jaren onder de Boer vooral positioneel. Eriksen blinkt alleen uit in zijn laatste seizoen bij Ajax... zo veel tijd gegeven om alles uit te proberen heeft mij enorm gefrustreerd net als Boilissen, Schone rechtsbuiten (traag en duurt lang), Serero (balletjes breed), Bazoer met weinig drang naar voren en gretig etc.... Bosz pakt in ieder geval aan dat je als Ajacied ervoor moet presteren denk aan Dijk, Riedewald, Gudelj, Bazoer, etc.Vertonghen heeft uitstekend ontwikkeld bij RKC! Alderweireld heeft pas in het buitenland uitstekend ontwikkeld.
 
diegopeladona
 
3
12 juni 2017 om 00:13
@ThamikeHet gaat niet om de spelers die FDB had willen halen, maar het niet kon doen.. maar om de spelers die hij wel onder zich had en die allen kleurloos voetbalden. Iedere voetballer met een beetje flair en risico in zijn spel werd tot een balletje breed en balletje terug speler omgetoverd. Een fatsoenlijke passeerbeweging werd uit ieder zijn spel gehaald. Ik had bijvoorbeeld wel willen zien wat een Lodeiro zou doen als die wel het volste vertrouwen van de trainer had gekregen. Verder geeft Peter hier ook wat herkenbare voorbeelden aan.
 
Sulejmanii
 
1
12 juni 2017 om 14:32
Peter, is echt nodig om in bijna iedere topic Frank zo respectloos door het slijk te halen? De eerste twee jaar had Frank nog een geweldige selectie, en de laatste drie jaar moest hij toveren met afgeroomde selecties. Los daarvan is dit de man die na acht jaar, weer een kampioenschap en 30e ster heeft gerealiseerd. Was je toen trouwens ook dezelfde mening toegedaan? Deze man heeft nooit geklaagd, om geld over spelers Ajax loyaal gebleven. De selectie van nu is veel beter en talentvoller. Zoals Mike al zei, soms is het beter om het hele plaatje te bekijken en niet alleen zwart wit.??
 
Krystiann
 
18
11 juni 2017 om 19:47
Toen ik de titel las dacht ik wie heeft dit nou weer geroepen, lees ik Ronald de Boer en kijk ik er niet van op hij kraamt altijd onzin uit. Laat Kluivert zich maar ergens bij een nec of een andere kleine club bewijzen met welke functie dan ook in plaats van meteen zonder ervaring bij de grootste clubs ter wereld instappen. Dat hij goed kon voetballen bestaat geen twijfel over maar dat betekent niet dat hij ieder ander vak goed kan uitvoeren.
 
diegopeladona
 
12
11 juni 2017 om 20:50
Ik heb alleen maar positieve reacties gelezen van de mensen die Kluivert als trainer hebben gehad. Louis van Gaal is niet zomaar een trainer die de eerste de beste sulletje kiest. Je moet ook wat kunnen, en zeker snappen wat hij wil, om met hem te kunnen samenwerken.
 
Apocalyps
 
2
11 juni 2017 om 23:10
Hoe vaak moet hij zich nog bewijzen? Hij heeft en had al meer ervaring, dan bijv. een FdB...
 
El Fenomeno
 
3
11 juni 2017 om 19:56
Van Marwijk met Ronald de Boer en Kluivert als assistenten is wel een sterk trio, al denk ik dat Van Marwijk geen afstand wilt doen van zijn salaris.
 
MagicMike
 
19
11 juni 2017 om 20:11
Van marwijk?? Die zal nooit, maar dan ook echt nooit ook maar enige functie mogen uitoefenen bij Ajax. Past totaal niet bij onze club!
 
supervoetbal
 
1
11 juni 2017 om 22:47
Van Marwijk nu nog sws niet. Gaat eerst zn kwalificatie willen afmaken.
 
bakertje
 
0
11 juni 2017 om 19:56
Ik begin een beetje moe te worden eerst Peter af zitten zeiken en nu dit voorstel. Boertje kijk even naar jou broer waar die heen mag gaan.
 
MagicMike
 
10
11 juni 2017 om 20:00
De man is niet geschikt. Hij wil wel heel graag, maar zou er beter aan doen om eens een duidelijke keus te maken over wat hij nog verder wil bereiken in de voetballerij, ipv op elke lucratieve aanbieding in te gaan. Als hij echt trainer wil zijn, zou hij heel hard zijn best moeten doen om te proberen trainer te worden bij een middenmoter of zo. Om eigenlijk eens te laten zien of hij echt iets in zijn mars heeft als trainer. Want tot nu toe bestaat zijn "trainerschap" uit een ratjetoe van baantjes waar niemand duidelijk uit kan halen of hij een goede trainer is of niet! Hij had vorig jaar een goede kans gekregen bij Ajax, maar was een paar dagen later alweer weg naar Parijs. Totaal geen peil op te trekken dus..
 
diegopeladona
 
19
11 juni 2017 om 20:52
Waarom? Van Basten, Rijkaard en De Boer mochten ook instappen. Alleen bij Kluivert gelden er andere eisen. Hij moet eerst de CL winnen met meerdere clubs om daarna als assistent zeker aangenomen te mogen worden bij Ajax.
 
MagicMike
 
1
11 juni 2017 om 22:48
Ik geef hierboven al redenen aan waarom ik hem ongeschikt vind. Van Basten en de Boer mochten bij Ajax instappen als jeugdtrainer, precies wat ook aan Kluivert is aangeboden. Alleen was hij zo weer gevlogen: zoals ik zei, totaal ongeschikt.. Frank Rijkaard is als trainer niet begonnen bij Ajax, dus ik begrijp niet wat je daarmee wil zeggen. Overigens is hij ook als assistent begonnen voor hij hoofdtrainer werd. Kluivert gedraagt zich als een wispelturige tiener, niet serieus te nemen.
 
EverydayChap
 
1
11 juni 2017 om 23:21
Kluivert heeft al hogere elftallen dan jeugdelftallen onder zijn leiding gehad, niet gek dat je dan kiest om TD te worden bij PSG als dit je alternatief is. Had hem Jong Ajax gegeven en hij had het gedaan.
 
diegopeladona
 
6
11 juni 2017 om 23:39
Waarom ik Rijkaard aanhaal is omdat ik wens te benoemen dat een Nederlandse trainer met weinig ervaring best wat kan bereiken als hem de kans geboden wordt.De ervaring die De Boer en Van Basten hadden was niet meer dan wat Kluivert heeft. Hij is op meerdere plekken assistent geweest en heeft het ook als hoofdverantwoordelijke bij Twente goed gedaan. Spelers die met hem hebben gewerkt zijn bovendien zeer positief. Kluivert loopt inmiddels langer rond in het trainerswereldje dan De Boer en Van Basten. Wispelturig.. Van Basten was pas wispelturig. Die heeft eerst niets met voetbal te maken willen hebben, om daarna plots als bondscoach en als Ajaxtrainer aan de slag te gaan. Kluivert smeekt jaren clubs voor een echte kans, maar hij wordt gewoon met drogredenaties buiten de deur gehouden.Jij kwalificeert hem nu al als ongeschikt en hebt eigenlijk geen inhoudelijk argument over zijn trainerskwaliteiten. Je zegt maar wat en noemt dit argumenten. Bij hem wil jij dat hij eerst het elders echt bewijst, voordat je het in hem gaat willen zien. Ik denk dat je met 2 maten meet.
 
Ampie
 
6
11 juni 2017 om 20:05
Kreeg vorig seizoen de mogelijkheid te starten bij ajax, voordat het inkt opgedroogd was koos hij voor het geld in parijs. Begrijpelijke keuze. Maar bosz wordt t verweten, dus waarom de keuze nu eventueel maken voor (weer) kluivert?
 
diegopeladona
 
10
11 juni 2017 om 20:57
Nee, Bosz wordt niet verweten dat hij voor zo een kans is gegaan. Lees de reacties er de eerste dag op na. Iedereen vond het jammer, maar snapte ook.. dat dit een Bosz niet nog eens wordt aangeboden. Maar dan.. toen begon de zwarmakerij.. over en weer moddergooien over technisch hart.. dat heeft de gunfactor bij de overstap doen dalen. Dan Kluivert... er is echt een groot verschil tussen de functie (en de kansen) wat hem aangeboden werd bij PSG, en wat hij bij Ajax voor kansen had. Ook dat was een kans die eens in de zoveel tijd komt. Hij heeft hem gepakt, heeft ervan geleerd, en heeft tegelijk altijd zijn ambitie uitgesproken om als trainer aan de slag te gaan. Overigens kon hij gewoon binnen PSG blijven, maar kiest hij bewust ervoor om weer te trainen.
 
Adzevedo
 
3
11 juni 2017 om 20:21
Hij zou vorig jaar bij Ajax starten maar verkoos toen de functie van TD bij Psg. Ik zou het bijzonder raar vinden als Kluivert nu plotseling hoofdtrainer wordt. Misschien assistent, maar geen hoofdtrainer. Overigens, iedere trainer die bij Ajax komt begint op 0 en heeft een hoeveelheid basiskrediet wat mij betreft. Het maakt me werkelijk 0,0 of je een paar jaar bij Feyenoord of PSV hebt gewerkt : als je iets positiefs kan toevoegen bij Ajax ben je meer dan welkom. Ik vind in tegenstelling tot vele andere supporters het ook niet io voorhand een pre dat je ooit bij Ajax hebt gevoetbald. Dat hadden Jan Wouters, Danny Blind en Marco van Basten ook toen ze begonnen aan de klus die uiteindelijk resulteerde in een grote teleurstelling.
 
007
 
2
11 juni 2017 om 20:23
Net zoals Marcel Keizer, het zelfde geldt voor Kluivert. Te licht en onervaren. Ik zou Kluivert best als trainer willen zien, maar niet nu.
 
Westend
 
2
11 juni 2017 om 20:34
Liever Seedorf. Mocht kluivert komen, dan kan Justin niet blijven. Moeten niet weet een trainer nemen waarvan je voorkeur af kan proeven
 
surreal
 
1
11 juni 2017 om 21:26
Ik heb ook liever Seedorf inderdaad maar dat het voor Jr positief zou zijn ben ik volkomen mee on eens. Sportieve ouders eisen juist altijd veel te veel van hun kind. Ze willen vaak de schijn voorkomen en zien fouten veel sneller om dat ze er meer naar zoeken.
 
FCBogarde
 
3
11 juni 2017 om 20:41
Ik gun het Pat wel om hoofdcoach van Ajax te worden. Maar niet handig nu Justin ook bij de selectie zit...
 
De_tank61
 
7
11 juni 2017 om 21:12
Ik word helemaal moe van dat gelul over duo's. Van Breukelen begon daar mee op die waardeloze persconferentie toen van oranje. en het lijkt nu een beetje een hype te worden. Naar mijn mening moet de hoofdtrainer zelf gewoon bepalen wie zijn assistent wordt, uiteindelijk is hij ook gewoon verantwoordelijk .
 
PeterVermeuIen
 
1
12 juni 2017 om 06:12
De grootste vraag is wel of Kluivert goed samen met Bergkamp en Spijkerman kan werken? Spijkerman lijkt me niet de persoon met wie ik wel zou willen samenwerken, liever een relaxed persoon met een goede uitstraling en oh zo belangrijk: Humor.
 
sunmaster
 
0
12 juni 2017 om 06:30
haha ik hoop dat Ajax voor Kluivert kiest. Die gaat geen prijzen pakken. Nee lijkt me niet een goede trainer. Niet genoeg ruggegraat en verantwoordelijksheid gevoel. Lijkt me ongeschikt als leiding gevende. Als assistent zou eventueel kunnen.
 
Apocalyps
 
0
12 juni 2017 om 07:57
Waaruit blijkt dat hij geen ruggengraat en of verantwoordelijkheidsgevoel heeft? Gebaseerd op zaken in het heden niet de dingen die hij heeft gedaan of waarvan hij werd verdacht in zijn tienerjaren of als vroege twintiger.
 
ValentinoRomelio
 
0
12 juni 2017 om 08:06
Kluivert heeft meer ervaring als coach dan de Boer bij aanvang. Jullie moeten niet zo pikken op een gekleurde man waarvan jullie de feiten niet allemaal kennen.
 
Assyrian-
 
0
12 juni 2017 om 11:13
Grappig dat iedereen al zijn oordeel klaar heeft over Kluivert terwijl die eigenlijk nog moet beginnen aan zijn trainerscarriere..hij heeft in ieder geval meer ervaring dan FdB toen hij begon.
 
AFCA_Babel
 
0
12 juni 2017 om 13:50
Kluivert is goed genoeg om de plek van Overmars in te nemen als td maar niet voor die van Bosz bij NEC heeft hij ook niets laten zien... Ajax moet alles op alles zetten om Japie terug naar Amsterdam te krijgen!! Ze hebben echt iemand met ballen en discipline nodig bij deze jonge ploeg en ik hoop ook dat de geruchten over Nigel de Jong werkelijkheid worden die kunnen we ook goed gebruiken in deze selectie!!