'Als hij zo'n pass niet kan geven, hoort hij niet thuis bij United''
Donderdag, 6 december 2018 om 10:22

Paul Scholes en Rio Ferdinand zijn allesbehalve onder de indruk van het huidige Manchester United. De ploeg van manager José Mourinho speelde woensdagavond met 2-2 gelijk in de competitiewedstrijd tegen Arsenal. Met name Ander Herrera moest het na afloop bij de oud-spelers van the Red Devils ontgelden. Volgens Scholes heeft de Spanjaard in zijn huidige vorm niets te zoeken bij Manchester United.

Scholes zag dat Herrera het moeilijk het op het middenveld, zowel zonder als met bal. "Je moet vraagtekens zetten bij zijn kwaliteiten", aldus Scholes bij BT Sport. "Rio stelt de juiste vraag als hij zegt: Is Ander Herrera in staat om een bal naar Pogba te passen? Hij staat in een vrije ruimte van tien tot vijftien meter. Het gaat om een simpele pass van nog geen dertig meter. Als hij zo'n pass niet kan geven, hoort hij niet thuis bij deze club."

Ferdinand denkt dat het bij de spelers van Manchester United ontbreekt aan vertrouwen. "Als je het Paul Scholes hoort zeggen hoort het een simpele pass zijn. Hij was een speler die de bal vanuit iedere positie op je borst kon leggen. Maar als je kijkt naar deze pass (van Herrera, red.), dan zie je dat het helemaal geen moeilijke bal is. Ik denk dat het te maken heeft met vertrouwen", aldus de oud-international. "Als je geen vertrouwen hebt, dan kan een simpele korte pass vanuit het middenveld naar een rechtsback al moeilijk zijn. Je bent als speler bang om een fout te maken. Je kiest dan voor de veilige oplossing en speelt terug naar de keeper."

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
2
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
AlexDelPiero10
 
33
6 december 2018 om 10:37
Dit is geen B maar C keus Spanjaard, nu heeft Spanje al jaren een overschot aan kwaliteit maar kom op, dit is in de verste verte geen Manchester United speler qua niveau. Zelfs bij een minder land zou deze man geen onbetwiste nummer 1 zijn, hoeveel was het? 40 miljoen? Tja, daar halen wij Pjanic voor.
 
JoaquinBetis
 
13
6 december 2018 om 10:40
Ik heb ook het gevoel dat zodra United ergens aanklopt voor een speler, de verkopende club en zaakwaarnemers denken: kassa! United betaalt al een tijd veel teveel voor de kwaliteit die het ervoor terug krijgt. Heeft denk ik ook met de Premier League te maken, maar volgens mij zit er bij United meer achter, clubs weten dat United sinds Fergie weg is in een soort van permanente paniek-stand zit of zo. Dat gevoel krijg ik althans elke keer als ze weer iemand halen voor veel teveel geld.
 
Ajax/barca2014
 
6
6 december 2018 om 12:09
Hij had bij Bilbao een clausule. Anders laat die club hun spelers niet zomaar gaan.
 
Zermatt_Person
 
14
6 december 2018 om 10:42
Herreira was bij Athletiek Bilbao anders erg goed hoor. Barcelona had twee jaar geleden zelfs nog interesse. Ik denk dat je erg overdrijft wat betreft kwaliteiten van Herreira in negatieve zin. Mourinho heeft deze man gewoon kapot gemaakt.
 
ArsenalFanehv
 
21
6 december 2018 om 10:47
Op een gegeven moment is het zo makkelijk om alles af te schuiven op Mourinho. De spelers van United komen gewoon te kort. Rojo, Bailly, Matic, Lukaku, Herrera. Die komen allemaal zwaar te kort. En ik denk niet dat dit de schuld is van Mourinho.
 
AlexDelPiero10
 
7
6 december 2018 om 10:49
Komop zo lopen er in Spanje 15 rond van zijn niveau die het goed doen bij subtop clubs of laagvliegers, zegt helemaal niks. Bij Barcelona zou Herrera banken en na een jaar verkocht worden, mag de veters van bv Rakitic nog niet strikken, ik denk dat jij overdrijft.
 
Mikie smalling
 
22
6 december 2018 om 10:59
Twee jaar geleden overlegde Herrera als cvm beter statistieken dan Kante, dus zo matig is ie ook weer niet.
 
AlexDelPiero10
 
6
6 december 2018 om 11:09
Smalling Hoeveel spelers zijn er niet die één of zelfs twee goede jaren kennen maar daarna toch geen top blijken te zijn? Hoelang heeft ie dat volgehouden? Het is geen slechte speler, maar geen United materiaal, geen topspeler.
 
ManUfanforever
 
9
6 december 2018 om 11:12
@ Arsenalfanehv Als je als manager je eigen spelers kleineert en telkens aanvalt, als je continue je basis elf op 5 tot 7 plaatsen veranderd waardoor geen speler weet waar hij aan toe is en dus geen vertrouwen & team kan opbouwen en neem je daarbij Mourinho’s spelwijze welke totaal niet bij Utd spelers past, dan kan je Mourinho wel degelijk de schuld van de malaise geven! Bijvoorbeeld een Bailly komt niet te kort, hij heeft pech gehad dat hij geblesseerd werd en dat Mourinho vanaf het begin van dit seizoen hem eruit pikte als pispaaltje, dat terwijl Mourinho deze speler zelf haalde.
 
Jackieboy10
 
5
6 december 2018 om 11:27
Smalling. Dat komt ook omdat Herrera nog geen half seizoen heeft gespeeld als cvm. Als jij een keer 5-10 potjes speelt op die positie en dat goed doet, dan zijn je statistieken goed inderdaad. Dat betekent niet dat hij dat jaar in jaar uit kan vasthouden, zoals Kanté dat wel doet. Als Herrera echt zo goed was als cvm dan was hij wel basisspeler bij United..
 
vp10Arsenal
 
3
6 december 2018 om 11:30
Alex heeft hier gewoon een punt. Herrera heeft geen bijzondere pass of techniek en is verdedigend ook niet exceptioneel. Matige middenvelder die niet het niveau heeft waar United naar streven moet.Maja dit wordt gezegd door Scholes. Wellicht de beste CM van de Premier League ooit en een van de redenen dat SAF zoveel gewonnen heeft.
 
VIvalasvegas
 
5
6 december 2018 om 11:22
Zorgt anders wel voor 4 punten meer met een assist gister en een goal tegen Southampton waardoor ze 2x gelijk spelen ipv 2x verliezen. Lang niet gek voor iemand die er volgens de "kenners" niks van kan. On: natuurlijk niet een type Keane of Scholes maar misschien moeten we daar eens vanaf stappen. Ik blijf erbij dat ze goed genoeg zijn maar het valt en staat ook met hoe je wilt spelen en de vorm van spelers om je heen.
 
DenApostel
 
19
6 december 2018 om 11:29
Ik denk dat de 'kenners' er niet van uit gaan dat je door twee gelijke spelen 4 punten extra verdient..
 
VIvalasvegas
 
2
6 december 2018 om 14:42
Hahaha oeps, ik was even niet zo scherp. Lijkt wel rekenen met Aad zo. Ik bedoelde natuurlijk 2 punten meer.
 
DenApostel
 
6
6 december 2018 om 11:27
Bij Bilbao een vechtertje die prima kon voetballen. Onder Mourinho helaas (zoals zo velen) uitgegroeid tot een van de vervelendste spelers op de internationale velden. Is meer bezig met kaarten aannaaien en smerige overtredingen maken. Daardoor vergaat bij hem het voetballend vermogen.
 
Samcro
 
3
6 december 2018 om 11:43
Precies dit, wat een vervelende speler is hij (geworden), niet normaal. Maar zo waren er gisteren veel meer op het veld en tegen Arsenal zijn Mou zijn teams altijd zo. De tegenaanval eruit halen door een overtreding te maken, helaas wordt er veel te weinig tegen opgetreden. Gisteren hadden er sws geen 22 meer op het veld mogen staan na 90 minuten, maar de scheids verzuimde.
 
AjaxCunian
 
6
6 december 2018 om 12:01
Tsja, de enige clubs die nog meer van zulke overtredingen maken zijn City en Liverpool, daar hoor ik je helaas minder over.
 
Samcro
 
1
6 december 2018 om 12:37
Ik doel vooral op cynical fouls, die worden door Mou zijn teams tegen Arsenal continu gemaakt. Tegen City en Liverpool was dat veel minder, maar misschien heb je wel gelijk dat zij dat ook veelvuldig doen, ik kijk weinig volledige wedstrijden van andere teams de laatste tijd.
 
VOETBART
 
0
6 december 2018 om 14:28
City maakt gemiddeld 5 overtredingen per wedstrijd in de Pl....
 
AjaxCunian
 
0
6 december 2018 om 14:40
We hebben het ook niet over fouls in het algemeen, maar specifiek over cynical fouls. En laten die nou juist vaak genoeg niet bestraft worden. Dat is de reden dat City zo hoog druk kan zetten en defensief niet heel kwetsbaar is.
 
Sirius
 
1
6 december 2018 om 15:24
Het blijft natuurlijk wel een Spanjaard. Die hebben dat met alle respect sowieso al sneller. Verder is Herrera ook niet van het niveau dat je na zou moeten streven als je een enorme club als Manchester United bent. Door het aantrekken van dit soort spelers is de club juist in de moeilijkheden gekomen. Zolang deze club voetbal-organisatorisch niet reorganiseert, gaat er weinig veranderen. Ze halen veel relatieve middelmaat, Woodward schijnt een hele slechte onderhandelaar te zijn en het aanstellen van Mourinho was pure wanhoop. Bijna iedereen hier voorspelde bij zijn aanstellen al dat het dit seizoen volledig mis zou gaan.
 
Sirius
 
0
6 december 2018 om 15:19
Ander Herrera is naar mijn mening nooit goed genoeg geweest voor Manchester United, althans niet betreft het niveau dat Manchester United zou moeten nastreven. Dat is een leuke speler voor een subtopper in een grote competitie en dat was het dan ook wel. Maar goed, Scholes en Ferdinand kunnen wel zeggen dat Herrera niet thuishoort bij een dergelijke club als je zo'n pass niet kunt geven, maar datzelfde geldt eigenlijk voor ruim twee-derde van de selectie. Het zijn niet zozeer waardeloze spelers, maar niet (meer) goed genoeg voor een Engelse topclub. Verder heeft deze ploeg vorig seizoen natuurlijk een enorme tik gehad. Je word tweede in de Premier League en krijgt als selectie bergen met kritiek over je heen. Vervolgens heb je een coach (die ook grotendeels verantwoordelijk is voor de kritiek) die maar niet wil veranderen en na vorig seizoen zijn ze erg voorspelbaar. Veel ploegen weten nu wel dat je Manchester United gewoon even moet laten komen om vervolgens druk te zetten op de bal. Veel tegendoelpunten krijgen ze tegen op die manier en dat de verdediging zo lek als een mandje is, helpt de situatie ook niet. Dit United onder Mourinho weet namelijk niet goed wat het moet doen in balbezit en is eigenlijk afhankelijk van individuele klasse.
 
binny
 
0
6 december 2018 om 16:27
Zette er al vraagtekens achter toen hij werd gekocht van Bilbao. Vond Herrera niet eens de beste daar. Aardige speler die zeker leuk kan ballen voor subtop van Spanje, maar Man United? Kom op zeg, veel liever Daley Blind dan deze jongen.