'Als ik geblesseerd ben, kan ik nog steeds een bepalende rol vervullen bij AZ'
Donderdag, 5 januari 2017 om 14:35

Ron Vlaar raakte eind vorig jaar geblesseerd en is na een tijd revalideren nu weer op de weg terug. De ervaren verdediger ging dan ook mee op het trainingskamp van AZ en merkt dat hij daar niet alleen op het veld een belangrijke functie op zich kan nemen.

"Ik denk dat sommige spelers heel veel potentie hebben, alleen dat ze er nog niet echt van bewust van zijn hoe ze daarmee om moeten gaan. Dat had ik tien jaar geleden ook nog niet. Ik probeer dat nu wel bij die jongens aan te wakkeren", vertelt hij in gesprek met NH Nieuws. "Ik denk dat als ik geblesseerd ben daar nog steeds een bepalende rol in kan vervullen. Al is dat soms lastig, want je wil niet alleen in woorden handelen maar ook in daden."

Vlaar hoopt snel weer terug te komen op het niveau waarop hij aan het begin van het seizoen zat. Daarna heeft hij naar eigen zeggen ook nog goede wedstrijden gespeeld, maar zaten er ook een aantal mindere optredens tussen. De prioriteit ligt voor nu echter bij het weer helemaal fit worden, zodat hij ook op het veld van belang kan zijn.

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
9
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
5
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
lucasleiva
 
3
5 januari 2017 om 14:50
Laten we eerlijk zijn, na zijn uitstekende WK in 2014 hadden we met zijn allen verwacht dat deze man een stap omhoog zou gaan maken. Jammer dat hij direct na het WK een blessure kreeg, waardoor hij eigenlijk een beetje werd vergeten. Vervuld bij AZ nu een belangrijke rol als ervaren man achterin, maar een stap hogerop zie ik hem (helaas) niet meer maken.
 
Waagplein
 
5
5 januari 2017 om 15:32
Je hoort mij niet klagen. Vlaar is allereerst een geweldige vent, en een held van het Noord-Hollandse publiek, een echte local hero. Daarnaast durf ik te wedden dat hij met zijn ervaring de jongere spelers makkelijk in het gareel kan houden.
 
AnfieldRed
 
1
5 januari 2017 om 17:19
Als ik me niet vergis was hij ook vernoemd tot beste verdediger van het WK?
 
RyanBabel8
 
3
5 januari 2017 om 14:50
Vlaar is wat mij betreft een op en top professional. Heeft uit zijn carriã©re gehaald wat er in zat. Vrij nuchter en leeft voor zijn sport. Goed dat hij zich ook zo buiten het veld manifesteerd, een bijzondere kracht voor het huidige AZ. De jonge centrale verdedigers in NL moeten eens met hem de sportschool induiken. Dat is namelijk wel nodig!
 
@Osthoved89
 
2
5 januari 2017 om 14:53
Qua leiderschap voegt hij inderdaad erg veel toe aan dit AZ. Of eigenlijk aan het AZ van vorig seizoen. Dit seizoen merk je eigenlijk niet of hij er wel of niet is. Daarnaast merk je ook voetballend niet of hij er wel of niet is. Sterker nog, en nu zal ik volgens sommigen wel overdrijven, ik zie graag een vervanger komen voor hem. Mits fit zou hij een meerwaarde moeten zijn, maar hij is eigenlijk nooit echt fit. Hij kwakkelt altijd maar een beetje en dat komt z'n niveau niet ten goede. Met Wuytens naast hem kan dat nog wel, maar van Eijden heeft ook iemand nodig om zich aan op te trekken. Dat is Vlaar helaas niet (meer)..
 
1AZ1
 
1
5 januari 2017 om 16:01
Rare uitspraak we komen om in de centrale verdedigers.. Vlaar/Wuytens/vd Eijden/Luckassen/vd Linden/Pantelis/ in nood Rientra/ Bakker
 
@Osthoved89
 
0
5 januari 2017 om 16:11
Vd Linden is veel te matig, Pantelis staat er nog steeds niet, zelfs Rienstra krijgt de voorkeur (die ik echt geen CV vind), en Bakker is er nog niet klaar voor. Luckassen begint inderdaad steeds beter te voetballen, maar moet een leider naast zich hebben die zijn fouten ook op kan vangen. Momenteel vind ik dat hetzelfde geldt voor van Eijden. Wuytens is goed genoeg zoals ik al zei.
 
1AZ1
 
0
5 januari 2017 om 16:32
Denk dat je beetje overdrijft en te weinig vertrouwen heb in het huidig beleid daarbij ben ik vergeten op te noemen Vincent Regeling, ook goed talent. Jong AZ doet het trouwens uitstekend in de 2e divisie!
 
@Osthoved89
 
0
5 januari 2017 om 19:34
Tsja, wat is het huidige beleid nou eigenlijk? Ik dacht dat we gingen proberen het de top-3 zou moeilijk mogelijk proberen te maken. Dat gaat echt niet lukken met alleen Wuytens die echt solide is, Want Vlaar is er de helft van de tijd al niet bij. Die talenten die je noemt zijn leuk, maar daarvan kan je er ook hooguit eentje per seizoen echt vaak in zetten. Het zijn verdedigers, geen aanvallers die je zomaar eventjes kan inpassen. Misschien overdrijf ik inderdaad een beetje, maar ik ben ook niet tevreden op de manier hoe de selectie nu is ingevuld. Ook aanvallend worden er rare selectiekeuzes gemaakt.
 
aprilstier
 
2
5 januari 2017 om 16:08
Klasse speler, spreekwoordelijke rots in de branding,mits topfit,anders sluipen er wat foutjes in zijn spel!
 
Last Scout
 
0
5 januari 2017 om 19:36
Zal hij zijn carriere bij ons afsluiten en dan trainer worden? dat zou wel mooi zijn.
 
afanofz
 
0
6 januari 2017 om 00:38
Hij versprak zich in het interview. Ipv bepalende bedoelde hij bepaalde, dit corriceerde hij ook zelfstandig.