'Als ik stop met voetballen, dan is dat bij Ajax'
Donderdag, 23 mei 2019 om 07:22

Waar Robin van Persie op zijn 35ste stopt met voetballen en Arjen Robben op dezelfde leeftijd twijfelt over zijn toekomst als profvoetballer, is Klaas-Jan Huntelaar nog lang niet bezig met het einde van zijn carrière. Met zijn 35 jaar is de spits de oudste speler in de Ajax-selectie, maar desondanks overweegt hij niet om een einde aan zijn loopbaan als voetballer te maken. In gesprek met Voetbal International laat hij weten zo lang mogelijk door te willen gaan.

De aanvaller van Ajax ziet een transfer in deze fase van zijn carrière niet meer zitten. "Een nieuw buitenlands avontuur is uitgesloten. Als ik stop met voetballen, dan is dat bij Ajax", vertelt Huntelaar, die het afgelopen seizoen zijn contract in Amsterdam met een seizoen verlengde tot medio 2020. "Ik heb er geen moment over hoeven twijfelen. Fysiek heb ik geen problemen, ik ben bijna nooit geblesseerd en ik voel het plezier van dagelijks op het veld staan. Ik zit nog vol met energie." De spits geeft aan dat zolang de genoemde punten voor hem positief uitvallen en Ajax met hem door wil, er voor hem geen reden is om te stoppen. "Als ik het echt als verplichting ga zien of het lijf sputtert tegen, dan is het mooi geweest."

Na zijn transfer van Schalke 04 naar Amsterdam is Huntelaar in de Achterhoek blijven wonen. Hij stapt iedere dag in de auto naar De Toekomst en daar heeft hij geen problemen mee. De ex-spits van onder meer Real Madrid en AC Milan denkt nog niet aan het einde van zijn loopbaan en weet ook niet wat het goede moment is om te stoppen. "Bestaat dat? Je moet stoppen als het niet meer gaat. Als het een goed moment is, dan ben je waarschijnlijk als speler nog van waarde, en waarom zou je dan niet doorgaan?"

Bij de contractbesprekingen heeft de clubleiding van Ajax aan Huntelaar laten weten dat ze hem na zijn voetbalcarrière graag in een andere rol bij de club willen houden. Mogelijk gaat hij aan de slag als spitsentrainer. "Dat is mooi om te horen, maar tegelijkertijd denk ik er nog helemaal niet over na. In mijn hoofd ben ik gewoon nog te veel voetballer. Ik wil er ook nog helemaal niet mee bezig zijn."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
   
23:00
23:00
Olympiacos verrast Villa in Birmingham en mag dromen van finale in eigen land
7
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
28
   
22:54
22:54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
   
22:33
22:33
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
D-Bergkamp
 
90
23 mei 2019 om 07:47
Zulke liefhebbers zijn parels voor clubs en de sport. Een Van Persie+Kuyt bij Feyenoord, een Huntelaar bij Ajax. Cocu en van Bommel bij PSV. Zulke mensen geven de eredivisie kleur.
 
Klene
 
51
23 mei 2019 om 08:02
Het is toch heerlijk om te zien dat Klaas-Jan nog zoveel plezier in het spelletje heeft. Begin dit seizoen dacht ik dat het voorbij was met hem, maar hij heeft zich heel sterk herpakt.
 
Kolbeinn_Sigi
 
10
23 mei 2019 om 08:18
Begin dit seizoen was ie juist op zn best en vond ik t ook raar dat ie er even later uitgehaald werd. Was topscorer in de play offs volhens mij? Deed het juist heel goed in het begin van het seizoen.
 
Klene
 
9
23 mei 2019 om 08:23
Hij was misschien wel topscorer, maar ik kan mij herinneren dat hij zeker 3 grote kansen nodig had om een goal te maken. Ik had het idee dat hij z’n neusje voor de goal kwijt was en laat dat nou net z’n grote kwaliteit zijn. Ik vind hem aan het eind van seizoen juist bijzonder effectief omgaan met z’n kansen.
 
 
59
23 mei 2019 om 07:50
Held! Topmentaliteit en voorbeeld voor de jeugd. Ik zou het mooi vinden als hij zijn vorm 1 jaar kan vasthouden Koeman hem oproept voor het EK. De beste spelers moeten er dan gewoon staan en ik zie niet veel betere spitsen dan Huntelaar op dit moment.
 
grasveld7
 
27
23 mei 2019 om 08:19
Wat ben ik blij dat hij nog minimaal voor een seizoen verlengt heeft. Het blijft een fantastische speler die nog steeds van grote waarde is voor Ajax. Dat doelpunt tegen Groningen was dan ook het perfecte voorbeeld, alles voor het team en de club die hij zo lief heeft, geweldig om te zien. Topper!
 
Kyle66
 
10
23 mei 2019 om 08:26
Huntelaar heeft nog zoveel gif in zijn spel. Hij sjort en trekt en gaat maar door, terwijl hij anderen aanmoedigt.
 
Ivoten Broek
 
13
23 mei 2019 om 09:25
Huntelaar is het perfecte voorbeeld van top prof zijn. Als bankzitter, 20 goals maken in alle competities, is enorm veel. Heerlijke gozer in interviews, super gemotiveerd, gewoon fijne jongen.
 
gaeajax94
 
0
23 mei 2019 om 12:49
Hij lijkt van binnen net een jonge speler die net begonnen is aan zijn carriere hij is nog zo gretig en vol gif, mooi om te zien.
 
carlo35
 
0
23 mei 2019 om 13:18
Fit genoeg en nog goed genoeg. Dan maakt het niet uit of je 19 of 35 jaar bent. Zijn leeftijd van 35 jaar is in een ander opzicht dan wel weer een groot voordeel. Hij heeft het allemaal al een keer meegemaakt. Kan hierin de jeugdige spelers goed begeleiden. Is zo te zien op tv-beelden ook een sfeermaker. Bijkomende plus: blijkbaar zijn club en speler allebei tevreden met een verlenging van 1 jaar. Als dit zo blijft kun je mooi na ieder seizoen evalueren en opnieuw als goede vrienden om de tafel wat het eventuele vervolgtraject dient te worden.
 
broman
 
0
23 mei 2019 om 14:21
Prachtige speler! Blij dat hij voor Ajax voetbal
 
binny
 
0
23 mei 2019 om 15:01
Toch prachtig man, KJH is een beest en een verijking voor de Eredivisie. Is een echte Ajacied en clubman, je ziet overal hoe goed hij met iedereen kan opschieten en ook wat extra aandacht geeft aan de jongens zoals Hakim die dat net ietsje meer nodig hebben. Verder is hij nog zo ijverig en gretig, hij rent als een paard achter iedereen aan en natuurlijk het allerbelangrijkste, hij scoort nog steeds en is mijn zijn bakken ervaring bij wereldclubs een heel belangrijk onderdeel. Groningen 0-1 Ajax, ja heel dom die ellenboog echt enorm dom, maar hij schiet toch de enige goal binnen, zo'n belangrijke.