Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
Donderdag, 2 mei 2024 om 23:00

Olympiacos heeft zichzelf donderdagavond een uitstekende dienst bewezen met het oog op een mogelijke finaleplek in de Conference League. De Grieken verrasten Aston Villa en bleken op Villa Park te sterk voor de ploeg van Unai Emery: 2-4. Nadat Villa een 0-2 achterstand wegpoetste, deed Olympiacos het scoren in het tweede bedrijf dunnetjes over. De grote man was Ayoub El Kaabi, die met een hattrick Olympiacos langs Villa loosde. Derhalve lonkt voor de Grieken een finale in eigen land, daar de finale van de Conference League in Athene wordt gespeeld.

Emery had niet de beschikking over Emiliano Martínez. De Argentijnse doelman, die zich een ronde eerder tegen LOSC Lille nog ontpopte tot penaltyheld, moest geblesseerd toekijken hoe Robin Olsen zijn taken waarnam.

In het eerste halfuur zal Martínez teleurgesteld hebben toegezien hoe zijn ploeg werd overlopen door Olympiacos. De Grieken kwamen uiterst fel en vol intensiteit uit de kleedkamers en dat vertaalde zich na ruim een kwartier in een voorsprong.

Chiquinho frommelde de bal in een bijzonder kleine ruimte met een schitterend hakje bij Ayoub El Kaabi en de Marokkaanse spits rondde verwoestend af. Waar de grensrechter eerst de treffer afkeurde, oordeelde de VAR dat het doelpunt legaal was: 0-1. Een verdubbeling van de marge was een kwartier later een feit.

Simpel balverlies van Villa leidde een snelle maar prachtige aanval van de Grieken in. Via een wederom fraai hakje van Chiquinho en een nóg mooier balletje van Daniel Podence stond El Kaabi wederom oog in oog met Olsen, liep hij hem niet helemaal vlekkeloos voorbij, maar rondde wel af: 0-2.

Een gigaklus wachtte voor Villa. Op ongeveer het slechtst mogelijke moment voor Olympiacos maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. In de blessuretijd van de eerste helft bediende Matty Cash Moussa Diaby na een kolossale sprint, waarna Ollie Watkins in de verre hoek raak kon prikken: 1-2. Het was alweer zijn 27ste doelpunt van het seizoen, waarvan bovendien nul penalty's.

Snel na de theepauze stelde Villa weer orde op zaken en zette het de gelijke stand weer op het scorebord. Een uitstekende lange bal van Clement Lenglet werd verder verwerkt door Leon Bailey, die meegaf aan Diaby. De Fransman schoot vanuit een vrijwel onmogelijke hoek raak: 2-2.

Lang hield die gelijke stand echter niet vol. El Kaabi mocht vanaf elf meter aanleggen om zijn hattrick te completeren, en Olsen bleek geen Martínez: 2-3. Halverwege de tweede helft bouwde Olympiacos de marge bovendien weer naar twee doelpunten verschil.

Na een vlotlopende aanval zocht Podence zijn tegenstander op, maar gaf hij hem aan Santiago Hezze. De middenvelder zag zijn van richting veranderde schot zo achter Olsen vliegen: 2-4. Villa had het helse karwei dat volgende week wacht iets kunnen versimpelen, ware het niet dat Douglas Luiz een strafschop miste.

Meer nieuws
   
12:12
12:12
FC Twente presenteert twaalfvoudig international als eerste zomeraanwinst
0
   
11:46
11:46
Thomas Tuchel gaat definitief niet verder als trainer van Bayern München
28
   
11:24
11:24
Clubtopscorer uit de Eredivisie vertrekt voor 'niet te weigeren bod' naar Azië
7
   
10:50
10:50
Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
41
   
10:31
10:31
Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
PesoFGM
 
40
2 mei 2024 om 23:04
Alsof Olympiacos thuis speelde. Wat een geluid maakten de uitfans zeg. Olympiacos naar Athene!
 
Roversboy22
 
30
2 mei 2024 om 23:23
Panathinaikos, AEK, PAOK of Olympiakos, Grieken weten hoe ze sfeer moeten maken. Wel erg jammer dat Griekenland er weer niet bij is op een eindronde maar wat een prachtig resultaat is dit voor het Griekse clubvoetbal! Zou ook prachtig zijn naar mijn mening als andere Oost-Europese giganten met geweldige fans zoals Hajduk Split en Rode Ster Belgrado ook ver kunnen geraken in de Conference League in de toekomst
 
PesoFGM
 
22
2 mei 2024 om 23:39
Vind het jammer dat de sfeer bij Engelse teams nauwelijks aanwezig meer is. Ik snap wel dat ze de ultracultuur wouden verbannen maar de kaartjes zijn ook niet betaalbaar meer voor iedereen. Griekse en servische fans zijn fantastich en komen het dichtst bij de Zuid Amerikaanse sfeer tijdens wedstrijden.
 
Ebegumeci23
 
18
2 mei 2024 om 23:05
Ik kreeg Vida flashbacks Heb zelden ze een opzichtige penalty zien veroorzaakt worden. Douglas gaat letterlijk met z’n arm naar de bal toe. Je zou denken dat het bewust gedaan is.En om het nog schimmiger te laten lijken eist ie ook nog eens een penalty op en schiet hem opzichtig naast.Voor mensen die het gemist hebben , bekijk de samenvattingen en oordeel zelf.
 
Chuck01
 
1
3 mei 2024 om 09:16
Wel goede pingel dan als hij hem op de buitenkant paal mikte. Is voor weinig mensen weggelegd.
 
Night King
 
17
2 mei 2024 om 23:05
Dit vind ik zo zuur. Hier hadden wij dus als fenerbahce heel makkelijk kunnen staan, een stap verwijderd van de finale en wellicht van de beker.
 
Barthosz Reis
 
40
2 mei 2024 om 23:14
Fenerbahce heeft het echt aan zichzelf te danken. Je maakt de 1-0 in de tiende minuut en vervolgens speel je de wedstrijd uit alsof je al 4-0 voorstaat, zat helemaal geen grinta meer in het spel. Je doet jezelf gewoon te kort voor de tweede keer achterelkaar, Sevilla werd zelfs doodleuk kampioen nog....
 
Shevchenko_7
 
35
2 mei 2024 om 23:44
Als Fener zijnde had je hier dik verloren, Olympiakos heeft een betere elftal dan Fener, maar fantaseren is natuurlijk niet erg, volgend jaar een nieuwe kans.
 
Night King
 
3
3 mei 2024 om 00:16
@barthosz Onmogelijk was het niet, sterker nog we waren zo dichtbij inderdaad door al heel vroeg te scoren. Onze zogenaamde trainer heeft het mooi weggegeven... @sheva Btw je gebruikt een een contaminatie van twee constructies, daarom klopt je zin taalkundig al niet (zie ´´als (...) zijnde´´). Daarnaast klopt het inhoudelijk niet. In feite is het alleen maar een poging tot provocatie. Ik denk namelijk serieus dat jij datgene wat je zegt ook niet gelooft. Als je het toch gelooft lach ik je eerder uit.
 
keffin42
 
8
3 mei 2024 om 01:52
Lol. Fener domineerde de hele wedstrijd tegen dit Olympiakos thuis. Je schrijft meestal onzin en provoceert altijd. Soms heb je goede reacties, maar je bent niet echt objectief. Zonde broer. Jouw team werd weggespeeld door een slechtere team dan Olympiakos. Ik zou maar niet provoceren nu.
 
Shevchenko_7
 
6
3 mei 2024 om 02:43
Keffin42, dit is absoluut niet bedoeld als provocatie, ik persoonlijk vind Olympiakos een betere elftal dan dat Fener heeft, het is dat Olympiakos te makkelijk dacht na de 3-0 voorsprong in Griekenland anders had het ook geen 3-2 geworden, Fener speelde thuis inderdaad beter dan Olympiakos, komt ook doordat Olympiakos ging inzakken ( dom van de coach) terwijl zij juist aanvallend sterk zijn, jou team heeft in eigen huis geen een schot weten te lossen tegen de team die verloor van een team die slechter was dan Olympiakos, bewijst toch maar weer me gelijk dat Fener zwak is tegen grotere en betere tegenstanders.
 
Shevchenko_7
 
6
3 mei 2024 om 02:47
@night knight, ik gaf gewoon mijn eerlijke mening, dat jij het niet kunt hebben als Fener fan kan ik weinig aan doen, je bent tenslotte diegene die Fener erbij betrekt terwijl het over Villa - Olympiakos gaat, dan kun je idd zulke reacties verwachten, bedankt voor je Nederlandse les maar dit is een voetbalforum waar voetbal gepraat word, Tip van Tinus: als je het niet kunt hebben dat leden taalfouten maken zou ik me account opheffen.
 
Linksbank
 
2
3 mei 2024 om 07:31
@Chef Eens hoor, over dat voetbalforum. Maar ook daar moet ergens een grens getrokken worden. Stel voor dat we die bij het verschil tussen ‘me/mijn’ leggen.
 
Zermatt_Person
 
7
2 mei 2024 om 23:05
Wat een gigantische pech had Villa deze wedstrijd zeg. Eerste helft had Bailey duidelijk een penalty moeten krijgen, lucky 2-4 van richting veranderd en Douglas Luiz dat op de paal schoot. Het is een wonder dat Olympiacos hier 2-4 wint.
 
PesoFGM
 
15
2 mei 2024 om 23:09
Een wonder vind ik overdreven, vond Villa over de hele wedstrijd niet duidelijk beter en Olympiacos was scherper in de counters
 
Damsterdam
 
18
2 mei 2024 om 23:10
Ik denk dat als Martinez had gekeept dat Villa niet had verloren. Matig gekeept vandaag die Olsen.
 
Bas de Jong
 
16
2 mei 2024 om 23:22
Lijkt me vet op een finale in je eigen la te mogen spelen
 
Linksbank
 
24
3 mei 2024 om 07:32
Wel krap
 
YetisYaForza
 
9
3 mei 2024 om 00:08
Ismail Kartal, je wordt weer eens bedankt. Wat voelt dit enorm zuur aan zeg.