Ambitieuze James wijst 'topcompetitie' aan: 'Daarheen gaan zou mooi zijn'
Maandag, 17 augustus 2020 om 12:15

De toekomst van James Rodríguez lijkt buiten Real Madrid te liggen, ondanks een doorlopend contract tot medio 2021. De aanvallende middenvelder uit Colombia hoeft onder trainer Zinédine Zidane namelijk niet te rekenen op een basisplaats. De reeds aan Manchester United, Arsenal en Everton gelinkte James zegt bij voorbaat zeker geen 'nee' tegen de stap richting de Premier League.

"Ik heb al in een aantal sterke competities gespeeld, alleen de Serie A en Premier League ontbreken nog in dat rijtje", filosofeert James met de Mexicaanse journalist Daniel Habif in de podcast Realeza del Fútbol Latino over zijn toekomst als clubspeler. "We zullen zien waar ik terechtkom of welke club mij daadwerkelijk wil hebben." Om er gelijk aan toe te voegen: "Naar Engeland gaan zou mooi zijn, dat is echt een topcompetitie."

James hoopt boven alles dat er snel duidelijkheid is. "Ik zou graag willen weten waar ik kom te spelen", vervolgt de bankzitter van de Koninklijke. "Dat kan dagen duren, maar ook enkele weken. Ik heb daar momenteel echt geen idee van. Ik wil dolgraag weer aan spelen toekomen, gelukkig zijn en weer door de hele wereld geliefd worden", aldus de technisch begaafde middenvelder, die ondanks alles geen wrok koestert jegens Zidane.

'James staat na zakken vraagprijs voor transfer naar Premier League'

De Premier League is wellicht het volgende station van James Rodríguez.Lees artikel

"Hij heeft zo zijn voorkeuren voor bepaalde spelers, daar heb ik respect voor. Ik kan daar verder ook weinig aan doen. Als ik een matige speler zou zijn, dan zou ik het moeiteloos accepteren. Maar ik wil altijd spelen en winnen. Als je dan merkt dat je niet zoveel kansen krijgt als je ploeggenoten, dan is dat moeilijk om te verteren." James wilde vorig jaar al vertrekken uit Madrid, maar Real gaf daar destijds geen toestemming voor. "Ik mocht helaas niet vertrekken van de club, ook al had Zidane zijn basisteam al staan."

"Ik wilde ergens heen gaan waar ik speeltijd zou krijgen. Dan had ik de supporters van Real kunnen achterlaten met mooie herinneringen aan mijn beginperiode. Ik kwam uiteindelijk toch tot 36 doelpunten en 42 assists. Afgelopen seizoen was één van de grootste dieptepunten uit mijn loopbaan, maar godzijdank ben ik nog jong (29 jaar, red.) en heb ik nog jaren voor me liggen om gelukkig te worden", zo besluit James.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Church89
 
3
17 augustus 2020 om 12:19
Zoiets kan Arsenal wel gebruiken, als ze Ozil kunnen slijten wellicht.
 
InsideRMadrid
 
1
17 augustus 2020 om 12:57
De ene Madridista voor de andere Madridista. Zou zeker geen slechte deal zijn voor Arsenal
 
THenry_228
 
6
17 augustus 2020 om 13:11
Met alle respect, maar Arsenal moet net ver weg blijven van dit soort spelers als ze terug de weg omhoog willen inslaan. James Is zo een typische Marcel Brands transfer voor Everton: sportief Niet goed genoeg (meer) en te duur voor wat hij nog brengen zal.
 
ajaxf1
 
6
17 augustus 2020 om 13:58
Sluit me aan bij jou Henry, als we wat willen moeten we ons richten op nieuwe verse spelers. James vond ik bij Bayern ook niet heel speciaal eigenlijk. Arsenal moet gewoon eens laten zien dat ze wat willen gaan doen. Upamecanopartey/havertz. Zijn misschien niet allemaal even haalbaar maar laat zien dat je als club omhoog wilt.
 
Bayern1982
 
7
17 augustus 2020 om 12:20
Nu wil hij naar de PL, naar Londen of Manchester. En gisteren gaf hij aan dat hij niet in Bayern wilde blijven, ivm het weer en de werkethos was daar te hard. Volgens mij is ten eerste het weer in München iets beter en mooier dan Engeland en ten tweede in de PL hoef je niet hard te werken?
 
IronManUtd
 
11
17 augustus 2020 om 12:24
Heeft hij echt gezegd dat hij in duitsland te hard moet werken?
 
Bayern1982
 
9
17 augustus 2020 om 12:29
Dat ze daar te hard trainen, conditietraining etc. Zo’n gozer wil je toch niet meer hebben als je als club ambities hebt? Het is een mooi weer voetballer. https://www.transfermarkt.de/james-uber-zeit-beim-fc-bayern-bdquo-habe-mich-gefragt-was-ich-eigentlich-hier-mache-ldquo-/view/news/368265
 
GNST
 
7
17 augustus 2020 om 12:31
Jazeker, hij zei dat in een gister gepubliceerd artikel van Transfermarkt Hier is de passage. Es ist kalt dort. Die Deutschen sind auch kalte Leute, auch wenn ich beim FC Bayern fantastisch behandelt wurde. Der Klub hat mich sehr geliebt, aber es ist einfach kalt. Es gab Tage, da bin ich um 9 Uhr morgens bei Eiseskälte in die Arbeit gegangen und ich habe mich gefragt: ‚Was mache ich eigentlich hier?‘“
 
Turkii
 
6
17 augustus 2020 om 13:41
Mijn Duits is niet perfect, verre van, maar spreekt hij hier niet alleen over het weer? Ik zie niets in relatie tot te hard trainen.
 
GNST
 
1
17 augustus 2020 om 15:04
Hmm ik zie dat vz niet alles heeft gepakt bij het plakken. Hier is de vervolg passage Neben dem Klima habe dem bis 2021 an Real gebundenen Spieler die Mentalität zu schaffen gemacht. „Sie denken immer nur an die Arbeit. Sie sind wie Maschinen, das ist der Wahnsinn.“ Zudem sei Deutsch „eine riesige Herausforderung“ gewesen. „Ich habe dem Lehrer, den ich in den ersten vier Monaten hatte, gesagt: ‚Ich will weder meine noch deine Zeit verschwenden. Ich will das nicht.‘“
 
SocioFan1
 
12
17 augustus 2020 om 12:22
Moet hij doen, lekker weer plezier hebben. Zijn tijd is bij Real voorbij. Wel bizar als men Nee klikt bij de Poll. Dit gaat om James he, niet Polak ofso. Hoeveel spelers zijn minder maar gaan gewoon prima mee in de PL. Laten we aub niet doen alsof de PL super sterk is. James kan prima ala D. Silva spelen bij een Everton. Die kunnen prima wat creativiteit gebruiken.
 
Jesaja
 
7
17 augustus 2020 om 12:28
Ik vind dit ook altijd mooi. Er speelt ontzettend veel middelmaat in die competitie. Ja, de competitie is in z`n totaliteit sterk, maar er lopen daar genoeg 13 in een dozijn spelers rond die in de Eredivisie ook niet zouden uitblinken. Het is echt niet alsof je daar alleen maar een elite clubje hebt. Het zijn geen avengers ofzo. James zou het daar prima kunnen doen, bij de juiste club.
 
InsideRMadrid
 
2
17 augustus 2020 om 12:55
Socio / Inderdaad, en natuurlijk wordt hij daar ook weer herenigd met Carletto , iemand die hem destijds naar Real Madrid haalde. En ik zou het ook leuk vinden, James samen met Richarlison, kan een mooi duo worden
 
Piranha
 
6
17 augustus 2020 om 12:24
Als ik hem was zou ik naar Italie gaan, PL is net te sterk voor hem. Milan zou mooi voor hem zijn waar hij de grote man kan zijn en helpen hen weer naar boven te tillen.
 
Adrian11
 
5
17 augustus 2020 om 12:34
Dit wordt al jaren geroepen over spelers die erheen gaan, maar er zijn inmiddels zat kleine en fysiek mindere spelers geslaagd in de PL.
 
Piranha
 
0
17 augustus 2020 om 15:57
Ja maar die zijn wel allemaal technisch goed in de kleinere ruimte en hebben het fysiek om mee te gaan. James is een beetje een stylist die ruimte nodig heeft, in de PL gaat dat te snel voor hem. Maar hij mag zelf beslissen uiteraard
 
InsideRMadrid
 
4
17 augustus 2020 om 12:57
Pira / Milan is een prachtige club voor hem maar daar loopt Calhanoglu volgens mij ook op 10, en die doet het prima daar.
 
De_tank61
 
7
17 augustus 2020 om 12:24
Napoli zou toch dé club voor hem zijn, daar de ster zijn en je wordt echt op handen gedragen
 
InsideRMadrid
 
2
17 augustus 2020 om 12:56
Die hebben zich niet gekwalificeerd voor de CL, en daarmee bedoel ik dat het voor hun misschien lastiger wordt om James aan te trekken qua financiën
 
Robinozaurus
 
3
17 augustus 2020 om 12:26
Zeg voor 25 miljoen en een tadic salaris kan marc wellicht een belletje wagen. Ps. dit is niet serieus maar scheelt wellicht straks berichten van anderen die hier wel in geloven.
 
InsideRMadrid
 
1
17 augustus 2020 om 12:54
Vanaf het moment dat je bij ons binnen kwam in 2014 was het gewoon al heel lastig. Ancelotti geloofde nog wel in jou, maar Zidane heeft daarna weinig gebruik gemaakt van je. Het is verschrikkelijk dat de club je niet liet gaan afgelopen zomer, maar ergens kan ik wel begrip opbrengen dat Florentino je niet naar Atletico liet gaan, we kunnen niet alleen maar cadeautjes naar onze buren toe sturen. Ik hoop dat James nog bij een Arsenal of Manutd terecht gaat komen, maar uiteindelijk heb ik het gevoel dat Everton er met hem vandoor zal gaan.
 
THenry_228
 
2
17 augustus 2020 om 13:14
Laat hem aub ver weg van Arsenal. Het beste is er bij deze jongen wel af en met Willian hebben we al ( overbetaalde) ‘creativiteit’ binnen gehaald. Laat Arsenal maar eens week maken van een deftige CV en DVM. Dat zijn de prioriteiten en geen uitgebluste Real speler. Dat Marcel Brands maar zijn slag slaat, dit is zo een typische Everton transfer. Al is West Ham ook een kanshebber.
 
Joga_Bonito10
 
1
17 augustus 2020 om 13:57
United wordt moeilijk man. Bruno Fernandes is op 10 ongenaakbaar wat een fenomeen. Arsenal heeft Ozil nog en recent Willian aangetrokken die ze als 10 willen gebruiken. Ik denk dat James liever naar Italie kan vertrekken. Ik denk dat Juve meer aan James heeft op 10 dan aan Isco. James heeft meer scorend vermogen imo.
 
Mateja Kezman9
 
0
17 augustus 2020 om 13:11
Ik vind hem ook wel in de serie A passen. Juventus mist creativiteit op het middenveld, al weet ik niet of James daar de juiste man voor is. En bij een vertrek van die Spanjaarden op het middenveld bij zowel Napoli als Lazio komt hij toch wel in beeld bij die clubs. Ik kom even niet op hun namen. Maar zijn toch wel de creatieve gasten die de motor laten draaien. Ik verwacht dat een van hun wel een transfer gaat maken.
 
lewangowlski
 
2
17 augustus 2020 om 13:30
Blij dat hij weg is bij bayern, en dat we 40mil bespaard hebben. Hij zei in een interview dat hij het te moeilijk vond om duits te leren, en als dat je mentaliteit is bij bayern, dan heb je je er niks te zoeken.