'André Onana is wat ongepolijst en daarom een riskantere keuze'
Dinsdag, 17 maart 2020 om 08:50

Chelsea maakte nog geen twee jaar geleden van Kepa Arrizabalaga de duurste doelman aller tijden, maar the Blues lijken inmiddels alweer uitgekeken op hun aankoop van tachtig miljoen euro. De nieuwe werkgever van Hakim Ziyech is naar verluidt dan ook op zoek naar een nieuwe keeper voor volgend seizoen en onder meer de namen van Dean Henderson en André Onana passeren de revue. Shaka Hislop denkt dat beide opties hun voor- en nadelen hebben.

"Kijk, ik ben onder de indruk van beide keepers. Ik denkt wel dat Onana nog wat ongepolijst is en daarom een riskantere keuze voor Chelsea", vertelt Hislop, die in het verleden onder de lat stond bij onder meer Newcastle United en West Ham United, bij ESPN. Henderson wordt momenteel door Manchester United verhuurd aan Sheffield United en is daarom ook niet zomaar binnen te halen door Chelsea.

"Hoe aantrekkelijk hij ook is als optie, gezien de problemen bij David de Gea ben ik er niet van overtuigd dat Manchester United hem wil laten gaan. Of het hen gaat lukken om De Gea van de balans te krijgen is dan weer een andere vraag, aangezien ze waarschijnlijk een deel van zijn salaris door zullen moeten betalen", gaat Hislop verder.

"Henderson zelf zal, gezien hoe goed hij het doet bij Sheffield United, ook denken: 'Ik ga niet terug naar Old Trafford om daar op de bank te zitten terwijl jullie uitzoeken wat jullie doen met De Gea.' Hoe dan ook wordt het lastig voor Chelsea, aangezien ze zelf maar weinig kaarten in handen hebben", sluit Hislop af. Ziyech zou volgens geruchten die vrijdag in de Engelse pers opdoken na zijn vertrek bij Ajax overigens hopen op een hereniging met Onana en dit ook aan Chelsea over hebben gebracht.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
13
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
22
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Robjones
 
31
17 maart 2020 om 09:11
Onbegrijpelijk als Chelsea Kepa nu al gaat afschrijven. Geef die gast even wat tijd... Spaanse keepers hebben over t algemeen wat meer moeite om aan te passen. Weet nog dat De Gea er ook he-le-maal niets van bakte in het eerste seizoen bij United.
 
Rochus
 
8
17 maart 2020 om 09:17
En de laatste seizoenen is De Gea ook nog niet top gebleken. Eigenlijk heeft de Gea maar 2 seizoenen top gepresteerd. Na de door MU gedwarsboomde transfer naar RM is het alleen maar bergafwaarts gegaan.
 
Lierse1997
 
26
17 maart 2020 om 11:38
De Gea is 4x verkozen tot Man U player of the year. Hij heeft echt wel wat beter dan twee jaar gepresteerd bij Man U hoor, hij zit er al gewoon heel lang.
 
arsenal890
 
2
17 maart 2020 om 09:19
Dit is al zijn 2de seizoen. Eerste was zeer degelijk maar het 2de is echt beroerd. Als je hem kan verkopen voor een mooi prijsje zou ik dat doen en daarvan onana of Henderson halen.
 
Zwartgras
 
21
17 maart 2020 om 09:20
Geef hem even wat tijd? Die gast kostte 80 miljoen!! Dan mag je toch wel verwachten dat hij er na zo een 1,5 jaar wel klaar voor is. Die gast keept dit seizoen zo slecht dat hij normaal gezien al lang weg was geweest. Enige reden dat hij kansen bleef krijgen was dat ze er bij Chelsea niet helemaal klaar voor waren om 50 van de 80 miljoen af te schrijven. Meer dan 30 miljoen is hij niet meer waard.
 
Feelingood
 
4
17 maart 2020 om 10:24
Je kunt helaas de verwachtingen niet baseren op de prijs.. voorbeeld als metafoor: Als ik jou een auto verkoop die eigenlijk niet zo goed is op de snelweg, maar dat vertel ik er niet bij, dan kun jij mij 2.000 bieden, maar mogelijk bied je mij 3.000, of ik kan goed onderhandelen en verkoop hem voor 4.000 aan je.. kun jij als je me meer betaald meer verwachten van de auto? Of blijft het gewoon dezelfde auto en betaal jij gewoon te veel? Kan die auto er iets aan doen dat je te veel betaald hebt en nu te veel verwacht?
 
Deenb
 
13
17 maart 2020 om 09:15
Kepa is een uitstekende keeper, geef die jongen wat tijd. Zo blijf je aan de gang, Chelsea heeft volgend jaar met een paar gerichte aankopen een top team staan. Met Lampard aan het roer een jong, fris en goed elftal, volgend jaar 2 gerichte aankopen en zie ze hele hoge ogen gooien.
 
pieterhoek
 
2
17 maart 2020 om 09:18
Ik denk wel meer als 2, je heb sws een linksback nodig waarschijnlijk telles wordt genoemd of chilwell dan moet je centraal in verdediging nog wat erbij hebben en een spits nog en dan eventueel nog een buitenspeler dus dat zijn er minimaal 4.
 
Deenb
 
2
17 maart 2020 om 09:27
Pieterhoek, buitenspelers met Cho, Willian en Pulisic is goed, eventueel nog Pedro. Middenveld is top, verdediging als je een linksback haalt is ook top. Ze missen alleen nog een spits die eventueel Abraham opvangt. Alex Telles en Werner zijn de versterkingen.
 
arsenal890
 
2
17 maart 2020 om 09:30
Dan zal je toch echt een keer Chelsea moeten kijken, dan zal je zien dat ze echt wel een goede verdediger naast rudiger kunnen gebruiken. Daarnaast zijn willian en Pedro op leeftijd en hebben ze allebei aflopende contracten, een nieuwe buitenspeler is dus zeker geen overbodige luxe.
 
Deenb
 
2
17 maart 2020 om 09:42
Met Christensen, Rudiger, Tomori, James, Azpilicueta, Zouma en Alonso heb je prima opties ( linksback erbij ). Middenveld met Kovacic, Jorginho, Kante, Gilmour, Mount en RLC heb je hele goede middenvelders. Voorin met Abraham ( topspits ) CHO en Pulisic ( goede buitenspelers ) heb je nog 1 topper nodig, dit kan in de vorm van Werner. Zoals je zelf al aangeeft zijn Willian en Pedro op leeftijd.
 
arsenal890
 
1
17 maart 2020 om 09:56
Cho en pulisic zijn jong en kunnen niet een heel seizoen lang top presteren, zijn daarnaast ook nog af en toe geblesseerd. Daarbij is een nieuwe buitenspeler wel prioriteit. De eerste 3 die jij opnoemt zijn de centrale verdedigers. De verdediging ‘faalt’ nog te vaak. Dus ze hebben daar zeker een versterking nodig. Daarom ben ik het eens met pieterhoek dat ze echt wel 4 versterkingen nodig hebben.
 
pieterhoek
 
1
17 maart 2020 om 09:16
Als kepa blijft moet Chelsea voor henderson gaan als 2e keeper dan heb je goede concurrentie 2 talentvolle keepers!
 
Rochus
 
33
17 maart 2020 om 09:18
Dat klinkt logisch Henderson wil niet gaan banken bij MU maar wel bij Chelsea? Wellicht dat je deze redenering kunt toelichten?
 
Devosendemos
 
19
17 maart 2020 om 10:27
Henderson vergelijken met Onana en die laatste dan ongepolijst noemen... Die Britten leren het ook nooit. Kleine tip: ik zou voor Onana gaan, hoewel ik hem als liefhebber van de NL competitie wel zou missen. Die kwaliteitsspelers hebben we nodig, maar dat zal voor Ajax niet haalbaar zijn denk ik.
 
Sammerens
 
1
17 maart 2020 om 13:14
Ik vind dit soort opmerkingen altijd wel grappig. Dit is 1 mening van een oud keeper, die duidelijk zegt dat beide keepers voor en tegens hebben, maar dat hij van mening is dat Onana een meer riskante keuze is. En daar is prima wat voor te zeggen. Maar dan wordt vaak gedaan over het allemaal overschatting van de Britten is, en dat is komisch. Want wij kunnen het hier zeker net zo goed. Spelers die 3 goede wedstrijden hebben gespeeld moeten in Oranje en spelen volgens de kenners over een paar jaar bij Barca. Onana heeft buiten de basis kwaliteiten als keeper tegen dat hij nog moet bewijzen wekelijks in een fysieke competitie overeind te kunnen blijven. Daarnaast is bij dankzij zijn nationaliteit ook minder aantrekkelijk ivm de Afrika Cup. Een keuze voor Henderson is prima te billijken, alleen zou United gek zijn hem te verkopen.
 
Sirius
 
0
17 maart 2020 om 14:43
Hij heeft overigens wel degelijk een punt dat Onana nog wat ongepolijst overkomt. Hij is erg getalenteerd en gaat ongetwijfeld wel de wereldtop halen (mijn mening), maar hij zit nog wel midden in zijn ontwikkeling. Onana is soms nog wat wild en ongecontroleerd. Wat dat betreft snap ik dat iemand hem als "ongepolijst" omschrijft. Dat dat argument tevens gebruikt word om Henderson boven Onana te verkiezen is wel grappig en subjectief, want Henderson heeft dat nog veel erger.
 
flugelmeister
 
6
17 maart 2020 om 10:41
Ongepolijst? Gewoon een beest van een keeper man. Kepa ook prima, al is t nu wat minder. Hislop kon er trouwens zelf helemaal niks van, dus die is ook niet echt betrouwbaar.
 
gloryUnited
 
8
17 maart 2020 om 12:11
Dus hislop is niet betrouwbaar omdat hij er niks van kan. Hoe betrouwbaar is jouw mening dan? Neem aan dat jij er nog minder van kan dan hislop
 
Sammerens
 
1
17 maart 2020 om 13:14
Van Gaal is ook nooit betrouwbaar geweest denk ik. Kon er als voetballer ook weinig van.