Antoine Griezmann meldt zich niet op trainingscomplex Atlético Madrid
Zondag, 7 juli 2019 om 20:50

Antoine Griezmann is zondagavond niet verschenen op het trainingscomplex van Atlético Madrid. De Spaanse club had de sterspeler vrijdagavond nadrukkelijk verzocht om zich zondag om 20.00 uur op het complex van los Colchoneros te melden, maar de Fransman was in geen velden of wegen te bekennen. De rest van de selectie van Diego Simeone stapte in een bus die het gezelschap naar het trainingskamp in Los Ángeles de San Rafael zal brengen.

Atlético haalde vrijdagavond in een verklaring uit naar Barcelona, dat op onwettige wijze zou hebben gepoogd Griezmann over te nemen. "We vinden dat Barcelona en Griezmann respectloos zijn geweest ten opzichte van Atlético Madrid en al zijn fans", schreef de club uit de Spaanse hoofdstad op haar website. "De consequentie daarvan is dat Atlético Griezmann instrueert om zich zondag te melden, zodat hij met zijn teamgenoten kan beginnen aan de voorbereiding op het seizoen."

Van Griezmann was zondag echter geen spoor te bekennen. De rest van de A-internationals die in juni nog internationale verplichtingen hadden of langer vrijaf hadden gekregen, waren wel van de partij: Joao Félix, Héctor Herrera, Felipe en Marcos Llorente. Griezmann kan nu een boete tegemoetzien. Over de hoogte worden de media in Spanje het niet eens: van drieduizend tot vijfduizend euro per dag, tot vier procent van zijn brutoinkomen van 23 miljoen euro. Marca stelt dat Atlético bij absentie tussen twee en tien dagen geen salaris hoeft uit te keren, maar dat een boete nooit meer dan zeven procent van zijn maandsalaris mag zijn.

Griezmann zou Atlético vrijdag via zijn management hebben laten weten dat hij de verklaring van de club 'jammer' vond en 'persoonlijk teleurgesteld was over de gang van zaken'. De aanvaller kondigde in mei aan dat hij Atlético in de zomer zou gaan verlaten. Ondanks een tot medio 2023 lopend contract was de de wereldkampioen met de clubleiding van los Colchoneros overeengekomen dat hij na vijf jaar zijn heil elders mocht gaan zoeken. Hij was dan ook niet van plan om zondagavond op het trainingscomplex te verschijnen en hij hield zich aan zijn woord, zo bleek vanavond.

Het zint Atlético niet dat Griezmann al in maart een overeenkomst sloot met Barcelona, waarmee hij al sinds februari in onderhandeling was. Dat was kort voor het belangrijke duel met Juventus in de achtste finales van de Champions League. Barcelona vroeg Atlético afgelopen week om een uitgestelde betalingsregeling voor de naar 120 miljoen verlaagde transferclausule, waarop de Madrilenen zich terugtrokken uit de onderhandelingen. Volgens de laatste berichten zullen de Catalanen de clausule de komende dagen alsnog in een keer lichten.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
MessiBazoer
 
13
7 juli 2019 om 20:57
Het is toch of Neymar óf Griezmann? Neem aan dat ze niet beide kunnen betalen. En volgens mij is Neymar prioriteit nummer 1, dus als ik Griezmann was zou ik me maar koest houden wat anders blijft hij gewoon nog een jaartje bij Atletico.
 
Marc Juventus
 
78
7 juli 2019 om 21:00
Griezmann gaat hoe dan ook weg, je denkt toch niet dat Atletico 126 miljoen euro voor Joao Felix neerlegt als Griezmann zou blijven?
 
MessiBazoer
 
8
7 juli 2019 om 21:18
@Marc Juventus. Ben ik met je eens, alleen waar heen dan? Vind het op dit moment er niet uitzien dat hij naar Barcelona vertrekt, waar hij naar mijn mening sowieso overbodig is zolang Suarez er is.
 
Marc Juventus
 
8
7 juli 2019 om 21:36
Nee? Ik heb juist wel het idee dat hij uiteindelijk bij Barca komt te spelen. Mocht hij daar toch niet heen gaan, zou ik het niet weten. Misschien PSG bij een vertrek van Neymar.
 
D.costa9CFC
 
4
7 juli 2019 om 21:02
Gaf de voorzitter van barca niet aan dat neymar een lastig verhaal gaat worden. En dat ze al wel onderhandelen met atleti over griezmann?
 
Young_Boss
 
4
7 juli 2019 om 22:16
Waarom niet beide ? Ze hebben Dembele, Coutinho, Rakatic, Umtiti nog als mogelijk ruil materiaal of verkoop. Daarnaast hebben ze met het verkoop van Alcacar, Gomes, D.Suarez, Cillessen, Cardona, Cucurella, Palencia toch al ruim 100M binnengehaald. Ga der vanuit dat de 75M voor Frenkie nog van de balans van seizoen 18/19 word gehaald. Dat betekend dat Barca sowieso nog 200M minimaal heeft liggen om uit te geven voor het nieuwe seizoen. Ik zie het wel degelijk gebeuren dat Neymar en Griezmann beide naar camp nou vertrekken
 
bf1994
 
24
7 juli 2019 om 23:05
Misschien moet barca dit keer een documentaire maken over hoe ze neymar kiezen in plaats van griezman
 
Barcaboy11
 
151
7 juli 2019 om 20:58
Dembele, Coutinho en nu Griezmann. Bij een keer is er sprake van een incident, een tweede keer is het toeval, een derde keer is er een sprake van een patroon. Barca bestuur is echt waardeloos.
 
AJ_14
 
65
7 juli 2019 om 21:01
Ik ben blij dat jij dit als Barca supporter ook opmerkt. Het is heel smerig hoe zij de hoofden van spelers op hol brengen.
 
Savano
 
11
7 juli 2019 om 23:00
Om vervolgens huilienhuolie te doen als De Ligt niet met kwijl uit zijn mond tekent. Dit Barca is niet het vrome Barca van weleer. Fijn dat meer mensen wakker worden ... La Masia is puin en de manier van handelen ook.
 
De Toekomst
 
47
7 juli 2019 om 21:03
Sowieso is de club op elk mogelijk vlak sympathie aan het inleveren... Qua speelstijl wordt het een spuuglelijke club, jeugdopleiding wordt verwaarloosd, aankoopbeleid (op enkele uitzonderingen na) slaat nergens op.. Het is een in en in verrotte club aan het worden. Al het mooie waar Barcelona jaren voor stond, is nu verdwenen of in rap tempo aan het verdwijnen.
 
luctemmi
 
76
7 juli 2019 om 21:06
En als het een vierde keer gebeurt is het ronduit verdacht. Goenavund.
 
Onlogisch
 
0
7 juli 2019 om 22:02
https://www.youtube.com/watch?v=m9hbadptbsq
 
LeonDH
 
11
7 juli 2019 om 21:20
Suárez idem dito.
 
erodinho
 
3
7 juli 2019 om 22:51
Jonge Barcelona is veel verder gezakt dan ooit. Geen enkel talent breekt door, geen een talent dat uberhaupt in de buurt komt van een Ajax speler momenteel los van Messi. Suarez is over de top, Messi dreigt ook over de top te gaan. Frenkie de Jong is enige die in mijn ogen voor frisse wind moet zorgen. Bovendien mogen ze ook Mathijs de Ligt en Ziyech halen. Ook Justin Kluivert zou niet misstaan daar bij Barcelona. Dan moet Ajax alleen wel af van middelmaat daar. Want het is wel echt om te janken dat het Tiki Taka voetbal volledig weg is. Het is min of meer counter voetbal geworden. Al eigenlijk jaren sinds de komst van Suarez. Ook met Griezman geef je een signaal af dat je resultaatvoetbal belangrijker vindt dan verzorgd voetbal.
 
Andres13
 
29
7 juli 2019 om 23:19
Dit stuk gaat over Griezmann en Barcelona en jij krijgt het voor mekaar om bijna je hele reactie over Ajax te praten. Heel knap.
 
AchrafEL Morabit
 
11
7 juli 2019 om 23:27
Ik denk dat Magallan heel belangrijk kan zijn voor dit Barcelona die Umtiti en Piqué bakken er niks van. En misschien kan Neres ook als opvolger van Messi vertrekken naar Barca.
 
YoeriCFC
 
19
7 juli 2019 om 20:58
Deze aanstaande transfer verdient de schoonheidsprijs niet.. Nou vind ik Griezmann al niet overkomen als een sympathiek mannetje, maar dit zijn wel echt Courtois-streken.. Dat gaat niemand je in dank afnemen, Barca moet echt goed nadenken wat ze in huis halen: een huilerig mannetje wat zich snel verongelijkt voelt want “ik won de Europa League en het WK, dus ik wil een gouden bal”
 
LeonDH
 
15
7 juli 2019 om 21:22
Courtois valt niks te verwijten. Hij wou dicht bij zijn kinderen wonen en dat is in Madrid. Toen hij nog keeper was bij Atletico vandaar zijn keus.
 
YoeriCFC
 
3
7 juli 2019 om 22:41
En zoals dit seizoen gezien kon worden wilde Chelsea best meewerken, maar wel op hun voorwaarden. Dus pas aanbiedingen accepteren op het moment dat er een vervanger zou gaan tekenen.. Courtois besloot zelf om weg te blijven op de afgesproken dagen..
 
LeonDH
 
1
8 juli 2019 om 10:22
Wat zou jij doen op het moment dat ie onwijs je kinderen mis?
 
Professor Oak
 
32
7 juli 2019 om 21:33
Courtois streken? Dit is vele malen erger. Vorig jaar nog een hele docu over jezelf laten maken, een langdurig contract tekenen en dan zeggen dat je nooit meer weg wilt bij Atletico. Vervolgens 1 jaar later je kont erin gooien en dit lopen doen. Het zit je duidelijk nog diep van Courtois.... netjes was het zeker niet, maar dit is toch wel even wat erger.
 
Timmy6161
 
7
7 juli 2019 om 22:28
Courtois-streken. Wat een onnodige sneer. Alsof Courtois dit soort streken in de wereld heeft gebracht. Verder ben ik het wel met je eens.
 
AJ_14
 
7
7 juli 2019 om 20:58
Hij kon gewoon door de voordeur vertrekken, maar begint zich nu gewoon onmogelijk te maken. Zonde!
 
Realee
 
7
7 juli 2019 om 21:00
Dit is gewoon een hele vervelende jongen met hele nare fratsen. Deze man was erg geliefd bij atleti en nu kotsen ze hem allemaal uit. Eerst een docu laten maken over jezelf en daarna toch wil per se een transfer willen forceren.
 
De Toekomst
 
9
7 juli 2019 om 21:00
Wat een nare vent is die Griezmann... Zijn hele gedrag is om te kosten. Barcelona zou zo'n speler niet meer moeten willen, maar waarschijnlijk vind Barcelona dit juist prima. Bij Dembélé hadden ze er ook geen enkel probleem mee... Griezmann gedraagt zich niet als een professional, maar als een klein kind en dat tegenover een club waar hij zoveel bij heeft meegemaakt en zoveel aan te danken heeft.... Ondankbaar..
 
RomanEmpire010
 
6
7 juli 2019 om 22:04
Denk je niet dat dit (deels) door Barcelona komt? Die willen hem gewoon binnen halen en het is niet voor het eerst dat er spelers zo gaan doen wanneer zij naar Barcelona kunnen. Vind het maar een nare manier van handelen.
 
Timmy6161
 
5
7 juli 2019 om 22:34
Ja precies. Het is meer een nare manier van handelen. Die jongen zit, als ik de berichtgevingen mag geloven, al een paar maanden met z`n hoofd bij Barca. En deze meneer beoordeelt vervolgens zijn hele gedrag. Het is niet netjes, maar zegt verder niet veel over zijn gedrag. Hij zal zich gewoon keurig en professioneel opstellen in Catalonie. Twijfel ik niet aan.En dan ook al die clichés als dankbaarheid etc. Haha Atletico vangt gewoon 120 miljoen voor hem. Bedank eerder Griezmann maar dat hij weg wil.
 
tochja
 
8
7 juli 2019 om 21:02
Zal hij dit jaar ook een filmpje maken over zijn besluit???
 
Master D
 
7
7 juli 2019 om 21:04
Verschrikkelijke vent die Griezmann. Waarom zo lopen kloten om een transfer te krijgen, terwijl je gewoon met een realistische clausule door de voordeur kan vertrekken. Het is niet dat Atletico degene is die moeilijk doet en een transfer blokkeert. Waarom je dan zo gedragen?
 
Mister Objecti
 
14
7 juli 2019 om 21:22
Kan me volledig achter de keuze van Griezmann vinden. Atletico Madrid is een prachtige club maar het bestuur maakt er een potje door simpelweg met wangedrag te hopen op meer geld. Het lijkt nu dat Barca zich misdraagt omdat zij zich stil houden maar diegene die het op de voet volgen weten dat het volledig anders ligt. Griezmann gaf 1,5 maand geleden aan te willen vertrekken. Het bestuur drong erop aan dat hij dat openlijk zou communiceren om niet het publiek tegen zich te krijgen. Griezmann deed dat en hield het zo bij zichzelf. Het was bekend dat Barca geïnteresseerd zou zijn en zou wachten op 1 juli omdat dan zijn clausule van 200-120 mio zou veranderen. Bartomeu hield zich koest en sprak niet over een speler van een ander team. Gil Marin van Atletico deed dat we en gaf een maand terug aan dat ie weet dat Griezmann naar Barca toe zou gaan. Met dat bericht hoopte hij psg, united etc aan te zetten om meer te bieden dan Barca. Zie zaak Jovic die voor bijna het diubbele uiteindelijk vertrok naar Madrid. Donderdag hebben de directies gesproken en het is niet vreemd dat Bartomeu dat benoemde. Griezmann voelt zich echt bedrogen naar jaren top prestaties te hebben geleverd met goed gedrag. Mijn advies: Barca haalde die geweldenaar snel binnen en geef Ateltico hun 120 mio. Het is veel geld maar Griezmann is echt een geweldenaar die je binnenhaalt.
 
nmgnjizz
 
1
7 juli 2019 om 21:47
Wat een onzin, het lijkt me logisch dat Atletico hoopt dat hij niet naar een directe concurrent gaat. En dat ze meer geld willen is ook onzin want die clausule geld voor iedereen dus er is geen enkele reden om meer te betalen.Barcelona moet gewoon aftikken daar heeft Ateltico niets mee te maken.
 
jarno_w
 
6
7 juli 2019 om 21:54
Dit is geen onzin. Vanaf 120 miljoen kan er gepraat worden. Zijn er meer gegadigden kan de prijs zomaar hoger worden. Ondanks dat ik dit bestuur van Barça verafschuw denk ik dat ze hier niet zoveel fout doen....iedereen lijkt hier zich tegen Barça te keren maar zou zomaar kunnen dat Mister Objecti hier een punt heeft.
 
roedii
 
1
7 juli 2019 om 22:32
@jarno. Als de clausule 120 is hoef je niet meer te betalen. Ookal zou een andere club 130 bieden, betekent dit niet dat er automatisch ook 130 of meer moet worden geboden. Vanaf 120 is atlectico niet meer in de lead maar griezmann.
 
Mister Objecti
 
1
7 juli 2019 om 23:16
Dat is het hem precies. Het moment dat Gil Marin aangaf dat Griezmann naar Barca zou gaan was 12 juli. Drie weken voordat die 120 mio zou ingaan. Is dat niet heel toevallig? Ze hoopten met name dat PSG of United direct zou schakelen en meer zouden bieden dan die 120 mio.
 
FilipMich
 
1
7 juli 2019 om 22:40
Idd Atleti wil gewoon zo veel mogelijk cashen, daar draait dit om. Ze willen Griezmann kwijt voor die 120m maar die moet in 1 keer betaald worden terwijl Barca het bedrag wil spreiden over 3 jaar door iets meer te bieden. Nu spelen ze even hardball door te dreigen met claims om zo Barca's hand te forceren. Maar Barca weet dat als ze blufpoker willen spelen en gecalld worden ze van van een kale reis thuiskomen want dan blijft Atleti gewoon met Griezmann zitten die ze niet meer kunnen betalen door de nieuwe aankoop en bovendien ongelukkig zal zijn waardoor je er op het veld minder aan zal hebben. Domme zet dus van Atleti. Ik denk nu: Rabiot 2.0 in the making..
 
Mister Objecti
 
0
7 juli 2019 om 23:18
Het is idd blufpoker waar Atletico zijn hand overspeelt. Barca was ook vrij stellig toen Ateltico vroeg om semedo in de deal te betrekken! Barca en Griezmann weten dat ze elkaar willen en Atletico heeft het te accepteren en mag niet klagen want 120 mio is niet niks.
 
BLTZR
 
1
7 juli 2019 om 21:24
Verwend respectloos jongetje.
 
NikkiVisser
 
0
7 juli 2019 om 21:45
Niet tof van griezman maar wellicht speelt er meer. Misschien zijn er afspraken gemaakt met de clubleiding van athletico om na het eind van het afgelopen seizoen te mogen vertrekken, vandaar ook de clausule. Al met al is griezman wel een toegevoegde waarde voor elke club. Denk dat Suarez weleens het kind van de rekening kon gaan worden.
 
bf1994
 
0
7 juli 2019 om 22:09
Dat zou apart zijn aangezien griezman geen echte spits is. En valverde zie ik niet spelen met messinop valse 9 want dan moet je super aanvallend spelen
 
bf1994
 
2
7 juli 2019 om 22:08
Ik hoop echt dat hij niet komt. Met zn documentaire over hoe die barca afwijst. Even serieus wat voor ego heb je dan? En die domme bartomeu gaat er alsnog vrolijk achterna nog geen seizoen later.
 
-The Maestro-
 
6
7 juli 2019 om 22:10
Vuile en ondankbare hond die Griezmann. Hij was dé man bij Atleti, die alles uit de kast trok om hem het naar z'n zin te maken; zijn vriend Lemar werd gehaald, ze doorbroken het salarisplafond en gaven hem vrijheid op het veld. Nu via de achterdeur vertrekken naar een club waarvan de kleedkamer hem helemaal niet wilt. Het is maar wat je wilt...
 
STORING
 
0
10 juli 2019 om 02:13
Lijkt me alsnog geen verkeerde gozer die Griezmann. Hij bleef tijdens het transferverbod en heeft nooit geklaagd over het verdedigende voetbal of tekort aan goede medespelers. Verder is het ook geen kind van de club met echt liefde voor het shirt. Uiteindelijk maar een passant. Wat ik veel kwalijker vind is de sneaky en achterbakse manier van handelen van Barcelona. Het zou me niks verbazen als die zijn hoofd helemaal op hol hebben gemaakt en hij daardoor “het even niet meer weet”. Coutinho kon naar Barca en kwam niet meer opdagen bij Liverpool, Dembele kon naar Barca en kwam niet meer opdagen bij Dortmund. En nu eenzelfde situatie met Griezmann en Neymar. Toeval?
 
dragonwolve
 
2
7 juli 2019 om 23:25
Komt over als een vervelend, irritant, respectloos en karakterloos kereltje.. Barcelona is de ideale club voor hem. Past perfect.