Apathisch Juventus moet hoofd buigen na zwak moment van Buffon
Woensdag, 29 juli 2020 om 23:44

Juventus heeft drie dagen na het binnenhalen van de Italiaanse landstitel de zesde competitienederlaag van het seizoen geleden. Zonder onder anderen Matthijs de Ligt verloor het elftal van trainer Maurizio Sarri woensdagavond met 2-0 bij laagvlieger Cagliari. AS Roma won gelijktijdig met 2-3 van Torino en weet zich met nog één speelronde voor de boeg in de Serie A al verzekerd van de vijfde plaats. Daardoor plaatsen de Romeinen, waar Justin Kluivert negentig minuten op de bank zat, zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League.

Cagliari - Juventus 2-0
Doordat er voor Juventus niets meer op het spel stond, haalde Sarri flink de bezem door zijn basiself. De Ligt en Adrien Rabiot ontbraken vanwege respectievelijk een blessure en een schoring, terwijl ook onder anderen Wojciech Szczesny, Danilo, Aaron Ramsey, Douglas Costa en Paulo Dybala niet van de partij waren. Cagliari wist al vroeg in de wedstrijd te profiteren van de mutaties bij Juventus. Een voorzet van wingback Paolo Faragò werd door Federico Mattiello teruggebracht in de doelmond, waarna Luca Gagliano doelman Gianluigi Buffon het nakijken gaf van dichtbij: 1-0.

Het antwoord van Juventus leek vrijwel onmiddellijk te volgen via Cristiano Ronaldo, maar diens doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het elftal van Sarri maakte in het vervolg van de eerste helft een zwakke indruk en moest op slag van rust ook nog de 2-0 incasseren. Giovanni Simeone loste van net buiten de zestien een diagonaal schot af dat houdbaar leek voor Buffon, maar uiteindelijk toch in de verre hoek belandde. Na de onderbreking bleef Juventus ploeteren en zat een ommekeer er eigenlijk geen moment meer in, ondanks enkele goede schietkansen voor Ronaldo.

Torino - AS Roma 2-3
Torino boekte in januari nog een verrassende 0-2 overwinning bij AS Roma en was aanvankelijk ook in eigen huis goed op weg. Álex Berenguer werd in de veertiende minuut weggestuurd door Simone Zaza, omspeelde doelman Pau López en opende de score. Daarna kantelde Roma de wedstrijd echter: Edin Dzeko bracht de stand na een kwartier in evenwicht na een vlot lopende aanval, terwijl Chris Smalling halverwege de eerste helft de 1-2 binnenknikte door na een corner van Carles Pérez boven zijn bewakers uit te torenen.

Omdat een vrije trap van Aleksandar Kolarov van grote afstand tegen de linkerpaal belandde, breidde Roma de marge in de eerste helft niet uit. Na de pauze gebeurde dat wel. De bezoekers mochten na een uur aanleggen voor een strafschop, na een tackle van Koffi Djidji op Dzeko. Amadou Diawara benutte de penalty, ondanks dat keeper Samir Ujkani de goede hoek uitkoos. De negentienjarige basisdebutant Wilfried Singo bracht de spanning terug nadat López geen grip kreeg op zijn schot, maar het bleef bij 2-3.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
8
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
68
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (47)

 
0115
 
26
29 juli 2020 om 23:48
Wat een pover Juventus dit seizoen. Ik weet dat ze al kampioen zijn maar wat was het dramatisch vandaag. Wat gaat Sarri doen? Een b ploeg opstellen tegen Roma? De spelers moeten echt even de mentaliteit aanscherpen. Georgina zal Ronaldo wel helpen, dat geloof ik wel. Maar de overige spelers..
 
bochherief
 
25
29 juli 2020 om 23:57
sarri is gewoon een matige coach, sarribal sarribal, wat is dat in hemelsnaam? heeft ondermaats gepresteerd bij chelsea en nu weer. heeft geen prijzenkast. als ik juve was zou ik deze sarri eruit sturen, en maar eens aankloppen weer bij een allegri ofzo.
 
Millonario
 
12
30 juli 2020 om 00:39
Wat sarribal is moet je eens opzoeken. Wat hij met Napoli heeft gepresteerd is absoluut topklasse, Tifo Football is een goed yt kanaal. Het werkte niet bij Chelsea en nu ook niet bij Juve, maar hij heeft nu eenmaal niet de spelers ter beschikking voor zijn gewenste spel.
 
TILBURG013
 
34
30 juli 2020 om 00:43
Hoezo ondermaats gepresteerd bij Chelsea? De Europa league gewonnen en 3de geworden in de PL. Oké, het voetbal was niet geweldig maar de resultaten waren niet slecht en uiteindelijk is dat het belangrijkst in voetbal..
 
Jiren
 
4
30 juli 2020 om 07:49
Heeft geen prijzenkast? Heb je liggen tukken, ofzo? Hij heeft de Europa League gewonnen met Chelsea vorig seizoen. Daarnaast was Sarriball wel degelijk een ding met Napoli, maar daar had hij dan ook dynamische spelers voor zijn spel. Nu heeft hij een middenveld met opa's, tsja, good luck then.
 
Anunciato32
 
1
30 juli 2020 om 11:23
Meen jij dat nou !! Hij heeft Ronaldo tot zijn beschikking!Zijn bepaalde mensen op dit forum gewoon de weg kwijt ofzo.Sir A.Fergusson,Ancelotti en Zidane 3× is het gelukt om de C.L. te winnen met C.Ronaldo.Dat jij Cr7 niet mag,prima youw prerogatief! Heb wel het fatsoen om zijn klasse te erkennen.Ik begin mij te irriteren aan het soort randfiguren die maar wat roept,omdat het kleurtje niet bij hen past!
 
Jimmmmm
 
85
29 juli 2020 om 23:48
Eindelijk snap ik Sarri zijn tactisch plan. Heel Europa laten denken dat Juve er niets van kan en dan wanneer de CL herstart eruit liggen tegen Lyon. Slaapwel.
 
bijcrack
 
12
29 juli 2020 om 23:51
Nou ik hoop het voor je haha. Veel slechter kan iig niet. Ze hebben nog geluk dat lyon mss wel wat ritme mist (weet niet hoeveel oefenpotjes ze gaan spelen maar blijft toch anders).
 
Ronaldogoat7
 
22
29 juli 2020 om 23:48
het spel was echt lachwekkend als Lyon in de CL de bus parkeert dan zijn ze 99% zeker door
 
19messi33
 
4
30 juli 2020 om 05:25
Een Lyon dat 5 maanden heeft gespeeld gaat echt niet winnen tegen Juventus, Daarnaast speelt een dosis geluk ook altijd mee. Ik vind juist dat Juventus de makkelijkste weg heeft naar de kwartfinale op Bayern na. Geef zelf Madrid nog meer kans dan Lyon die ondanks dat ze 1-0 voorstaan dit niet gaan vasthouden.
 
maurootje
 
8
29 juli 2020 om 23:49
Gefeliciteerd Roma, niets anders op te zeggen, eerst wedstrijden na de Corona-break waren jullie in slechte vorm, maar sinds jullie verlies tegen Milan hebben echt een knop omgezet en ook niets meer verloren volgens mij. Ik weet niet of jullie spel goed is naar jullie scoren veel. Jammer had Milan graag direct geplaatst te zien, nu heeft Milan een onzettend korte vakantie en langer seizoen wat weer gevolgen heeft voor prestatie in de Serie A... enfin, worden we ook wijzer en mentaal sterker
 
Perugia
 
9
30 juli 2020 om 00:47
De ommekeer is het omgooien van het systeem geweest en consistentie in de opstelling.Weg met de 4-3-3 eindelijk, de 3 mans verdediging doet wonderen gelukkig 3-4-2-1 met fullbacks ipv wingbacks en wingers. Vandaag dat Kluivert en Under ook niet meer spelen. Ben er blij mee, EINDELIJK geen 4-3-3 meer. Waardeloos systeem.Ik gun Milan het beste, sluiten zeer sterk af en dat is te danken aan de inzet van Pioli. Hele goede zaak dat er besloten is om hem langer te behouden.EL voorronde moet geen probleem zijn.Hoop wel dat de koopwoede van Milan eindelijk voorbij is en dat er enkel subtiel gericht aangekocht word.
 
Bianconeri_
 
4
29 juli 2020 om 23:49
Leuk om Olivieri, Zanimacchia en Peeters in de hoofdmacht te zien spelen. Verder was het weer bedroevend. Ik wil Zani wel vaker zien, opvallend actief, technisch en wat dreiging. Brengt wat meer schwung en voetbal in het middenveld.
 
JuveAmor1897
 
7
29 juli 2020 om 23:55
Alweer een drakenwedstrijd. Bah. Zelfs al zijn we kampioen is dit echt teleurstellend. Langs de andere kant aangenaam om andere te zien spelen en dat er even gerouleerd wordt. Voor de rest vat deze wedstrijd het hele seizoen samen. Nu we kampioen zijn hangen we nog langer vast aan Sarri. De CL in aantocht is gewoon kansloos. Wat zit ik toch met een wrang gevoel...
 
Ronaldogoat7
 
13
30 juli 2020 om 00:16
Rugani Danilo de sciglio Khedira Matuidi Higuaín en F. Bernardeschi mogen wat mij betreft na dit seizoen vertrekken ook al lopen ze allen gratis de deur uit. dan kun je jeugdspelers inpassen die kunnen nooit slechter zijn! en bespaar je enorm veel salaris en daarvan kun je dan 1 a 2 goede spelers halen
 
De Toekomst
 
1
30 juli 2020 om 06:28
En Sarri houden?
 
Millonario
 
11
30 juli 2020 om 00:47
Ik geloof zeker dat Cristiano in je ploeg nu eenmaal een zegen is, maar het kan ook tegelijkertijd een probleem vormen. In het systeem van Sarri zou hij eigenlijk voorin in de punt moeten spelen, en op de flanken beweeglijkere spelers neerzetten. Dit gaat nooit werken zo. En Cristiano wordt er ook niet jonger op, dus gaat die weer een seizoen op de flanken spelen dan? Kan toch niet man. Higuain is niet meer de spits van weleer, die moet een niveautje lager gaan (please kom naar River Plate, hoest) dus wie buiten Cristiano en Dybala gaan voor doelpunten zorgen? Hoe lang kan je nog rekenen op een 35-jarige topper? Juve gaat echt moeten puzzelen in de toekomst.
 
Ronaldogoat7
 
7
30 juli 2020 om 01:09
volgend seizoen alleen zou ik als rechtsback graag Ricardo Pereira zien ruben dias van benfica als extra verdediger, en zaniolo van Roma als jonge creatieve middenvelder
 
TILBURG013
 
3
30 juli 2020 om 01:51
Er moet sowieso nog wel een spits bij en een buitenspeler. Chiesa lijkt me wel een goede voor Juventus! Ricardo PEreira en Zaniolo zouden topaankopen zijn! Dias lijkt me geen prioriteit..
 
Ronaldogoat7
 
1
30 juli 2020 om 01:59
ik noem dias omdat Bonucci en Chiellini ouder worden en als costa blijft dan hebben we geen buitenspeler nodig en voor in de spits zou depay een prima optie zijn omdat hij zowel in de spits als op de flank kan spelen
 
TILBURG013
 
3
30 juli 2020 om 07:24
Ik zou bernadeschi verkopen.. vind er niks bijzonders aan. Costa wordt ook gelinkt aan een vertrek toch?
 
bf1994
 
6
30 juli 2020 om 01:18
Ronaldo in de punt zetten maar dat is niet zijn favoriete positie en ook niet zijn beste zoals bij real madrid bleek toen ze hem een tijdje in de punt probeerden. Zou het elftal misschien nog wel goed uit kunnen komen. Ronaldo speelt al heel lang niet meer als een echte winger, dit kon bij real madrid omdat het team zo was gebouwd en de juiste spelers aanwezig waren om hem op die manier te bedienen.
 
Ronaldogoat7
 
5
30 juli 2020 om 01:26
als je Dybala in de spits zet dan zou hij de Benzema rol in kunnen nemen
 
Rhynocerys
 
8
30 juli 2020 om 02:05
@ronaldogoat7, nee dat kan Dybala niet. Dybala is eerder een aanvallende middenvelder of schaduwspits dan een typische spits die als aanspeelpunt fungeert. Benzema is ook bizar goed met de rug naar het doel toe, voor Dybala geldt dit een stuk minder volgens mij. Er is denk ik niemand die de 'Benzema-rol' zou kunnen vervullen op het moment behalve Benzema zelf
 
Ronaldogoat7
 
6
30 juli 2020 om 02:26
maar als je dybala in de spits zet dan heb je een extra schaduwspits middenvelder en dan kan ronaldo vanaf links spelen en in de spits duiken wanneer het hem uitkomt. in plaats van een echte spits opstellen die constant in zijn ruimte looplijnen staat
 
Reservebank
 
1
30 juli 2020 om 03:45
Iemand die AS Roma volgt en me kan vertellen hoe Justin het doet?
 
VIvalasvegas
 
20
30 juli 2020 om 07:41
Beetje hetzelfde als jouw username. Heeft helaas voor hem niet veel gespeeld afgelopen tijd. Is door zijn trainer op scherp gezet omdat hij niet goed zou trainen. Sindsdien ook geen minuten meer gemaakt. Ben benieuwd of hij vertrekt en zo ja, waar naar toe.
 
Kaaskop!!
 
0
30 juli 2020 om 09:50
Voor de winterstop en het corona gezeur heeft ie toch redelijk veel basis gespeeld nog. Hij speelde oké, dreigend met zijn snelheid maar zeker niet beslissend. Na de hervatting liep het voor geen meter met Roma, waardoor Fonseca de opstelling heeft verandert en met 5 verdedigers is gaan spelen. Hierdoor zijn de buitenspelers als Under en kluivert eigenlijk overbodig geraakt. Ik denk dat Roma dan ook niet rouwig zou zijn om een verkoop van 25 a 30 miljoen voor hem, zelfde overigens voor Under. Dan kunnen ze de echte smaakmakers als pellegrini en zaniolo behouden verwacht ik.