Ard van Peppen vergeleken met Xavi Simons; Roda-cultheld reageert met zelfspot
Donderdag, 26 oktober 2023 om 11:40

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Xavi Simons was woensdagavond de grote man bij RB Leipzig, dat overtuigend won van Crvena Zvezda. De twintigjarige creatieveling gaf een assist bij de openingstreffer van David Raum en bepaalde de eindstand in de tweede helft op 3-1 met een fenomenale uithaal.

De Nederlandse tak van 433 wijdde op Instagram een post aan Simons en schreef als caption 'WAT EEN RAKET', refererend aan zijn geweldige treffer. Niet iedereen was echter onder de indruk. Zo schreef Job de Boer in de reacties: "Alleen jammer dat hij wanneer hij een shirt van het Nederlands elftal draagt ineens veranderd in Ard van Peppen."

Van Peppen liet niet snel daarna van zich horen met een gevatte reactie. De voormalig profvoetballer van onder meer Roda JC en RKC Waalwijk kon de vergelijking niet helemaal begrijpen en bewees ook over de nodige zelfspot te beschikken. "Thanks Job, ik begrijp dat je een snelle aanvaller vergelijkt met een trage linksback…", aldus Van Peppen, die met zijn antwoord bijna tweeduizend likes vergaarde.

Meer nieuws
   
07:40
07:40
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
3
   
07:28
07:28
Mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord reageert: 'Uiterst eervol'
1
   
06:54
06:54
Alex Kroes spreekt zich voor het eerst uit over functiewijziging bij Ajax
14
   
23:51
23:51
Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
193
   
23:21
23:21
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
InkeMontana
 
6
26 oktober 2023 om 11:58
Lijkt me trouwens precies de vergelijking die Job ook wilde maken , aangezien Simons op de linksback positie nogal slenterend zijn man liet lopen tegen Frankrijk
 
Spijkenisser
 
0
26 oktober 2023 om 13:08
Simons laat helaas zovaak zijn mannetje lopen, of hij nou keeper, spits of reserve staat. Is gewoon zijn grote zwakte, daarnaast echt een hele goede speler.