Mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord reageert: 'Uiterst eervol'
Vrijdag, 17 mei 2024 om 07:38

Marino Pusic vindt het mooi dat zijn naam genoemd wordt bij Feyenoord, zo zegt de 52-jarige trainer van Shakhtar Donetsk in gesprek met journalist Jeroen Kapteijns van De Telegraaf. Pusic, die in Oekraïne nog tot medio 2026 vastligt, geeft aan rustig af te wachten wat de toekomst gaat brengen.

Komend weekend eindigt zowel de Eredivisie als de Premier League, waarna Feyenoord en Liverpool de overstap van trainer Arne Slot wereldkundig zullen maken. De Rotterdammers zijn al weken op zoek naar een vervanger van de succescoach en de naam van Pusic valt daarbij regelmatig.

"Het is uiterst eervol dat mijn naam wordt genoemd", reageert Pusic tegenover de ochtendkrant. "Dat laat wel zien dat er waardering is voor wat ik heb neergezet bij Feyenoord." Pusic was tussen juli 2021 en oktober 2023 werkzaam als assistent-trainer van Slot in De Kuip.

Pusic wil zijn oud-collega dan ook complimenteren. "Laat ik allereerst zeggen dat het een fantastische stap is die Arne gaat maken. En die heeft hij ook dik verdiend, want hij heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord."

Dat Pusic wordt genoemd als opvolger van Slot, ziet hij als een erkenning van zijn werk. "Natuurlijk streelt het dat mijn naam genoemd wordt bij zo'n grote club. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen."

"Mijn contract bij Shakhtar loopt nog twee jaar door en ondanks de zware omstandigheden heb ik het hier naar mijn zin. We zullen zien wat de toekomst gaat brengen", besluit Pusic voorzichtig.

De zoon van Pusic, Noah, speelt nog altijd in het beloftenelftal van Feyenoord. De negentienjarige middenvelder uit Arnhem beschikt in Rotterdam-Zuid over een aflopend contract, al heeft de Stadionclub de optie om die verbintenis met een seizoen te verlengen. Het is vooralsnog onbekend of Feyenoord daar al een besluit over heeft genomen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
13:20
13:20
Indrukwekkend: speler spreekt vloeiend Nederlands na Frankrijk - Oostenrijk
19
   
12:56
12:56
Valentijn Driessen geniet van 'pure klasse' op training van Nederlands elftal
20
   
12:19
12:19
Johan Derksen: 'Wilfred, jij hebt één nare, hele onbeschofte eigenschap'
25
   
11:22
11:22
Rabiot onthult wat Mbappé in de kleedkamer zei over duel met Oranje
46
   
11:12
11:12
Wijnaldum onthult wanneer Feyenoord vorig jaar zomer wél een optie was geweest
44
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Kuipman
 
5
17 mei 2024 om 07:40
Hele welbespraakte trainer en je kan er niet omheen dat Feyenoord een grote terugval heeft gehad na zijn vertrek. Het lijkt mij geen toeval dat we vanaf dat moment opeens moeite hadden met bijna elke ploeg terwijl we daarvoor geen kind hadden aan Lazio, Celtic en ook tegen Atletico hadden we veel meer verdiend met geweldig spel. Dit moet toch aan een interne factor gelegen hebben denk ik, dat is of het vertrek van Pusic of een bepaalde mate van overbelasting geweest.
 
Lierse1997
 
31
17 mei 2024 om 07:48
Ik zou toch altijd oppassen met het heel belangrijk maken van assistenten als supporter. Hoe lang hebben we hier niet moeten horen dat Schreuder het tactisch genie achter Ten Hag was. Ik zou hem gewoon beoordelen op zijn job bij Shaktar.
 
Kuipman
 
1
17 mei 2024 om 10:27
Ik maak hem niet belangrijk, ik zeg alleen dat zijn vertrek een slechtere periode inleidde, wat ik nog steeds wel wat merkwaardig vind ongeacht de oorzaak. Ik vond het ook geen goed moment vanuit Feyenoord om hem te laten vertrekken. Overigens hoef ik hem ook niet perse als trainer, daarvoor heb ik te weinig bewijs van zijn prestaties inderdaad.
 
arsenal890
 
13
17 mei 2024 om 07:48
Dat is puur onderbuikgevoel. Kijk maar naar de punten die zijn gehaald na zijn vertrek. Feyenoord is in de 2de seizoenshelft erg goed en zelfs ongeslagen geëindigd. Assistenten moeten we niet groter maken dan ze zijn. Zie voorbeeld van Lierse met Schreuder.
 
Kuipman
 
1
17 mei 2024 om 07:59
We voetbalden vanaf dat moment aanvallend echt veel moeilijker. Gelijk erna speelden we gelijk tegen Twente en konden we geen deuk in een pakje boter slaan. We pakten nog wel de punten in de Eredivisie maar niet meer in de CL. Het aanvalsspel was echt veel slechter, we speelden er niet meer makkelijk doorheen, en opeens zijn de memorabele wedstrijden daarna ook op een hand te tellen. Dat is echt geen onderbuik gevoel.
 
arsenal890
 
6
17 mei 2024 om 08:32
Ja oa 6-0 tegen Ajax. We voetbalden erg moeilijk idd…. De statistieken wijzen wat anders uit. Dan is het dus wel onderbuik gevoel.
 
ajaxf1
 
0
17 mei 2024 om 09:13
Ik zou Ajax nou niet als graadmeter nemen dit seizoen om eerlijk te zijn De hoeveelheid tegengoals die wij slikken ongeacht de tegenstander is echt bizar (hercules).
 
Ijsmuts
 
6
17 mei 2024 om 09:17
makkelijk om 1 voorbeeld erbij te pakken om iemands standpunt onderuit te halen. De dag na het vertrek van Pusic won Feyenoord nog met 3-1 van Lazio. Daarna werd er 3x verloren in de champions league en in de competitie van Twente en PSV. Allemaal tussen eind oktober en half december. Dus van de 5 nederlagen dit seizoen in de cl en in de competitie vonden er 4 plaats kort na de exit van Pusic. Ik snap het punt van Kuipman wel wat dat betreft. Neemt niet weg dat ik het wel eens ben met het argument dat wij als buitenwacht helemaal niet in kunnen schatten wat de invloed van de assistenten is.
 
Oenieboy
 
6
17 mei 2024 om 09:20
Kuipman, tegen Twente spelen de meeste teams wel lastig. Zelfs PSV had het thuis uiterst moeilijk met Twente. Niet echt een argument.
 
arsenal890
 
1
17 mei 2024 om 09:20
Dus pusic is weg en dan stort het opeens in elkaar? Dat is echt gebaseerd op helemaal niks. Feyenoord heeft een bizar goede tweede seizoenshelft, zonder Pusic, niet voor niks 0 keer verloren. Dat haalt zijn argument onderuit.
 
Ijsmuts
 
6
17 mei 2024 om 09:30
Feyenoord heeft een uitstekende 2e seizoenshelft zonder Pusic. Niemand ontkent dat toch? 4 van de 5 nederlagen vinden plaats kort na het vertrek van de assistent in de eerste seizoenshelft. Dan is het toch logisch dat kuipman zich afvraagt of er een parallel is om deze tijdelijke terugval te verklaren?
 
Pablonino
 
1
17 mei 2024 om 09:50
Was toch vooral de periode van de individuele fouten. Timber die de counter inleidde bij Lazio, Geertruida tegen PSV. Mensen willen graag een reden voor een mindere periode, dan is het makkelijk om bij Pusic uit te komen. Ik geloof er alleen niet in, dat dat een week later al van invloed is.
 
Ijsmuts
 
1
17 mei 2024 om 09:59
Dat vind ik een betere onderbouwing dan wijzen naar de 6-0 uitschieter tegen Ajax een half jaar later.
 
Kuipman
 
0
17 mei 2024 om 10:19
Als je diezelfde week zo over Lazio walst en opeens amper wat kan creeeren en tegen heel veel ploegen ongelofelijk veel moeite hebt dan ligt dat niet aan de tegenstander. Het was ook niet alleen tegen Twente het gaat over 10-15 wedstrijden daarna waarin we ontzettend veel moeite hadden met de aanval in vergelijking met daarvoor.
 
Kuipman
 
0
17 mei 2024 om 10:22
@Pablonino misschien niet, maar zijn vertrek leide die periode wel in. Of dat toeval is of niet. Ik zeg ook dat het in ieder geval een interne oorzaak was. Een andere optie die ik geef is een bepaalde mate van overbelasting, dan ga je ook fouten maken.
 
Suc6Magnet
 
3
17 mei 2024 om 07:58
Zijn vertrek viel ook samen met de start van de 2e seizoenshelft. Dus alle ploegen hebben tegen je gespeeld, weten hoe je speelt en wapenen zich beter voor de returnwedstrijden in de competitie. Ook met Pusic erbij was dat gebeurd denk ik.
 
Kuipman
 
1
17 mei 2024 om 08:02
Dit was half oktober hoor.. halverwege de eerste seizoenshelft. Hier geloof ik niks van. Opeens wisten alle ploegen wel hoe ze ons moesten analyseren? Inclusief Atletico, Celtic en Lazio?
 
Mearte
 
1
17 mei 2024 om 08:01
Vraag me af en hoeverre dat daadwerkelijk met hem te maken heeft. Het verhaal dat Pusic het tactische brein achter Slot was, wat je redelijk vaak hoort terugkomen, durf ik zo de prullenbak in te gooien in ieder geval. Daarmee wil ik overigens niet meteen zeggen dat Pusic tactisch niet sterk is of kan zijn. Al heb ik daar wel mijn twijfels over.Maar het klopt dat Feyenoord een aantal weken van goede vorm heeft gehad voor Pusic vertrok. Daarvoor vond ik het voetbal trouwens heel erg vergelijkbaar met na het vertrek van Pusic. Veel spelers die hun vorm volledig kwijt raakten, waaronder alle buitenspelers. Misschien dat Pusic heel goed is in spelers hun zelfvertrouwen, en daarmee betere vorm, te geven/laten vinden. Dat zou best kunnen natuurlijk. Al komen daar heel veel factoren bij kijken natuurlijk, waarvan veel waar je echt weinig tot geen invloed op kunt hebben. Persoonlijk ben ik ook niet een groot voorstander van Pusic als hoofdtrainer voor Feyenoord. Maargoed dat is wat lastiger beoordelen van zo veraf, dus dat laat ik aan te Kloese over die hem lange tijd van heel dichtbij aan het werk heeft gezien.
 
Kuipman
 
0
17 mei 2024 om 08:04
Tot hij weg ging was letterlijk het beste Feyenoord ooit zeiden velen. En ik weet het ook niet zeker, maar ik denk wel dat het een interne factor was. Daarom geef ik nog een optie; een bepaalde mate van overbelasting. Wat Gimenez nu heeft erkend en ook lopen we nu opeens tegen allerlei blessures aan..
 
Mearte
 
2
17 mei 2024 om 08:16
Feyenoord speelde absoluut heel sterk in die periode. Heel erg wervelend, en met ontzettend veel vertrouwen. En dat vertrouwen, en daarmee de vorm, is bij velen wel flink gezakt daarna. Vooral bij de buitenspelers viel dat het meeste op, maar eigenlijk door het hele elftal bij vlagen zowat. Buiten Hancko uiteraard. Dus euhm, ja ik geloof best dat Pusic daar een rol in zou hebben gehad. Maargoed in hoeverre is dat ook zo. Als Pusic daadwerkelijk aangesteld wordt zou ik graag een sterke tactische assistent daarbij zien. Maar het liefste een sterke tacticus als hoofdtrainer.
 
Baardgrasmus
 
0
17 mei 2024 om 08:41
Tegen Nec en Volendam gelijk was erg onnodig, tegen Twente en Psv uit kan gebeuren. Alleen als we die alle 4 hadden gewonnen ipv gelijkspelen hadden we hoger geëindigd dan dat we nu doen. Het spel is niet altijd geweldig, maar de laatste die van ons won (in reguliere speeltijd) is Celtic in 2023. Eindigen met twee nederlagen in de hele competitie is gewoon een heel net resultaat
 
Migi
 
0
17 mei 2024 om 09:13
De laatste keer dat we een wedstrijd verloren was opzich in december. Dus ook zonder Pusic ging het aardig toch? En dat we thuis geen kind hadden aan Celtic vind ik erg overdreven. Tegen Lazio en Atletico was het idd top (tegen Atletico was Zerrouki zelfs erg goed), maar de 2e keer was Atletico in geweldige vorm en dan zijn die een flinke maat te groot.
 
frituurpan65
 
5
17 mei 2024 om 08:15
Ik hoop dat Pusic trainer wordt bij Feyenoord. Want het lijkt me geen slimme zet Deze man is meer de ideale assistent
 
Martyn7
 
0
17 mei 2024 om 08:56
Wil je het nou wel of niet? Het lijkt mij wel een goede zet. De ideale assistent? Wordt kampioen met Shakhtar en wist Barcelona te verslaan in zijn eerste CL wedstrijd met die ploeg. Mwa, weet niet hoor. Pusic kan volgens mij met deze ploeg veel bereiken. En het voordeel is, veel spelers zijn denk ik heel blij met Slot, maar zullen ook Pusic met open armen ontvangen en hoeft Feyenoord niet helemaal op zoek naar 'nieuw DNA'. Het werk voortzetten kan Pusic als de beste, tenslotte was hij er onderdeel van.
 
Ijsmuts
 
1
17 mei 2024 om 09:21
Hij support Twente. Die fans hebben, ondanks de promotie, zeer weinig fijne herinneringen aan Pusic als hoofdtrainer
 
Martyn7
 
0
17 mei 2024 om 09:51
Ja, mensen leren namelijk ook helemaal niks in de jaren. Die rancune bij Twente ben ik wel zat.
 
MrUchebo
 
3
17 mei 2024 om 09:33
Het is voor Feyenoord te hopen dat dit geen gevalletje Schreuder wordt. Die werd volgens mij ook gezien als een belangrijke pion als assistent. Waarna hij als hoofdtrainer toch wat tegen viel..
 
champ19
 
0
17 mei 2024 om 11:52
Lekker binnenhalen