Arnold Bruggink ziet potentieel probleem: 'Toen had je Kluivert en Malen'
Dinsdag, 10 september 2019 om 19:21

Erwin van de Looi is sinds ruim een jaar de bondscoach van Jong Oranje en begint dinsdagavond met een thuiswedstrijd tegen Cyprus aan de kwalificatiecampagne richting het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. De oefenmeester geeft voor de camera van FOX Sports toe dat hij inspiratie haalt uit het spel van Champions League-winnaar Liverpool.

Van de Looi legt in een documentaire die in samenwerking met FOX Sports is geproduceerd uit hoe Jong Oranje op dezelfde manier druk probeert te zetten als Liverpool. Dat kwam aan het einde van het vorige seizoen voor het eerst tot uiting, toen de Nederlandse beloften in een vriendschappelijke wedstrijd met 5-1 afrekenden met Mexico. In de documentaire toont de bondscoach aan zijn spelers onder meer beelden uit een wedstrijd van Liverpool tegen Manchester City.

"We hebben in de wedstrijd tegen Mexico druk gezet zoals Liverpool dat doet, met drie spitsen en met een 'vlak middenveld', waarbij de middenvelders doorgaan naar de back. Dat is eigenlijk de Liverpool-manier", zo legt Van de Looi vlak voor de aftrap tegen Cyprus uit aan onder meer Arnold Bruggink. Van de Looi houdt dinsdagavond vast aan een 'vlak middenveld', met Ludovit Reis, Dani de Wit en Teun Koopmeiners.

"Het leuke aan Liverpool als liefhebber vind ik de enorme energie die het elftal brengt", reageert Bruggink. De analist vraagt zich echter wel af of Jong Oranje tegen Cyprus aanvallend hetzelfde kan brengen als tegen Mexico. "Want toen had je wel de beschikking over Justin Kluivert en Donyell Malen. Die brachten energie en snelheid. Vandaag is dat wel iets anders", stelt de analist, refererend aan de voorhoede van Jong Oranje die bestaat uit Calvin Stengs, Kai Sierhuis en Noa Lang.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
0
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
12
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
NG87
 
0
10 september 2019 om 19:59
Ik denk dat Noa Lang meer energie brengt dan Kluivert. Of het ook beter is, dat vraag ik me net zo af als van Looi...
 
AntonieAjax
 
0
12 september 2019 om 10:23
Zo slecht vind ik de voorhoede inderdaad ook helemaal niet. Ook Lang en Stengs beschikken gewoon over veel energie, dynamiek en snelheid. Het heeft gewoon goed uitgepakt!