'Arrogante' Lloris heeft gebrek aan techniek: 'Hij wou zo'n blunder maken'
Zondag, 15 juli 2018 om 22:08

Frankrijk is voor de tweede keer in de historie wereldkampioen geworden door Kroatië met 4-2 te verslaan, maar velen stellen dat dit niet gepaard is gegaan met oogstrelend voetbal. Ook Jan Mulder was niet onder de indruk van het spel van les Bleus en baalt van de wijze waarop bondscoach Didier Deschamps, die twintig jaar eerder als speler wereldkampioen werd, zijn ploeg liet spelen.

"Didier Deschamps is voor de tweede keer wereldkampioen. Twintig jaar geleden was hij de allersaaiste voetballer die je je maar kon indenken. Nu is hij de saaiste trainer die zijn ploeg wereldkampioen maakt. Ergens vind ik dat wel knap", zegt Mulder bij Villa Sporza. Oud-doelman Geert De Vlieger roemt de kwaliteiten van Deschamps en wijst naar de resultaten.

"We zijn allemaal fan van de Brazilianen die frivool voetballen en van de Belgen die spektakel laten zien, maar het kan ook op deze klinisch efficiënte manier. Als je zowel als speler als als trainer het WK kunt winnen, heb je kwaliteiten die ergens toe leiden. Dan heb je het uitzonderlijk goed gedaan", aldus De Vlieger, die Hugo Lloris zondag zag blunderen, waardoor Kroatië nog op 4-2 kwam.

"Dit toont nogmaals aan dat het minste foutje dat je als doelman maakt, wordt afgestraft. Het heeft geen gevolgen meer gehad voor de wedstrijd, maar het is sneu om zoiets mee te maken. Lloris dacht het nonchalant op te lossen, maar hij is normaal geen nonchalante keeper", aldus De Vlieger. Mulder constateert arrogantie: "Hij is niet verplicht dat te doen. Dit is niet nonchalant, dit is arrogant. Lloris heeft dit zelf gezocht. Hij wou zo'n blunder maken. Met zo'n gebrek aan techniek moet je weten dat je de bal kwijtspeelt."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
falonso
 
17
15 juli 2018 om 22:28
"hij wou zo'n blunder maken. Met zo'n gebrek aan techniek moet je weten dat je de bal kwijtspeelt." Geen enkele speler wil een blunder maken, dus dat vind ik sowieso al onzin. En dit had niet met een gebrek aan techniek te maken, maar hij maakt gewoon de verkeerde keuze. De bal naar links tikken terwijl daar Mandzukic juist aan komt, had altijd fout gegaan. Ook als Messi het had gedaan. Punt is, Messi had dat niet gedaan. Waarom niet? Omdat hij weet dat dat geen optie was om met de bal eruit te komen. Het was een inschattingsfout, en ook niet bepaald een kleine.
 
pronaldinho80
 
12
15 juli 2018 om 22:28
Leek alsof Lloris de aanvaller wou poorten. Iedereen maakt wel eens een foutje. Rare reactie van Mulder.
 
Naku
 
5
15 juli 2018 om 22:30
Begrijp echt niks van de titel.. “hij wou blunder zo make” ??
 
AbdellahIssarti
 
62
15 juli 2018 om 22:31
Wat ben ik blij dat Jan nu lekker op de Belgische zenders te zien is en bijna niet meer in Nederland
 
AjaxxxLove
 
4
15 juli 2018 om 22:31
Eventjes de tekst/titel overlezen voor je een artikel plaatst kan geen kwaad. On: onzin natuurlijk. Misschien dat het hoogmoed is, maar Lloris heeft al regelmatig bewezen dat hij een keeper is met een uitstekende techniek. Echter, hij kan niet bijzonder goed meevoetballen. Of dat aan techniek ligt is weer een ander verhaal.
 
RuudGeels
 
48
15 juli 2018 om 22:33
De commentaren uit België zijn op z'n zachtst gezegd storend. Vandaag een zwaar overtrokken huldiging gehad, overal hoor ik telkens weer dat ze zulk heerlijk aanvallend voetbal hebben laten zien. Voortdurend de Fransen aanvallen op hun verdedigende spel. De Belgen waren in de topwedstrijden zelf ook alleen goed op de counter. Dat je tegen Panama en Tunesië aanvallend speelt, tja dat lukt zelfs een FC Utrecht nog wel. Countervoetbal kan prachtig zijn, maar ga dan niet roepen dat je zelf zo aanvallend gespeeld hebt.
 
Ijsmuts
 
8
15 juli 2018 om 23:03
De Belgen wilden wel aanvallen, zowel tegen brazilie als tegen frankrijk. Frankrijk wilde ook niet aanvallen, ook niet in de poulefase, terwijl daar kwalitatief prima een mogelijkheid toe was. Dus daar waar mogelijk hebben de Belgen imo zeker geprobeerd aan te vallen. Neemt niet weg dat ik prima de tactiek van de Fransen begrijp!
 
InkeMontana
 
22
15 juli 2018 om 22:44
Exact dit. Heel hinderlijk en hypocriet. Ze hebben zelf Brazilie bestreden op de manier dat Frankrijk hen heeft bestreden. Alleen waar Belgie er tegen Frankrijk daadwerkelijk niet doorheen kwam en Frankrijk uiteindelijk een handvol meer kansen had dan Belgie zelf, daar had Belgie heel veel geluk dat Brazilie al die enorme kansen die ze creeerden zelf om zeep hielpen.
 
Maxiimv
 
1
16 juli 2018 om 01:27
Inkemontana geluk ? Kansen niet afwerken is een gebrek aan kwaliteit en belgie heeft die wedstrijd ook kansen gehad om een 3e te maken , bovendien heeft beste doelman van het wk thibaut courtois zeker 2 gemaakte doelpunten gered dan heb je gewoon terecht gewonnen , en belgie heeft helemaal niet defensief gespeeld tegen brazilie het was echt een open wedstrijd
 
Drizzy416
 
5
16 juli 2018 om 00:09
Maar wat heb je tegen die Belgen? Oprechte vraag. Zie je alleen maar negatief reageren als het over hun gaat.
 
Jeronsaik
 
11
15 juli 2018 om 22:36
Beetje apart om dit maar steeds te roepen, ja ze hebben niet gespeeld zoals je mag verwachten van Frankrijk, maar elke deelnemer van naam heeft zich toch eigenlijk gewoon saai voetbal laten zien? Duitsland, Brazilie, Spanje, Portugal, Frankrijk en Argentinië? Het is toch niet raar dat landen zoals Rusland, Zweden, Kroatië en Engeland zo ver gekomen zijn? Daarbij heeft Nederland jaren laten zien dat je met top voetbal nergens komt. EK Zwitserland speelde ze de sterren van de hemel en gingen ze onderuit tegen een Rusland dat ook zo draak speelde als ook dit toernooi. 2010 & 2014 speelde ze puur op kracht, team geest en counter voetbal met uitzonderings wedstrijden en toen werden ze tweede en derde? En toen was het sllemaal koek en ei. Nu doet Frankrijk het en is het triest? Say whut ....
 
InkeMontana
 
4
15 juli 2018 om 22:47
Brazilie heeft toch niet heel saai voetbal laten zien? Best dominant en tegen Brazilie vond ik ze (op het missen van de enorme kansen na) gewoon erg goed spelen.
 
InkeMontana
 
2
15 juli 2018 om 22:48
Tegen Belgie* moet dat natuurlijk zijn.
 
Juga
 
2
15 juli 2018 om 23:25
Brazilië was voor mij ook veruit het beste team op dit toernooi, maar dat is nooit en zal ook nooit een garantie zijn om ook echt te winnen. Dot Brazilië mag ondanks de kwartfinale gewoon trots zijn. Ze hebben minimaal sinds 2002 niet zo goed gespeeld. Als ze dit door weten te trekken komen de successen geheid. Slechts België kon daaraan tippen en zelfs zij verliezen dan uiteindelijk van een Frankrijk. Dan is de enige conclusie dat Frankrijk gewoon verdiend heeft gewonnen.Ik vind het alleen jammer dat iedereen dan zeurt over de kwaliteit. België en Brazilië hebben gewoon goed voetbal laten zien. Toplanden zijn uitgeschakeltld. Dit toernooi heeft wat dat betreft misschien zelfs meer in zich gehad dan een aantal andere toernooien. Ik denk dat de negatieve stemmong vooral komt door het niet meedoen van oranje. Begrijpelijk, maar men moet niet verwachten dat heel de wereld er dan ook zo over moet denken
 
RamonDiaz
 
9
15 juli 2018 om 22:37
Wow Jan Mulder heeft zijn litertje azijn weer binnen, Lloris is alles behalve een arrogante keeper maar maakt gewoon een domme fout wat gelukkig voor hem geen verdere gevolgen had op het eindresultaat, verder vraag ik me af of het geheugen van Mulder hem niet in de steek laat, Deschamps was gewoon een fantastische middenvelder die vaak het vuile werk opknapte voor Zidane bij Juventus alsook bij het Franse elftal. Mulder is een beetje een zure oude man geworden die blijkbaar in Belgie nog wel gepruimpt wordt maar in Nederland zijn beste tijd gehad lijkt te hebben.
 
Dammie
 
23
15 juli 2018 om 22:43
Wat is dat toch met iedereen die België een warm hart toe draagt en die af meent te moeten geven op het spel van frankrijk? Ja, dat was geen flitsend aanvallend voetbal maar dat speelde België ondanks wat men ons doet geloven ook niet. Die stonden ook gewoon verdedigend opgesteld en te hopen op een counter moment (omklapvoetbal zoals ze dat zelf zo mooi noemen. België heeft een leuk WK gespeeld maar echt niet meer dan dat. Makkelijke loting met Tunesië en Panama in de poule en vervolgens bijna eruit tegen Japan (notabene dankzij twee counters) rn vervolgens inderdaad knap gespeeld tegen Brazilië. Maar om nou te doen alsof ze dat land 90 minuten lang hebben afgejaagd en vastgezet?! Tegen Frankrijk met gelijke wapens bestreden en terecht verloren en eigenlijk niet veel gevreesd en met name ballen de 16 meter in gepompt. Knappe prestatie om derde te worden maar waar ze het recht vandaan menen te moeten halen om denigrerend over anderen te praten ontgaat mij volkomen....
 
M_Suarez
 
0
16 juli 2018 om 00:10
Tegen Japan hadden we 57,5% balbezit.. Tegen Brazil was het ook niet zo dramatisch als je laat uitschijnen met 42%. De laatste 20 minuten zaten ze er gewoon door. & tegen Frankrijk hadden we 64% balbezit. Beetje goedkoop om de Belgen als counterploeg af te schilderen... Frankrijk had 44% balbezit tegen Peru, 40% tegen Argentinië, 36% tegen België & 34% tegen Kroatië. Enkel tegen Uruguay hadden ze meer balbezit dan de tegenstander... Degene die denigrerend praat is trouwens een Nederlander hoor & niemand die dat omklapvoetbal noemt hoor. Hoe komt je daar bij? Het gaat ook om de spelopvatting, bvb. Giroud komt de hele match meeverdedigen voor de 16, België hield telkens minstens 1 speler aan de middenlijn tegen Brazilie.
 
RamonDiaz
 
4
16 juli 2018 om 06:56
Je weet ook dat Frankrijk zelfs al voor de voorsprong op Belgie vaker op het doel had geschoten dan de rode duivels? Als jouw statistieken alleen op balbezit zijn gebaseerd zou Spanje kampioen moeten zijn dus dat zegt heel weinig. Dat vele balbezit zegt sowieso weinig want tegen Japan en Frankrijk kwam Belgie op achterstand, tegen Brazilie op voorsprong en toen speelden ze gewoon op de counter als iedere ploeg.
 
Dammie
 
1
16 juli 2018 om 07:31
Het gaat inderdaad om de spelopvatting en niet om de statistieken en dus zegt schermen met percentage balbezit ook niet zoveel. Je kan heel veel de bal hebben en hem doelloos rondspelen zonder dat dit aanvallend voetbal is. Begrijp me niet verkeerd, met reactie voetbal is helemaal niets mis en van vlijmscherpe counters kan ik zeker genieten. Maar als je de eerste minuten van Frankrijk-België bekijkt dan zie je dat België Frankrijk de bal gunt en meteen inzakt op eigen helft. Geen druk op de bal, geen jagende spitsen: niets van dat alles. Verder zijn percentages leuk maar wat denk je dan van de percentages van België in de troostfinale? Dat was ook maar 42%... en de eerste helft van Frankrijk-België had dat eerste land exact datzelfde percentage. En nogmaals er is wat mij betreft niets mis met inzakken en gebruik maken van de snelheid in je team maar waar het mij om gaat is de selectieve verontwaardiging en Hey gebrek aan realisme over het eigen spel. België heeft in de tweede helft toen ze moesten eigenlijk niets gecreëerd uit goede aanvallen en vooral ballen de zestien ingepompt in de hoop dat Lukaku of Felaini zijn hoofd er tegen kreeg. De beste kansen waren voor de Fransen en een grotere uitslag had zomaar gekund (gemoeten). Wees gewoon trots op je eigen prestatie en toon je een goed verliezer door de hand in eigen boezem te steken en ga niet afgeven op de tegenstander. Frankrijk heeft gewoon een goed team met veel kwaliteiten. Verliezen is nooit leuk en een Belgische droom is voorlopig een illusie gebleken maar dat doet niets af aan de prestatie van de Fransen die in mijn ogen gewoon terecht wereldkampioen zijn geworden en waar ik bij vlagen ook zeker van genoten heb.
 
M_Suarez
 
0
16 juli 2018 om 10:24
Ik heb hier meermaals gezegd dat we te weinig gecreã«erd hebben in de 2de helft hoor, maar de bal rolde ook nog amper na de 1-0. Spelopvatting van Frankrijk blijft gewoon negatief en dat is niet afgeven op de tegenstander, gewoon een feit. Je gaat trouwens weg van de initiã«le discussie en die is dat JIJ zegt dat Belgiã« verdedigend speelde zoals Frankrijk en dat is gewoon Niet zo. Ik ga er niet verder over discusieren. ps Het gaat hier om een Nederlander die die uitspraken deed.
 
M_Suarez
 
0
16 juli 2018 om 10:30
ach Ramon, wrijf de zand uit je ogen & kijk al die matchen opnieuw (als je ze überhaupt al gezien hebt gehad...). Ik zeg nergens dat balbezit het hoogste doel is.
 
Dammie
 
0
16 juli 2018 om 17:32
Je hoeft het niet met me eens te zijn maar om nu als enige argument ‘dat is gewoon niet zo’ te gebruiken is wel erg makkelijk. Kijk nou eens naar het begin van de wedstrijd en het totale gebrek van druk op de bal op het moment dat Frankrijk die op eigen helft heeft: wat is dat dan? Kijk nou eens hoe België stond op het moment dat de tegenstander in de aanval was en het gelijk stond of België een voorsprong had. Dat is eenzelfde soort opvatting als Frankrijk namelijk ‘laat maar komen en hopen dat je in de omschakeling gevaarlijk kan worden. Niets mis mee en een hele realistische spelopvatting. Wat denk je dat België gedaan zou hebben als zij de eerste goal hadden gemaakt? Precies hetzelfde als Frankrijk nu deed en België tegen bijvoorbeeld Brazilië en Engeland deed. En dan dan kun je wel met vermoeidheid gaan schermen maar dat geloof ik niet want dat argument kan je bij Frankrijk ook opwerpen als je zou willen.... En inderdaad Mulder is een Nederlander maar wat is je punt en waarom herhaal je dat twee keer? Ik zeg toch ‘iedereen die België een warm hart toedraagt’? Daar horen analytici die regelmatig aan de Belgische tafels aanschuiven of -schoven (De Mos, Mulder, Boskamp etc) ook gewoon onder.
 
RuudGeels
 
12
15 juli 2018 om 22:49
Het aantal goals van de Fransen (14) was ook best prima trouwens. Als je dat vergelijkt met Spanje in 2010 met hun 8 goals. Dat was pas echt een armoedige wereldkampioen. Eindeloos op het middenveld die bal rondtikken en dan claimen dat je aanvallend speelt.
 
Primetime
 
2
15 juli 2018 om 23:26
Inderdaad. Dat voetbal van Frankrijk zou je een prachtige highlight video van kunnen maken itt het team van spanje destijds
 
M_Suarez
 
2
16 juli 2018 om 00:15
Het spel van Spanje zo minimaliseren... Speelden schitterend voetbal ondanks de weinige goals! Frankrijk; 3 penaltygoals en een hele hoop stilstaande fases (waaronder een owngoal). Verder een flater van Muslera (goal Griezman) en dan de 2 laatste goals omdat Kroatiã« voluit in de aanval moet komen als ze nog wilden winnen. Nee statistieken zeggen lang niet alles... ps Giroud had niet 1 schot tussen de palen...
 
El Chicharito
 
0
16 juli 2018 om 02:26
Suarez: Ook penalty goals zijn goals. Ook flater goals zijn goals. Ook own goals zijn goals. Zulke goals moet je ook afdwingen. De prestatie van Frankrijk zo minimaliseren...
 
M_Suarez
 
0
16 juli 2018 om 10:26
Ik had het over het 'spel' niet over de prestatie. Lees nog een keer De prestatie was top, het Spel was slap.