Arsenal krijgt opvolger van Emery getipt: 'Ik zou portemonnee trekken voor hem'
Dinsdag, 5 november 2019 om 16:11

Arsenal heeft momenteel al een achterstand van zes punten op nummer vier Chelsea en die marge kan aankomend weekend verder oplopen als the Gunners op bezoek gaan bij de verrassende nummer drie Leicester City. Paul Merson, in het verleden twaalf jaar speler van de Londenaren, denkt dat de uitwedstrijd tegen the Foxes in het geval van een slecht resultaat weleens het einde van Unai Emery bij de club zou kunnen betekenen.

"Ik heb ergens gelezen dat Emery vanuit tactisch perspectief blij was met de manier waarop het 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers verliep. Als het de bedoeling was om the Wolves 24 keer op doel te laten schieten, dan verliep alles inderdaad volgens plan. Maar als je daarbij in overweging neemt dat dit het hoogste aantal schoten was dat Arsenal tegen heeft gekregen in de Premier League sinds de club naar het Emirates Stadium is verhuisd, vraag ik me af of dit zijn bedoeling was", begint Merson bij Sky Sports.

"Die wedstrijd kwam ook nog eens nadat Arsenal 31 schoten tegen kreeg uit bij Watford, de nummer laatst van de Premier League. Daar is wel wat voor nodig. Emery heeft het moeilijk en het zou knap zijn als hij zijn baan weet te behouden als het bezoek aan Leicester verkeerd afloopt", gaat Merson verder. "Het gat met de nummer vier is al zes punten en Arsenal kan zich, realistisch gezien, dit seizoen nog maar twee nederlagen veroorloven als het de teams die boven hen staan bij wil houden. En om de zaak nog wat erger te maken beginnen de fans te morren. Ze joelen, nemen beslissingen en scanderen: 'Je weet niet waar je mee bezig bent.'"

"Dat is niet goed, zeker niet omdat we een interlandonderbreking ingaan waarin Emery's positie onder vuur zal komen te liggen als ze verliezen van Leicester." Merson is wel onder de indruk van het werk dat manager Brendan Rodgers heeft verzet bij the Foxes: "Hij heeft iedere speler die hij tot zijn beschikking heeft beter gemaakt. Hij krijgt wat uit iedere speler, ongelooflijk. Als ze zaterdag van Arsenal winnen, liggen ze op pole-position voor de top vier. Rodgers doet het zo goed dat het moeilijk gaat worden voor Leicester om hem te behouden. Als ik Arsenal was, zou ik de portemonnee trekken om hem binnen te halen. Ik zou hem een vijfjarig contract geven en dan achterover hangen terwijl hij de club transformeert."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
7
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
arsenal890
 
7
5 november 2019 om 16:17
Ik weet het niet, hij zit prima bij leicester en kan met dat team hoge ogen gooien. Ik zou kiezen voor arteta denk ik. Of Freddie de kans geven en daarna arteta. Arteta heeft geleerd van de toppers (Wenger en guardiola). En hoogstwaarschijnlijk ook hetzelfde speltype.
 
AjaxCunian
 
4
5 november 2019 om 17:16
Wenger en Guardiola hebben niet hetzelfde speltype toch?
 
arsenal890
 
2
5 november 2019 om 17:27
Licht eraan, ze willen allebei hoog druk zetten en aanvallen.
 
Jackieboy10
 
1
5 november 2019 om 19:14
De Wenger van vroeger bij Arsenal wel grotendeels, alleen iets meer fysiek. De Wenger van zijn laatste jaren was een slap aftreksel van dat voetbal.
 
Kerzoep
 
19
5 november 2019 om 16:21
Rodgers is een prima manager, maar ik zou voor Eddie Howe gaan. Hij doet het al jaren uitstekend bij Bournemouth en ik denk ook dat hij erg goed bij Arsenal zou passen. Daarnaast is hij nog vrij jong, waardoor hij nog een aantal jaar mee kan en kan helpen de club weer op te bouwen naar een topclub.
 
Siceramo
 
0
5 november 2019 om 17:41
Eddie Howe zou zeker een goeie optie zijn! Argument wat betreft de leeftijd is er alleen niet echt, want Rodgers is ook een jonge trainer.
 
Rossoneri27
 
3
5 november 2019 om 18:47
Hoop dat Howe bij Bournemouth blijft, heeft de club bijna eigenhandig naar de PL geloodst en doen het uitstekend daar! Hoop dat hij daar nog lang blijft ookal is er niet veel ruimte voor verbetering voor Bournemouth, daar is de club iets te klein voor (qua stadion, fangrote en naamsbekendheid wereldwijd).
 
GoonerKid
 
1
5 november 2019 om 19:26
Howe is zeker een goede trainer, maar ik denk niet de man voor Arsenal. Arsenal heeft behoefte aan een coach die eindelijk een gedisciplineerde verdediging kan neerzetten. Het scoren van doelpunten lukt wel de laatste seizoenen, met de huidige spelers voorin is dat dit seizoen ook geen probleem.
 
Sirius
 
1
5 november 2019 om 19:57
Eddie Howe? Die speelt gewoon countervoetbal met Bournemouth, maar doet dat wat effectiever dan de gemiddelde counterploeg. Arsenal pretendeert altijd mooi en aanvallend voetbal te willen spelen en dan heb je een coach nodig die een dergelijke visie uitdraagt. Ik ben sowieso geen fan van een Engelse manager. Emery bleek niet de juiste coach te zijn, maar er zijn genoeg coaches die in de visie van Arsenal passen. Bovendien mogen ze ook wel wat daadkrachtiger worden in de scouting en het aankoopbeleid. Welke gek kwam bijvoorbeeld op het idee om met Aubameyang een peperdure centrumspits te halen terwijl je Lacazette al had? Een totaal overbodige aankoop, hoe goed Aubameyang dan ook mag zijn.
 
Linkerbaan
 
3
5 november 2019 om 16:21
Weet iemand of Bergkamp ambitie en papieren heeft om hoofdcoach te worden? Wellicht een aparte naam, maar is toch zeker erg verbonden met Arsenal en zal in iedergeval respect van de spelers afdwingen. Ik heb geen idee hoe sterk hij tactisch is.
 
Jackieboy10
 
14
5 november 2019 om 16:23
Bergkamp wil geen hoofdcoach worden, dit heeft hij laatst nog in een interview met Ian Wright aangegeven. Hij zou graag een assistent zijn in een team en hij heeft de ambitie om dat in de toekomst bij Arsenal te doen. Hij wil dus wel degelijk komen, maar niet als hoofdtrainer.
 
Linkerbaan
 
0
5 november 2019 om 16:38
Aha. Misschien dat Arsenal dan werk kan maken van Vieira waarbij Bergkamp assistent wordt. Vieira heeft wel de papieren (is nu werkzaam in Frankrijk als ik me niet vergis) en ze kennen elkaar natuurlijk van vroeger.
 
Sirius
 
0
5 november 2019 om 19:58
Bergkamp lijkt me niet bepaald het type voor een hoofdtrainer. Daar is hij te introvert en rustig voor. Hij lijkt me meer een veldtrainer of een assistent, wellicht een hoofd-opleidingen.
 
Jackieboy10
 
4
5 november 2019 om 16:22
Sterker nog, als Emery niet wordt ontslagen is de club echt de weg kwijt. Geen enkele lijn in het spel, prestaties zijn slecht, spelers morren, fans morren. Ik zie het niet meer goed komen. Ik kijk ook niet meer met plezier naar Arsenal omdat het spel zo verdomd slecht is.. Zelfs Wenger zijn laatste jaar was niet zo slecht in mijn optiek! Wat betreft de opvolging zou ik het wel lastig vinden. Mensen noemen Arteta of Freddie Ljungberg, maar dat zou ik een te grote gok vinden. Brendan Rodgers zou ik een goede vinden, alleen een 5 jarig contract zoals Merson oppert is belachelijk, maar wil hij wel komen? En dat midden in het seizoen? Ik zou dan misschien gaan nadenken over een interim coach in bijvoorbeeld de persoon Ljungberg. Bevalt hij, dan kun je hem misschien laten aanblijven. Anders kun je hem weer assistent maken aan het eind van dit seizoen. Tegen die tijd kun je dan pogingen wagen bij: Allegri, Rodgers, Tuchel en Mourinho (laatstgenoemde twijfel ik sterk over, maar hij wordt wel veel genoemd, vandaar..).
 
arsenal890
 
0
5 november 2019 om 16:34
Arteta is inderdaad een gok. Maar een ervaren trainer als emery is toch ook echt niks gebleken? Dan zou je een arteta zeker kunnen proberen. Arsenal heeft nu een redelijk team voor de top 4 dus nu moeten ze na emery een goede trainer aantrekken.
 
cr7_arsenal
 
0
5 november 2019 om 16:56
Emery is niks gebleken omdat hij gewoon geen top trainer is. Dat zie je aan zijn spel opvatting, perfect voor een club die elk jaar europ league wilt spelen en deze ook wilt winnen, maar voor een club die echte stappen wilt maken is hij gewoon niet geschikt. Dat maakt hem geen slechte coach, gewoon not the right man for the job. Ik zou echt voor Mourinho gaan als ik het voor het zeggen had. Ondanks alles weet hij toch een bepaalde strijd op te roepen bij de spelers en dat is nou juist waar het bij Arsenal al jaren aan ontbreekt.
 
arsenal890
 
0
5 november 2019 om 17:00
We willen juist een trainer met goed voetbal. Mourinho kan er misschien een stabiele verdediging van maken. Maar meer ook niet. Zo’n figuur moet Arsenal totaal niet hebben.
 
Gentiana
 
0
5 november 2019 om 17:09
Ljungberg zou als interim best kunnen, wat betreft hem daarna een vaste aanstelling geven is toch wel dingetje. Dat moet je als club niet te snel willen doen, kijk bijvoorbeeld naar Solskjear bij United. De spelers zijn weer vrij na Mourinho of Emery en spelen ineens fantastisch voetbal, daarna komen pas de echte kwaliteiten van een trainer naar boven.
 
Sirius
 
0
5 november 2019 om 20:01
Het is bij lange na niet alleen Emery z`n schuld. Er is geen touw aan vast te knopen, op dat aankoopbeleid van Arsenal. Ze pretenderen een visie te hebben, maar al een aantal seizoenen halen ze vooral spelers die juist niet binnen die visie passen. Verder was het ook een blunder door Lacazette en Aubameyang beiden voor veel geld te halen, terwijl je maar 1 van de twee nodig hebt. Daarom denk ik ook dat het nog lang gaat duren voordat Arsenal de weg omhoog weer structureel vindt.
 
Willian-Borges
 
4
5 november 2019 om 16:28
Mikel Arteta zou ik wel een leuke optie vinden voor Arsenal. Hele intelligente man die het spelletje snapt en heeft mogen leren van de beste.
 
senorsam
 
0
5 november 2019 om 16:48
De naam van Brendan Rodgers wordt al een tijdje met Arsenal in verband gebracht, naast de naam van Arteta. Mijn voorkeur gaat hierbij dan naar Rodgers, simpelweg omdat Arteta geen eerste trainer ervaring heeft en dat we bij Arsenal na Emery niet nog een trainer kunnen veroorloven die het gaat verpesten. Rodgers heeft met Celtic al laten zien kampioen te kunnen worden en levert nu ook uitstekend werk met Leicester. Alleen ben ik bang dat zowel Leicester als Rogders het momenteel niet ziet zitten met Arsenal, omdat het huwelijk tussen die twee net is ingegaan en het allemaal lekker loopt daar. Een andere en misschien wel de beste optie is om Freddie Ljungberg het seizoen af te laten maken en in de zomer de portemonnee trekken voor een geschikte top trainer.
 
arsenal890
 
0
5 november 2019 om 16:58
Freddie is ook zonder ervaring. Ervaring zegt weinig kijkend naar emery. arteta heeft geleerd van de beste dus kun je hem het beste een kans geven lijkt mij.
 
GJ7300
 
2
5 november 2019 om 17:18
Geloof niet dat Leicester zo onder de indruk is van portemonnee trekken als ik hele Maguire verhaal beetje gevolgd heb. Zou ook absolute bizarre hoofdprijs vragen want dit soort wegkoop acties helpt je als club niets verder
 
StevenHernandez
 
0
5 november 2019 om 19:24
Laat Emery het seizoen gewoon afmaken niet direct in paniek raken we zijn bij lange na nog niet eens halverwege de competitie. Ik denk als je nu midden in het seizoen een andere trainer aantrekt het niet veel beter zal gaan. Als ze aan het einde van dit seizoen niet min. die 4de plek halen dan kan je hem altijd nog ontslaan. Maar ik vind dat ze met deze selectie min. 4de moeten kunnen worden. Leicester en Chelsea die staan nu 3de en 4de maar ik denk niet dat dat zo zal blijven zeker Chelsea met een talentvolle maar hele jonge onervaren ploeg in de top.