Atlético Madrid rouwt om overlijden clubicoon (72) en jeugdspeler (14)
Zondag, 29 maart 2020 om 15:10

Atlético Madrid rouwt om het overlijden van José Luis Capon (72). De oud-verdediger speelde in totaal negen jaar voor de Spaanse topclub en werd met los Colchoneros twee keer kampioen (1973 en 1977). Zaterdag maakte de club al melding van het overlijden van jeugdspeler Christian Minchola (14). Het is onduidelijk of Capon is overleden aan het coronavirus dat momenteel heerst. Minchola zou niet zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De vlaggen bij het Wanda Metropolitano hangen halfstok vanwege het overlijden van het tweetal. Capon veroverde met Atlético in 1974 de wereldbeker voor clubs. Twee jaar later pakte hij met Atlético de Spaanse beker. Daarnaast speelde de oud-verdediger dertien interlands voor Spanje. De topclub uit Madrid rouwt tegelijkertijd om het overlijden van Minchola.

"Het gevoel van machteloosheid in situaties zoals deze is verschrikkelijk", zei Ángel Gil Marín directeur zaterdag over het overlijden van de jeugdspeler. "In de afgelopen dagen zijn enkele naasten van mij overleden, sommigen door het coronavirus en sommigen van andere ziektes. Het gevoel om geen afscheid van ze te kunnen nemen, zoals ook het geval is bij Christian, voelt zo oneerlijk. Het breekt je hart", besloot de sportbestuurder.

Ook aanvoerder Koke kon niet bevatten dat de jonge speler van Atlético er niet meer is. "Ik voel nu woede en pijn om afscheid te moeten nemen van Christian Minchola. Het leven is zo oneerlijk. Ik ben trots dat je dit shirt heb gedragen", aldus de middenvelder.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
20
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
12
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
63
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
DieGelbeReds
 
26
29 maart 2020 om 15:32
14 jaar en dan al sterven. Hoe heftig moet dat zijn voor nabestaanden en vooral ouders!? Sterkte voor alle nabestaanden in deze moeilijke tijden. Uiteraard ook voor de nabestaanden van Capon.
 
AMadrid1991
 
6
29 maart 2020 om 16:25
Pfoe, 14 jaar is natuurlijk veel te jong. Zeker in deze tijd moet dat extra zwaar zijn voor de nabestaanden omdat het op dit moment niet mogelijk is om met zijn alleen bij een te komen en een mooi afscheid te regelen. Dat geldt natuurlijk ook voor de nabestaanden van Capon. Normaal is de dood van een persoon dat dichtbij je staat er verschrikkelijk, maar ik moet er niet aan denken hoe zwaar het valt in deze tijd.