Atlético Madrid wint streekderby in aanloop naar weerzien met Juventus
Zaterdag, 9 maart 2019 om 18:06

Atlético Madrid kan zich gaan focussen op het weerzien met Juventus in de achtste finales van de Champions League. Het team van Diego Simeone had zaterdag aan een doelpunt van Saúl Ñiguez voldoende om streekgenoot Leganés te verslaan: 1-0. Simeone stuurde niet zijn sterkste elf het veld op en liet Antoine Griezmann bijvoorbeeld alleen de eerste helft meedoen. Door de zege heeft Atlético nu vier punten minder dan koploper Barcelona, dat later vanavond thuis tegen Rayo Vallecano speelt.

In een verre van briljante helft van beide ploegen, met de neutrale toeschouwer als grote verliezer, domineerde Atlético en zorgde het team van Simeone ook voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Andrij Lunin. Leganés hield echter stand en leek ogenschijnlijk tevreden te zijn over de stand van zaken na het horen van het rustsignaal.

Meer: Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético

Leganés claimde op slag van rust wel een strafschop na een vermeende overtreding van José Maria Giménez op Martin Braithwaite, maar scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz noch de VAR zag een elfmetertrap in het moment. Drie minuten na rust ging het leer alsnog op de stip, na een overtreding van Kenneth Omeruo op Ángel Correa. Lunin keerde de penalty van de ingevallen Ñiguez, maar kon de rebound van de middenvelder niet keren: 1-0.

De openingstreffer versterkte het zelfvertrouwen van Atlético, dat op de voordelige marge leunde en het duel niet meer uit handen gaf. Een inzet van Thomas Partey eindigde op het aluminium en Lunin voorkwam met een knappe redding dat een vrije trap van Thomas Lemar de 2-0 betekende. Atlético heeft nu voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis vijf zeges op rij zonder tegendoelpunt neergezet, waarvan drie onder leiding van Simeone waren.

9 maart 2019 om 18:27
Laatste 5 wedstrijden geen tegen doelpunt gekregen, natuurlijk als je 1 van de beste verdedigen heb en 1 van de beste keeper ter wereld heb. Thomas en Rodrigo zijn samen echt een blok op het middenveld. Kom maar op Juventus en probeer maar te scoren tegen dit geweldig Atleti!

mgrizi

0
9 maart 2019 om 18:29
Verdediging keepers*

Tim2509

3
Ik zie Atletico nog wel dichtbij komen, maar ik denk dat Barcelona aan het laatste einde trekt. Daarentegen zie ik ze wel jive uitschakelen.

mgrizi

1
9 maart 2019 om 18:32
Ja, Atleti gaat over 3 weken op bezoek bij Barca en dat is de cruciale wedstrijd, waarin Atleti heel dichtbij komt of Barca een hele grote slag slaat.

Marc Juventus

3
9 maart 2019 om 19:05
Ik denk dat iedereen Atletico wel door ziet gaan nu, het blijft echter wel de CL en daarin kunne gekke dingen gebeuren.

omgAsanta

2
9 maart 2019 om 19:27
Nu meer dan anders blijkbaar

0
9 maart 2019 om 21:35
Tuurlijk nu meer dan anders met een 2-0 voorsprong. Ik heb de laatste paar jaar veel records verbroken worden. Voordat Barcelona in 2013 een 2-0 nederlaag in de uitwedstrijd goed maakte, was dit nog niet eerder gedaan. Barca wist zelfs een 4-0 achterstand goed te maken (discutabel, maar toch). Juve verloor vorig jaar 3-0 van Real thuis en stond na 90 minuten in het Bernabeu 0-3 voor. Real ging uiteindelijk door een penalty in de blessuretijd door. Roma vorig jaar tegen Barca. Nu weer een United dat zelf geen één echte goede aanval heeft opgezet en 3 keer scoort in Parijs. Kortom, verrassingen genoeg in de Cl.

mick-94

3
9 maart 2019 om 18:35
Wordt nog een mooie wedstrijd dinsdag tegen Juventus. Ik verwacht - en hoop toch ook wel - op een verlenging.

AMadrid1991

6
Redelijke wedstrijd. Eigenlijk zijn we geen enkel moment in gevaar gekomen met het b-elftal van vandaag. Ik kan me geen enkele keer herinneren dat Oblak moest duiken dus dat is positief. Aanvallend was het niet geweldig maar dat is ook niet gek zonder Koke, Costa en Morata en zowel Griezmann als Lemar die maar 1 helft meedoen. Ik zie het voor dinsdag wel positief in, ik op zou niet weten hoe Juventus 2 keer gaat scoren tegen deze verdediging die zo in vorm is en daarnaast moeten ze aanvallen waardoor er ruimte komt voor Morata en Griezmann die wel weten hoe ze met de ruimte om moeten gaan.

Moyashi

0
9 maart 2019 om 20:47
Atletico achterin is natuurlijk een blok en dat vind ik dit seizoen bij Juventus net wat minder, maar spelhervattingen blijven riskant. Als Ronaldo en co. de eerste treffer erin schieten zal het hele stadium geloof terug krijgen en kan Atletico zomaar in paniek raken. Weet Atletico de eerste doelpunt te maken dan is het zo goed als klaar. Of de gelijkmaker 1-1. Ronaldo moet zijn topniveau herpakken in de CL wilt hij dit Juventus langs Atletico krijgen. Iets wat hij zo vaak al heeft laten zien btw. Vooraf zag ik beide als finalist waardige teams en momenteel heb ik dat gevoel alleen bij Atletico, want Juventus heeft mij nog niet voldoende overtuigd met Ronaldo in 't ploeg. Mochten ze niet langs dit Atletico komen dan zal de komst van een coach als Zidane of Guardiola niet lang duren vermoed ik. Dat zou zomaar de doorslag kunnen geven om eens de CL te winnen. Zidane is momenteel werkloos en heeft veel betekend voor Juventus en kan dan zijn stempel ook daar als coach zetten. Vooral als hij spelers als Marcelo weet mee te nemen. Hoe dan ook, ik hoopte eerste instantie op Juventus, zodat ik nog een mogelijke Messi vs Ronaldo in de CL kon meemaken, maar als ik kijk naar hoe knap Atletico speelt dan gun ik het hun meer momenteel. Het wordt in ieder geval een grote kraker en ik hoop dat de VAR geen negatieve stempel in de wedstrijd zal zetten, want er hangt heel veel spanning in de lucht bij zo een match. Mocht de beste winnen!