AZ lijkt in te spelen op vertrek sleutelspeler en contracteert eerste aanwinst
Maandag, 22 mei 2023 om 17:40

AZ heeft zich versterkt met David Møller Wolfe, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. Volgens BT nemen de Alkmaarders de linksback voor een bedrag van circa 2,5 miljoen euro over van SK Brann. Met de komst van Møller Wolfe lijkt AZ in te spelen op een eventueel vertrek van Milos Kerkez. De Hongaar staat op de radar van meerdere Europese (sub)topclubs.

Møller Wolfe zet in Alkmaar een handtekening onder een verbintenis die hem tot media 2028 aan AZ verbindt. De Noor kwam in het huidige seizoen, dat begin april van start is gegaan, in actie in alle acht wedstrijden in de Eliteserien, waarin SK Brann momenteel de derde plek bezet. Bovendien maakte de 21-jarige vleugelverdediger eind maart zijn debuut bij Jong Noorwegen. Volgens de berichtgeving van AZ komt hij in 'goede conditie' over en is hij direct inzetbaar.

Møller Wolfe is zeer verheugd met zijn transfer naar het AFAS Stadion. "De stap hier naartoe maken is eveneens een jongensdroom. Zo'n twee, drie maanden geleden hoorde ik voor het eerst over de interesse van AZ en sindsdien heb ik veel wedstrijden gezien van de club. Ik speel met veel energie en passie en kijk zoveel mogelijk vooruit. AZ speelt met veel van dezelfde ideeën en bedoelingen en daarom denk ik dat ik er goed bij pas", zo laat de verdediger weten via de clubkanalen.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de eerste aanwinst van het seizoen en steekt niet onder stoelen of banken dat hij met het aantrekken van Møller Wolfe voorsorteert op eventuele uitgaande transfers. "We zijn altijd op diverse scenario's aan het voorsorteren. Op het moment dat er dan zo'n mooie optie op ons pad komt, moeten we niet te lang wachten. Dat wil nog niet zeggen dat er al een speler weg is. Sowieso willen we elke positie kwalitatief goed bezet hebben, waardoor een gezonde concurrentiestrijd ontstaat", stelt Huiberts.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
7
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
67
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
joshua11
 
11
22 mei 2023 om 17:45
Geen idee hoe goed deze jongen is maar fijn nieuws dat AZ al zo snel een vervanger in huis heeft gehaald voor Kerkez. Milos is helaas niet meer te houden en gaat de volgende in het rijtje worden waar AZ veel geld aan gaat verdienen. David mag met Mees de Wit gaan uitmaken wie op de linksback positie mag gaan spelen.
 
tinus45
 
11
22 mei 2023 om 17:45
Deze hing al een tijdje in de lucht. 88 duels achter zijn naam als 20 jarige. Beetje vergelijkbaar type als wat Az altijd heeft staan, iemand die graag de gehele linkerkant als werkplek ziet.
 
mitchajax020
 
8
22 mei 2023 om 17:48
Heerlijke voetballer, kon genieten van zijn inzet en eeuwige werklust. Gaan ze missen bij Az
 
BaronVonBorsig
 
4
22 mei 2023 om 20:17
Zie Kerkez graag naar Dortmund komen, liggen alle kansen voor hem daar er geen enorm goede linksback staat. Guerreiro is aanvallend erg goed hoor, maar verdedigen staat niet in z’n woordenboek. Toch vrij lastig als dat je primaire taak is op die positie, speelt nu soms als centrale middenvelder en rendeert wat beter.