Babel: 'Ik tweette dat en dertig minuten later stond het groot op CNN'
Zondag, 20 januari 2019 om 00:15

Ryan Babel gaat voor een herkansing in de Premier League. De 32-jarige aanvaller werd dinsdag door Fulham overgenomen van Besiktas en tekende een contract tot het einde van het seizoen. Babel, die tussen 2007 en 2011 al voor Liverpool speelde, vertelt in een interview met The Guardian dat hij zijn potentieel 'om uiteenlopende redenen' niet heeft kunnen waarmaken.

Eerder deze week plaatste Babel een foto van zichzelf op Instagram, met de caption: '22 year old joins Fulham'. "Aan de buitenkant ben ik niet zoveel veranderd", lacht hij, als hij daarnaar wordt gevraagd. "Ik heb in mijn carrière veel gedaan, maar ik heb ergens nog het gevoel dat ik nog unfinished business heb in de Premier League. Het is een mooie uitdaging en ik wil de kans aangrijpen om te kijken hoe ik het nu ga doen."

Het gebruik van sociale media is Babel niet vreemd. Een paar weken voordat hij Liverpool verliet, werd hij een van de eerste spelers die op basis van nieuwe regels van de FA werd bestraft voor wat hij op Twitter zette. De buitenspeler plaatste een gefotoshopte afbeelding van Howard Webb in een Manchester United-shirt, nadat de scheidsrechter een penalty had toegekend aan Dimitar Berbatov tegen Liverpool (1-0). Het kwam hem te staan op een boete van tienduizend euro.

"Ik tweette dat en dertig minuten later stond het groot op CNN en Sky Sports. Dat had ik niet verwacht. Ik had toen nog niet door dat de pers de sociale media in de gaten houdt om te kijken of je in de fout gaat. Ik heb mezelf in het buitenland best vaak in de problemen gebracht", erkent Babel. Met de wijsheid van nu had hij wellicht andere keuzes gemaakt. 'Ik heb in eerdere interviews al gezegd dat ik misschien een of twee jaar langer in Nederland had moeten blijven. Ik woonde daar bij mijn ouders, dus ik woonde in het buitenland ook voor het eerst op mezelf."

"Dan komt er veel op je af: een ander land en een andere cultuur. Je staat er alleen voor en daar moet je zo goed mogelijk mee omgaan", geeft de 54-voudig international van Oranje aan. "Dat is mij niet altijd gelukt. Er was veel dat me irriteerde, zoals het verhaal dat ik een slechte mentaliteit zou hebben. Ik was jong en deed veel naast het voetbal, bijvoorbeeld in de muziek. Dat werd buitenproportioneel uitgelicht. Natuurlijk was ik nooit drukker met de muziek dan met het voetbal. Ik wilde me ontwikkelen en ik wilde begeleid worden om een betere speler te worden, en dat was mij ook beloofd toen ik er kwam."

"Het gebeurde alleen niet en om veel uiteenlopende redenen heb ik mijn potentieel niet waargemaakt, denk ik", aldus Babel, wiens toekomst nog ongewis is. In eerste instantie wil hij degradatie afwenden met Fulham; waar hij volgend seizoen speelt, weet hij nog niet. "Om eerlijk te zijn liggen mijn beslissingen niet altijd voor de hand. Ik houd ervan om de wereld te ontdekken. Overal waar ik ben geweest, heb ik iets meegenomen wat ik kan gebruiken om mijn spel te verbeteren. De rest heb ik achtergelaten."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
lLampard
 
38
20 januari 2019 om 00:37
Mooie zelfbewuste reactie van Babel, gun hem een sterke comeback in de Premier League van harte. Kan mij voorstellen dat hij met zulke nuchtere zelfreflectie ook een nuttige mentor in de groep van Oranje is.
 
Formus
 
19
20 januari 2019 om 00:41
En al 54 interlands. Dat is toch best aardig wat voor zo'n speler (met alle respect). Gun hem het beste en hoop dat ie er mede voor kan zorgen dat Fulham het redt,
 
Koekoek!
 
5
20 januari 2019 om 02:21
Kan iemand uitleggen waarom hij 22 year old zegt? Hij is natuurlijk niet zo oud.
 
FR_JC
 
22
20 januari 2019 om 07:18
Dat hij er nu nog precies uitziet als Babel op zn 22e. (Excl rooie dop)
 
STORING
 
58
20 januari 2019 om 00:38
Je kan ook zeggen Babel het maximale uit zijn carriere heeft gehaald. Gestart bij Ajax, vervolgens een prachtige ervaring opgedaan bij Liverpool en dat was dé referentie op zijn cv die hem na de rest bracht. In Turkije gespeeld, weer belangrijk geweest bij Ajax, daarna een prima periode gedraaid in de Spaanse Liga en vervolgens weer lekker verdiend en heel goed gepresteerd in Turkije. Met ondertussen een WK, veel interlands en zat Europese wedstrijden. En nu weer lekker ballen in de PL. Babel heeft niks te klagen. De koning van het transfervrij zijn heeft prachtige ervaringen opgedaan, in hele leuke competities gespeeld en dik verdiend.
 
Alex17
 
32
20 januari 2019 om 00:45
Je kan veel zeggen over Babel, maar die man is eigenlijk altijd nuchter en zichzelf gebleven en is ook altijd gewoon harstikke eerlijk over alles. Laat zich nooit gek maken eigenlijk. Ook met dat rode haar, iedereen vindt het spuuglelijk (inclusief ikzelf) maar het lijkt toch een beetje een symbool van, ik heb schijt wat iedereen vindt, ik doe lekker waar ik zin in heb. Is toch wel weer helemaal opgeleefd bij Besiktas en was een sleutelspeler in hun uitstekende CL-campagne, helaas was het de laatste periode wel wat minder. Toch mooi dat hij in zijn najaren nog wel lekker in de PL kan spelen.
 
mv010
 
6
20 januari 2019 om 00:47
Normaal zou je zeggen verstand komt met de jaren. Dat geld niet voor Babel. Als je zelf vind dat je de invloed van de media, bijv twitter onderschat , snap ik echt niet dat je met zo’n kapsel gaat rond lopen. Dan vraag je om aandacht. Vragen om aandacht mag ook maar accepteer dan ook dat je er op afgerekend word en niet op je voetballende kwaliteiten.
 
FR_JC
 
32
20 januari 2019 om 07:15
Zou toch zeggen dat je oud genoeg bent om te weten dat o.a twitter in Babel zn jonge jaren een net gelanceerd platform was, dat hij dit 'toen' nog niet wist.
 
AadMaat
 
3
20 januari 2019 om 11:16
Geldt denk ik wel voor Babel, naarmate je ouder wordt leer je ook je eigen mening waarderen. Als je, je levenslang aan andere aanpast wordt het op den duur ook lastig hoor. Hij wil zelf dit kapsel en neemt het dus. Pas jij je uiterlijk altijd aan als de buitenwereld er een mening over heeft?
 
Millonario
 
8
20 januari 2019 om 01:26
De hele social media cultuur is uit de hand gelopen. Wat je tien jaar geleden hebt gepost, kan je vandaag duur komen te staan. Ik vind het persoonlijk te absurd voor woorden. Hiervoor een boete uitdelen, het is echt zielig. Je kan niets meer of het wordt uitvergroot. Maar ze willen wel dat je meedoet in hun domme, kinderachtige rages. Ten years challenge, bucket challenge, mannequin challenge. Flauwe zever allemaal.
 
foebele
 
1
20 januari 2019 om 07:52
Mooie eigenzinnige kerel. Haalt nu toch weer een heel aardig niveau. Altijd lekker transfervrij proberen te zijn, en nu weer lekker een halfjaartje in de BPL. En daarna zal hij wel weer zien. Vraag me alleen af of hij bij fulham in aanmerking voor de basis komt, maar daar zal hij zelf ook wel over hebben nagedacht.
 
falcao
 
0
20 januari 2019 om 09:47
Oké dat huidige haar is een beetje discutabel maar heb Babel altijd een goede en reële vent gevonden. Prima karakter en een echte teamspeler. Heel belangrijk voor Oranje, een beetje de Dirk Kuijt van dit moment.
 
Clutch
 
1
20 januari 2019 om 11:15
'met de wijsheid van nu had hij wellicht andere keuzes gemaakt'. Volgens mij was het toch echt Ryan Babel die een maand geleden op Instagram aan een Besiktas-supporter vroeg of hij weer zijn moeder moet gaan daten. Zo wijs is die dus niet. Goede voetballer, maar hij is te veel bezig met social media.