Balotelli 'ruïneert' reputatie: 'Voor Mario eindigt het anders'
Vrijdag, 13 juli 2018 om 15:11

Mario Balotelli heeft zich niet gemeld op de training van OGC Nice, ondanks het feit dat de Franse club het contract van de Italiaan eenzijdig met een jaar heeft verlengd. De spits praat momenteel met Olympique Marseille over een dienstverband. Patrick Vieira benadrukt in gesprek met L'Équipe dat hij zeer teleurgesteld is in Balotelli.

"Ik had hem aan de telefoon een paar weken geleden en we hadden voor hem geregeld dat hij nu kon beginnen met trainen. Helaas is hij er niet. Het is zonde, omdat dat hij twee prachtige jaren hier heeft gehad. Hij heeft een geweldige relatie opgebouwd met de club en de fans. Het is zo zonde dat het zo eindigt", zegt de nieuwe trainer van les Aiglons.

"Dat hij weg wil, is geen probleem. Dat hoort bij het voetbal vandaag de dag. Maar twee seizoenen zó ruïneren? Zonde. Spelers als Jean Michael Seri en Maxime Le Marchand, die ook wisten dat ze van club gingen veranderen, waren wel aanwezig. Het was niet makkelijk voor ze, maar ze werkten wel en respecteerden de club. Ze konden iedereen, de club en de fans, nog gewoon begroeten. Voor Mario eindigt het anders."

Zaakwaarnemer Mino Raiola zou momenteel in gesprek zijn met Marseille om de overgang te realiseren. Vieira wenst Balotelli desalniettemin het beste. "We hebben een goede relatie met Marseille. We gaan het zien, het is nog vroeg. Mario is een emotionele speler en geeft altijd honderd procent. Hij gaat zich thuis voelen in de mentaliteit van Marseille, dat is zeker."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Medalofhonor
 
26
13 juli 2018 om 15:13
Zou me niet verbazen als dit een commando is van Meneer Raiola, toevallig altijd dagen voor zijn spelers een transfer willen forceren komen zij vaak nooit op training, nemen ze zelden hun telefoon op en zijn ze niet te vinden in het land of thuis..
 
Shevchenko_7
 
6
13 juli 2018 om 15:14
Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker met spelers die willen vertrekken, snap niet dat de toekomstige club zo iets accepteerd, als hij het bij Nice doet waarom zou hij het dan niet bij Marseille doen? Ik zou hem gelijk van de lijst schrappen.
 
timedinho
 
1
13 juli 2018 om 17:39
Marktwaarde wordt niet bepaald door de club en je kan ook niet zelf bepalen dat die zakt, tenzij je hem gewoon op de bank laat zitten, maar dat kost de club geld en niet de speler.
 
Shevchenko_7
 
0
13 juli 2018 om 18:57
Nou ja “je ziet het steeds vaker gebeuren” 30/40 jaar geleden was ik niet geboren dus heb daar niks over te zeggen.
 
MarrieAanDeBal
 
5
13 juli 2018 om 15:29
hij is toch al contractsvrij? Wat is het probleem dan?
 
sedrani
 
13
13 juli 2018 om 15:46
Vreemde positie die Nice hier inneemt. Voor zover ik weet heeft Balotelli verlengt zodat Nice nog 10 miljoen aan hem kon verdienen. Althans dat was de afspraak, aan het einde van vorig seizoen was al lang en breed duidelijk dat Balotelli zou vertrekken, dat was zo afgesproken zover ik weet... Om hem dan nu op deze manier zwart te maken, zwak. Gewoon de publieke opinie tegen hem gebruiken, Balotelli heeft Nice zo goed als op zichzelf gedragen de afgelopen twee jaar. Zowel als diepe spits, spelmaker en valse 9. Combineerde letterlijk alles daar in de spits, ookal scoorde hij niet, hij dicteerde het spel.
 
Lacazette
 
4
13 juli 2018 om 16:54
Er staat in het artikel dat nice de eenzijdige optie heeft gelicht. Lijkt me niet dat balotelli het voor nice gedaan heeft dan. Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand die raiola als zaakwaarnemer heeft clubbelang boven eigenbelang zou stellen.
 
real8madrid
 
2
13 juli 2018 om 17:18
Daar hab Balo niets over te zeggen hè. Die optie is aan Nice om te lichten. Hij is eerder degene die een tegemoetkoming van de club krijgt omdat ze zijn vertrekwens respecteren en hem die transfer naar een concurrent gunnen. Het minste dat je dan kan doen is je netjes gedragen tot de transfer beklonken is
 
El Barto
 
1
13 juli 2018 om 15:48
'ballotelli ruïneert zijn reputatie'? Iedereen in de voetballerij moet langzamerhand doorhebben met wat voor vlees je in kuip hebt te maken. Het is een begenadigd voetballer die het talent had om een lange carrière bij een topclub te spelen, maar door wisselvalligheid en gewoon rare capriolen dit niet heeft waar kunnen maken.