'Barcelona begint geduld te verliezen en overweegt over te gaan tot ontslag'
Dinsdag, 24 augustus 2021 om 16:15

Barcelona hoopt Samuel Umtiti zo snel mogelijk te kunnen lozen. Sport schrijft dat de Catalanen hun geduld met de 27-jarige centrumverdediger beginnen te verliezen, waardoor het langzaam maar zeker een reëel scenario wordt dat hij ontslagen gaat worden. Er zijn de nodige clubs met belangstelling, maar Umtiti is kieskeurig als het op de keuze van een nieuwe werkgever aankomt.

Umtiti en Miralem Pjanic staan bovenaan het lijstje met spelers die Barcelona zo snel mogelijk mogen verlaten, om geld te kunnen besparen. De Bosnische middenvelder wordt de laatste tijd nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer naar de Serie A, waar Juventus, Fiorentina en Napoli belangstelling zouden hebben. Voor Umtiti zou er interesse bestaan vanuit Italië, Turkije en Frankrijk. Een stap naar Turkije lijkt er echt niet in te zitten, want hij heeft een financieel aantrekkelijke aanbieding naast zich neergelegd.

Op dit moment worden AS Monaco, OGC Nice en AS Roma genoemd als concrete gegadigden voor Umtiti, maar de vraag is of zij hem kunnen binnenhalen. Umtiti zou namelijk zijn zinnen hebben gezet op een club die actief is in de Champions League en die heeft zich vooralsnog niet gemeld. OGC Nice en AS Roma zijn sowieso niet in de Champions League actief, terwijl AS Monaco nog een kans heeft om het miljardenbal te bereiken. Dan moet er woensdagavond wel een 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in de laatste voorronde worden weggepoetst.

Verder zou Umtiti zelf inzetten op een vertrek op huurbasis, iets dat door Sport tot de mogelijkheden wordt gerekend. De Spaanse sportkrant benadrukt namelijk dat Barcelona zijn geduld met Umtiti langzaam maar zeker begint te verliezen. De Catalanen proberen hem over te halen om voor een van de geïnteresseerde clubs te kiezen. Als het niet lukt om Umtiti op deze manier weg te krijgen, valt het niet uit te sluiten dat Barcelona overgaat tot een ontslag. Zijn contract loopt nog door tot medio 2023, maar de club heeft hem duidelijk gemaakt dat hij dit seizoen absoluut niet in de plannen voorkomt en niet hoeft te rekenen op speelminuten.

Umtiti lijkt zich zelf ook te realiseren dat hij geen toekomst heeft in Barcelona. Toen El Chiringuito hem afgelopen weekeinde opwachtte bij zijn auto, werd hem gevraagd of hij nog ruimte voor zichzelf zag in de selectie van Barcelona. "Ik heb ruimte in mijn auto...", zo luidde zijn cynische antwoord. Umtiti werd twee weken geleden tijdens de oefenwedstrijd tegen Juventus uitgefloten door het publiek in het Estadi Johan Cruyff, waarop hij besloot om de prijsuitreiking van de Trofeo Joan Gamper aan zich voorbij te laten gaan. "Soms is het beter om niks te zeggen en stilte dingen te laten oplossen", liet Umtiti vervolgens via Instagram weten.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
5
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
3
   
11:02
11:02
Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
20
   
11:00
11:00
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (65)

 
665
 
36
23 augustus 2021 om 15:30
Dan moet Barcelona toch nog steeds het salaris betalen? Want ze hebben geen rechtsgeldige reden om Umtiti te ontslaan. Misschien dat ze gewoon hem transfervrij kunnen laten gaan waar ze het eerste jaar 60/70% van het salaris betalen en de club waar hij naar toe gaat de overige 30/40% scheelt toch in de boekhouding en zo kan Umtiti toch zijn salaris behouden en eerder denken aan een vertrek.
 
FikretÇelik
 
22
23 augustus 2021 om 15:32
Speelt te weinig, werkweigering.
 
jajoh89
 
166
23 augustus 2021 om 15:34
Geen van beiden is een reden voor ontslag want 1) Hij traint gewoon 2) hoeveel hij speelt heeft barca zelf in de hand. Barcelona begint een beetje wanhopig te worden.
 
Formus
 
35
23 augustus 2021 om 15:34
Hoezo werkweigering? Barca stelt hem toch niet op? Kan hij toch niks aan doen? Edit: Waarschijnlijk gaat het om beeindiging contract met wederzijds goedvinden en dan een royale ontslagvergoeding (zeg 2/3) plus dat ie dan ergens anders terecht kan en dan minimaal de andere 1/3 bij elkaar kan verdienen. En beter nog: gewoon voetballen! Of zal t een Bogarde zijn?!
 
maurootje
 
41
23 augustus 2021 om 15:37
Wat een onzin @Fikret, ja hij speelt weinig, maar niet omdat hij weigert. Als hij weigert mag je hem ontslaan, maar als hij beschikbaar is maar de trainer stelt hem niet op, dan moet Barcelona gewoon zijn salaris uitbetalen tot 2023(of uitonderhandelen). En terecht.
 
Unbeliebeble
 
29
23 augustus 2021 om 15:38
Lol.
 
Bongiorno
 
27
23 augustus 2021 om 15:40
'speelt te weinig' is geen rechtsgeldige reden tot ontslag vriend. Werkweigering heb ik ook niet gezien, want hij speelt gewoon als ie moet. Slecht, maar hij staat in de praktijk op het veld, in theorie te voetballen.
 
Pango
 
23
23 augustus 2021 om 16:23
Lees net dat in Spanje de dingen wel anders geregeld zijn. Het ontslagrecht is in Spanje de laatste jaren belangrijk versoepeld. Contracten kunnen makkelijker beëindigd worden en de ontslagvergoedingen zijn verlaagd. Bij economische problemen kan men tijdelijke contracten ontslaan, weliswaar tegen vergoeding. (wat ik erover kon vinden in Spanje).
 
Pango
 
16
23 augustus 2021 om 16:32
update: Het betreft een tijdelijk contract, dus barcelona is verplicht een X bedrag te betalen aan de speler betreft de contractduur. Dit kan wel gewoon afgekocht worden. Dus ontslag met vergoeding, oftwel afkoop contract
 
lwd12
 
13
23 augustus 2021 om 16:36
Financieel economische redenen. Als faillissement dreigt. Dan kan je op die grond toch ook ontslag aanvragen. Om de business draaiende te kunnen houden.
 
Mirzet12
 
23
23 augustus 2021 om 17:13
Dat hadden ze indd kunnen proberen mits ze niet letterlijk 2 weken geleden miljoenen salarisen hebben gegeven aan Depay, Aguero en die verdediger. Elke goede advocaat maakt gehakt van Barca mocht het tot een rechtzaak komen. Denk dat Umtiti als hij echt wil gewoon kan blijven zitten tot 2023 mits hij gewoon komt opdagen op trainingen en wedstrijd dagen. Natuurlijk denk ik dat hij dat niet wil, al kan ik het me met zijn blesures wel voorstellen. Barca staat niet echt sterk hierin.
 
Dutchman020
 
12
23 augustus 2021 om 17:32
Nu weet ik weinig van Spaans ontslagrecht, maar in Nederland geldt deze reden alleen voor personen met een contract voor onbepaalde tijd.
 
Valkeakoski
 
5
23 augustus 2021 om 23:08
Barcelona zou 'm smerig kunnen spelen door Umtiti steeds een paar minuten voor het eindsignaal in te laten vallen, of in elk geval als de wedstrijd al lang en breed is gespeeld. En dan hopen dat Umtiti dan eens gaat lopen protesteren. Dan heb je met werkweigering nog een punt, al zal het zelfs dan waarschijnlijk nog te licht zijn om ontslag op staande voet te kunnen billijken als het tot een rechtszaak zou komen.
 
Jsmooth
 
9
24 augustus 2021 om 00:29
Haha, wie gaat er protesteren? Die umtiti is loaded met dat salaris al moet hij alleen de ballen oppompen.
 
jantjenac
 
3
24 augustus 2021 om 09:05
Maar dan wel doodleuk andere spelers halen?
 
Giannini
 
0
24 augustus 2021 om 13:05
Niet zozeer werkweigeraars, wel wanprestatie. Barca heeft een vermogen betaald aan transfer en salaris en krijgt daar veel te weinig voor terug…
 
wiezie
 
10
23 augustus 2021 om 18:39
Klopt als een bus nog beter is transfer vrij laten gaan en lukt dat niet lekker opstellen simpel Barcelona begint echt een club te worden met wanhoop wilt ie niet vertrekken dan op trainen en opstellen want met piqué geblesseerd en echt een zeer slechte verdediging verlies je niks hoor
 
Bongiorno
 
37
23 augustus 2021 om 15:33
Ontslagen? Zolang hij naar de trainingen gaat en beschikbaar is, heeft ie gewoon een contract. Dus een ontslag zou afkopen contract betekenen. Dus dan moet Barca 23 miljoen euro aftikken om Umtiti te laten gaan. Tsja, dan kun je hem ook gewoon normaal weer een kans geven. Zonde van z'n carriere op sportief vlak, had 'm hoog zitten. Er zouden nog wat leuke jaartjes in Frankrijk in kunnen zitten als ie z'n salaris wat doet inkrimpen.
 
jajoh89
 
12
23 augustus 2021 om 15:36
Denk dat het hem daar juist in zit. Niet alle voetballers houden daadwerkelijk van voetbal. Ze zijn gewoon ergens goed in waar je goed geld mee kan verdienen. In zijn geval zou ik lekker blijven zitten en de centen opstrijken. Niet iedereen loopt over van de ambities en die miljoenen gaan langer mee dan je ambities.
 
Bongiorno
 
11
23 augustus 2021 om 15:42
En dat begrijp ik helemaal. Umtiti verdient volgens mij een koele 12 miljoen per jaar. Dat gaat een OGC Nice, Monaco of Lyon niet uitbetalen. Gewoon contract uitzitten of afkopen zal hem bevallen, en dan misschien in een Golfstaatje nog wat flappen pakken. Maar hij was echt goed op een bepaald punt, een behendige en snelle verdediger met goede timing, een echte moderne centrumverdediger. Daarom vind ik het toch jammer, als iemand die niet kan voetballen maar wel van voetbal houdt, haha.
 
SashHaha
 
10
23 augustus 2021 om 15:44
Deze jongens kunnen het niet altijd voor louter het sportieve doen he. Als je kids hebt die op school zitten, zich thuis voelen en vriendjes hebben is het minder makkelijk om zomaar even in een andere stad of ander land te gaan wonen. Het is ingrijpender dan sommige denken. De spelers moeten minimaal uit kunnen gaan van de duur van hun contract om ergens te blijven.
 
Bongiorno
 
4
23 augustus 2021 om 15:54
Ik dacht dat je het over geld zou hebben, maar je doelt dus op een familiesituatie. Umtiti speelt 5 jaar in Barcelona en z'n kinderen zouden dan ongetwijfeld op internationale scholen zitten, niet op een lokale basisschool ofzo. Je kunt van kinderen namelijk niet verwachten dat ze direct meedraaien op het Spaanse lager onderwijs. Niet dat Umtiti kinderen heeft verder, dus dat gaat in z'n geheel niet op.
 
SCIREA1897
 
7
23 augustus 2021 om 16:04
Sashhaha als hij bij een andere club meer kan verdienen hebben die kinderen niet veel last van heimwee meer hoor. dit verhaal doet mij denken aan Bogarde bij Chelsea. ik begrijp umtiti ook wel, hij verdiend nu meer dan het dubbele dan hij zou verdienen bij een andere club. blijft zonde want het is een goede verdediger
 
SashHaha
 
5
23 augustus 2021 om 16:18
Maar je snapt wat ik in algemene zin bedoel toch? Er wordt naar mijn mening heel makkelijk gedaan over het vertrekken bij een werkgever. Zeker in de situatie waarin een club iemand eruit probeert te werken. Het contract moet van twee kanten worden gerespecteerd..
 
SashHaha
 
8
23 augustus 2021 om 16:21
Ben je het met mij eens dat het niet helemaal netjes is van een werkgever om op een dergelijke wijze te handelen? Als ik een vijfjarig contract teken dan mag ik toch uitgaan van vijf jaar werk? Als spelers het contract proberen te laten ontbinden is het in mijn ogen fout, maar als de werkgever dat doet is het ook wel kwalijk hoor.
 
SCIREA1897
 
7
23 augustus 2021 om 17:47
Ik ben het met je eens dat Barca hem met volle verstand een contract heeft laten tekenen, en het niet netjes is om hem nu te dwingen om te vertrekken. Ik weet ook niet of hij wel 100% traint en wel wil spelen, een fitte Umtiti zou toch meer speeltijd moeten krijgen naar mijn mening.
 
siepie
 
7
23 augustus 2021 om 15:46
Zou wel mooi zijn.. hem ontslaan, zijn 2-jarige contract moeten afkopen en dan vervolgens vragen of ze (vanwege de financiële situatie) dat contract in 2 termijnen kunnen betalen. Topoplossing die inderdaad een flink verschil maakt ??
 
Bongiorno
 
5
23 augustus 2021 om 15:55
Het is dan ook totale flauwekul en iedereen zal het kunnen zien als gefabriceerd als ze iets uit de hoge hoed trekken om hem toch te ontslaan. Umtiti zou het beste gewoon tot een overeenkomst kunnen komen van een miljoen of 15 en dan alsnog in een golfstaat een dik salaris verdienen voor de rest van z'n carriere. Hij heeft geen kinderen en om het voetbal is het hem even
 
siepie
 
3
23 augustus 2021 om 16:09
Dat zou hij idd kunnen doen en ik zou best kunnen begrijpen als hij op een gegeven moment het gedoe zat is en daar naartoe gaat. Al zou ik na dat uitfluiten zelf misschien geneigd zijn om ‘een bogarde’ te doen en uit principe iedere euro uit te laten betalen
 
FCB_Catalunya
 
2
23 augustus 2021 om 18:14
Ontbinden is niet de oplossing, hem nog een kans geven is echter gewoon geen optie. Koeman heeft hem het afgelopen jaar een aantal keer laten spelen en in die wedstrijden heeft hij Koeman keihard laten vallen. Het lijkt helemaal nergens meer op bij hem en hij zou zich moeten schamen dat hij dat salaris opstrijkt. Wie weet beschikt hij over de zelfkennis dat hij dit nooit meer krijgt bij een andere club en wil hij het gewoon uitzitten.
 
RamonDiaz
 
19
23 augustus 2021 om 19:03
Hij heeft een contract bij Barcelona waarin een salaris is afgesproken, Barcelona heeft door haar eigen wanbeleid geen zin meer om te betalen en dan moet hij zich schamen, lachwekkend deze reactie, echt waar.
 
PoetryInMotion
 
18
23 augustus 2021 om 15:34
Als Umtiti niet zijn werk weigert en geen gekke dingen doet, mag hij niet zomaar ontslagen worden. Denk dat dat in Spanje niet anders is als in Nederland.
 
Pango
 
8
23 augustus 2021 om 16:08
Klopt, alleen weet ook de spaanse regels niet. Voor voetbalcontracten gelden wel andere regels. Normaal heb je een flexwet. De flexwet bepaalt dat een arbeidsovereenkomst automatisch voor onbepaalde tijd is, wanneer de werknemer meer dan drie aaneensluitende tijdelijke contracten heeft, of meer dan drie jaar werkzaam is op basis van meer dan één tijdelijk contract. Normaliter zou dan een voetballer na 3 tijdelijke termijnen ook een vast contract moeten krijgen haha.. In het betaald voetbal is echter gebruik gemaakt van de wettelijke mogelijkheid om de flexwet bij CAO uit te sluiten. In de voetballerij geldt een uitzonderlijke regeling, gemaakt voor een unieke beroepsgroep. Dus wie weet is dat ook met ontslag het geval... Hij heeft een tijdelijk contract, het zal dan ook afgekocht moeten worden. Als Umtiti instemt dan heet het 'ontslag met wederzijds goedvinden'
 
Pango
 
7
23 augustus 2021 om 16:11
Lees net dat in Spanje de dingen wel anders geregeld zijn. Het ontslagrecht is in Spanje de laatste jaren belangrijk versoepeld. Contracten kunnen makkelijker beëindigd worden en de ontslagvergoedingen zijn verlaagd. Spanje kent de volgende algemene ontslagvergoedingen: Bij vaste contracten: 33 kalenderdagen per arbeidsjaar. *) Bij economische problemen: 20 kalenderdagen per arbeidsjaar. Dus Barcelona kan het dus op Economische problemen gooien waardoor het wel kan blijkbaar. (onder voorbehoud)
 
Boca2005
 
1
23 augustus 2021 om 16:22
Alleen gaat het hier om een contract voor bepaalde tijd.
 
Pango
 
8
23 augustus 2021 om 16:30
Tijdelijke contracten in voetbal werken wel wat anders dan een bijbaan bij de Kfc. Normaliter heb je dan ook de flexwet, maar zoals in de reactie hierboven ook beschreven: In het betaald voetbal is echter gebruik gemaakt van de wettelijke mogelijkheid om de flexwet bij CAO uit te sluiten. Maar waar het op neer komt: Barcelona kan Umtiti ontslaan, (op basis economische problemen), echter moet men dan restant contract afkopen. Dus eigenlijk is het gewoon een afkoop ipv ontslag.
 
Formus
 
3
23 augustus 2021 om 15:34
Wat schiet Barca daar mee op dan? Of hopen ze een ontslagvergoeding te betalen, totdat hij een nieuw salaris krijgt bij een andere club en dat Barca dan alleen het verschil hoeft te betalen (zoals met trainers vaak gebeurt). Denk dat ze dan bedrogen uit gaan komen, daar gaat Umtiti het toch nooit mee eens zijn lijkt me.
 
ConchaEspina
 
3
23 augustus 2021 om 16:32
Door hem nu te ontslagen verlaag je dus de salarispost voor komend seizoen. Waarschijnlijk verlies je dan wel de rechtszaak die tegen je gespannen zal worden, maar tegen dat die effectief is zijn we al een tijdje verder (post covid, meer inkomsten,...). Niet heel chique, maar denk dat momenteel bij Barcelona alle beetjes helpen voor korte termijn denken
 
Captain Charis
 
4
23 augustus 2021 om 15:35
Ik neem aan dat de enige reden dat Barcelona dit wil doen is omdat ze dan de totale salariskosten die ze moeten betalen onder een andere post kunnen zetten, waardoor er voor dit seizoen wel ruimte vrij komt in het salarishuis. Anders zou ik deze keuze echt niet begrijpen...
 
burwatti
 
5
23 augustus 2021 om 15:44
Dit zou inderdaad de enige verklaring zijn waarom het positief zou zijn voor Barca.. Met deze situatie is Umtiti de grote winnaar, krijgt zijn salaris mee en kan voor een mooi bedrag teken geld een andere mooie club uitkiezen.
 
Ryjuu
 
2
23 augustus 2021 om 15:35
Dit is wel het domste wat je kan doen. Beter een speler door betalen en als backup achter de hand hebben dan een speler door betalen zonder hem te kunnen gebruiken. Pique ligt er weer geblesseerd uit en het is niet zo dat Barca veel goede verdedigers heeft.
 
burwatti
 
4
23 augustus 2021 om 15:37
Ik weet niet precies hoe het in Spanje werkt, maar het lijkt mij toch dat als Barca Umtiti zonder reden "ontslaat" dat zij gewoon zijn salaris moeten betalen, of een oprot premie moeten betalen ?
 
RiDIRKulous
 
10
23 augustus 2021 om 15:38
Jeetje barcelona zeg, de club waar ik ooit fan van was toen kluivert en saviola er speelden. Mooie tijden met rivaldo, toen met villa etoo ronaldinho, de gruwelijke generstie xavi iniesta messi, maar de afgelopen jaren ontwikkel ik echt afkeer jegens hen. Wat een club is dat geworden zeg, met rare mensen aan het roer. Man man man
 
Blaugrana1899
 
7
23 augustus 2021 om 15:48
De club is gewoon kapot gemaakt door jarenlang wanbeleid hoge transfersommen, bizarre salarissen, en weinig tot niks verdienen op uitgaande transfers en zo kan ik nog wel even doorgaan en daar incasseren we nu de gevolgen van ook de coronacrisis heeft ook niet echt geholpen maar goed je blijft fan natuurlijk ook al moet ik bijna iedere dag slecht nieuws lezen
 
Oelie Wapper
 
7
23 augustus 2021 om 15:40
Haha, dat zal Umtiti verre van erg vinden, schat ik in. Ontslag op deze basis betekent gewoon het volledig uitkeren van het restant aan salaris op het contract én de vrijheid om te onderhandelen met een nieuwe club, waar je transfervrij (en met een mooi tekengeld) binnen kan komen... Win/win/win voor Umtiti.
 
SergioRamosHM
 
4
23 augustus 2021 om 15:52
DE club is knettergek geworden. Ze hebben toch zelf deze salaris gegeven? Dat hij niet voor minder wilt vertrekken lijkt mij gezien zijn fysieke gesteldheid volkomen logisch. Zolang hij traint en doet wat hij moet doen kan je hem niet eens ontslaan mits je zijn salaris volledig afbetaald. Kwalijk om het publiek eerst tegen een legene als Alba op te zetten en nu is Umtiti de volgende..
 
FlamengoBrasil
 
1
23 augustus 2021 om 15:53
Tja Barcelona, hij hoeft natuurlijk niet overal ja op te zeggen. Als de club niet langs komt waar hij zich happy bij voelt waarom zou die dan toch tekenen? Omdat de club van hem af wilt? Zo werkt het natuurlijk niet he. Hij zal best wel weer lekker willen voetballen, maar hij heeft ontvangt een bepaald salaris wat door Barcelona is geboden, en hoever gaat hij er dan op achteruit elders.... Wie weet ziet hij zichzelf niet graag in Italie voetballen, en vind hij Nice niet de club waar hij graag zou spelen (alsof Donny vd Beek bij Vitesse zou willen gaan spelen).
 
Soccerfan_1
 
0
23 augustus 2021 om 15:56
Umtiti zal daar niet om janken. Lekkere dikke tekenbonus opstrijken bij zn volgende club.
 
YoniJanssen
 
0
23 augustus 2021 om 16:05
Overgaan tot ontslag betekent natuurlijk gewoon het afkopen van zijn contract. Kost meestal minder dan het hele salaris aangezien ze zoiets in overleg doen en Umtiti daar zelf ook baat bij heeft. Barca ontbind zijn contract van bijvoorbeeld 25 miljoen voor de helft of twee derde van dat bedrag. Waardoor ze toch miljoenen besparen. Dan is het aan hem zelf om een nieuwe club te vinden.
 
ViscaCatalunya
 
1
23 augustus 2021 om 17:27
Dat is een logische uitkomst. Barcelona spaart wat geld. En Umtiti is transfervrij en kan elders weer een mooi salaris krijgen omdat hij gratis is.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
2
24 augustus 2021 om 07:30
Dan moet Barca wel hopen dat Umtiti daarmee akkoord gaat, anders moeten ze zijn volledige contract afkopen.
 
Kluivert09
 
0
23 augustus 2021 om 16:06
Spelers waar de club niet op rekent, en toch weigeren om te vertrekken omdat ze voor het geld kiezen, moet je gewoon tot einde kontrakt houden en op de bank zetten.
 
LeidseHood
 
4
23 augustus 2021 om 16:12
Ja maar in dit geval kan Barcelona dat niet betalen.
 
Japser
 
3
23 augustus 2021 om 16:07
Umtiti kan wel graag bij een club willen die champions league speelt, maar zelf heeft hij amper wedstrijden gespeeld. Lijkt mij dat hij eerst uberhaupt moet gaan spelen. Maargoed, hij heeft het mijns inzien iets te hoog in zijn bol. Champions League clubs staan niet op hem te wachten. Veel geblesseerd en torenhoog salaris.
 
MohammedKarami
 
7
23 augustus 2021 om 16:12
Barca kan nu wel gaan lopen huilen maar ze hebben hem zelf dit monster contract aangeboden. Nu willen ze van hem af en worden ze boos dat hij niet meewerkt. Ik zou ook geen loonoffer hebben gemaakt. De spelers moesten een loonoffer maken zodat messi behouden kon worden. Uiteindelijk is Messi weg. Barca heeft gewoon teveel fouten gemaakt. Sterker nog de spelers zouden barca voor de rechter moeten slepen omdat ze hun afspraken niet na kunnen komen. En umtiti kan ontslagen worden als Barca kan bewijzen dat door zijn salaris de club niet meer behouden kan worden. Dat kan nog ook eens slagen. Barca speelt gewoon een heel vies spel nu. Ze willen gewoon spelers loodsen en maken hier gebruik van mark my words.
 
LeidseHood
 
2
23 augustus 2021 om 16:13
Eens hoor. Stel je voetbalt nu bij Barca en aan alle kanten willen ze je salaris verminderen. Zou er niet blij van worden. Ook al verdienen die spelers natuurlijk ziek.
 
bonk
 
1
23 augustus 2021 om 16:15
Hij werd toch ook genoemd bij Benfica? Misschien wacht hij af of Benfica zich plaatst voor de CL en gaat hij als nog die kant op? Zou een prima vervolgstap zijn voor Umtiti lijkt mij?!
 
xinnocent070
 
0
23 augustus 2021 om 16:18
Je kan natuurlijk nooit zomaar een speler ‘ontslaan’ zonder goede toegevoegde reden. Echter vind ik het gedrag van Umtiti persoonlijk heel vervelend worden. Hij heeft er alle recht toe maar vind het zo langzamerhand wel heel irritant worden hoe hij zich opstelt tegenover zijn medespelers en de club die toch een aantal jaar geleden vertrouwen in hem had!
 
Man City_1970
 
2
23 augustus 2021 om 16:59
Barca desperado, niemand wil weg met zulke salarissen, ontslaan kost de volle pond, en geld is iets Barca niet heeft. Zou me niet verbazen als straks de salarissen laat betaald worden
 
Kohaku
 
0
24 augustus 2021 om 07:36
Als Barca een speler kan ontslaan kan een speler ook zelf ontslag nemen.
 
Stijlvol
 
5
24 augustus 2021 om 11:09
Die verrekte Bartomeu lacht zich een ongeluk. Hij heeft het helemaal voor elkaar gekregen de club naar de pleuris te laten gaan. Zie hier weer een voorbeeld van een zwaar overbetaalde speler.
 
Jaapie_Stam
 
0
24 augustus 2021 om 13:18
Dat is hetzelfde als een coach ontslaan en je zijn salaris moet mee geven, dus je schiet er niks mee op. Alleen als hij zelf ontslag neemt. Maar dat gaat hij natuurlijk niet doen.
 
remco_wzawzdb
 
1
24 augustus 2021 om 16:26
Wat een zielige club begint dat Barca te worden zeg. Walgelijk dit. Umtiti heeft alle recht om zich zo te gedragen. Barca heeft t zelf verpest financieel
 
Straight to th
 
0
24 augustus 2021 om 17:10
Ik heb echt geen medelijden met Barca. Ze hebben zelf dit contract voor hem voorgeschoteld. Hij doet zijn werk gewoon. Het is niet dat hij zich schuldig maakt aan overmatig drankgebruik of iets anders wat niet door de beugel kan. Gewoon je verlies nemen en hopen dat ze goed gaan spelen.