Barcelona erkent zoektocht naar spits: 'Beter iemand met ervaring in LaLiga'
Zaterdag, 12 januari 2019 om 18:58

Barcelona wil zich na het vertrek van Munir El Haddadi nog deze maand met een spits versterken. De koploper van LaLiga verkocht de aanvaller, die over een aflopend contract beschikte, vrijdagavond voor iets meer dan een miljoen euro aan Sevilla. Ernesto Valverde gebruikte de aanvaller voornamelijk in het toernooi om de Copa del Rey, maar desondanks zijn de Catalanen toch op zoek naar een extra optie in aanvallend opzicht.

"Na het vertrek van Munir is er een plek vrijgekomen", erkent Valverde daags voor het competitieduel met Eibar. "Dat gebeurde ook na de blessure van Rafinha, die ook in mijn plannen voorkwam. De transfermarkt is open en we moeten de economische aspecten in ogenschouw nemen. We zullen zien of er wel of niet iemand komt. We kunnen ook kijken of iemand uit de jeugd een optie is."

Valverde kreeg de vraag of Barcelona op zoek is naar een aanvaller met ervaring in LaLiga. De naam van Álvaro Morata van Chelsea wordt volop genoemd. "Het is beter als er iemand komt met ervaring in LaLiga. Als je je in een situatie als deze bevindt, en er iemand kán komen, dan graag iemand die zich amper hoeft aan te passen en snel ingezet kan worden, die al weet wat hij kan verwachten, zoals Jeison Murillo", erkende Valverde. "Als er niemand komt, zullen we beroep doen op degenen die er zijn."

Spelen met 'een valse nummer negen' is ook een optie. "We moeten in oplossingen denken, maar over die mogelijkheid hebben we nog niet nagedacht. We zullen alle mogelijkheden overwegen." De 23-jarige El Haddadi speelde sinds 2011 voor Barcelona, maar kon nooit uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler. Hij kwam tot 12 doelpunten en 11 assists in 56 officiële wedstrijden.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
2
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
66
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
YoeriCFC
 
9
12 januari 2019 om 19:02
Morata anyone? Is nog voor een zacht prijsje op te halen..
 
nielsss611
 
9
12 januari 2019 om 19:06
Nog niet als barca er miljoenen bij krijgt
 
LukaModric.10
 
18
12 januari 2019 om 19:06
Denk als je hem op straat zet met een bordje gratis meenemen, dat je nog steeds niet van hem af bent..... ON: Het is jammer dat Aduriz te oud is, want dat is een spits met ervaring en een echte spits als je iets moet forceren. Rodrigo of Ben Yedder lijken mij ook goede opties. Alleen eentje is niet in vorm als vorige seizoenen en de andere zal best duur zijn aangezien Sevilla titelkandidaat is.
 
Brambino
 
4
12 januari 2019 om 19:10
Ze zouden idd een soort van Larsson moeten kunnen halen. Een echt toptalent dat Suarez op kan volgen wordt moeilijk in de winter.
 
FilipMich
 
12
12 januari 2019 om 19:18
Als bankzitter is die toch niet te oud. Aritz Aduriz is bovendien binnen 6 maanden transfervrij. Mag gerust naar Barca komen - is nog altijd een verbetering tgo Munir
 
BvdP
 
5
12 januari 2019 om 19:37
Salomon Rondon zou ook nog kunnen. Blijf dat een heerlijke spits vinden, die qua voetbal helaas bij de verkeerde club speelt.
 
Guaporta
 
12
12 januari 2019 om 19:39
In principe hoef ik een speler met een verleden bij Real Madrid niet direct de kleuren van Barcelona zien verdedigen, maar als je kijkt naar de aanvallers die op dit moment haalbaar zijn denk ik dat Álvaro Morata tot de betere opties hoort. Als Barcelona hem voor een halfjaar kan huren is hij een uitstekend alternatief om de periode te overbruggen tot er een betere aanvaller aangetrokken kan worden. Maar je hebt wel te maken met zijn clubverleden, het feit dat hij ook in Camp Nou niet veel zal spelen en natuurlijk Chelsea dat hem liever definitief van de hand doet.
 
FikretÇelik
 
2
12 januari 2019 om 20:55
Morata is inderdaad meest voor de hand liggende optie als breekijzer, maar wel duur voor een tweede spits / bankzitter. Verder kom je als korte termijn oplossing uit bij spelers als Aduriz, David Villa, Jackson Martinez, Fernando Torres, Zlatan, Carlos Vela.
 
Guaporta
 
6
12 januari 2019 om 21:54
Dan kom ik toch echt bij andere namen uit hoor. Radamel Falcao, Zlatan Ibrahimovic, David Villa, Jonas en Carlos Bacca schoten mij te binnen als ervaren opties.
 
Hmng
 
0
13 januari 2019 om 02:48
Goed idee, laten we een bejaarde spits halen....
 
balou7
 
48
12 januari 2019 om 19:14
Dortmund heeft een spits die zijn doelpunten maakt en die ervaring heeft in Spanje ??
 
Medalofhonor
 
12
12 januari 2019 om 19:17
Tja Mariano maakte ze ook bij Lyon, zijn jongens die vrijer en gelukkiger voetballen waar de druk minder groot is.
 
BvdP
 
4
12 januari 2019 om 19:35
Ze hebben een terugkoopclausule voor hem toch?
 
balou7
 
1
13 januari 2019 om 01:05
Ik heb het proberen op te zoeken, maar heb niks kunnen vinden.Nee ik denk dat Rodrigo de beste optie is, vooral omdat je ook nog iets aan hem hebt
 
Medalofhonor
 
6
12 januari 2019 om 19:16
Aduriz, Llorente, Soldado, Rodrigo, Ben Yedder, Bacca, Ibrahimovic . Genoeg opties, zou toch voor een grote kerel gaan, dan heb je nog een wapen erbij.
 
Guaporta
 
19
12 januari 2019 om 19:47
Zlatan Ibrahimovic. Waarom niet? Volgens mij is Barcelona de enige club waar hij het gevoel van heeft dat hij nog wat recht te zetten heeft. De voornaamste reden achter zijn vroegtijdige vertrek (de aanwezigheid van Pep Guardiola) is er niet meer, de kleedkamer heeft meer ruimte voor extrinsieke persoonlijkheden en op sportief vlak is een technisch sterke aanvaller als hij natuurlijk altijd favoriet boven huis-tuin-en-keuken-aanvallers die nu staan te trappelen om te komen.
 
Medalofhonor
 
2
12 januari 2019 om 20:03
Je zou denken dat hij iets goed heeft te maken in Camp Nou maar Zlatan heeft teveel nagetrapt richting Barcelona en niet 1 keer en niet alleen richting Guardiola, ja hij vond Messi geweldig maar laten we eerlijk zijn hij heeft vaker Messi een schooljongentje genoemd, alsof hij dan nog met Messi wilt spelen of andersom. Als ik bij het bestuur van Barcelona zat dan zou ik Cavani proberen halen, al is de relatie tussen PSG en Barcelona heel dramatisch zou ik toch aardig wat geld durven neerleggen voor Cavani, dan heb je nog een Zuid-Amerikaan die het ook perfect goed zou vinden met Messi en co, en ook iemand die enorm makkelijk scoort.
 
Guaporta
 
5
12 januari 2019 om 20:42
Dat is niet helemaal waar. Zlatan Ibrahimovic is in het verleden vaak kritisch geweest op het functioneren van Pep Guardiola en het feit dat hij geen tegenspraak duldde in de kleedkamer. Dat was de aanleiding van die 'schooljongetjes'-opmerking richting Messi, Xavi en Iniesta. Neemt natuurlijk niet weg dat je met Ibrahimovic wel een speler binnenhaalt met een persoonlijkheid die compleet anders is dan de huidige aanvoerders van het elftal. Dat kan voor onrust zorgen. Edinson Cavani is in mijn ogen totaal geen geschikte versterking. Het is duidelijk dat hij het lastig heeft gehad met hiërarchie in Parijs sinds de komst van Neymar en is duidelijk geen type die zonder morren een paar wedstrijden op de bank plaatsneemt. Daarnaast telt Barcelona dan weer een miljoenenbedrag neer voor een speler die geen toekomstperspectief heeft. Goede speler, maar weggegooid geld. Geef mij dan maar een speler van een iets lager niveau die wel relatief goedkoop kan worden aangetrokken.
 
RUTGERRR
 
1
13 januari 2019 om 00:11
Ja, maar je haalt Cavani niet voor de bank. En Suárez gooi je ook niet uit de basis.
 
Guaporta
 
1
13 januari 2019 om 00:21
Natuurlijk niet, dat is ook de reden waarom je de keuze moet maken tussen 'kwaliteit op korte termijn' (zoals Matjeq terecht aangeeft en ik misschien onterecht bagatelliseer) en 'potentie op langere termijn'. Luis Suárez is in zijn huidige vorm nog altijd onbetwiste basisspeler van Barcelona. Dan ga je geen concurrent voor hem binnenhalen, dan wil je liever iemand die hem later op kan volgen. Maar goed, dat type speler gaat nooit in januari verkassen. Dus ben je gebonden aan een type speler dat zonder problemen een dragende rol kan oppakken als hij speelt en Luis Suárez niet in de weg loopt. Hoe meer ik erover nadenk, hoe logischer het klinkt om Zlatan Ibrahimovic terug te halen naar Barcelona.
 
BvdP
 
4
12 januari 2019 om 19:18
Misschien Aduriz of Llorente? Zijn wel op leeftijd, maar hoeven zich niet aan te passen en kunnen als stormram fungeren. Llorente zeker. Niet makkelijk om een topper in de winter te halen. Morata lijkt me iets te beladen toch? Kind van Real Madrid.
 
Tuskii
 
14
12 januari 2019 om 19:24
Hoop dat Aduriz zijn carriere eindigt bij Bilbao. Zie hem liever eindigen als icoon daar dan als tweede spits bij Barca (alhoewel ik barca-fan ben en hem wel een goeie spits vind)
 
BvdP
 
4
12 januari 2019 om 19:31
Ja dat is inderdaad wel het mooiste. Vind hem ook een goede spits. Een paar jaar geleden in de Europa League was hij echt top. Paar geweldige goals gemaakt. Ben benieuwd of hij na dit seizoen er mee stopt. Toch alweer 37 en de doelpuntjes komen al wat moeilijker.
 
Tuskii
 
3
12 januari 2019 om 22:21
Kan natuurlijk na elk seizoen beslissen om te stoppen, maar denk wel dat hij minstens een jaar verdergaat hierna. Denkt dat hij er nog steeds plezier aan beleeft en gezond is. Kan sowieso blij zijn op wat hij betekend heeft voor zijn streek.
 
Venseboys1
 
4
12 januari 2019 om 19:23
Iago Aspas?
 
Blaugrana_94
 
5
12 januari 2019 om 19:27
Is meer een vleugelaanvaller
 
LaManita5
 
1
12 januari 2019 om 19:29
Dat er op middellange termijn een nieuwe spits moet komen om het nakende vertrek van Suarez op te vangen is wel duidelijk. Alleen, welke jonge, talentvolle spits wil nu tweede viool komen spelen achter Suarez? Het lijkt me logischer om de opvolger van Suarez te halen in het laatste seizoen van Suarez. Daarom denk ik dan ook dat als je nu een spits haalt, je beter een gevestigde naam haalt die al enigszins op leeftijd is. Daarom zijn jongens als Rodrigo en Ben Yedder geen optie. Aduriz lijkt me wel een zeer korte termijn oplossing. Mijn voorkeur zou gaan naar iemand zoals Iago Aspas. Alleen zit die natuurlijk ook wel goed op zijn plaats bij Celta. Ben benieuwd of er echt effectief nog een spits gaat gehaald worden. Persoonlijk denk ik toch van niet.
 
Andonis
 
2
12 januari 2019 om 19:56
Aspas lijkt mij een goede optie. Die heeft inmiddels de ervaring om er direct te staan, en wordt door velen onderschat. Ik denk dat hij wel op te halen is in Vigo.
 
Guaporta
 
8
12 januari 2019 om 19:30
Blijkbaar werd de contractuele situatie van Munir dusdanig vervelend dat de club moest besluiten om hem vroegtijdig naar Sevilla te laten gaan. Want anders was hij natuurlijk een speler die zonder enige problemen stand-in van Luis Suarez kon zijn in het komende halfjaar. Eigenlijk zou dit het ideale moment zijn om de getalenteerde Abel Ruiz bij het eerste elftal te betrekken, hij heeft namelijk genoeg talent om die stap te maken. Probleem is alleen dat hij al een behoorlijke tijd vecht met zelfvertrouwen en lijkt soms zelfs nerveus om bij het tweede elftal te spelen. We hebben uit de verhalen van Bojan Krkic al geleerd hoe groot die druk kan zijn voor een toptalent in de jeugd van Barcelona. Dat soort jongens te vroeg brengen kan desastreus zijn voor hun carriã£â¨re en mentale gezondheid. Begrijp dus wel dat de club daar voorzichtig mee is en eigenlijk liever een ervaren spits op huurbasis binnenhaalt. In een ideale situatie trekt de club meteen een aanvaller aan die Luis Suarez op langere termijn kan vervangen en dus eigenlijk nu al tot de wereldtop behoort op zijn positie. Maar laten we eerlijk zijn, dat type speler is waarschijnlijk niet haalbaar op dit moment. Barcelona zou hooguit een poging kunnen wagen om de afkoopclausule in het contract van Mauro Icardi te activeren, maar ook dat is uiterst onzeker. Misschien dat Timo Werner een optie is, maar verwacht niet dat hij in januari wil verkassen. Wanneer Barcelona voor een jongere aanvaller wil gaan denk ik dat ze kunnen kijken naar jongens als Lautaro Martinez (toch op een zijspoor, maar natuurlijk lastig haalbaar op dit moment) of Luka Jovic. Ook Maxi Gomez en Luis Alberto (niet echt een spits, maar kent de club natuurlijk wel) kunnen opties zijn. En als er geen enkele aanvaller beschikbaar is waar de scouts van gecharmeerd zijn, dan kan je nog altijd een short term fix regelen met bijvoorbeeld Fernando Llorente, Radamel Falcao, Zlatan Ibrahimovic, David Villa of zelfs Alvaro Morata (al ben ik daar gezien zijn verleden geen voorstander van).
 
BvdP
 
9
12 januari 2019 om 19:54
Messi pruimt Icardi niet gezien het verleden met Messi's goede vriend Maxi Lopez en vrouw Wanda, dus dat lijkt me geen optie. Werner is geen spits voor Barca denk ik, technisch niet goed genoeg. Zlatan zou voor de korte termijn een geniale oplossing zijn, al betwijfel ik of hij genoegen neemt met een rol als invaller. Falcao zou ook een goede optie zijn. Morata en Llorente zijn voor de korte termijn ook goede opties, alleen zal Morata gezien zijn verleden bij Real niet direct welkom zijn. Misschien nog een keer bij Griezmann proberen in de zomer.
 
Guaporta
 
8
12 januari 2019 om 20:54
Ten eerste maakt Messi (ondanks zijn status) niet de beslissingen op transfergebied. Daarnaast is een situatie uit het verleden ook gewoon uit te praten (ondanks dat ik het een achterbakse actie van Mauro Icardi vind) natuurlijk.
 
BvdP
 
1
12 januari 2019 om 21:02
Stel dat ze Icardi halen, maar ze weten het niet uit te praten en Messi dient een transferverzoek in omdat hij niet met hem samen wil spelen. Wat win je er dan mee? Barca heeft zich de afgelopen 15 jaar voornamelijk bezig gehouden met het pleasen van Messi, wat ook terecht is. Dan gaan ze niet ineens deze, in Messi's ogen, verrader binnen halen. Er zijn wel meer spitsen geschikt voor Barca.
 
Guaporta
 
2
12 januari 2019 om 21:21
Misschien op zich wel een aardig idee; als het echt tot een transfer dreigt te komen gaan beide heren even van tevoren met elkaar zitten om het uit te praten. Lukt dat niet, dan kan je dan alsnog de transfer blokkeren. Het is echt belachelijk om te denken dat zoiets voor een vertrek van Messi kan zorgen en het een obstakel vormt voor een mogelijke transfer. De vraag is alleen of je Mauro Icardi met dat verleden in je kleedkamer wil halen.
 
BvdP
 
5
12 januari 2019 om 21:53
"de vraag is alleen of je Mauro Icardi met dat verleden in je kleedkamer wil halen." Precies, wat ik in mijn eerste reactie al zei. Het zal waarschijnlijk niet het vertrek van Messi inleiden, maar aan de andere kant weet je het nooit. Als er egootjes gekrenkt worden kan het raar lopen. Als ik Barca was zou ik mn vingers er niet aan willen branden. Er lopen genoeg topspitsen rond en Suarez is voorlopig nog niet weg.
 
Medalofhonor
 
1
12 januari 2019 om 20:09
David Villa zou eigenlijk nog geen slechte keuze zijn, ik las ook laatst de naam van Pato terug in Marca. Waarom niet voor Pato gaan en kijken hoe hij het doet bijvoorbeeld een halfjaar lang?
 
Guaporta
 
2
12 januari 2019 om 20:57
Nu beginnen we eigenlijk alleen maar spitsen te noemen op basis van hun naam. Hoewel Alexandre Pato de doelpunten aaneenrijgt in China is zijn laatste sterke seizoen in Europa alweer acht jaar geleden. Dan hebben spelers als David Villa (die aan de andere kant van de oceaan ontzettend sterk heeft gespeeld) en Zlatan Ibrahimovic (die heeft laten zien op alle niveau's zijn waarde te hebben) echt een voorsprong.
 
Glossiandzozo
 
2
12 januari 2019 om 20:25
Wat vindt je van Rafael Leao? Hij is zeer getalenteerd, technisch en lijkt kwa speeltijl een beetje op Mbappe. Hij zou misschien op lange termijn Suarez kenne vervangen. Of anders volip voor Gabriel Jesus gaan.
 
Guaporta
 
1
12 januari 2019 om 20:50
Je vraagt me naar mijn mening over een speler die een handvol wedstrijden heeft gespeeld voor Sporting en daarna naar de middenmoot in Frankrijk is gegaan. Kom zeg, daar kan ik toch geen mening over geven? Ken de naam, maar heb hem nog nooit zien spelen. Wel kan ik aangeven dat ik altijd een 'eigen talent' als Abel Ruiz prefereer boven een 'extern talent'. Dus het slaat nergens op om een jong talent aan te trekken als je dat ook uit je eigen jeugd kan halen.
 
Barcaboy11
 
10
12 januari 2019 om 19:35
Er is maar 1 spits die ik naar Barca wil zien komen en dat is Firmino!!! Alleen jammer dat in het contract van Coutinho staat dat Barca drie jaar geen spelers van Liverpool mag kopen. Is de ideale spits.
 
Medalofhonor
 
3
12 januari 2019 om 20:11
Lol staat dat echt zo? Wat een bizar regel. Bedoel je bepaalt als Liverpool zijnde toch zelf of je een speler gaat verkopen aan Barcelona of niet? In Engeland heb je geen clausule waar je een contract kan omkopen, dus kan de club elke soort bedrag vragen als hij iemand niet wilt verkopen.
 
tommy1981
 
7
12 januari 2019 om 20:20
Als ik het me goed herinner moet barca er dan automatisch 100 miljoen bijleggen,naast de transfersom.
 
Guaporta
 
1
12 januari 2019 om 21:19
Heb even tijdens het kijken van een aflevering van Wie is de Mol? wat namen genoteerd. Aangezien er geen aanvallers van wereldklasse beschikbaar zijn in januari en me niet direct een potentiële wereldtopper te binnen schiet die ideaal zou zijn ben je eigenlijk aangewezen op veteranen. Radamel Falcao, Zlatan Ibrahimovic, David Villa, Jonas en Carlos Bacca. Stuk voor stuk ervaren spelers die ook in de herfst van hun carrière de doelpunten blijven maken. Natuurlijk hebben ze allemaal wel hun mankementen, maar voor een tussentijdse oplossing van een half jaar lijken me ze prima geschikt voor Barcelona.
 
BvdP
 
2
12 januari 2019 om 22:04
Villa is net naar Japan. Die gaat Iniesta niet gelijk weer in de steek laten denk ik. Zat zelf nog aan Rondon en Javier Hernandez te denken.
 
Guaporta
 
2
12 januari 2019 om 22:37
Salomón Rondón? Sinds wanneer zoekt Barcelona naar een breekijzer zonder enige vorm van techniek? Begrijp eerlijk gezegd niet waarom zijn naam in één adem met Barcelona wordt genoemd. Javier Hernández heeft een verleden bij Real Madrid en heeft in de afgelopen jaren qua doelpuntenmoyenne natuurlijk niet denderend gepresteerd.
 
BvdP
 
1
12 januari 2019 om 23:40
Daar ga je wel wat te kort door de bocht, want Rondon kan wel degelijk voetballen. Hij kan als aanspeelpunt fungeren, is sterk, een goede afmaker, een goede kopper en is redelijk snel. Hij is iig een stuk beter dan Bacca en Jonas. Bij een aanvallend ingestelde ploeg zou hij veel beter tot zijn recht komen dan bij WBA of Newcastle. Hernandez heeft bij Leverkusen gewoon uitstekend gepresteerd. Bij West Ham doet hij het redelijk, niet denderend inderdaad. Maar goed, het wordt dan ook een tweede spits.
 
Guaporta
 
2
12 januari 2019 om 23:54
Maar in welke situatie heeft Barcelona nou een 'kapstok' nodig? Eigenlijk alleen op het moment dat het in de laatste tien minuten nog niet de drie punten in de wacht heeft gesleept. In dat geval wordt Gerard Piqué meestal naar voren gestuurd als een soort stormram, daar heb je geen extra aanvaller voor nodig. Het gaat juist om het feit dat je Luis Suárez zonder problemen rust kan geven en dat de ploeg op dezelfde manier kan voetballen als hij er niet is. Daar heb je een technisch sterke aanvaller voor nodig die het centrale duo van de tegenstander bezig kan houden. Met alle respect, maar als we zien dat Alexis Sánchez technisch tekort kwam voor Barcelona... Dan gaat Salomón Rondón het echt niet redden. Javier Hernandez is een ander verhaal. In principe een fijne spits om erbij te hebben die waarschijnlijk in een aanvallend elftal meer doelpunten zijn maken, maar tegelijkertijd een speler die vertrouwen nodig heeft. Daarnaast heeft hij eigenlijk bar weinig gepresteerd in de afgelopen jaren en je mag verwachten van een speler die je voor de korte termijn haalt dat hij het verschil kan maken. Van Zlatan Ibrahimovic, Jonas en Radamel Falcao kunnen we dat wel verwachten en van degenen die jij noemt waarschijnlijk niet.
 
BvdP
 
1
13 januari 2019 om 00:07
Ik zeg juist dat hij meer dan een stormram is. Hij is juist erg handig in de kleine ruimte. Hij staat bij Newcastle en WBA continu op een eiland, maar weet toch kansen te creëren voor zijn teamgenoten. Vandaag nog tegen Chelsea laten zien. Als jij in hem alleen een kapstok ziet ken je hem duidelijk niet goed genoeg, maar we gaan het niet eens worden denk ik Falcao en Zlatan oke, maar Jonas heb ik mijn twijfels bij. Die heeft er bij Valencia ook nooit meer dan 13 in La Liga gemaakt. Doet het in Portugal goed, maar Dost doet het daar ook goed.
 
Guaporta
 
0
13 januari 2019 om 00:31
Op zich ironisch dat je Jonas bekritiseerd omdat hij nog nooit meer dan 13 doelpunten heeft gemaakt in La Liga terwijl je persoonlijke favoriet Salomón Rondón in zijn gehele carrière nog maar in een enkel seizoen meer dan 13 doelpunten maakte. En dat was in het seizoen 10/11 bij Málaga waarin hij 14 doelpunten maakte. Maar goed, wil graag mee gaan in je redenatie en dus even de statistieken op de achtergrond te houden. Wat moet natuurlijk ook eerlijk zijn dat ik hem de laatste tijd niet vaak heb zien spelen. In zijn periode bij Málaga vond ik hem altijd een speler die het vooral van zijn fysieke gesteldheid moest hebben en op basis daarvan het verschil kon maken. En de wedstrijden die ik van hem heb gezien bij Newcastle bevestigen dat beeld eigenlijk alleen maar. Technisch verre van goed genoeg voor Barcelona. Maar heb jij echt het idee dat Rondón in staat is om Barcelona in de kleinere wedstrijden naar een overwinning te leiden? Want daar is naast scorend vermogen ook het nodige karakter bij nodig.
 
BvdP
 
0
13 januari 2019 om 01:05
Het is natuurlijk lang geen Suarez, Aguero, Cavani, Kane of Lewandowski, maar hij is een goede afmaker die als hij juist bediend wordt (Messi) iig in kleinere wedstrijden zeker beslissend kan zijn. Hij heeft karakter genoeg en kan ook meevoetballen en combineren. Het is natuurlijk niet een verfijnde technicus zoals Messi, maar heeft een meer dan functionele techniek zoals Suarez. Heeft het vermogen en fysiek een bal vast te houden en als er nood aan de man is kun je hem ook door de lucht aanspelen. Gaat niet zeiken als hij niet speelt en weet wat er in La Liga gevraagd wordt. Onder de juiste omstandigheden kan hij erg waardevol zijn. Het is uiteraard niet de grote verlosser, maar dat is Messi al. Hij zal niet meer dan een stand-in zijn.
 
sebasjuh
 
4
12 januari 2019 om 21:49
Zal Batshuay niet wat zijn voor Barca als backup?
 
afc34-
 
2
12 januari 2019 om 22:37
Barcelona had gewoon voor Babel moeten gaan, goedkoop, ervaring, prima speler. Nu zonder gekheid, ik denk oprecht dat hij een goede optie zou zijn voor Barca.
 
Hulk12
 
2
12 januari 2019 om 22:43
Voor mij kan barca maar het liefst voor hernandez, bacca of rondon gaan, alle 3 hebben het goed gedaan in de laliga en ik ben ervan overtuigd dat ze het bij barcelona goed zouden doen.