Barcelona meldt zich bij Ajax na afgewezen bod van 22 miljoen in Engeland
Zaterdag, 19 september 2020 om 11:01

Barcelona heeft tevergeefs geprobeerd om Max Aarons los te weken bij Norwich City, zo melden The Athletic en Sky Sports. David Ornstein, journalist van het eerstgenoemde medium, schrijft op Twitter dat de Catalanen twee aanbiedingen geweigerd zagen worden door the Canaries. Er wordt gesuggereerd dat Barcelona nu de aandacht gaat verleggen richting Ajax-verdediger Sergiño Dest.

Ornstein claimt dat een van de twee aanbiedingen van Barcelona 22 miljoen euro bedroeg, maar Norwich City verlangt een hoger bedrag voor het nog tot medio 2024 lopende contract van twintigjarige rechtsback. De berichtgeving van de journalist van The Athletic verschilt overigens met die van Sky Sports, want de Engelse sportzender stelt dat Barcelona Aarons op huurbasis wilde overnemen. Omdat er geen optie tot koop in de huurovereenkomst zou worden overgenomen, stemde Norwich City hier niet mee in.

Zowel The Athletic als Sky Sports meldt dat Aarons al een persoonlijk akkoord had met Barcelona, dat volgens ESPN mogelijk dit weekeinde Nélson Semedo al naar de Premier League ziet vertrekken. De Catalanen hebben na de mislukte onderhandelingen met Norwich City echter besloten om door te schakelen en de pijlen te richten op 'tweede keuze' Dest. Mundo Deportivo wist afgelopen week te melden dat Barcelona de Amerikaans international ook zou willen huren van Ajax, met een optie tot koop. Het is onduidelijk of Ajax hiervoor openstaat, daar de Amsterdammers volgens verschillende berichten mikken op een transfersom van 20 tot 25 miljoen euro.

De naam van Dest wordt de afgelopen dagen ook nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München. Voetbal International en De Telegraaf wisten te melden dat Ajax een eerste bod van vijftien miljoen euro van der Rekordmeister naar de prullenbak had verwezen. Oliver Kahn, bestuurslid bij Bayern, hield zich vrijdag na de wedstrijd tegen Schalke 04 (8-0 overwinning) in gesprek met ZDF nog op de vlakte over Dest. "Dest? Nee, dat kan ik niet bevestigen", sprak de oud-doelman. Sky Sports stelt dat Bayern ook in de markt is voor Aarons, evenals Paris Saint-Germain.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
5
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
22
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
riqui8
 
11
19 september 2020 om 11:08
Een nieuwe rechtsback zou prettig zijn. Ik vind zowel Dest als Aarons echter (nog) niet van het niveau dat ze een directe versterking zijn voor Barca. Overigens zou ik, met de financiële situatie van de club deze zomer, de komst van Eric Garcia toch als nummer één prioriteit zien.
 
LionelGap
 
28
19 september 2020 om 11:10
Mee eens over Eric García, horen ook zo weinig over Pique. Zou die niet eens stoppen, als hij in de basis gaat spelen dan vrees ik voor een afgang.
 
InsideRMadrid
 
12
19 september 2020 om 11:20
Riq / Nou het lijkt erop dat barcelona een jaar gaat wachten met Eric Garcia en dan kunnen ze hem volgend seizoen gratis oppikken, er is ook nog geen enkele centrale verdediger vertrokken bij barcelona als ik het goed heb
 
ModricMagic
 
23
19 september 2020 om 11:08
Snap al die geruchten niet als Barcelona geen spelers kan kopen. Ze moeten eerst zelf spelers verkopen. Denk niet dat Semedo weg gaat eerlijk gezegd.
 
InsideRMadrid
 
4
19 september 2020 om 11:18
Magic / Ja ben ik met je eens hoor, wordt lastig om zulke jongens te slijten als Semedo, en probeer dan ook nog maar iemand te vinden die het gat meteen kan dichten.
 
Bartofzoo
 
13
19 september 2020 om 11:24
Gat van Semedo dichten? Zal je niet heel veel voor hoeven te doen hoor. Hele matige back die alleen supersnel is. Barca is bijna 10 jaar lang verwend door Dani Alves op de rechterflank en hij heeft de lat zo hoog gelegd voor de volgende rechtsback’s dat iedereen bijna alleen maar kan tegenvallen. Ik zie wel potentie in Dest die ook frivool kan ballen.
 
Duitser
 
17
19 september 2020 om 11:44
Gat van Semedo dichten? Dat zou zware mishandeling zijn. Hij was heel slecht tegen Bayern maar dit gaat te ver.
 
100% Meijer
 
4
19 september 2020 om 13:03
Als de geruchten niveau depay en dest hebben hoop ik voor barca dat ze helemaal niks kunnen kopen
 
Rabarber
 
18
19 september 2020 om 11:23
Dan zou ik beter Semedo houden. Semedo kan minder hebben gepresteerd door de slechte sfeer in de kleedkamer en de club, maar een normale Semedo is beter dan Aarons en Dest
 
tinus45
 
13
19 september 2020 om 11:25
Dit is voor Ajax natuurlijk een prettige situatie, want dit gaat een biedspelletje worden zodat Dhr.Overmars wel weer de absolute hoofdprijs krijgt voor zijn speler. Persoonlijk denk ik dat zowel Bayern als Barca momenteel nog een paar stappen te hoog gegrepen is, maarja....zoals altijd wint de hoogste bieder het van het sportieve aspect.
 
soccersupp
 
11
19 september 2020 om 12:20
Inderdaad zal Overmars dit spel slim spelen, hoewel Ajax tegenwoordig ook rekening houdt met persoonlijke voorkeur van de speler. Maar ik hoor veel te veel voetbalzone scouts dingen roepen over Dest die vaak gekleurd zijn door clubvoorkeuren (of club antipathie). Als zowel Bayern als Barcelona interesse hebben dan zal deze jongen of al beter zijn dan veel mensen hier inschatten of nog een forse groeipotentie hebben. En ja topclubs zitten er ook weleens naast maar ook vanuit Engeland is er interesse in deze speler, er liggen dus meerdere positieve scoutingsrapporten op tafel.
 
tinus45
 
2
19 september 2020 om 12:36
Rekening houden met een voorkeur?vertel mij maar weens welke speler er naar een club is verkast die lager bood dan een ander, want ik ken er geen een.geldt overigens voor elke club hoor.
 
soccersupp
 
10
19 september 2020 om 12:46
Ik denk dat Frenkie de Jong voor meer geld aan psg of city verkocht had kunnen worden.
 
tinus45
 
1
19 september 2020 om 13:43
Yeah right....uiteraard was hij veel en veel meer waard dan de absolute hoofdprijs die hij heeft opgeleverd.
 
Constant kante
 
1
19 september 2020 om 16:10
Ajax houdt 'tegenwoordig' rekening met de persoonlijke voorkeur van een speler?? Hoe bedoel je? Dat Ajax voorheen zelf wel bepaalde waar spelers heen mochten of zoiets? Dat slaat nergens op. Al decennia lang bepalen de spelers zelf, mede, waar zij heen gaan en hun carriere voortzetten. Dat was bij Ajax nooit anders dan bij welke andere club ook. En de suggestie dat Ajax, wellicht, nog meer voor Frenkie de Jong had kunnen ontvangen bij verkoop aan een andere club is niet eens aantoonbaar onwaar. Maar tegelijkertijd zegt dit dat het niet Ajax is dat 'rekening houdt met voorkeuren van spelers' of iets dergelijks, maar dat spelers zelf dus gewoon veel meer macht en invloed hebben op hun eigen carriere dan de club die hen verkoopt. En dat lijkt mij ook terecht. Het zou pas echt slecht zijn als Ajax bv zou kunnen bepalen dat Frenkie niet naar zijn droomclub had gekund omdat Ajax meer poen had kunnen vangen van Psg. Maar dat is gelukkig dus helemaal niet zo. Dus het heeft weinig met 'rekening houden met' te maken allemaal. Overigens wel met je eens dat het scoutingrapport hier op VZ inzake Dest sterk gekleurd is door de clubvoorkeur van de dienstdoende scout. Ik zie heel veel Ajaxfans Dest erg hoog inschatten en veel fans van andere clubs die dat een beetje overdreven vinden (of soms zelfs die Dest helemaal niks vinden). Maar dat is geen bijzondere vaststelling. Dat geldt voor een heleboel topics hier.
 
Guaporta
 
22
19 september 2020 om 11:30
De laatste (onbetrouwbare) geruchten zijn dat Wolverhampton Wanderers bereid is om 35 á 40 miljoen euro op tafel te leggen voor Nelson Semedo. Mochten die geruchten op waarheid gebaseerd zijn, dan is dat natuurlijk een ideale mogelijkheid om financiële middelen vrij te maken zonder echt in te leveren aan kwaliteit. De club heeft nog altijd de mogelijkheid om Emerson vroegtijdig terug te halen voor een 'schamel bedrag' van zes miljoen euro. Andere opties zouden Hector Bellerín of Sergiño Dest zijn, want laten we eerlijk zijn; de absolute wereldtoppers op die positie zijn onhaalbaar in de huidige situatie. Geef mij maar een nieuwe centrale verdediger met Eric García en een capabele stand-in voor Sergi Roberto op rechtsback in plaats van de Portugees.
 
MoTheSpur
 
2
19 september 2020 om 11:51
Ik denk niet dat teams 40 miljoen gaan neerleggen voor Semedo, ik denk dat 30 echt het maximale is maar dat is natuurlijk mijn mening.
 
Guaporta
 
8
19 september 2020 om 12:03
Er wordt toch echt gesproken over 35 á 40 miljoen euro.
 
PeerBerwers
 
13
19 september 2020 om 12:08
Persoonlijk vind ik iedere clu die meer dan 10 miljoen neerlegt voor Semedo knettergek. Wat een aanfluiting is dat zeg. Die jongen wordt aan alle kanten voorbij goelopen.
 
Guaporta
 
18
19 september 2020 om 12:28
Klinkt een beetje als een 'smaakje van de dag' opmerking, Peerberwers. Nelson Semedo blijft een rechtsback met een ongekend loopvermogen en behoorlijke techniek. Hij heeft alleen de pech dat er bij Barcelona nog meer van een vleugelverdediger gevraagd wordt.
 
nmgnjizz
 
0
19 september 2020 om 13:04
Ik geloof best dat er clubs zijn die 40m willen betalen voor Semedo. Ik denk echter niet dat Semedo de helft van zijn salaris wilt inleveren om vervolgens 2 stappen terug te doen.
 
martijnovic
 
8
19 september 2020 om 11:33
Ik zou van het geld van Dest direct Wijndal halen. Tagliafico vertrekt wss volgend seizoen en dan heb je wijndal klaarstaan om hem te vervangen. Martinez kan dan gewoon op het middenveld blijven spelen. Hij heeft ook te weinig snelheid voor een back. Rechtsachter heb je met nous en rench al aardig wat opties.
 
SpeedyAFC
 
16
19 september 2020 om 12:00
Spelers halen van AZ ligt er lastig voor Ajax. Je betaald al snel veel te veel. Vergelijkbare spelers uit het buitenland halen is veel goedkoper.
 
martijnovic
 
0
19 september 2020 om 13:05
Az moet na het mislopen van de CL wel 1 speler verkopen schijnt het en ik vind wijndal zo een top talent dat je die niet snel in het buitenland zal vinden. Ik denk niet dat er nu veel spelers van AZ in bellangstelling staan van buitenlandse clubs die net zoveel als ajax willen betalen dus lijkt me een mooie deal voor beide clubs.
 
Bossie
 
2
19 september 2020 om 11:36
Dat betekend met die corona regels in Spanje , dat Barca ongeveer 40 miljoen moet vrij maken om hem te kopen van Ajax ..
 
moeilijkert
 
6
19 september 2020 om 11:36
Bij de vr positie van Barca denk ik terug aan Dani Alves, maar nu willen ze Dest... Ik weet niet of ik moet lachen of huilen.
 
EhvMrc
 
7
19 september 2020 om 12:02
Manoman gaat van kwaad tot erger bij barca. Krijg je straks een barca met dest en memphis in de basis, dat is gewoon aan de rand van de afgrond staan. Ik heb veel respect voor deze jongens en hun kwaliteiten en ambities maar er zijn talloze andere topclubs waar de slagingspercentage veel hoger ligt. Als je ziet hoe Bayern gister speelde moet Barca nog een hoop topaankopen doen en dat zit er niet zo snel in daar.
 
AjaxxxLove
 
0
19 september 2020 om 12:22
Fijn dat we weer verder gaan met nog door beide partijen niet bevestigde nieuwtjes te brengen als zekerheden!
 
oigatinha
 
4
19 september 2020 om 12:36
Want als je Max Aarons niet kunt kopen voor 22 miljoen, dan stap je over op Dest die het zelfde moet kosten...
 
Japie_Krekel
 
0
19 september 2020 om 14:11
een bankzitter van Ajax die naar Barca of Bayern gaat straks. dat lijkt me nou niet echt handig voor je carriere
 
JWD81
 
1
19 september 2020 om 14:37
Dan maar Puig in de deal betrekken. Wellicht de ontbrekende schakel op het middenveld.
 
sebasjuh
 
0
19 september 2020 om 17:25
Als Barca Memphis al niet kon betalen van 30 miljoen hoe willen ze dan Dest kunnen halen? Deze geruchten kunnen toch stoppen van Barca, als ze niet eerst zelf verkopen kunnen ze niet halen wat redelijk duur is.