Bart Ramselaar ziet beelden: 'Ik herken mezelf er niet in, misschien frustratie'
Zondag, 8 december 2019 om 18:14

Bart Ramselaar hielp FC Utrecht zondagmiddag met een laat doelpunt aan een minimale overwinning op FC Groningen (0-1). De aanvallende middenvelder liep negen minuten voor tijd een voorzet van Gyrano Kerk tegen de touwen en revancheerde zich daarmee van een mindere periode. Ramselaar erkent na afloop dat zijn reactie die volgde na het doelpunt daarvan het gevolg was.

De afgelopen zomer van PSV overgekomen middenveld was dit seizoen lang basisspeler bij FC Utrecht, maar de laatste weken opteert trainer John van den Brom voor anderen. Ramselaar mocht vanmiddag tegen FC Groningen echter invallen na ongeveer een uur spelen en haalde zijn gram, door in de 81ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Hij reageerde zichtbaar emotioneel op zijn treffer en leek zich in woord en gebaar te richten naar de reservebank van FC Utrecht.

"Er kwam een beetje emotie en frustratie los bij me. Maar dat hoort er bij, denk ik. Ik weet niet wat ik riep, echt niet. Ik herken mezelf er niet echt in. Emoties, misschien een beetje frustratie, zo ziet het eruit", reageert Ramselaar na afloop voor de camera van FOX Sports wanneer hij wordt geconfronteerd met de beelden. De middenvelder geeft toe dat hij het de laatste weken lastig heeft. "Ja, ik was wel gefrustreerd. Ik denk dat elke speler wil voetballen. Daarom was ik een beetje gefrustreerd, maar als ik in het veld kom moet ik er staan en dat heb ik vandaag gedaan."

"Ik heb een periode gespeeld en daarna niet meer. Dat kwam eigenlijk uit het niets voor mij. Dan moet je laten zien dat je wel hoort te spelen. Dat was het enige dat ik vandaag kon doen. Natuurlijk praat je erover met de trainer, maar het belangrijkste is wat je doet op het veld. Ik moet me terugknokken", vervolgt Ramselaar, die tijdens de laatste twee competitieduels van FC Utrecht negentig minuten op de bank zat. "Ik ging er van uit dat ik vandaag ging starten, maar dat zijn de keuzes die de trainer maakt. Ik weet niet precies waar het op is gebaseerd. Natuurlijk wil ik altijd spelen, maar nogmaals: ik ben blij dat ik me vandaag heb laten zien. Ik zal nog met de trainer praten, maar ik wil natuurlijk vanaf het begin starten. Ik hoop dat dat het geval zal zijn in de volgende wedstrijd", besluit Ramselaar.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
1
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
27
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
DannyUtreg
 
18
8 december 2019 om 18:47
Snap echt niet waarom deze jongen wissel staat, terwijl Gusafson week in en week uit als een natte krant speelt. Hopelijk tegen Heracles terug in de basis.
 
Utreg4life
 
3
8 december 2019 om 20:28
Deze jongen hoort natuurlijk gewoon in de basis. Zou zelf graag een middenveld zien met strieder - overeem - maher en Ramselaar.
 
koos61
 
0
9 december 2019 om 09:28
je bent gewoon een van de zovele selectie spelers en er is niemand die kan eisen dat die moet spelen , en als de trainer denkt om iemand anders daar neer te zetten dan is dat aan hem en de spelers moeten maar zorgen dat ze de trainer overtuigen dat zij in het veld horen te staan
 
Cyberize7x
 
0
9 december 2019 om 11:45
Lijkt me dat mits fit hij altijd moet worden opgesteld. Brengt voetballend wat meer swing in het elftal.