Bayern dient Klaassen en co eerste verlies van 2019 toe; Bosz wint opnieuw
Zaterdag, 20 april 2019 om 17:23

Bayern München heeft geen fout gemaakt in de Duitse titelrace. Der Rekordmeister had zeer veel moeite met het Werder Bremen van Davy Klaassen, maar wist wel met minimaal verschil te winnen: 1-0. Het betekent voor de ploeg uit het Noorden van Duitsland de eerste nederlaag van 2019. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz wist voor de tweede keer op rij te winnen, doordat laagvlieger 1.FC Nürnberg met 2-0 werd verslagen.

Bayern München - Werder Bremen 1-0
Werder Bremen, waar Davy Klaassen een basisplaats had, is in 2019 nog altijd ongeslagen. Bayern München leed dit kalenderjaar ook nog geen nederlaag in de Bundesliga en had in de Allianz Arena de eerste grote mogelijkheid. Thiago Alcántara bediende Serge Gnabry met een fraai boogballetje, maar de aanvaller stuitte van dichtbij op Werder-doelman Jiri Pavlenka. Ondanks dat Werder Bremen na een uur spelen met tien man kwam te staan na de tweede gele kaart voor Milos Veljkovic, hielden de bezoekers lang stand in Zuid-Duitsland. Een kwartier voor tijd kwam Bayern toch op voorsprong, nadat Niklas Süle vanaf de rand van het strafschopgebied de bevrijdende openingstreffer binnen schoot. Zijn inzet werd van richting veranderd door Klaassen, waardoor Pavlenka kansloos was. De verdediger bleek Bayern daarmee een minimale zege te bezorgen, waardoor er zondag comfortabel gekeken kan worden naar de verrichtingen van titelconcurrent Borussia Dortmund in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg.

Bayer Leverkusen - 1.FC Nurnberg 2-0
Na drie nederlagen op rij wist het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz vorige week op bezoek bij VfB Stuttgart weer eens te winnen (0-1). In de eigen BayArena leek 1.FC Nürnberg een te kloppen ploeg te zijn. Toch kwam Leverkusen in de eerste 45 minuten nog niet tot scoren, ondanks kansen voor Leon Bailey, Kai Havertz en Julian Baumgartlinger. Na een halfuur spelen kreeg Bosz een forse tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Bailey, die werd vervangen door Lucas Alario. Het was deze Alario die na een uur spelen de ban wist te breken voor de thuisploeg. De Argentijnse aanvaller kopte een hoekschop van Julian Brandt over de doellijn. Vier minuten voor tijd maakte Kevin Volland met de 2-0 een einde aan alle onzekerheid, waardoor Bayer Leverkusen drie belangrijke punten pakte in de strijd om Europees voetbal.

FSV Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf 3-1
De ruststand van 1-1 in de Opel Arena was verdiend. Mainz, met Jean-Paul Boëtius in de basis, had slechts 36 seconden nodig om aan de leiding gaan. Na een pass van Karim Onisowo kreeg Jean-Philippe Mateta veel ruimte en was de 1-0 een feit. Het team van Sandro Schwarz liet daarna echter het bezoek het spel maken en dat leidde tot de verdiende 1-1 van Dodi Lukebakio. Fortuna liet na bijna een uur spelen een grote kans op de 1-2 liggen. De VAR ontging een handsbal van Alexander Hack niet, waarna de bal op de stip ging. Lukebakio schoot de bal echter tegen de paal. Nog geen tien minuten later tekende Onisowo op aangeven van Aaron Caricol voor de 2-1 en vlak voor het einde gooide een counter met Mateta als eindstation het duel definitief in het slot.

FC Augsburg - VfB Stuttgart 6-0
Om de play-off met de nummer drie van de 2.Bundesliga nog te voorkomen, moest VfB Stuttgart eigenlijk winnen van FC Augsburg. De huidige nummer veertien van de Bundesliga kende echter een sterke eerste helft tegen Stuttgart, dat twee plaatsen lager staat. Na elf minuten spelen bracht Rani Khedira de thuisploeg op aangeven van Jonathan Schmid op voorsprong. Kort daarna was Schmid vanuit een hoekschop andermaal aangever, deze keer bij het doelpunt van André Hahn. Binnen het halfuur kwam FC Augsburg ook nog op 3-0, toen Philipp Max het eindstation was van een snelle aanval. Na rust liep de thuisploeg razendsnel uit naar een grotere marge. Marco Richter en Max breidden de score binnen een tijdsbestek van vijf minuten uit naar 5-0. Het slotakkoord werd uiteindelijk verzorgd door Richter, die de eindstand twintig minuten voor tijd op 6-0 bepaalde. Voor FC Augsburg lijken de degradatiezorgen met een voorsprong van tien punten op de gevarenzone voorlopig voorbij.

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
5
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
7
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
53
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
80
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
marseillefan1
 
24
20 april 2019 om 17:32
Treurig man om een grote club als Stuttgart met 6-0 te zien verliezen tegen een clubje als Augsburg...
 
Lesterr
 
10
20 april 2019 om 17:35
Een aantal jaar geleden groot, maar dat waren zoveel clubs. Nu is het tijd voor andere clubs om op te staan.
 
marseillefan1
 
19
20 april 2019 om 17:41
Ja dat snap ik allemaal wel maar 6-0 verliezen is gewoon onacceptabel
 
FR_JC
 
9
20 april 2019 om 17:46
Je hebt af en toe wedstrijden waar iedere aanval of schot een goal is.
 
-yannick-
 
11
20 april 2019 om 17:37
Werder Bremen voor het eerst dit seizoen niet gescoord. Toch bijna tot aan mei volgehouden. Nu alleen psg nog.
 
Sulejmanii
 
10
20 april 2019 om 17:41
Blij met de driepunter van Bosz, ik gun de beste man al het succes daar in Duitsland. En is wat mij betreft altijd weer welkom, ooit in de toekomst dan. Van zowel Bosz en Ten Hag is genieten geblazen, alleen Ten Hag heeft daarbij ook defensieve zekerheid ingebouwd. Zonder daarbij het aanvallende voetbal van Ajax verloochenen, wat natuurlijk super knap is. Weliswaar geen titels binnen gehaald de laatste jaren, maar vanaf het seizoen van de Europa League finale ben ik trots geweest grotendeels en blij met wat ik zag. Bosz zet hem op, en hopelijk is Bailey snel weer fit. Je zou die Bailey en Richarson in je selectie gehad hebben... ??
 
Postduif
 
1
20 april 2019 om 19:18
ik hoop echt dat ze bij ajax weg blijven van bosch, veelte aanvallend en ik kan me maar niet ontgoochelen wat voor een filosofie hij heeft, die 5 seconde regel is het enige wat ik kon ontdekken en het is veel rennen en het spel ging op en neer, ik heb nooit het gevoel gehad dat ajax een wedstrijd onder controle heeft gehad,schone leek wel zo langzaam als een tractor die dol gedraaid werd door de tegenstander omdat bosch hem lied zwemmen en niemand hem hielp, bosch heeft dat nooit opgelost en om de wedstrijd te controleren daardoor verzuipte schone en werd het spel altijd een ren je rot show van bosch. verder wist hij ook niet veel te spelen op de helft van de tegenstander, hij wist geen balans aan te brengen, alleen maar anvallen, aanvallen aanvallen, tot we verzuipen, het is lang goed gegaan,het was meer een kamiakze aanvallen opzetten. verder vind ik dat hij niet met talenten om kan gaan, kijk is naar dolberg die heeft een moordspel op zijn lichaam gespeeld ten vervoeren van trainer bosch.dolberg een groot talent die kapot is gemaakt door bosch.... schone speelt nu in zijn kracht en da is de verdienste van ten hag, bij te heg weetje gewoon dat hij een tactiek heeft dat bij iedereen past. alsjeblieft zeg geen bosz, nee, gewoon nee.geen peter bosz, hij tactisch niet sterk genoeg.
 
SilverHaze
 
2
20 april 2019 om 19:28
Sorry man, maar ik vind je stuk echt onzin. Bosch? En dan z'n naam op het eind wel goed spellen... Hoe anders denk je dat het voor Schone is dat De Jong naast hem speelt? Vd Beek is ook een niveautje hoger dan Klaassen. Tadic, Blind en Tagliafico maken wel een behoorlijk verschilletje. Ik denk dat Bosz ook heus wel zag hoe kwetsbaar Ajax was. Echter als je enige kwaliteit aanvallen is, dan moet je daar gebruik van maken. Een wonder dat ze geen kampioen zijn geworden dat jaar. Zowel Bosz als Ten Hag hebben bewezen uitstekende trainers te zijn. Als je Bosz dan wilt afzeiken, hou het dan op z'n people management. El Ghazi, Bazoer, Riedewald en Tete liepen de deur uit met wat gezeik. Had wat mij betreft niet gehoeven.
 
Postduif
 
1
20 april 2019 om 19:42
ik zeg dat ie tactisch niet sterk genoeg is en je ziet nou ook weer in duitsland dat het een ren je rot show is van bosz, hij kan geen andere accenten aanleggen om een wedstrijd te controleren dit zal altijd zo bij bosz blijven.met de groep van ajax op dit moment was het ook een ren je rod show van bosz geweest. de spelers die bij ajax weg gingen, hoefden idd niet weg.maar ja, peter bosch wauw ergens laten zien dat hij de baas was en dat hij zo graag als trainer alle credits wouw is ten kosten gegaan van spelers en hij wouw het spel van de boer ontmantelen.
 
Webo
 
4
20 april 2019 om 17:43
Krijgt Stuttgart hier even een pak slaag zeg.. Die spelen toch ook onder hun mogelijkheden. Ik vind dat ze niet verkeerd ingekocht hebben afgelopen zomer. Ze hebben het geluk dat Nürnberg nog een zwaar programma heeft, anders waren ze nog rechtstreeks gedegradeerd ook. Nu zou een relegationswedstrijd tegen HSV wel leuk zijn.
 
Alcantara91
 
5
20 april 2019 om 17:46
Triestige vertoning Bayern, kovac moet echt weg. Sinds klinsmann geleden dat we zonder einig plan speelden.. dit seizoen 75% zonder idee gespeeld
 
FR_JC
 
1
20 april 2019 om 17:48
Als ze kampioen worden blijft Kovac. De hoge heren hebben dat reeds gezegd, helaas.
 
Alcantara91
 
3
20 april 2019 om 18:02
Ja klopt zeker UH...Rummenige daarintegen was onlangs redelijk kritisch maar ja dat hij geen kovac fan ist weten we... zou graag Ten Hag zien bij ons, die laat het prima zien Europees & dit soort voetbal past gewoon bij ons... kovac is niet de juiste voor ons qua speelstijl maar zou bv een topper zijn voor Schalke bv
 
FR_JC
 
3
20 april 2019 om 18:08
Kovac`s aanstelling deet al menig wenkbrauw liften, maar toch... dat Rummenige kritisch was/is komt door het redelijk onherkenbare spelbeeld en Cl. En terecht. Kovac is niet de man die Bayern naar een hoger plan kan tillen, of EtH dat wel zou kúnnen zal de tijd uit moeten wijzen. (Uberhaubt geen idee of Bayern het oog op m laat vallen?)
 
Alcantara91
 
1
20 april 2019 om 18:23
Ja weet ook niet of Bayern hem zou willen maar zoals je zegt Kovac is niet de juiste voor Bayern
 
BBayern1990
 
2
20 april 2019 om 18:42
Niel alleen speelstijl is problematisch. Kovac weet niet hoe tactisch aan te passen op de tactische veranderingen van de tegenstand.
 
Alcantara91
 
0
20 april 2019 om 20:04
100% gelijk
 
Spalato87
 
0
20 april 2019 om 17:59
Bayern wint weer! Lekker voor Kovac! Kan hij volgend seizoen bouwen met nieuwe spelers. Ik gun het hem en ik denk dat hij gaat laten zien een goede trainer te zijn.
 
BBayern1990
 
5
20 april 2019 om 18:40
Dat hebben we gezien tegen Liverpool... Klopp had Kovac tactisch overklast in de tweede helft van de terugwedstrijd. Ik betwijfel of hij nog de juiste man blijft of de juiste man is voor de verjonging van de selectie. Kroatië had ook het tegendeel bewezen na het tijdperk Kovac.
 
snelste
 
1
20 april 2019 om 18:16
Wat is er toch gebeurd met de Duitse top/sub top. Schalke, Wolfsburg, werder Bremen allemaal mooie clubs die vroeger in de top meestrijden maar nu tegen degradatie vechten. Ook met Borussia Dortmund ging het en tijd slecht maar die echt zich wel terug geknokt.
 
marseillefan1
 
5
20 april 2019 om 18:21
Stuttgart niet te vergeten, in 2007 nog kampioen
 
SuperBuLi
 
2
20 april 2019 om 18:33
Die bestaat al een aantal jaar niet meer omdat zij niet verder wilde kijken en niet groeien. Leipzig, Hoffenheim en Eintracht frankfurt wilden dat wel.
 
Webo
 
4
20 april 2019 om 18:51
Heeft er o.a. mee te maken dat dat soort clubs hun talenten niet makkelijk kan behouden, waarna ze wegzakken als er de jaren daarna niet goed ingekocht wordt. Dragende spelers als De Bruyne en Goretzka bijvoorbeeld. Verder kunnen ze financieel geen grote risico's nemen om de grote spelers te bekostigen, iets wat Bayern, Dortmund en Leipzig op dit moment wel kunnen. Het zal voor dat soort clubs blijven hopen dat nieuwe talenten (extern of intern) aanslaan om succes te hebben.
 
Duitser
 
0
21 april 2019 om 09:21
Hoe kom je erbij dat Bremen en Wolfsburg tegen degradatie vechten? Die hebben 25 punten meer dan de degradatie-candidaten en gaan nog vol voor Europa. Met heel veel geluk zou voor Wolfsburg zelfs nog een cl- plaats mogelijk zijn.