Bekerduel biedt De Boer hoop: 'Misschien is nu het kwartje gevallen bij hem'
Donderdag, 1 november 2018 om 20:37

Toen Erik ten Hag en Zakaria Labyad samenwerkten bij FC Utrecht, was de aanvallende middenvelder een van de sterren van het elftal. De oefenmeester besloot zijn pupil mee te nemen naar Ajax, maar daar zijn de kansen op speeltijd voorlopig gering. Ronald de Boer denkt dat Ten Hag onderschat heeft hoe groot de stap voor Labyad is geweest.

Woensdag mocht Labyad weer eens negentig minuten op het veld staan, in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De zomeraankoop verzorgde het tweede doelpunt van Ajax. Ronald de Boer is bij FOX Sports voorzichtig optimistisch gestemd over de ontwikkeling van de vijfvoudig Marokkaans international. Hij was 'niet helemaal' verbaasd door het feit dat Labyad aanpassingsproblemen kende, zegt hij.

"Utrecht is geen Ajax. Het niveau van Ajax is op dit moment gewoon hoog", aldus De Boer. "Waarschijnlijk heeft Ten Hag zich daarop verkeken, dat hij dacht dat hij de stap makkelijk kon maken. Soms duurt het gewoon even. Soms kost het een jaar, soms een half jaar." Na het bekerduel met Go Ahead zei Ten Hag dat Labyad meer moet brengen bij Ajax. De Boer kan die uitspraak wel begrijpen.

"Wat ik wel een beetje hoor is dat hij er vooral op de trainingen meer in moet steken. Dat schort er nu een beetje aan. Misschien is nu het kwartje gevallen bij hem", aldus de jeugdtrainer van Ajax. Hij voegt eraan toe dat het voor Labyad belangrijk is om minuten te maken. "Ik weet niet of hij genoeg speelt, want bij het tweede elftal mag hij ook niet eens meer spelen. Hij komt dus weinig in het spel voor om ritme op te doen."

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
10
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
69
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
RamonDore
 
24
1 november 2018 om 20:41
Kan mij heel goed voorstellen dat het labayad is tegengevallen dat zyech bleef en er ook nog Ff een tadic werd gehaald! Volgend seizoen is zyech weg frenky ook en is er gewoon plek voor hem om te schitteren in Ajax een!! Ik schrijf hem niet af!
 
wyzijnkampioen
 
12
1 november 2018 om 20:59
Labyad valt zelf ook erg tegen. Speelt gemakzuchtig, komt handelingssnelheid tekort, is niet beter dan andere reservespelers die ook op zijn posities kunnen spelen. Ajax moet dus betere vervangers halen mochten Ziyech en Frenkie verkocht worden. Dan denk ik meer aan spelers als Mount en Benedetto.
 
pedrovasquez
 
2
2 november 2018 om 00:31
Labyad is ouder en beter dan Mount en Benedetto. Labyad was bij PSV een goede speler, speelde bij Sporting niet vanwege financiële problemen, heeft dr daarna leuk gedaan bij Vitesse en Utrecht, ik heb er vertrouwen in dat hij volgend jaar gewoon het niveau van Ajax zal halen. Hij zal niet zo goed worden als Ziyech, maar met dat idee is hij ook niet gehaald. In de zomer heb je grote kans dat Onana, De Ligt, De Jong, Ziyech, Neres zullen vertrekken. Dan is het goed dat Schuurs, Labyad, Bande al een jaartje bij Ajax zitten mochten talenten als Eiting, Gravenberg niet klaar zijn om dat gat op te vullen en de aankopen aanpassingstijd nodig hebben of tegenvallen. Over Neres werd t eerste half jaar ook gezegd dat hij een miskoop is, kijk waar hij nu staat.
 
fatooo
 
7
1 november 2018 om 20:42
Ik denk dat deze jongen toch zeker bruikbaar kan zijn voor dit Ajax. Is toch wel een echte buitenspeler terwijl bij Ajax vaak ook een middenvelder daar wordt neergezet. Gister toch een assist en goal. Daarbij gaf hij voordat Neres scoorde ook al een prima pass op hem. Zal misschien geen basisspeler worden maar kan zeker bruikbaar zijn als iemand geblesseerd is of gewoon als wissel.
 
PerPSV
 
4
1 november 2018 om 22:49
Labyad een echte buitenspeler? Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik nog niks van hem in Ajax shirg gezien heb, maar hoe ik hem ken van PSV, Vitesse en Utrecht is het juist een echte nummer 10. Niet een "voorbereidende 10", meer een schaduwspits.
 
Lekiam
 
1
2 november 2018 om 08:27
Klopt, hij is totaal geen echte buitenspeler. Als hij speelt moet hij als 10 spelen. In het huidige systeem wat Ajax speelt heeft hij hierin vd Beek en Neres voor zich. Als zie ik Neres liever als rechtsbuiten, maar dat is een andere discussie.
 
marieke90
 
16
1 november 2018 om 20:52
Hoezo grootte stap?hij maakte op zijn 16e zijn debuut voor PSV,hij en ziyech zijn in de zelfde maand geboren,toen ziyech zijn debuut maakte voor heereveen op zijn 19e,speelde labyad al weer in Portugal,hij was een grotere talent dan ziyech...
 
RUTGERRR
 
15
1 november 2018 om 20:57
Ja en toen zat hij opeens in Utrecht en Ziyech al bij Ajax. Ziyech is nu 15x zoveel waard dan Labyad. Je snapt zelf toch ook wel dat als je van een subtopper naar een topclub gaat, het verschil groot is? Dat hij leuk bij PSV gespeeld heeft en in Portugal is leuk, maar bij PSV heeft ie de boel belazerd en in Portugal werd hij uitgekotst.
 
RUTGERRR
 
15
1 november 2018 om 20:55
Ajax had hem nooit moeten halen en Labyad had nooit voor Ajax moeten kiezen. Allereerst is zoals Ronald zegt het niveauverschil met Utrecht ontzettend groot, maar daarnaast lopen er gewoon betere voetballers rond. Leuk dat hij gister een goal en assist had, maar ik denk dat wanneer hij zelfs tegen Go Ahead niet zou presteren, in de winter zijn koffers zeker kon pakken. Lijkt me nu ook geen slecht idee. Aardige voetballer maar niet voor Ajax. Overigens heb ik niets tegen hem zelf hoor, maar met onze huidige selectie komt hij gewoon niet aan de bak. Bovendien gun ik het een jeugdspeler meer, al moeten we inmiddels ook wel afscheid gaan nemen van Cerny.
 
PerPSV
 
2
1 november 2018 om 22:53
Denk dat het voor hem ook beter is een stap terug te doen. Bij ploegen als Feyenoord en AZ zou hij beter tot zijn recht komen en kan hij belangrijk zijn voor de ploeg
 
AndriesJunker
 
0
2 november 2018 om 04:22
Leuke speler voor FC Groningen of De graafschap
 
Lekiam
 
2
2 november 2018 om 08:28
Denk dat je hem daarmee tekort doet. Hij was de man bij Fc Utrecht dus een stap hoger naar Feyenoord en AZ moet hij wel aankunnen.
 
WalterJanssens
 
3
1 november 2018 om 21:10
44 % zegt dat labyad meer speeltijd moet krijgen. Vind ik veel want hij heeft in de m8 uren dat hij speelt weinig laten zien. Go ahead is keuken divisie. Als ik dan hoor dat hij niet optimaal traint dan is het gewoon geen speelminuten. Gelukkig geen vriendjes politiek van ten Hag.
 
bombanera99
 
7
1 november 2018 om 21:17
Ga je nu een roddelopmerking van de Boer als waarheid nemen dat hij niet hard traint.
 
Tomido
 
16
1 november 2018 om 21:32
Ten Hag: " Ik heb hem er bij FC Utrecht al vaak op aangesproken dat hij meer moest geven in de training. Maar daar was hij automatisch toch de beste. Maar hier zal je elke dag maximaal moeten gaan, anders kun je niet het niveau halen dat wij eisen.❠Volgens Ten Hag is het kwartje bij Labyad nu gevallen. " Is dit bewijs genoeg voor Bombabeloe om te accepteren dat dit geen roddelopmerking is van de Boer maar een op waarheid gebaseerde opmerking?
 
bombanera99
 
3
1 november 2018 om 21:38
@TomidoLees je bericht nog eens.Er staat kwartje is gevallen. Ten Hag spreekt de Boer dus tegen. Hij geeft dus wel alles. De Boer is dus gewoon aan het roddelen.
 
Tomido
 
8
1 november 2018 om 21:46
@bombabeloe Lees het bericht nog eens. Er staat "misschien is het kwartje nu gevallen". De Boer zegt dus precies hetzelfde als Ten Hag alleen gebruikt Ronald het woord misschien, omdat hij alleen de jeugd doet en niet weet hoe Labyad nu traint. De Boer spreekt dus gewoon normaal.
 
WalterJanssens
 
1
1 november 2018 om 22:13
Stel je voor dat hij nu wel hard traint. Dan is ie blijkbaar niet beter en is dit nog zorgwekkender voor zijn toek 9 met bij Ajax. Wellicht dat Ajax volgend seizoen minder top is door verkopen en de aankopen tegen vallen. Maakt hij volgend seizoen toch kans. Het is niet dat ik hem dit niet gun maar betere en talenten die het zelfde bieden gaan voor.
 
bombanera99
 
3
1 november 2018 om 21:16
Ronald de Boer die ergens hoort dat hij harder moet trainen en het als waarheid verkondigt. Wat een roddeltante en boulevard gehalte. Het is toch logisch dat Labyad reserve staat. De anderen hebben betere kwaliteiten op zijn positie. Dat is toch geen schande.
 
Kasteelheer.88
 
10
1 november 2018 om 21:51
Jij kan er ook wat van. Gisteren Ten Hag lopen af te kraken omdat Dolberg niet mocht starten en volgens jou zo hard minuten moest maken. Terwijl de medische staf Ten Hag gewoon gezegd had Dolberg beter niet te laten beginnen .
 
bombanera99
 
1
1 november 2018 om 23:02
@kasteelheer De medische staf kletst gewoon. Hoezo kan hij maar 15 minuten spelen? Hebben ze weefsel van Dolberg in een laboratorium onderzocht en zijn ze tot de conclusie gekomen dat hij maar 15 minuten kon voetballen? 495 minuten dit seizoen in de benen en dan gewoon Huntelaar opstellen die bijna 1200 minuten in de benen heeft. En maar klagen dat Dolberg niet in vorm is. Hij is niet fit omdat hij niet fit wordt gemaakt. Fitheid is een voorwaarde voor vorm. Pappen en nathouden is wat ten Hag doet.
 
Titaantje
 
8
1 november 2018 om 21:50
Ik zou Ten Hag wel graag eerder zien wisselen en deze jongen krijgt nu te weinig minuten. Daarmee roep ik niet om een basisplaats, zeker niet, maar in een wedstrijd die rond minuut 60 op slot zit, kan hij best eens als linksbuiten gebracht worden, om 30 minuten te spelen ipv 5-10 minuten. Dat is goed voor de rust van de basisspelers en goed voor de betrokkenheid en het wedstrijdritme van Labyad.