Bekritiseerde Pogba de hemel in geprezen: 'Vieira is niet zo goed als hij'
Vrijdag, 8 juni 2018 om 09:38

Paul Pogba is in ieder geval qua technische kwaliteiten beter dan Arsenal-legende Patrick Vieira, stelt Laurent Blanc. De Fransman, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met het trainerschap bij Chelsea, zegt op de site van FIFA dat de middenvelder van Manchester United zeker nog kan groeien als voetballer. Blanc vindt alle kritiek op Pogba wat overdreven.

"Ik denk dat hij een nieuwe speler is. Laten we niet vergeten dat hij jong is, dus ik denk dat hij nog steeds ruimte heeft om te verbeteren", zegt de voormalig bondscoach van Frankrijk. "In mijn generatie hadden we indrukwekkende spelers qua fysiek, zoals Patrick Vieira. Technisch gezien was Patrick echt goed. Maar hij is niet zo goed als Pogba, vooral als het gaat om aanvallen."

"Als hij zijn fysieke potentieel en zijn techniek kan optimaliseren, zal hij veel kunnen gaan scoren. Hij heeft een voorsprong op andere spelers qua fysieke kracht, het zal op een bepaald moment in het spel het verschil maken. In de komende jaren denk ik dat, als Pogba geen ernstige blessureproblemen krijgt, hij een van de belangrijkste spelers zal zijn voor Frankrijk en ook zijn club", besluit Blanc.

Meer nieuws
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
1
   
14:28
14:28
Verweij en Driessen breken lans: 'Vreemd dat je zijn naam niet hoort bij Ajax'
2
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
3
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
stravven
 
48
8 juni 2018 om 09:49
Pogba zit nog lang niet op het niveau van Vieira. Hij mag blij zijn als hij ooit in de buurt komt.
 
Ramos_4
 
14
8 juni 2018 om 09:50
Precies, ben het met Blanc eens wanneer hij zegt dat de kritiek overdreven is. Maar Pogba met Vieira vergelijken is een grap.
 
Barcakingszz
 
18
8 juni 2018 om 09:50
Hebben mensen geen verstand van voetbal ofso. Pogba is gewoon een goede voetballer klaar en verder niet iets heel speciaals
 
baradona
 
25
8 juni 2018 om 09:52
Viera was in ieder geval veel meer een prof en een winnaar. Het kan best dat hij aanvallend iets minder was , maar verdedigend was hij 3 x beter. Pogba heeft potentie maar is verschrikkelijk wisselvallig, zelfs gedurende een wedstrijd. En inmiddels is hij talent af , moet stappen maken in zijn professionaliteit ! Instagram-generatie...
 
Jonas15
 
2
8 juni 2018 om 09:52
Waarom moet men toch altijd spelers vergelijken met anderen? Het gaat nergens over behalve ouwe koeien uit de sloot vissen.
 
Samcro
 
6
8 juni 2018 om 09:53
Dit soort opmerkingen verwacht je eerder van iemand die een jaar of 5-10 was toen Vieira nog actief voetbalde, niet van iemand die zelf op hoog niveau gespeeld heeft... Flater van Blanc hier.
 
lucas1234
 
15
8 juni 2018 om 09:54
Pogba heeft wellicht meer talent dan dat Viera had. maar Viera was een leider, die elke ploeg waarin hij speelde op sleeptouw nam, en volledig naar zijn mogelijkheden speelde. Pogba is nog wat nonchalanter en wil graag de ster zijn, terwijl Viera zich volledig kon wegcijferen en in dienst van de ploeg kon spelen. Als Pogba kan leren in dienst van de ploeg te spelen dan kan het zeker 1 van de beste middenvelders ter wereld worden. En wellicht in een adem genoemt worden met legende Viera.
 
ModricMagic
 
4
8 juni 2018 om 10:09
Vieira was toch meer verdedigend dus opzich logisch dat Pogba aanvallend beter is. Maar Vieira was verdedigend echt een tank.
 
DennisHartkoorn
 
3
8 juni 2018 om 11:56
Slechte vergelijking. Viera was een echte topper. Veel beter dan de gehypte pogba
 
Fattoeman
 
8
8 juni 2018 om 10:19
Viera was natuurlijk beter dan Pogba ( nu is?). Vind Pogba echt zo'n frustrerende speler, kan echt geweldige dingen met de bal is zeer compleet en heeft een zeer atletisch lichaam, maar o zo vaak oogt ie afwezig. Vind sowieso dat de kritiek op hem overdreven is, heeft meer dan prima cijfers en heeft afgelopen seizoen ook in een aantal top wedstrijden zijn stempel kunnen drukken. Weet dus alleen niet of die veel beter wordt dan die nu is want die focus in een match en het mentale aspect van voetbal zijn vaak toch ook echt kwaliteiten die sommige spelers beheersen en andere niet ( goed) beheersen. Hoop het wel maar anders kan die als nog wel veel dingen bereiken.
 
real8madrid
 
16
8 juni 2018 om 10:34
Hij kan ook beter schieten dan De Gea en hij is groter dan Messi. Eigenlijk is Pogba gewoon de beste ter wereld
 
Dante
 
1
8 juni 2018 om 11:21
Ik vond vieira toch altijd best goed xD Op het irritante af als fan van United! Vind ze ook lastig te vergelijken. Maar Pogba moet iig nog flink verbeteren om zo constant belangrijk te worden.
 
Sammerens
 
3
8 juni 2018 om 11:39
Ach ja, Vieira was een fantastische speler, maar Pogba kan dat net zo goed zijn. Uiteindelijk herinner je van gestopte spelers vooral de hoogtepunten. Vieira was een uitstekende voetballer bij Arsenal, maar een heel ander type dan Pogba. Uiteindelijk waren zijn laatste seizoenen ook gewoon teleurstellend te noemen. Pogba kan bij vlagen het bloed onder je nagels weghalen maar speelt vaak ook gewoon sterk of zelfs briljant. Vorig seizoen was hij qua goals en assists niet bijzonder, maar bleek uit onderzoek van het Cies dat hij in het team van het jaar stond van alle spelers uit de top 5 competities, gebaseerd op relevante statistieken voor de betreffende posities. Dit seizoen presteert Pogba cijfermatig uitstekend, maar heeft het nodige gemist wegens zijn blessure en daarna een aardige vormdip gehad. Bij iedere 135 minuten bij een goal betrokken in de Premier League. Dat is niet veel minder dan de Bruyne, die daar 128 minuten per bijdrage voor nodig had. En de Bruyne is natuurlijk onderdeel van een team dat veel aanvallender speelt. Het is allemaal lang niet zo slecht als velen doen voorkomen. Ik twijfel er niet over dat Pogba steeds sterker zal worden bij United. Met een speler als Fred naast hem kan hij maar zo ineens weer een grote stap zetten en meer gaan excelleren.
 
Dante
 
0
8 juni 2018 om 12:06
Mee eens. Ik vind Pogba vaak geweldig, en vind de kritiek op hem heel overdreven. Dit was ook zeker niet zo bedoeld. Maar toch geloof ik niet dat ik het er over 10 of 20 jaar nog over heb, als het zo blijft. Hij kan beter en vooral veel constanter spelen.
 
 
0
8 juni 2018 om 12:21
Pogba heeft misschien meer natural talent, maar de carrière van Vieira zie ik hem eerlijk gezegd niet repliceren. Voor succes is meer nodig dan alleen talent en ik heb toch het idee dat het er niet helemaal uitkomt. Al is hij wel nog jong natuurlijk.
 
elchino20
 
0
8 juni 2018 om 18:34
Lachwekkend... Die transfersom van pogba was die al niet waard. Vieira daar in tegen wel mocht hij nog spelen wat was hij een klasbak