Belg Dessers kan ook 'Super Eagle' worden: 'Écht iets voor de toekomst'
Donderdag, 15 juni 2017 om 15:19

Nu Cyriel Dessers zijn eerste stap omhoog maakt, beginnen de speculaties over een eventuele interlandcarrière. De nieuwe spits van FC Utrecht heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Om die reden mag hij voor beide landen uitkomen en Dessers heeft voorlopig nog geen keuze gemaakt.

De 22-jarige spits is reëel over een interlandcarrière voor België. "De concurrentie in België is bijzonder groot. Een aantal jaar geleden werd je bijna automatisch opgeroepen als je bij het nummer vier in Nederland speelde. Gelukkig zijn de tijden veranderd. En voorlopig kom ik lang niet in de buurt van die jongens", zegt Dessers in gesprek met Het Laatste Nieuws. Hij vernam via via dat Nigeria hem wel volgt.

"Ze hebben wel aangegeven dat ik eerst nog een stap hogerop moet zetten", vervolgt de spits, die afgelopen seizoen voor NAC Breda speelde. Hij kwam nog nooit in Nigeria, maar heeft desondanks een sterke band met het Afrikaanse land. "Ook al ben ik in België opgegroeid, heb ik hier leren voetballen en ben ik hier naar school gegaan: ik ben voor 50% Nigeriaan. Die band mag je niet onderschatten. Het is mijn bloed, mijn familie. Ik heb hun nationale ploeg altijd gevolgd. Mijn eerste herinnering is de periode van Jay Jay Okocha en Nwanko Kanu. Twee legendes en voorbeelden voor mij."

Dat betekent overigens niet dat Dessers direct voor Nigeria kiest. "Dit is écht iets voor de toekomst. Laat me eerst bevestigen bij Utrecht, daar goals maken. We zien dan wel wat er uit de bus komt. Ik ga er niet vanuit dat ik binnenkort een oproepingsbrief in de bus krijg."

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
1
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
13
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
-NEC-
 
1
15 juni 2017 om 15:37
Belgisch international zit er simpelweg niet in zoals hij zelf ook aangeeft dat er veel concurrentie is. Lukaku, Benteke, Batshuayi, Origi zijn al 4 spelers van ongeveer dezelfde leeftijdscategorie. Je moet natuurlijk ook kijken of je wel voor Nigeria eventueel wil uitkomen. Als je niks met het land hebt zou je misschien af en toe een Afrika Cup en misschien zelfs wel het EK meemaken, dan ga je dus echt alleen voor het sportieve. Wat ook te begrijpen is als hij dat zo graag zou willen.
 
Sirius
 
1
15 juni 2017 om 16:43
Dat zou ik persoonlijk onacceptabel vinden. Er zijn meer dan genoeg spelers die met eer en trots uit willen komen voor een land. Als er dan een speler zit die geen binding met het land voelt en er alleen speelt omdat z'n eigen thuisland te hoog gegrepen is, vind ik dat een klap in het gezicht richting spelers die die binding wel hebben en het niveau ook aankunnen. Verder is het voor Dessers natuurlijk ook niet onmogelijk. Lukaku is natuurlijk een prima spits, maar Benteke, Batshuayi en Origi zijn niet van een niveau dat niet te evenaren is. Als deze Dessers zich blijft ontwikkelen, kan het best zijn dat hij over 3 of 4 jaar Belgisch international is. Ik heb veel gekkere dingen zien gebeuren in ieder geval (bijv. Janssen).
 
Ajax/barca2014
 
1
15 juni 2017 om 16:55
Denk jij dat Afrikaanse landen daar echt om zouden malen? Ik heb daar mijn twijfels over. Het niveau ligt bij die landen gewoon wat lager dus is elke versterking van hoger niveau daar wel welkom.
 
Sirius
 
0
15 juni 2017 om 17:07
Ik heb het ook niet over de landen zelf, maar over de speler. Elk land zou het proberen als men een aanwinst kan naturaliseren. Ik vind echter dat een speler voor het land uit moet komen waar hij zich thuis voelt.
 
4Ever4Ajax
 
1
15 juni 2017 om 15:46
Mooi dat hij mogelijk 2 opties heeft. Ik denk dat hij vooral de keuze moet maken met zijn hart (en dan hopen dat deze keuze jou ook wil natuurlijk). Ook al is de kans niet groot dat hij nu voor Belgie mag spelen, weet je het nooit. Hij heeft nog 12 a 13 jaar te gaan in zijn voetballeven als hij het goed doet. En wie weet wat de toekomst brengt!
 
psvdaclub
 
3
15 juni 2017 om 15:49
Mochten de bondscoaches bij mij aankloppen moet ik kiezen tussen Belgie en Nederland.. Onmogelijke keuze.. Ik denk dat ik mijn interland carriere maar laat schieten!
 
dndjif
 
2
15 juni 2017 om 17:06
Groot gelijk. Ben je ook nog eens je zomervakantie kwijt.
 
Bebo
 
3
15 juni 2017 om 16:13
De enige echte Super Eagles spelen aan de Vetkampstraat ??
 
Sirius
 
1
15 juni 2017 om 16:38
Ik vind niet dat je zo'n keuze moet maken op basis van mogelijkheden. Ik weet niet hoe het met Dessers zit, maar zo'n overweging hoor je gewoon te maken op basis van waar je je als persoon thuis voelt. Ik zou het in ieder geval ongepast vinden om voor een land te kiezen, terwijl je niet echt een binding hebt met een land en er alleen speelt omdat het land waar je geboren en getogen bent te hoog gegrepen is.