Belgische topclub betwijfelt aanblijven 'zeer gewaardeerde' Nederlander
Dinsdag, 2 mei 2023 om 15:46

De kans bestaat dat er op korte termijn geen plek meer is voor Robin Veldman in de technische staf van Anderlecht. De Nederlander fungeert bij Paars-Wit als assistent-trainer, maar wordt mogelijk uit zijn functie ontheven, schrijft Het Nieuwsblad. De gevallen Belgische topclub is bezig met een complete renovatie, waarbij ook de technische staf onder handen wordt genomen.

Met het 2-3 verlies tegen Mechelen anderhalve week geleden eindigde een rampweek én -seizoen voor Anderlecht. De Belgen werden midweeks door AZ uit de Conference League geknikkerd en zijn met een elfde notering uitgesloten van deelname aan de play-offs om Europees voetbal of het kampioenschap. De laatste keer dat Anderlecht zo slecht eindigde was in 1937. Het leidde er onder meer toe dat woedende fans de VIP en de perszone bestormden.

Intern wordt gewerkt aan een grondige renovatie van de selectie en de staf, daar de Deense CEO Sports Jesper Fredberg onder meer al een nieuwe keeperstrainer aanstelde en ook de rest van de technische staf op de schop wil gooien. Daarbij is het niet uitgesloten dat Veldman het veld moet ruimen. De Nederlander werd eerder dit seizoen nog aangesteld als interim-trainer nadat Felice Mazzu de zak kreeg. Een definitieve aanstelling zat er destijds niet in voor Veldman.

"Trainer Brian Riemer is tevreden over de inbreng van Veldman, maar er is ook een scenario waarbij Fredberg een staf installeert met mensen waarmee hij in het verleden zelf heeft samengewerkt", aldus bovengenoemd dagblad. Veldman hoeft echter niet te vrezen voor een lang clubloos bestaan, daar zijn werk niet onopgemerkt is gebleven. "Binnen de voetbalwereld is er nochtans veel waardering voor de Nederlander, zo blijkt uit onze informatie: er is interesse uit het buitenland", voegt Het Nieuwsblad toe.

Veldman heeft een enorm groot aandeel in de goede prestaties van de jeugd van Anderlecht in de Challenger Pro League, zorgde voor Europese overwintering in de Conference League en liet voor zover mogelijk de rust even terugkeren in het Lotto Park na het vertrek van Mazzu. Verschillende Europese topclubs zien hem dan ook graag komen, mocht het tot een definitieve breuk komen. Fredberg heeft al wel aangegeven dat Riemer verzekerd is van een langer verblijf. De Deen heeft sinds december 2022 de verantwoordelijkheid bij Paars-Wit.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Lierse1997
 
5
2 mei 2023 om 15:55
Dat zou toch hilarisch zijn. Hij werd nog geen half jaar geleden al (terecht) geroemd voor zijn geweldige prestaties bij het jeugdteam van anderlecht in 1B en omschreven als een toekomstige topcoach en nu gaan ze hem buitenwerken? Wat een puinhoop is het daar.
 
suddervleesch
 
0
2 mei 2023 om 17:50
Hoofdcoach bedoelde ik ook niet. Ik had het wat beter moeten beschrijven. Ik doelde op jouw eerste zin, dat het niet alleen met jong Ajax slecht ging maar Ajax als geheel ??
 
Lierse1997
 
1
2 mei 2023 om 17:53
Excuses, dan had ik het fout begrepen! En daar heb je uiteraard 100% gelijk in haha.
 
D.Pranjic
 
1
2 mei 2023 om 17:43
Hij is een Heerenveen man en wou graag nog eens terug keren. Zie hem graag terug komen als leiding gevend man.
 
 
6
2 mei 2023 om 16:17
Hij heeft pas nog gezegd graag ooit eens terug te keren bij Heerenveen. Nou: Dit is je kans. Kom maar terug. Je bent van harte welkom!