Benfica haakt aan bij Sporting na wonderlijk doelpunt in slotfase
Zaterdag, 9 september 2017 om 00:00

Benfica is Sporting Portugal tot op twee punten genaderd. De regerend kampioen rekende vrijdagavond met 2-1 af met Portimonense en mocht daar André Almeida voor bedanken. De rechtsback wilde de bal na 78 minuten middels een volley voorgeven, maar door de curve belandde het leer in de verste kruising.

De voormalig international van Portugal maakte daarmee zijn derde doelpunt ooit voor Benfica en kroonde zich tot de matchwinner. Portimonense leek enkele minuten voor tijd overigens nog gelijk te komen in het Estádio da Luz, maar de treffer van Fabrício werd op advies van de videoscheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd.

Benfica had het voor rust niet makkelijk met Portimonense en kwam niet veel verder dan een gevaarlijke kopbal van Jónas. Na de pauze openden de bezoekers de score: Fabrício kapte Luisão uit en vond de verre hoek. Portimonense kon niet lang van die voorsprong genieten, want Jónas benutte na een uur een strafschop en Emmanuel Hackman mocht er met rood van af. Met elf tegen tien pakte Benfica met dank aan André Almeida toch nog de volle buit.


Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
76
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
FrankRami
 
0
9 september 2017 om 01:42
Wat een achterlijk harde goal, deze gaat nog duizenden keer voorkomen in compilatietjes. Vind Almeida sowieso een leuk spelertje, net als FM, daar heeft hij een hoog potential!
 
LosBlancos1999
 
0
9 september 2017 om 08:42
De Portugese topclubs laten weinig punten liggen zeg. 1 gelijkspel van Benfica en Sporting en Porto hebben alles gewonnen. Ook Rio Ave doet erg leuk mee bovenin. Ben benieuwd naar de Portugese clubs in de CL dit jaar. Benfica en Porto gaan door denk ik.