Bergsma blij met ex-Ajacied bij AZ: 'Heel leuk dat hij ook gekomen is'
Zondag, 15 juli 2018 om 12:15

Leon Bergsma maakte deze zomer de overstap van Ajax naar AZ en heeft het vooralsnog uitstekend naar zijn zin bij de Alkmaarders. Vorig seizoen was de talentvolle verdediger aanvoerder van Jong Ajax en werd hij kampioen in de Keuken Kampioen Divisie, toen nog Jupiler League genaamd. Bergsma hoopt onder trainer John van den Brom een basisplaats af te dwingen.

"Het gaat hartstikke goed. We hebben veel en hard getraind en een hoog niveau gehaald. Er zijn hier veel warme en leuke mensen", laat de aanwinst weten in gesprek met NH. Vlak nadat AZ Bergsma aantrok, maakte ook buitenspeler Vince Gino Dekker de overstap van Ajax naar Alkmaar.

Bergsma is blij dat ook Dekker nu AZ'er is. "Ik kan me goed aanpassen aan de situatie en ben makkelijk in de omgang, dus als er geen oud-teamgenoot zou zijn, was het ook goed. Maar ik vind het wel heel leuk dat Gino ook naar AZ is gekomen. Leuk dat we na dertien jaar nu ook een veertiende jaar samen spelen."

De 21-jarige verdediger weet dat het geen eenvoudige klus wordt om zich in de basis te spelen. "Bij mijn gesprek over het contract is gezegd dat er vijf centrale verdedigers zijn voor de twee posities. Ik moet gaan strijden voor een basisplaats. Hoe sneller dat gaat gebeuren, hoe beter."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
4
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
15
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
30
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
JasperSJ
 
2
15 juli 2018 om 12:32
Hoe schatten de AZ'zies hier de kansen in van Bergsma? Ik neem aan dat AZ vasthoudt aan Vlaar? Wie zijnde overige drie spelers? Cik ben ook erg benieuwd naar VG Dekker, goede opvolging voor Weghorst-Jauanbaksh.
 
protheus
 
8
15 juli 2018 om 12:46
Vlaar zou ik juist passeren word niet meer beter gewoon bergsma en die griek. Vlaar en v rhijn als backups
 
az96
 
5
15 juli 2018 om 13:06
Hatziadiakos is echt alles behalve een zekerheidje. Als je dan Bergsma er naast zou zetten gaat het echt een gatenkaas worden. Ik zou beginnen met bergsma, die op mij vooralsnog een betere indruk maakt dan hatziadiakos, naast wuytens. Heb je een jongeling en wat ervaring in het centrum. On: persoonlijk vind ik Bergsma een uitstekende indruk maken. Jong, krachtig talentvol. Denk alleen dat hatziadiakos voorrang gaat krijgen, aangezien hij eigen jeugd is en AZ daar veel waarde aan hecht.
 
gerritvooijs
 
0
15 juli 2018 om 13:22
Tja 5 centrale verdedigers. Officieel maar 4 omdat van Rhijn nog altijd onder contract staat van Brugge. Pas als Brugge echt van hem af wil, en dat begrijp ik, dan is hij de nr 5. Vlaar/Hatzediakos en Wuytens / Bergsma moeten het onder elkaar gaan uitmaken. Ik schat de kansen van Bergsma positief in. Wuytens overweegt terug te keren naar Belgiƫ dus dat vergroot zijn kansen alleen maar.
 
Voetbalimpact
 
2
15 juli 2018 om 13:38
Die 5de cv is niet van Rhijn hoor, maar Weigelt. AZ heeft hem overgenomen van Bieleveld. Ik ben zelf een enorm volger van dr jeugd van Ajax en ik kan me niet voorstellen dat Bergsma een basisplaats bij AZ gaat krijgen. Bergsma maakte vorig jaar bij Jong Ajax nog behoorlijk veel fouten en mist enorm veel agressie voor een centrale verdediger.