'Blij dat we het vertrek van Karsdorp snel hebben kunnen opvangen'
Dinsdag, 4 juli 2017 om 12:40

Kevin Diks gaat dit seizoen op huurbasis voetballen bij Feyenoord. De twintigjarige rechtervleugelverdediger komt per direct over van het Italiaanse Fiorentina. Diks onderging maandag de medische keuring en zet dinsdagmiddag zijn handtekening onder het contract. Met de komst van de international van Jong Oranje hebben de Rotterdammers de gewenste versterking voor de verdediging binnen, nadat Rick Karsdorp vorige week vertrok naar AS Roma.

"Ik ben blij dat we het vertrek van Rick snel hebben kunnen opvangen met Kevin", vertelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite over de komst van Diks, die bij Fiorentina nog een contract heeft tot medio 2021. "We volgen hem al sinds zijn doorbraak bij Vitesse. Met zijn verdedigende én aanvallende kwaliteiten en zijn gedrevenheid kan hij van toegevoegde waarde zijn voor onze selectie."

Diks doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Vitesse. Voor die club maakte hij in augustus 2014 zijn debuut in de Eredivisie. De verdediger werd vorige zomer voor 2,8 miljoen euro door de Serie A-club overgenomen. In Florence kon de jongeling echter niet imponeren: hij speelde daar slechts twee wedstrijden, voordat hij in de winter op huurbasis terugkeerde bij de Arnhemmers. Met Vitesse won hij afgelopen seizoen de KNVB Beker.

Door de komst van Diks is de positie van rechtsback binnen de selectie van de Rotterdammers nu weer dubbel bezet. "Dat is prettig, want een dubbele bezetting op elke positie is ons streven", aldus Van Geel. De sportbestuurder erkent dat er sprake is van een miniem kwaliteitsverschil tussen de aanwinst en Bart Nieuwkoop. "Kevin zal met Bart de concurrentie moeten aangaan voor de rechtsbackpositie."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Simpatico
 
5
4 juli 2017 om 12:57
Ik ben blij dat deze deal beklonken is, vooral zodat we niet aflevering 55 hoeven te krijgen over 'diks en Feyenoord'. Deze soap duurt ook al te lang voort. ON: Ik hoop dat GvB gewoon voor Nieuwkoop kiest. Als Nieuwkoop het dan enkele wedstrijden niet laat zien, kan er nagedacht worden over Diks. Maar in principe lijkt mij, zoals ook wordt aangegeven in het artikel, dat gezien het kwaliteitsverschil minimaal is, eigen jeugd gewoon de voorkeur moet krijgen.
 
De Toekomst
 
16
4 juli 2017 om 13:16
Mwah.. Soap, soap.. Valt toch wel mee? De media is gewoon een paar keer voorbarig geweest..
 
Simpatico
 
0
4 juli 2017 om 16:02
Soap als in dat er elke dag een bericht over is verschenen. Wellicht kunnen we het beter een serie noemen.
 
Guarinho
 
1
4 juli 2017 om 12:58
Ben benieuwd wie gaat spelen.
 
Encorr
 
16
4 juli 2017 om 13:02
Ik vind dit zo'n matige speler die denk ik helemaal niks gaat toevoegen. Ik hoop voor jullie dat ik het verkeerd heb maar deze speler wordt je toch niet vrolijk van! Hij heeft helemaal niks speciaals en hetgene waar hij voor staat dat kan hij niet. Positioneel staat hij altijd verkeerd. Het is een beetje alsof je je Ferrari hebt ingeruild voor een Panda
 
FRGiooo
 
0
4 juli 2017 om 16:47
Dan overschat je Karsdorp ook wel enorm met zo'n vergelijking. Nieuwkoop zal wel de voorkeur gaan krijgen en Diks is een goede speler achter de hand dan.
 
NJfromVOL
 
20
4 juli 2017 om 13:06
Er is een andere rechtsback aangetrokken.... ... om nou te stellen dat we het vertrek Karsdorp hebben opgevangen, gaat me wat te ver.
 
AnfieldRed
 
0
4 juli 2017 om 17:45
Prima comment, daar sluit ik me bij aan. Diks heeft dit seizoen om zich te bewijzen. Met al die spelers die vertrekken word het moeilijk het kampioensschap nogmaals binnen te slepen.
 
larsarjan
 
10
4 juli 2017 om 13:20
RB: Nieuwkoop / Diks Rcv: Botteghin / van Beek Lcv: vd Heijden / Geen LB: Nelom / Woudenberg Het is voorlopig niet niet veel achterin bij Feyenoord. en met het feit dat Woudenberg nog moet vertrekken bij Feyenoord...
 
Jerome010
 
1
4 juli 2017 om 13:34
Dammers en Knoester hebben we nog. Maar het loopt niet over van kwaliteit op de bank.
 
Jarno11
 
12
4 juli 2017 om 14:13
Dat wordt een afslachting van jewelste in de Champions League. Dat centrum is te traag en die backs hebben vorige seizoen bijna niets gespeeld.
 
AsRoma8
 
1
4 juli 2017 om 18:30
Als Feyenoord gewoon normaal doet en een beetje diep gaat verdedigen dan is snelheid in het centrum geen enkel probleem. Dat is anders dan in de europa league waar je zelf meer moet aanvallen. Het centrum van Feyenoord is zeer stabiel en ervaren en zal echt het de zwakste schakel niet zijn.
 
FeyCoev
 
3
4 juli 2017 om 13:21
Ik kan nou niet zeggen dat ik zo tevreden ben over de kwaliteit die Diks te bieden heeft maar goed. Zowel Nieuwkoop als Diks benadert wat mij betreft niet het niveau van Karsdorp. Een nieuwe linksback lijkt me nu ook wel prioriteit hebben. Ik hoop niet dat we 6 of 7 miljoen voor Haps gaan betalen, ook al zijn er weinig Nederlandse alternatieven. Zeegelaar lijkt me wel geschikt, Gunter van Freiburg, Laurens de Bock, Galloway wellicht van Koeman, Mitchell Dijks of de transfervrije Tabanou of Planas. Wel een lastige positie om weer op te vullen.
 
fanaticus
 
4
4 juli 2017 om 13:23
Beetje voorbarig om er vanuit te gaan dat Karsdorp een waardig vervanger heeft, heb goede hoop dat Nieuwkoop er gelijk staat, en dan Diks als back up, maar kan ook zomaar dat beiden door de mand vallen..
 
Mexicanooo
 
2
4 juli 2017 om 13:26
Goede spelers vertrekken nu eenmaal uit de Nederlandse competitie. Het vertrek van Karsdorp komt niet uit de lucht vallen, dus het lijkt me dat de scouting haar werk heeft kunnen doen om een waardige vervanger te vinden.
 
KingD
 
0
4 juli 2017 om 13:37
Als rechtsback heeft Nieuwkoop voorzover ik weet geen slechte wedstrijd gespeeld die jongen gewoon de kans geven. Hij heeft mij afgelopen seizoen laten zien dat hij er klaar voor is
 
EJens
 
0
4 juli 2017 om 14:06
Diks huren om op de bank te zetten slaat nergens op. Ja er moet iemand zijn die achter Nieuwkoop staat maar haal dan geen broekie welke ook nog eens zeer wisselvallig speelt. Als hij nu gekocht was had je er misschien iets in de toekomst aan maar dat is niet het geval. Ook de verkoop van Kongolo snap ik niet. Van Geel gaat Haps halen en zal er wel tegen de 10 miljoen voor betalen. Haal je een mindere speler terug en houd je ook nog eens weinig over aan die transfer. Elia is vertrokken voor 1,2 miljoen en daar is Boetius voor teruggekomen welke een miljoen duurder is en ook een mindere speler is dan Elia. Er worden weer miljoenen uitgegeven en we worden er alleen maar zwakker op.
 
mollemarijden
 
2
4 juli 2017 om 14:24
Hele matige ploeg voor de CL gewoon. Niks speciaals. Zowel verdedigend als aanvallend niet. Grote kans dat Feyenoord gewoon max met 1/2 punten eindigt in de groepsfase. Er moet aanvallend ook nog een goede impuls voor de vleugels komen en verdedigend nog een ervaren sterke verdediger.
 
Jarno11
 
2
4 juli 2017 om 14:33
Ik ben er ook bang voor. Nu ben ik geen Feyenoord-fan maar Nederland heeft komende jaren die coƫfficiƫnten echt nodig als je weer wil aanhaken. Met deze selectie ga je max 2 punten halen denk ik. In de eredivisie bestaat Kuip-vrees, in Europa zal geen enkele topploeg dat hebben. Toch vind ik het echt zonde dat Feyenoord nu pure middelmaat aan het kopen/huren is. Ajax en PSV hebben qua selectie meer te zoeken in de CL ookal zullen zij het ook niet overleven.
 
Die-ene
 
3
4 juli 2017 om 15:16
Met Elia en Kuyt weg is er veel aanvallende kwaliteit ingeleverd (ik heb geen hoge verwachtingen van Boetius), met Karsdorp en Kongolo kan het trage centrum niet meer ondersteund worden. De achterhoede en de aanval zijn dus flink verzwakt en de tot nu toe enige aangetrokken speler waar ik enigzins warm van wordt is een middenvelder. Ik hoop dat er nog wat gaat gebeuren deze zomer want op deze manier gaan we niet alleen in de Champions League een modderfiguur slaan, maar zullen ook PSV en Ajax in de competitie weinig van Feyenoord te vrezen hebben.