Bosz start met ruime zege op Jonker; Van Drongelen debuteert in basis
Zaterdag, 19 augustus 2017 om 17:23

Peter Bosz is zijn Bundesliga-carrière bij Borussia Dortmund zaterdagmiddag op overtuigende wijze begonnen. De nummer drie van het afgelopen seizoen was veel te sterk voor het VfL Wolfsburg van Andries Jonker en stapte uiteindelijk met een 0-3 zege het veld af. De onlangs van Sparta Rotterdam over gekomen Rick van Drongelen kreeg bij Hamburger SV meteen een basisplaats in het hart van de defensie en won zijn eerste westrijd in de Bundesliga met 1-0.

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0-3
Bosz ruimde meteen ruimte in voor de weer teruggekeerde Mario Götze en dat bleek een goede keuze aangezien Dortmund de wedstrijd tegen die Wölfe, waar Jonker basisplaatsen had ingeruimd voor Riechedly Bazoer en nieuwkomer Paul Verhaegh, vanaf de eerste minuut domineerde. Gonzalo Castro schoot na een kwartier spelen nog naast, maar een paar minuten later was het op aangeven van Götze wel raak: Christian Pulisic ontving de bal net buiten de zestien en knalde via de binnenkant van de paal raak.

De druk van Dortmund hield daarna aan en Bartra verdubbelde voorsprong vijf minuten later. De verdediger kreeg de het leer via een steekbal van Castro en krulde de bal op prachtige wijze in de verre hoek. Mario Gómez deed na de onderbreking bijna wat terug, maar het was na een uur spelen Dortmund dat verder uitliep. Pierre-Emerick Aubameyang kon de bal op aangeven van Pulisic in het lege doel glijden. Daniel Didavi dacht vervolgens de pijn voor de thuisploeg nog wat te verzachten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Hamburger SV - FC Augsburg 1-0
Van Drongelen verscheen aan de aftrap bij zijn nieuwe werkgever en zag hoe Nicolai Müller HSV na acht minuten spelen al via een fraaie volley op voorsprong bracht. Daarmee zat de wedstrijd voor de aanvaller er echter wel meteen op nadat hij tijdens het juichen in aanraking kwam met de cornervlag en geblesseerd uitviel. In het restant van de wedstrijd bleven grote kansen eigenlijk uit, al lieten de in totaal zes uitgedeelde gele kaarten zien dat het er bij vlagen fel aan toe ging. Ook Van Drongelen, die met zijn 18 jaar en 242 dagen de jongste Nederlander ooit in de Bundesliga werd, ging in het boekje van scheidsrechter Daniel Siebert.

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2-0
Dit seizoen bestaat Hertha liefst 125 jaar en daar stonden de supporters voor en tijdens de wedstrijd bij stil. Verder viel er in de eerste helft weinig te beleven voor de aanhangers: aan beide kanten werd goed verdedigd en kansen waren schaars. Hertha, met Karim Rekik die zijn competitiedebuut maakte, had het overwicht, maar kon dat pas in de tweede helft uitdrukken in de score. Aankoop Mathew Leckie passeerde zijn tegenstander met een fraaie schijnbeweging en rondde af. Na ruim een uur maakte de Australiër zelfs zijn tweede, waarmee hij de eindstand bepaalde. Uiteindelijk mocht de thuisploeg wel blij zijn dat Stuttgart het doel niet wist te vinden, gezien enkele goede kansen.

TSG Hoffenheim - Werder Bremen 1-0
Hoffenheim trok voor eigen publiek fel van leer. De eerste kans was voor Kerem Demirbay, maar keeper Jiri Pavlenka zag de bal over zijn doel vliegen. Gaandeweg de eerste helft kwam Werder beter voor de dag en dat resulteerde in een enorme mogelijkheid voor Florian Kainz, terwijl een inzet van Ludwig Augustinsson door keeper Oliver Baumann werd gepareerd. De tweede helft vertoonde gelijkenissen met de eerste: de thuisploeg begon goed en oogde dreigend. Werder kwam erg goed weg toen een schot van Demirbay via de lat net niet over de doellijn ging, maar was zes minuten voor tijd minder fortuinlijk. Een schot van Andrej Kramaric belandde via Robert Bauer in het doel: 1-0.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
0
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
1
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
15
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
ElPhenomeno
 
27
19 augustus 2017 om 17:27
Die gaan zekers meedoen. Gotze en Sahin lijken weer op te leven en ook Bartra ontwikkelt zich echt geweldig. Wat is dat Wolfsburg slecht geworden zeg. Bazoer deed letterlijk alles verkeerd. Je zag dat Gomez zich aan iedereen ergerde. Degraderen zal me niks verbazen.
 
Sirius
 
2
19 augustus 2017 om 17:44
Zo geweldig speelde Mario Gomez vandaag ook niet. Hij deed het niet veel beter dan de rest. Verder is de selectie van Wolfsburg ook gewoon heel erg matig sinds Volkswagen de geldkraan zo'n beetje heeft dichtgedraaid. Ik weet niet of Dortmund het Bayern echt lastig kan maken dit seizoen, maar de ploeg oogt scherp en gemotiveerd. Vooral in de eerste helft stonden er telkens wel drie man vrij omdat ze continu in beweging waren en de bal snel rond lieten gaan. Ook was het positiespel erg onvoorspelbaar waardoor Wolfsburg het zeer lastig had. Verdedigend heeft Dortmund ook niets tot nauwelijks weggegeven.
 
ElPhenomeno
 
12
19 augustus 2017 om 17:50
Tja je moet niet vergeten dat Gomez ook 0.0 aanvoer krijgt. Als je dan spelers als Malli en Arnold op de bank zet en dood lopers als Bazoer en Didavi wel een basisplaats geeft dan vraag je er ook om. En Dortmund gaat het Bayern lastig maken. Selectie is enorm breed en ze speelden vandaag nog zonder Reus, Dembele, Weigl en Guerreiro.
 
Webo
 
4
19 augustus 2017 om 17:41
Het zou mij verbazen als Jonker de kerst haalt bij Wolfsburg. HSV heeft het geluk dat ze tegen Augsburg beginnen. Augsburg toch wel een serieuze degradatiekandidaat dit jaar. Wat een domme actie van Müller bij het vieren van de goal zeg. Ik denk dat het kampioenschap voor Bayern dit jaar sowieso krap kan gaan worden. Vind ze zelf nog niet zo sterk momenteel, met name achterin.
 
Arjen012
 
7
19 augustus 2017 om 17:50
Nou het zag er gisteren toch wel goed uit bij Bayern hoor, en dan waren nog een hoop spelers nog afwezig ook, waaronder Boateng. Maar Dortmund ziet er ook goed uit, als Bosz de wisselvalligheid van afgelopen seizoen eruit kan halen, kunnen ze in ieder geval ver komen.
 
Jeronsaik
 
2
19 augustus 2017 om 21:11
Weer wat lekkere wedstrijden gezien vandaag. Ook Schalke goed van start. Valt wel op dat Huntelaar weg is bij Schalke en de eerste drie punten binnen zijn en dat hij naar Ajax gaat en die lopen ze mis.
 
Arjen012
 
11
19 augustus 2017 om 17:42
Pulisic was weer heel goed vandaag, wat die jongen presteert op 18-jarige leeftijd is fenomenaal. Nu niet te euforisch zijn, want Wolfsburg was ook wel erg matig, deels ook de verdienste van Dortmund natuurlijk.
 
123 bea 123
 
9
19 augustus 2017 om 17:45
Dit was geen echte test voor BVB vandaag. Wolfsburg, in deze form is zeker degradatie kandidaat. Kan mij geen BL ploeg herinneren met zoveel manco's. De eerste 30 minuten waren heel aanzienlijk van Borussia. Daarna hebben ze de wedstrijd eigenlijk stilgelegd door de bekende agressieve controle. Motm: Moeilijke keuze als je de partij via TV volgt, maar voor mij meerderen, Bartra, Götze en Zakadou.
 
burwatti
 
16
19 augustus 2017 om 17:45
Prima wedstrijd van Dortmund en zeer goede uitslag! Dortmund heeft toch wel een paar heerlijke spelers in de selectie rondlopen niet normaal, hoop dat ze Bayern erg lastig kunnen maken dit jaar! In tegenstelling tot de meeste andere Ajacieden gun ik het Bosz wel!
 
Sulejmanii
 
5
19 augustus 2017 om 18:16
Burwatti, hier nog een Ajacied Dien het 100 procent eens is! Ten eerste moet men begrijpen, dat Bosz waarschijnlijk als voetballer niet super veel heeft verdiend. En met zijn huidige contract is hij, en de generaties na hem, voor een lange tijd misschien wel altijd financieel onafhankelijk! Ten tweede ga je naar een van de beste competities ter wereld, met een fenemonale supportersschare. Ten derde werk je met een heerlijke selectie, en een van de beste talenten ter wereld. Als jij 2000 euro verdiend, maar bij een bedrijf 2800 euro teken je dan ook niet heel snel daar? ?? En dan heb je ook nog Bergkamp, die nooit in het openbaar optreedt. Maar heeft met die Bennie Spijkerman, die keeperstrainer, Winter en Marinette Keizer veel voor het zeggen. Kijk ook hoe Overmars af en toe wordt dwars gezeten, erg jammer allemaal.
 
MarkBal
 
1
19 augustus 2017 om 18:44
Heel jammer dat Ajax Bosz heeft laten gaan. Het was een erg goede trainer voor Ajax en met hem erbij had Ajax de potentie om flink wat stappen te zetten. Maar nu voelt het toch alsof Ajax weer opnieuw moet beginnen en willen spelers niet meer blijven.
 
Sulejmanii
 
2
19 augustus 2017 om 19:07
Eens, ik wilde meer een punt maken dat men verder moet kijken dat hun neus lang is. Bovendien was de relatie al vertroebeld, omdat Bosz terecht zich niet door Spijkerman of Bergkamp de les liet lezen.
 
empirejbl
 
2
19 augustus 2017 om 17:50
Heb de wedstrijd niet gezien. Ben wel benieuwd of ze volgens de Ajax style gespeeld hebben ?
 
123 bea 123
 
2
19 augustus 2017 om 18:02
Ha, hebben ze. Omdat de tegenstander heel zwak was in de omschakeling (niet alleen op dit vak) was BVB in staat een loepzuivere 4-3-3 te spelen.
 
S_D_K
 
8
19 augustus 2017 om 18:36
Welke Ajax stijl bedoel je? Die van onder De Boer, Keizer, Bosz of de stijl van een eerdere trainer? Bosz laat zijn teams namelijk voetballen op de manier die hij voor ogen heeft. Heracles, Vitesse, Maccabi, Ajax en nu ook Dortmund spelen / speelden op de Bosz stijl.
 
empirejbl
 
2
19 augustus 2017 om 21:21
Bozs style.. dat geloof jezelf toch niet? Johan Cruyff / mini barca
 
PsvFan700
 
5
19 augustus 2017 om 17:58
Iemand die de wedstrijd van HSV gezien heeft. Hoe deed van Drongelen het?
 
spartaa
 
0
19 augustus 2017 om 19:47
Jaa deed het aardig tot goed. Pakte wel een gele kaart , Maar samen met die Griek stond het best goed. Hoop voor hem dat hij vaker mag spelen.
 
Guikstra
 
3
19 augustus 2017 om 20:10
@PsvFan700, je bent de eerste die over Van Drongelen begint terwijl ik dit wel groot nieuws vind. 18 jaar en meteen basis in de Bundesliga. Volgens mij heeft de Nederlandse top liggen slapen....
 
Mark1994
 
0
19 augustus 2017 om 20:45
Het is niet helemaal waar dat de Nederlandse top hem heeft laten liggen. Vergeet niet dat HSV niet meer van het niveau is dat ze ooit zijn geweest. Wel vind ik het doodzonde dat zo een jongen kiest voor een degradatiekandidaat in de Bundesliga en niet naar de Suptob in Nederland is gegaan. Andere kant, als hij het complete seizoen basis speelt is het voor hem een goede keuze geweest om zich in de picture te spelen bij grote ploegen daar..
 
Guikstra
 
1
20 augustus 2017 om 08:44
Hij speelt elke week wedstrijden voor volle stadions. En ik schat de nummer laatst van de Bundesliga hoger in dan de middenmoot in Nederland.