Bosz vernedert Dolberg en consorten met 6-2; Arsenal schrikt tijdig wakker
Donderdag, 22 oktober 2020 om 20:52

Bayer Leverkusen heeft flink uitgehaald in Groep C van de Europa League. Het team van Peter Bosz won met ruim verschil van OGC Nice; in dezelfde groep won Hapoel Beer Sheva mede dankzij twee goals van Elton Acolatse met 3-1 van Slavia Praag. In Groep B boekte Arsenal een moeizame 1-2 zege bij Rapid Wien; dat was ook de eindstand bij het duel tussen groepsgenoten Dundalk en Molde FK. AS Roma, dat in Groep A speelt, stapte tegelijkertijd bij Young Boys als winnaars van het veld. In dezelfde groep was CFR Cluj met 0-2 te sterk voor het CSKA Sofia van Jurgen Mattheij.

Bayer Leverkusen - OGC Nice 6-2
Het team van Bosz startte sterk en na amper zestien minuten spelen keken de bezoekers tegen een 2-0 achterstand aan. Na elf minuten spelen ontving Nadiem Amiri de bal van Leon Bailey, ontdeed hij zich van Dante en tekende hij voor de 1-0 in de BayArena. Luttele minuten later maakte Lucas Alario vanuit een moeilijke hoek op werkelijk schitterende wijze de 2-0: het kiezelharde schot ging via de linkerkruising en de lat in het doel. De 2-1 van Amine Gouiri, een schot in de rechterhoek vanaf de rand van het zestienmetergebied viel uit het niets en was voor Bayer een domper op de verder uitstekende eerste helft.

Een flater stond na een uur spelen aan de basis van de 3-1. Doelman Walter Palacios speelde Morgan Schneiderlin halfhoog aan op de rand van het strafschopgebied, waarna de routinier de bal verloor aan Exequiel Palacios. De volledig vrijstaande Moussa Diaby schoot het leer in de linkerhoek: 3-1. Dat was de genadeklap voor Nice, waar Kasper Dolberg na 77 minuten spelen werd vervangen. Karim Bellarabi zette na 77 minuten spelen de 4-1 op het scorebord. Robson Bambu kopte een corner van Amiri weg, waarna Bellarabi de bal met een droge knal in de linkerhoek mikte. Het werd echter nog erger voor de Fransen: een door Bambu van richting veranderd schot van Bellarabi betekende de 5-1 en Florian Wirtz maakte het zesde doelpunt. Alexis Claude-Maurice bepaalde de eindstand in Duitsland: 6-2.

Rapid Wien - Arsenal 1-2
In de eerste helft ging de meeste dreiging van het team van Dietmar Kühbauer, die Eredivisie-bekende Marcel Ritzmaier als spits in een 4-3-3-opstelling inzette, uit, maar tot echt grote kansen kwamen de Oostenrijkers niet. Dat gold ook voor Arsenal, waar Arteta voor zes veranderingen in het elftal koos ten opzichte van de nederlaag tegen Manchester City. Thomas Partey maakte zijn debuut voor de Londenaren en vormde samen met Mohamed Elneny het centrale duo op het middenveld van the Gunners.

Het was Rapid Wien dat vlak na rust aan de leiding ging. Ercan Kara onderschepte een pass van Bernd Leno, die vervolgens door Taxiarchis Fountas werd gepasseerd. Arsenal slaagde er echter in om de achterstand in de laatste twintig minuten weg te poetsen. Na een heerlijke vrije trap van Nicolás Pépé kopte David Luiz de gelijkmaker binnen en luttele minuten later verscheen ook de 1-2 op het scorebord. Na een geniale pass van Elneny sprintte invaller Héctor Bellerin achter de bal aan en was het een andere, vrijstaande, invaller, Pierre-Emerick Aubameyang die de bal in het doel werkte.

Young Boys - AS Roma 1-2
Met liefst negen wijzigingen ten opzichte van de 5-2 zege op Benevento trad het team van Paulo Fonseca aan in Zwitserland. Dat betekende onder meer de rentree van Rick Karsdorp na iets meer dan een maand. Young Boys nam na veertien minuten de leiding: Jean-Pierre Nsamé verzilverde een strafschop na een charge van Bryan Cristante op Fabian Rieder. Karsdorp, die in de 39e minuut een gele kaart pakte, werd in de rust vervangen door Leonardo Spinazzola en zag zijn team de wedstrijd in de tweede helft ombuigen.

Na zeventig minuten spelen werd Bruno Peres door Edin Dzeko richting het doel van David von Ballmoos gestuurd en tekende hij met een lage schuiver voor de 1-1. Vier minuten later trokken de Romeinen het duel naar zich toe. Na een zeer scherpe voorzet van Henrikh Mkhitaryan vanaf rechts kopte de vrijstaande Maresh Kumbulla de bal binnen: 1-2.

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
3
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
N-AFCA
 
12
22 oktober 2020 om 21:09
6-2 lekkere Peter Bosz uitslag weer haha
 
ArsenalAddict
 
9
22 oktober 2020 om 21:11
Snel vergeten deze zaadpot. Echt typisch zo'n pot waar je niet optimaal voor gemotiveerd kan raken, tegen een team dat alles op alles zet om verder te komen. Dit moet je uitvechten, uitzitten en binnen harken. Leno wat was je aan het doen?? Pluspunt van vanavond; Thomas Partey, man wat een speler gaat dat voor ons zijn.
 
Skeuomorf
 
5
22 oktober 2020 om 21:15
Bizar hoe Engelse clubs bijna altijd op achterstand komen in EL. Denk aan Chelsea en Arsenal de laatste jaren, maar ook Spurs
 
Benzema20
 
5
22 oktober 2020 om 21:52
Ik vind dat niet zo gek. Zulke teams zijn gewend om CL te spelen en spelen in de competitie om te paar weken ook een topwedstrijd . Ik snap dat je als speler van Chelsea of Arsenal niet echt gemotiveerd wordt voor een uit wedstrijd in Noorwegen f Oostenrijk. Zelfde geldt voor de Spaanse en ook Italiaanse clubs. Die af en toe tegen de meest slechte clubs punten laten liggen
 
FCAMSTELVEEN
 
0
23 oktober 2020 om 07:45
Dit krijg je als er spelers opgesteld worden met weinig wedstrijdritme. Arteta moet dit wel doen om zijn spelers rust te geven voor de competitie. Zo enorm veel wedstrijden tegenwoordig dat je soms zulke keuzes moet maken. Dan maar tegen dit soort "makkelijke" tegenstanders punten harken met niet met elkaar ingespeeld systeem en spelers idd
 
Petit_17
 
2
22 oktober 2020 om 21:13
Wauw, matige pot... Waar was Leno in hemelsnaam mee bezig vanavond? Misschien dacht hij: ik geef een goaltje weg, dan moeten we wel aanvallen. Uiteindelijk komen Auba en Bellerin erin en toen begon het ineens een stuk beter te klikken. De doelpunten kwamen vanaf rechts waar Pepe sinds Bellerin zijn komst ook goed begon te spelen! Uiteindelijk heeft Arsenal het zichzelf gewoon te moeilijk gemaakt. Het ontbreekt dan ook wel aan kwaliteit, want Cedric en Nketiah hebben dan ook helemaal niets bijgedragen. Ook vond ik het opvallend dat Arteta Saka zo lang liet staan, je zag dat hij er gewoon niet lekker in zat vanavond. Zo'n talent moet je er dan na 60 minuten ook gewoon afhalen voor bijvoorbeeld Willock die ook lekker in viel. Partey de eerste 90 minuten geweldig en volgens mij foutloos gespeeld, prachtig om te zien! Uiteindelijk de 3 punten door twee goede goals en met de wetenschap dat je het alleen jezelf maar moeilijk hebt gemaakt. Nu op naar zondag tegen Leicester! Hopelijk dan iets fanatieker...
 
TheRoscoe
 
6
22 oktober 2020 om 21:30
Je schaamt je toch kapot als je kneuzen zoals Kolasinac, Cedric, Pepe, Lacazette en Elneny ziet spelen voor Arsenal. En dan gooit Leno nog een schepje bovenop. Weet niet waarom Partey besloot naar Arsenal te komen, maar help ons broeder.
 
somagunner
 
17
22 oktober 2020 om 21:38
Pepe zie je spaarzaam maar hij heeft in tegenstelling tot andere spelers wel een eindproduct. De 1-1 kwam door Pepe. Versierde een vrije bal en gaf hem aan Luiz een moment later nadat hij op doel schoot en van de lijn werd gehaald door een verdediger.Bij sommige wedstrijden zie ik altijd wel 1 of 2 momenten dat hij ons wel red. Moet meer minuten krijgen. Wordt iedere keer te vaak gewisseld of op de bank gehouden. Zo krijg je nooit ritme en je bouwt geen zelfvertrouwen op. We modderen al langer aan met bepaalde spelers.
 
ArsenalAddict
 
5
22 oktober 2020 om 23:00
Je bedoelt Elniesta met de splijtende pass bij de 2-1?? maar indardaad, echt om te janken als je het aantal kneuzen ziet.
 
TILBURG013
 
0
23 oktober 2020 om 07:49
Elneny en Pépé speelde gewoon prima. Vooral Pépé, de 2-1 was voor 75% het aandeel van Elneny en hij zoekt tenminste wel altijd naar de pass naar voren. Je kunt ook over negatief zijn..
 
gunners4life
 
1
22 oktober 2020 om 21:50
Ik maak me wel zorgen. Zeker als we in de winter geen topaankoop doen mbt een creatieve schakel. Ik zie dat niet gebeuren eigenlijk. Maar niemand durft naar voren te voetballen, er zijn geen splijtende passes/afstandschoten/acties etc. Snel ESR voor de wolven gooien om nog iets van een verbinding te hebben zometeen... Partey MOTM, groeide in de wedstrijd